Seinäjoen Kirjamessut

DSC00319.JPG

Vihdoinkin minäkin pääsin elämäni ensimmäisille  kirjamessuille! Ja olihan se mukavaa saada kutsukin messunjärjestäjiltä kirjabloggaajana. Miehenikin lähti mukaan – olihan kirjojen lisäksi messuilla herkkuja sekä viiniä ja olutta. Valitsimme lauantaipäivän, kun eilen olin töissä ja huomenna aion mennä täällä paikallisille joulumessuille.

Ensin kävimme moikkaamassa työpaikkani osastoa.

IMG_0502.JPG

Kiertelimme  tietysti ensin kirjamessupuolella.  Paljon oli antikvaariliikkeitten osastoja ja sieltä olisi varmasti löytynyt monia upeita kirjoja.  Tällä kertaa kirjanostobudjettini oli 40€ joten, täytyi tehdä valinta mitä ja mistä ostaa nyt.  Mieluisin osastoni oli Pohjanmaan Kirjailijoiden.  Niin monta uutta kirjailijaa ja heidän teosta tuli omalle ostos/lukulistalle.  Heidän osastollaan oli kiva kilpailu sekä ihana mielikirjailijapuu.  Itse osallistuin vain tuohon kilpailuun. Oman mielikirjailijani valitseminen tuntui liian vaikealta valita vain yksi.  Ja toisaalta sinne oli laitettu jo mielikirjailijoitani.

IMG_0524.JPG

Olihan siellä pari kolme kustantajan osastoakin.  Suosikkini oli Sammakko.

IMG_0523.JPG

Kävimme kaupungilla Piikissä mieheni kanssa syömässä ja samalla pyörähdin Suomalaisessa Kirjakaupassa.  Siitä on tullut oikeastaan tapa käydä samalla katsomassa millaista ”ystäväliikkeellä”  on juuri nyt.  Palasimme juuri sopivasti takaisin kun alkoi Pohjanmaanlavalla Antti Tuurin haastattelu.

IMG_0517.JPG

Muut ohjelmat menivät nyt ohitse kun kiersimme herkkumessupuolella. Ostimme  naudan palapaistia ja jauhelihaa Lakeuden Highland-osastolta.  Olemmekin ostaneet heiltä aikaisemmin Kauhajoen Ruokamessuilta ja kotipitäjäni ruokapiirin kautta.  Ennen viinimessuille siirtymistä piipahdin kirjabloggaajille varatulla paikalla kun näin, että siellä muutama muukin istuskeli. Oli kiva nähdä livenäki, vaikka saattaa olla, että kysyn vielä seuraavalla kerralla nimeä uudestaan 🙂 Mun nimi- ja kuvamuisti ei ole mitä parhain ihmisten suhteen vaikka kirjojen kannet jää erittäin hyvin mieleen ja koiraharrastusporukoissa koirien nimet 🙂

Viinimessut olivat tunnelmallisimmat. Kauniisti tehty alue ja osastot hillittyjä.  Rauhallista livemusiikkia.  Tällä kertaa emme maistelleet viinejä, kun toisen kuitenkin oli ajettava autolla kotiin.   Kävimme hakemassa punaviinin Prisman Alkosta 🙂

Kirja- ja herkkumessujen välissä oli joulutori jossa oli ihanat joulumökit.  Hiukan enemmän kaipasin jouluisempaan ilmettä tälle alueelle – sitä joulun taikaa.  Lattiatkin olisi voinut peittää jollakin matoilla.  Itselle otti silmään tuo urheiluhallin lattiakuviot (pelirajat).   Muutenkin huomasin kiinnittäväni miten osastot oli rakennettu.  Pelkät kirjat pöydillä eivät olleet ilo katsella, vaan etsin pieniä yksityiskohtia. Miten kirja oli esillä, mitä rekvisiittaa oli laitettu.  Miten oli osaston nimi esillä.  Samoin sai itsekin muistuksen siitä, miten tärkeätä se somistaminen on kaupoissakin.  Tuotteet on oltava houkuttelevasti esillä –  ja hinnat on oltava selkeästi merkittynä.

Mikään yleisöryntäys ei näillä messuilla näyttänyt olevan.  Harmillista järjestäjien ja näytteilleasettajien kannalta. Itse en pistänyt pahaksi, kun sai kuljeskella ja katsella väljästi.  Saa nähdä  tuleeko Seinäjoelle toisia kirjamessuja – toivotaan että yleisöä ja myyntiä on ollut ja on vielä huomennakin riittävästi.

Täytyihän sitä ottaa kuva Seinäjoen Kirjastoautosta – olenhan itsekin joskus kotipitäjässäni kirjastoautoa ajanutkin.

IMG_0525.JPG

 

Mitäpäs minä sitten sieltä kirjamessuilta ostin.  Päätin valita Pohjanmaan Kirjailijoiden teoksia  pari.  Vielä jäi muutama euro niin muistin että oli sellainen ”Kaikki kirjat 5€/kpl”-osasto. Sieltä sitten valitsin yhden kirjan.  Kirjottelen näistä kirjoista sitten sitä mukaa, kun olen niitä lukenut.

IMG_0527.JPG

Kirjamessuille tahdon toistekin lähteä – joko ensi vuonna pääsisi sitten Turkuun tai Helsinkiin.  Mutta ennen ensi syksyä on lähempänä ainakin kahdet keväiset kirjamessut tulossa ja samana viikonloppunakin.  Vaasan Kirjamessut  ja Tampereen Kirjamessut

Seinäjoen Kirjamessuilla olivat myös Booking it some more, 1001 yksi kirjaa ja yksi pieni elämä, Kirjojen keskellä, Satun luetut , The Late Night Book Club ja Kirjakaapin avain

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *