Jännitystä ja rakkautta elokuun iltoihin

Oppikirjojen lisäksi tällä viikolla kirjakauppaan on saapunut muutaman suosikkikirjailijan syksyn uutuusromaanit.

Minä kuulun vielä siihen lukijajoukkoon joka ei ole ainuttakaan Lehtolaista ehtinyt vielä lukemaan. Toki en muutenkaan kovin paljon ns. dekkareita lue. Mutta Maria Kallio-tv-sarja tuli katsottua ja pidin sitä suomalaisdekkarisarjoista yhdestä parhaimpina (englantilaissarjat ovat silti suosikkejani).

Matti Rönkän kirjoja ostetaan yhtä innokkaasti kuin Remeksen, Soininvaaran, Mäen ja Sipilän.  Oma  lukukokemukseni miesdekkaristeista taitaa rajoittua Matti Yrjänä Joensuun alkutuotantoon.  Vaikka dekkarisarjoja katsonkin niin jostain syystä en seurannut Tappajan näköinen mies-sarjaa kuitenkaan.

 

Muistelisin että Danielle Steel haluaa että kirjan kansikuva on joka käännöksessäkin samanlainen.  Ja myös kirjailijan nimifontti on pysynyt vuodesta toiseen samanlaisena "brändinä"  kirjan kansissa.  Danielle Steelin kirjat ovat yhtä suosittuja kuin Nora Robertsin.  Olen tainnut yhden Steelin kirjan nuoruudessani lukea jossa päähenkilö liittyi jotenkin toiseen maailmansotaan ja juutalaisiin. Nora Robertsia en ole lukenut yhtäkään.  En silti sano etteikö näidenkin kirjojen lukuaika joskus koita. :)

Omiin elokuun iltohin kuuluu tämän kirjan lukeminen. Eif Shafak: Rakkauden aikakirja (Gummerus, 2011).  Kirjassa vuorottelee Ellan tarina tältä vuosituhannelta ja Ellan lukema kirja 1200-luvusta.  Huomasin että olen lukenut tänä vuonna useamman tälläisen romaanin jossa vuorottelee tavallaan kaksi eri tarinaa ja aikaerokin voi olla satoja vuosia.  Työ ja koiraharrastus on vain vienyt nyt enemmän aikaa etten ole ehtinyt tätä kirjaa lukea kuin vasta puoleen väliin. Välillä kirjan osiot 1200-luvulla ovat minulle hiukan vaikeatajuisia mutta jokin mystinen asia tässä romaanissa silti kiehtoo ja haluan kirjan lukea loppuun.

Kommentit

Nora
Noran world

Kiitos vinkistä, että Leena Lehtolaiselta on tulossa uusi kirja. Olen suuri fani, mutten ole ihan viime aikoina seurannut mitä häneltä on tulossa. Kaikki Maria Kallio-kirjat on luettuna ja itse asiassa muutkin. Tämä Oikeuden Jalopeurahan ei ole Maria Kallio-sarjaa, vaan kertoo Hilja Ilveskeron tarinaa.

Kirjakaupantäti

Kyllä vain. Oikeuden jalopeura on toinen Hilja Ilveskero-trilogian osa. Viime vuonna tosiaan ilmestyi ensimmäinen, Henkivartija (Tammi, 2010).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.