Lukumaraton käynnissä!

Eilen heräsin iltatorkuilta puoli kaksitoista. Mies oli jo nukahtanut joten kirjan lukemaan aloittaminen sujui ilman mutinoita.  🙂 Toki olen aikaisemminkin herännyt kesken unien ja aloittanut kirjan lukemisen kun en ole saanut unta niin ei mies ihan ihmejuttuna lukemista tuohon aikaan olisi pitänyt.

Päätin aloittaa tasan  klo 0.00 vaikka puolen tunnin odotus tuntui tosi pitkältä. Yritin katsoa televisiota joka perinteisesti oli jäänyt mieheltä auki hänen nukahtaessaan kesken ohjelman. 🙂 Kanavalta tuli Beckin loppu mutta kun olin jo kyseisen Beckin katsonut niin tiesin mitä tapahtuu, oli sen seuraaminen mielenkiinnotonta.  Vihdoin kello oli 23.55 ja aloin laskemaan minuutteja Tove Janssonin Kesäkirja kädessäni. Voin vannoa että tunne oli vamasti yhtä jännittävä ja hektinen kuin olisin ollut lähdössä juoksemaan maratonia.

Aloituskirja oli hyvä valinta.  Sopiva määrä sivuja, 143. Ja tarina oli juuri sellaisella tyylillä kirjoitettu kuin arvelinkin  – tästä on siis kiittäminen myös suomentaja Kristiina Kivivuorta.  Blogaan näistä lukumaratonkirjoista myöhemmin tarkemmin.  Kello oli 2.30 kun sain kirjan luettua loppuun.  Väsymys oli melkoinen joten totesin että nyt on aika pitää tauko.  Nukahdin Kesäkirjan ajatuksin ja heräsin tänä aamuna klo 6.00. Kävin koiran kanssa raikkaassa ilmassa (yöllä satoi vettä) pienellä kävelyllä.  Annoin koiralle aamuruuan ja selasin päivän sanomalehden. Nälkä ei ole vielä joten join vain lasin vettä.

Ulkona on niin ihanan raikas sää joten lähden tästä jatkamaan lukumaratonia ulos terassille.  Aloittelen aamun Veikko Haakanan runoteoksella Suden lauluja ja jatkan siitä Henning Mankelin nuortenkirjalla Tähtiin karkaava koira.

Seuraavan kerran kirjoittelen kuulumisia lounasaikaan mutta ennenkuin lähden ulos, vilkaisen kanssasisarten blogeja ja täytyyhän sitä facessakin käväistä. : )

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *