Kirjabloggaajat lukevat lukutaitoa

learn_to_read.gif

                                              
                                                                                                       LAHJOITA LUKUTAITOA

jelpi-logo.png

 

Kirjabloggaajat lukevat lukutaitoa  

Kirjabloggaajat lukevat viikon ajan Lukutaitokampanjan hyväksi.

Maailmassa on lähes 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja vain kolmanneksella lapsista on mahdollisuus käydä koulua. Tämä tarkoittaa sitä, että joka kuudes maailman aikuisista on lukutaidoton. Lukutaito on monelle pakolaiselle ja paluumuuttajalle ensimmäinen askel kohti uutta alkua. Se parantaa suoriutumista arjessa sekä lisää sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia mahdollisuuksia ja edistää elintasoa sekä henkilökohtaiselle että perhetasolla.

Suomen Pakolaisapu järjestää lukutaitokoulutusta pakolaisille ja paluumuuttajille tällä hetkellä Sierra Leonessa, Liberiassa, Ugandassa ja Thaimaassa. Lukutaitoa opetetaan käytännönläheisesti, joten oppilaat eivät opi vain lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan, mutta he saavat samalla tietoa myös hygieniasta, sairauksista, terveellisestä ruokavaliosta, maanviljelystä ja kaupankäynnistä. Näin lukutaidon vaikutukset ovat hyvin laajat.

Kotimaiset kirjabloggaajat haluavat olla mukana keräämässä rahaa lukutaitotyöhön. Viikon ajan (6.9.–13.9.) kirjabloggaajat lukevat ja arvioivat erilaisia kirjoja Lukutaitokampanjan hyväksi. Haastamme blogien lukijoita lahjoittamaan yhden euron jokaisesta luetusta kirjasta. Kaikki kerätyt varat ohjataan lyhentämättömänä Suomen Pakolaisavun lukutaitotyöhön

Lukutaito on yksi tärkeimmistä taidoistamme – se on myös rikkaus, jota kukaan ei voi viedä meiltä pois. Haastamme Sinut lahjoittamaan ja antamaan muille mahdollisuuden nauttia lukutaidon hyödyistä!

  

hyvinvointi hyva-olo kirjat uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *