Hekla säntää kesään

heklasäntää.jpg

Saara Niemi ja Johanna Viitanen: Hekla säntää kesään, Vudeka, 2009

Mistä hankittu: ostettu Kauhavan INFO-kirjakaupasta 2009

Eilen vietettiin Suomenhevosen päivää .  Vaikka en ole hevosella koskaan ratsastanut (jos ei lasketa muutamaa talutusratsastusta lapsena) ovat hevoset silti kiinnostaneet aina.  Lapsuudenkotini naapurissa oli ruskea ruuna (ehkä se oli suomenhevonen), jonka nimeä en enää muista. Lapsuudenkaverini kotona oli myös hevosia, jotka olivat ravihevosia.  Raveissa kävinkin äitini ja isoisäni kanssa 80-luvulla. Heppakirjoista tuli luettua Merja ja Marvi Jalon kirjat ja monet muutkin heppakirjasarjat.

Muistin että olen ostanut muutama vuosi sitten ihastuttavan valokuvatarinakirjan islanninhevosista. Kiinnostus issikoihin on lähtenyt mielenkiinnosta Islantia kohtaan. Unelmani on päästä joskus Islantiin tutustumaan upeaan luontoon, erikoiseen kieleen ja tietenkin islanninhevosiin ja islanninlammaskoiriin. Ja  samalla voisin tavata islantilaisen kirjeystävänikin (nykyisin toki viestittelemme vain facebookin välityksellä).

Tässä kirjassa kerrotaan islanninhevosten kesälaitumella oleilusta hevosen ajatuksin.  Ihastuttavat valokuvat kertovat omaa hevosen tarinaa. Luin kirjan nyt toisen kerran, muutaman vuoden jälkeen.  Yhä tarina viehättää ja saa hyvälle mielelle.  Hevosilla on kauniit kutsumanimet – Hekla, Halla, Liira, Neria, Alma ja Tärppy. Yhtä upeat ovat hevosten viralliset islanninkieliset nimetkin.

Heklasta on ilmestynyt toinenkin valokuvatarinakirja Heklan kuusi päivää (Vudeka, 2011).  Kyllä tämäkin ihastuttava kirja on hankittava omaan kirjahyllyyn.

Tässä kirjan videoesittelyssä näkyy vilahduksia kauniista kirjan valokuvista:

http://youtu.be/sLZilAGyzxs

14 502/30 000 30Koetus

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *