Mustan Suden aika

mustansuden.jpeg

Marja-Leena Lempinen: Mustan Suden aika, WSOY, 2000

kansikuva: Sami Saramäki

 

Hitaasti etenee tämä minun lukudiplomihaaste.  Josko parin viikon päästä talvilomalla saisi aikataulun kurottua kiinni.  Tämä on siis toinen lukudiplomikirjani ja tehtävänä on kirjoittaa kirjasta blogiini.

Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi lukenut nuorten kirjoihin luokitellun kirjan. Tämän kirjan kohdalla ei haitannut nuorten elämänkuvaus keski-ikäisyyttäni, pidänhän erittäin paljon historiallisista romaaneista. 

Keskiaikaan sijoittuvassa kirjassa päähenkilönä on aikuisuuden kynnyksellä elävä Mikael joka ei tahdokaan olla miekkaan tarttuva vapaustaistelija vaan haluaa saada muutosta aikaan ilman verenvuodatusta.  Pojan herkkyys tuntui hiukan oudolta kun on tottunut taisteleviin henkilöihin historiallisissa romaaneissa mutta hänen roolinsa tässä tarinassa oli kuitenkin sopiva.   Mikael pohti elämän raakuutta ja sitä miten ihminen saadessaan valtaa tahtoo nujertaa toisia ihmisiä ja miten vallassa olevat kuvittelevat että pelottelulla ja asioiden kieltämisellä voi hallita loputtomiin toista ihmistä.

Mikael ja Samiran rakkaustarina on herkkä  ja intohimoinenkin.  Kirjan loppu on kaunis ja antaa lukijalle mahdollisuuden kuvitella miten elämä jatkuu tässä tarinassa.

Susien elämän kuvaaminen ja niiden käyttäminen vertauskuvina viehätti minua joka muutenkin olen kiinnostunut susista.

Kirjassa oli sopivasti jännitystä, rakkautta ja  susiin liittyvää maagisuutta.

Kirjailija Marja-Leena Lemponen oli uusi kirjailija minulle joten tämä on kolmas kirja Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013

1909/30 000 30Koetus

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *