Joogasalin naisenergiaa

resize_2.jpg

Rain Mitchell: Tasapainoilua Joogasalin naiset 1 (Tammi,2012)

suom. Terhi Kuusisto

Päällys: Eevaliina Rusanen

Kirjakaupalla selasin kustantajien luetteloita ja mainoslehtisiä. Kiinnostuin Joogasalin naiset-sarjasta josta tänä vuonna ilmestyi toinenkin osa. Nappasin ekan osan viikonloppulukemiseksi. 

Joogannu olen muutaman kerran kansalaisopiston joogaryhmässä joskus 16-vuotiaana ja en oikein sisäistänyt joogailua ”mummojen” kanssa.  Pari vuotta sitten kokeilin taijita kansalaisopistossa jälleen mutta en jaksanu töiden jälkeen illalla keskittyä siihen joten sekin jäi.  Kumpikin kuitenkin kiinnostaa yhä ja haaveilen kesäisistä jooga/taijihetkistä luonnon keskellä.

Rain Mitchelin Tasapainoilua oli ihanan kesäinen kirja ulkona luettavaksi. Kirjan naiset olivat kiehtovia persoonia ja miesjutut menivät odotetusti mutta silti kirjaa luin innolla.  Huvitti ”piilomainonta” kun kerrottiin miten katsottiin se ja se elokuva Netflixistä – sitähän se nykyaika on että elokuvia ei enää katsota pelkästään elokuvateattereissa, televisiosta tai vuokrafilmiltä 🙂 Olen luullut että joogassa ei tule hiki mutta tämän kirjan mukaan siinäkin lajissa hiki virtaa – ainakin jos joogasalin lämpötila on melko korkea 🙂

Huvitti lukea kuvausta äärimmäiseen viedystä joogakoulunketjusta jossa joogaopettajan piti mainostaa ja ”myydä” kaikkea yrityksen oheistuotetta – toisaalta sellainen oli puistattavaakin lukea kun ei saanut olla omia juomapulloja tai joogamattoja vaan kaikki piti olla tai ostaa brändättynä joogakoulusta. 

Kirjassa kuvattiin myös erilaisia ja hyvinkin erikoisia pieniä joogakouluja joista mielikuvat olivat välillä puistattavia – hikinen kokolattiamatto jäi kyllä mieleen.

Tässä kirjassa naisten äidit oli kuvattu tyttäriään kadehtiviksi ja tyttäriensä itsetuntoa murskaaviksi, huomiotahakeviksi narsisteiksi. Näiden äitien tyttäret olivat selvityjiä vaikka oman äidin halventava ääni kummitteli taka-alalla. 

Kirjan naisten välinen ystävyys oli koskettavaa – ja hauskaa sanaleikkiä heidän repliikeissään tässä tarinassa.

Ihanan rentouttava kirja nelikymppiselle  ♥

4479/30 000 30Koetus

 

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *