Miksi emme totu pystyasentoon äänikirjana

miksiemme.jpg

Sinikka Nopola: Miksi emme totu pystyasentoon (äänikirja), WSOY, 2007

Lukija: Annu Valonen

Päällys: Kirsikka Mänty, Markus Majaluoma

Mistä hankittu: lainattu Lapuan kaupunginkirjastosta

Vaikka työmatkani kestää vain parikymmentä minuuttia, ehtii siiinä mennessä ja tullessa tarinan tai parikin kuunnella.  Valitsin lyhyitä tarinoita, koska romaanin kuunteleminen äänikirjana tuntuu tässä vaiheessa liian haasteellisesta – keskittyminen luetun kuulemiseen ja autolla ajamiseen yhtäaikaa vaatiin totuttelua.

Sinikka Nopolan kolumnikokoelmaa kuunnellessa pyrskähtelin nauruun ja välillä totesinkin ääneen että ”voi apua” 🙂  Mieleen jäi kaikki keski-ikäisen naisen pohdinnat baariin menemisestä yksin, kauneudehoidosta, lasten kotoa lähtemisestä, kirjojen lukemisesta. Toinen mielenkiinto oli Nopolan työnkuvaus kirjailijatapaamisineen ja lehtijutun tekemisineen. Hauskoja oli kuunnella kuvauksia mitä tapahtui eri-ikäisenä tai eri vuosikymmenellä vaikka pikkasen häiritsi kuulla useampi ikäluku/vuosiluku ääneen sanottua, jotenkin ne sanat vain särähtivät korvaani.

Annu Valosen ääni oli sopiva tarinoille ja tykkäsin häntä kuunnella – lukijahan antaa äänellään oman lisänsä ja sävyn tarinoille.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *