Valheet vei mukanaan

valheet.jpg

Marisha Rasi-Koskinen:  Valheet, WSOY.2013

Päällys: Marjaana Virta Valokuva: Harri Hinkka Etukannen kuva: Benoit Janneton/Photo Alto/Fennopress

Talvilomani alkuun tartuin Lilyn lukupiirikirjaan.

Kirjan kansi hiukan häkellytti aluksi kun yritin tavata kirjailijan nimeä ja samoin tuo sama fontti kirjan takakannessa tuotti hiukan ponnisteluja takakansiesittelyn lukemisen suhteen.  Olisinko tarttunut tähän kirjaan sitten pelkän kannen perusteella… en varmastikaan mutta harvemmin valitsenkaan kirjaa pelkän kannen perusteella, ainakaan romaaneissa.  Kaunis kirjan kansi silti on vaikka lukemista häiritsikin ja sopii kirjan tunnelmaan.

Tämä kirja imaisi minut mukaansa ensi sanoista lähtien. Tunsin olevani itse sateen keskellä. Rakastan sadetta kuuman ja kuivan kevät/kesäpäivän jälkeen, rakastan syyssateita, kunhan eivät kestä päivästä toiseen 🙂

Kirjan tarinat olivat rankkoja ja tuli hiukan itselle pelkokin että jos joku seuraisi minua noin ruokakaupassa… 

Elokuvissa ja tv-sarjoissa en pidä kun palataan samaan tapahtumaan/aikaan toisen ihmisen näkökulmasta mutta kirjassa se ei minua haittaa. Jaksan olla kiinnostunut että mitä uutta asiaan tulee tämän henkilön kautta. 

Jotkut henkilöt jäivät itselleni hiukan epäselviksi että ymmärsinkö oikein  että kuka on kukin.  Fatal Error-kappale vei kyllä minutkin erroriin etten ole nyt ihan varma ymmärsinkö kaiken…

Sokean vanhuksen tapauksessa ajattelin ”hahhaa”, aavistin 🙂  Ja miten huijari sitten tuli vanhanaikaisesti huijatuksi viime hetkellä.

Eilen illalla kun sain luettua kirjan loppuun huomasin pitäväni kirjaa sylissäni ja silittäväni kirjan kantta ajatuksissani…  kirjan teksti huumasi ja lumosi minut.

Haluan ehdottomasti lukea Marisha Rasi-Koskisen esikoisteoksenkin Katariina.

Niin ja tässä olikin jo viides kirja toiseen lukuhaasteeseeni Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013

3346/30 000 30Koetus

 

 

Kommentit (1)
  1. Maria/Sinisen linnan kirjasto
    25.2.2013, 11:19

    Tämä kirja kiinnostaa kovasti, ja osallistun tuohon Jennin lukupiiriinkin mikäli Valheet saapuu meidän kirjastoon tällä viikolla (on vielä ”hankinnassa”). Kiva kuulla, että kirja kosketti ja vei mukanaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *