Tapetinvärinen

87444487092109566-tapetin_varinen.jpg

Otava, 2012

Kannen kuvat: Virpi Hämeen-Anttilan suvun valokuva-arkistosta

Kannen suunnittelu: Jussi Kaakinen

Syksyn toisen uutuuskirjan luin parissa päivässä.  Tämä kirja vei mukanaan mielen syövereihin jopa hiukan pelottavastikin – kirjan loputtua oli tunne että jäänkö kirjan loukkuun pääni sisällä.  Hämeen-Anttilan teksti on vahvasti tunteita ja tilanteita kuvaileva, juuri sellaista tekstiä joka saa minut lukemaan sivu sivulta eteenpäin ja uppoutumaan kirjan maailmaan (ja omiinkin ajatuksiin).  Kirjan tarina oli myös paikoitellen niin jännittäväkin että tuntui kuin itsekin pidättäisin hengitystä.  Toisinaan olin mennä ihan solmuun että kuka, missä ja kuinka – kenen isä ja kenen äiti….  

Kuvittelin kirjan tarinan hiukan toisenlaiseksi – näinhän monesti käy kun lukee kirjan takakantta tai kustantajan muuta kirjan esittelyä.  Ja pitkään luulinkin tietäväni mikä on kirjan tarina kunnes sen sitten oivalsin…  jotakin moniuloitteisempaa psykologista kerrontaa.

Kirjan loputtuakin vielä pohdin kirjan hahmoja. Mitä  tunteita ne kuvasivat? 

Olen aloittamassa kansalaisopistossa Elämänkaarikirjoittamisen kurssia ja jokin etiäinen kai on kun olen valinnut kaksi syksyn ensimmäistä uutuskirjaa jotka ovat kuvailleet minuakin koskettavia ihmisuhdekuvauksia (Taina Latvalan Välimatka).

Kommentit (3)
  1. Jenni, kiitos Post it-tunnustuksesta. Ihana yllätys 🙂 Täällä Lilyssä on aivan ihania blogeja ja ihmisiä blogien takana ♥

    Minullekin on muuten käynyt tuon Hämeen-Anttilan kanssa samoin että on jäänyt useampi kirja välistä lukematta. Kommentoinkin tuolla sinun blogissasi miten joidenkin kirjailijoiden kohdalla jää välistä lukematta useampikin kirja ja sitten voi myöhemmin lukea taas tältä kirjailijalta lisää – maailmassa tulee vain niin monta upeata uutta kirjailijaa vastaan sellaisella vauhdilla ettei vaan ehdi kaikkea lukemaan 🙂

  2. Palstallani on sinulle Post it -tunnustus!:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *