Lukumaraton puolessa välissä

Tunnin päästä kello onkin 12.00  – 12 tuntia on kulunut lukumaratonista. Olo on hyvä – toki olen nukkunut 2.30-6.00.  Varsinaista lukuaikaa on ollut 0.00-2.30 ja 6.30-11.00.

Haakanan runokirjalla aloitin siis tänä aamuna terassilla. Päätin lukea runokirjan lausumalla runot ääneen (olenhan viime syksystä asti ollut kansalaisopiston runonlausuntapiirissäkin).  Mikäs sen upeampaa kuin lausua ulkona luonnonläheisiä runoja.  Saattoi siinä aamun ohikulkijatkin muutaman runonpätkän kuulla tai sitten ihmettelivät että mitähän tuo nainen tuolla puutarhassa puhuu niin kummallisia sanoja.  🙂

DSC00085.JPG

Haakanan runokirjan jälkeen tein aampalan. Muumimukista Frantsilan Yrttititilan yrttiteetä ja eilen Lidlistä ostettu jalkapallosämpylä Arlan Emmental Mustaleiman ja Ingmariinin kera.

Aamupalan nautin olohuoneen sohvalla ja aloitin lukemaan Henning Mankelin nuortenkirjaa. Oli ensimmäinen Mankelin kirja minulle. Tähtiin karkaava koira oli mukavaa luettavaa.  Mikäli eilen katsoin kirjastossa oikein niin Joel-pojan tarinaan on jatko-osiakin – saatan nekin tässä kesän/syksyn mittaan lukea.

Muutama tunti kului Mankelin parissa.  Oli aika seuraavan ruokatauon. Söin eilen jääneitä nachoja ja lasillisen maitoa.  Samalla aloitin ensimmäisen novellin kirjasta 12 novellia. Ensimmäinen novelli oli Eeva Tikan kirjoittama. Olenkin lukenut hänen kirjojaan ja pidän hänen tyylistä kertoa erilaisista ihmisistä, ihmissuhteista ja luonnosta.  Aion lueskella näitä novelleja välietappeina ns. Kitalaenkostutusnovellina (mikä oivallinen sana keksitty tähän tilanteeseen!)

Seuraava romaani on Karin Ahnve On vasta aamu. Menen sitä lukemaan pojan sänkyyn kun mies katsoo televisiota meidän makkarissa. Ja meidän sohvat ovat hiukan liian lyhyitä makuullalukemiseen.

Tilastokatsaus:  3 kirjaa ja 1 novelli  sivuja luettu: 432

 

kulttuuri kirjat
Kommentit (2)
  1. Minna Vuo-Cho
    10.7.2013, 12:43

    Yli puolen välin jo minäkin. Minä tosin nukuin vähän kauemmin… tai siis valvoin 2-vuotiaan kanssa, mutta ilman kirjaa… Lukutahtini on tainnut olla vähän hitaampi, mutta en ajatellutkaan stressata tämän ekan maratonini kassa. Täytyy saada se luku, johon verrata sitten seuraavia !

    1. Vielä olen selvinnyt ilman päiväunia – pikkasen silmät lupsahtelivat Colin Dexterin Komisario Morsen rikostarinaa lukiessa sängyssä ja meinasinkin että otanko tunnin pari tirsat. Nyt on iltaruoka-aika niin minulla kuin koirallakin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *