Miten niin valo – tarina kolmen naisen mielentilaan

r4300_Miten_niin_valo.jpg

Marjo Niemi: Miten niin valo, Teos, 2008

Olen aikaisemminkin aloittanut tämän kirjan lukemisen mutta jättänyt kesken. Aluksi luulin että olenko jo tämän kirjan lukenut kun alku tuntui niin tutulta.

Tarinassa on kolme naista: Anna, Kristiina ja Päivikki (Siven).  Heidän elämänsä törmäävät toisiinsa ja sen myötä jokainen naisista käy elämäänsä läpi mielensä syövereissä.

Jokin tässä kirjassa veti puoleensa – halu olla naisten pään sisällä. Kirjan teksti kuvaa moniuloitteisesti mielen ajatuksia naiseudesta, seksuaalisuudesta, parisuhteesta, miehistä.

Jokainen tarinan nainen on selviytyjä vaikka ovat niin lähellä pudota tyhjyyteen.

Kirjassa oli paljon yhden sanan lauseita jotka kuvasivat mielentilaa – miten ajatus menee toisesta asiasta toiseen, miten tuntuu että pää räjähtää ajatuksesta toiseen.

Mielenkiintoinen oli myös Annin  61.  ajatuksen lista – miltähän tuntuisi itsestä laittaa jonain päivänä ajatuksia tuolla tavoin paperille tai Kristiinan tavoin piirtää/maalaa Surun anatomiaa numeroiden ne. Uskaltaisinko mennä niin syvälle mieleni syövereihin kun on vaikeata… vai valitsisinko myönteisen ajan ja kirjaisin tai kuvaisin positiivisia ajatuksia….

Tässä siis kuudes kirjailijahaasteeseen Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013

7189/30 000 30Koetus

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *