Lasten Kirjapöllö-ehdokkaat 2013

Vuodesta 2007  Kirjapöllö-palkinto on tunnustus yli kymmenen vuotta sitten julkaistusta, mutta edelleenkin merkittävänä pidettävästä lasten- tai nuortenkirjasta. Uudella palkinnolla kirjakauppa-ala haluaa kiittää vaikuttavia muistoja luoneita kirjailijoita ja tuoda heidät ja heidän teoksensa uusienkin lukijapolvien ulottuville. (http://www.kirjakauppaliitto.fi/?page_id=72)

 

Hyvä kirja elää!, vakuuttaa Lasten kirjapöllö -palkinto. Tänä vuonna palkinto jaetaan satukirjalle, joka on vähintään viisi vuotta vanha ja erityisen kiehtova. Asiantuntijaraati on valinnut palkintoehdokkaiksi kolme teosta:

 

Hannele Huovi - Kristiina Louhi:

Maailman paras napa, Tammi, 2005

Mistä hankittu: lainattu Kauhavan kaupunginkirjastosta

Hannele Huovin ihastuttavat satutarinat kertovat hellyttävästi ihmisen syntymisen tarinaa, sivuten perinteisiäkin satutarinoita. Kristiina Louhen kuvitusta olen ihaillut aina. Ne sopivat erinomaisesti kirjan tunnelmaan.

 

Jukka Itkonen: Sorsa norsun räätälinä, Otava, 2008

Kuvitus: Christel Rönns

Mistä hankittu: lainattu Kauhava kaupunginkirjastosta

Hullunhauskoja sananvääntöjä ja perinteisten satujen muunnoksia. Itkosen tekstiä jaksaa aikuinenkin lukea - voi olla että, jutut avautuvat toisella tavalla aikuiselle kuin lapselle.  Hetkisen piti muistella lukiessa, että minkäslainen se alkuperäinen satu olikaan.  Christel Rönnsin kuvitus tuo oman lisänsä tarinoihin - ilmeet kertovat hyvin tarinan ilmapiiriä.

 

Tuula Kallioniemi: Kaveria ei jätetä, pikku nalle, Otava, 2005

kuvitus: Christel Rönns

Mistä hankittu: lainattu Kauhavan kaupunginkirjastosta

Nalletarinat ovat aina hellyttäviä. Muistuu mieleen omat lapsuuden nallet ja monet lasten saamat nallet vuosien varrella. Tässä kirjassa on hassunhauskoja nimiä nalleilla ja heidän kavereillaan.  Nallet ovat omia persoonia - kaikkien nallejen ei tarvitse olla ruskeita, vaan voi olla vaikka vihreitä ja punaisia nalleja. Nallehat luonnollisesti osaavat puhua, mutta nallemaailmassa voi olla myös puhumattomia nalleja.

Nalletarinoihin kuuluu myös hiukan seikkailua ja jännitystä ja pikkasen rakkauttakin. Christel Rönnsin kuvitus ilmentää persoonallisesti tämän kirjan nalletarinat.

 

 

Kolmen ehdokkaan joukosta voittajan valitsee hyvä haltija 4.10. Turun kirjamessuilla. Hyväksi haltijaksi on tänä vuonna valittu Alivaltiosihteerinä tunnettu Pasi Heikura.

16 643/30 000 30Koetus

Kommentit

Aamunkajo (Ei varmistettu) http://www.aamunkajo.vuodatus.net

Voi, kaikki nuo kolme ehdokasta ovat aivan ihastuttavia. Raadilla tulee olemaan vaikeuksia valita sitä yhtä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.