Kirjallisuuspiiriä ja lukutaitokampanjaa

writing-writing-31275199-1500-1004.jpg

Tapasin eilen ihastuttavia ihmisiä kansalaisopiston Kirjallisuuspiirissä, joka on samalla Kyösti Vilkuna-seuran kirjallisuuspiiri.  Kyösti Wilkuna on minulle vielä melko tuntematon kirjailija.  Olenkin miettinyt, että mikä kytkös hänellä on Lapualle. Kiitos hienon Helemi-tietokannan lapualaisesta historiasta, sieltähän tieto löytyi.

Kirjallisuuspiiri kokoontuu kerran kuukaudessa.  Ensi kerran aiheena on ruska-aika. Vähäsen jännittää, että saanko rustattua minkälaista tekstiä. En ole sitten kauppaoppilaitosvuosien jälkeen kirjoittanut kaunokirjallista tekstiä laisinkaan – yli 20 vuoteen. Ideoita jo pyörii päässä ja paikkoja missä kirjoittaa ajatuksia alkuun. 

Huomenna aloitan toisen kirjoittamiseen liittyvän kurssin, elämänkaarikirjoittamisen. Esivalmistelutehtävänä on ollut sukupuun laatiminen. Maanantaina oli mieheni kanssa käymässä vanhempieni luona Ilmajoella. Miehet laittoivat autoamme katsastuskuntoon ja minä äitini kanssa katselin vanhoja valokuvia äitini puolen sukulaisista.  Hänkään ei tunnistanut kaikkia ihmisiä  valokuvista. Joihinkin kuviin oli kirjoitettukin kuka/keitä kuvassa on ja milloin/missä kuva on otettu.  Kirjoitin muistiin kaikki äidiltäni saamat tiedot valokuvista – pitää muistaa itsekin omiin valokuviin aina kirjoittaa ketä niissä on ja missä kuva otettu ja milloin.  Jonain päivänä nuo omat lapseni tutkivat ja kyselevät vanhoista kuvista minulta, silloin voi käydä myös minulle niin, että en enää muista keitä kuvissa on.

Lukutaitokampanja jatkuu vielä muutaman päivän. Eilen en ehtinyt monta sivua lukemaan kesken olevasta kirjasta, joten tänä aamuna valitsin lasten kuvakirjan omasta kirjahyllystäni aamunlukemiseksi.

kastehelmi.jpg

Astrid Lindgren: Kastehelmi; WSOY,2003

kuvitus: Pia Lindenbaum

(alkuteos ruots. Mirabell)

Mistä hankittu: ostettu kirjakerhosta 2003

Tarina tytöstä, joka saa ihmeellisellä tavalla itselleen nuken, jonka nimi on Kastehelmi.  Pia Lindenbaumin kuvitus on ihastuttavaa.  Seurasin hymyssä suin kuvissa  tytön mukana kulkevaa kanaa – minusta kanan ilmeet ja eleet olivat parhainta tässä kirjassa.  Itse tarina ei nyt ollut kovin kummoinen, mutta tottahan tämäkin kirja täytyy olla todellisella Astrid Lindgren-fanilla omassa hyllyssä – minulla on melkein kaikki hänen suomennetut teoksensa. Haaveena on kerätä ne myös alkuperäiskielellä eli ruotsinkielisenä.

15 817/30 000 30Koetus

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *