12.12.12 kello 14.24

Kaikki mitä rakastin

Ajattelin aamulla, että tänään kello 12.12.12. voisi tapahtua jotain merkittävää. Että pitäisi laittaa herätyskello soimaan kello 12.10. ja tarkkailla tilannetta. Ja vaikka mitään merkittävää ei tapahtuisi, osaisin kuitenkin sanoa sitten lapsenlapsille, missä mummi oli 12.12.12 klo 12.12.12.

No miten kävi. Unohdin tietysti koko jutun. Arvioideni mukaan 12.12.12 klo 12.12.12 olin Stockmannin herkun vihannesosastolla punnitsemassa fenkolia tai valitsemassa persiljapunttia.

Ellei sen fenkolin sisältä löydy esim. italialaisen fenkoliviljelijäsuvun salaista aarretta, mitään kauhean merkittävää ei tosiaan tapahtunut.

Ja sinne se meni. Hetki, jota vastaava toistuu seuraavan kerran vasta 10.10.2110 klo 10.10.10, eli himppasta vajaan 98 vuoden kuluttua. Jos anti aging -hoidot eivät kehity hyvin merkittävästi, tuskin olen enää todistamassa tuota hetkeä. 

Masennuin myös vähän, kun poikaystäväni kertoi, että minun elinaikanani ainakaan Suomeen ei enää tule täydellistä auringonpimennystä. Muistan, että sellainen oli joskus kun olin lapsi. Sisko askarteli pimennyslasit sitä varten, mutta minua ei tainnut kiinnostaa koko juttu. Että sinne meni sitten sekin.

Oi saakeli.

Mutta kuulkaas nyt. Eihän mikään hetki toistu enää koskaan, oli sitten 7.4.1998 kello 15.22. tai 12.12.2012 kello 12.12.12. Että aivan yhtä ainutlaatuista on elää tänään, 12.12.12. kello 14.24. 

Ja sehän tässä pelottavaa onkin.

Ja hienoa.

Niin että carpe diem vaan sullekin.

 

kuva Fox News

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

No niinpä.

SonjaKoo
Karnevaalikausi

Kiteytit ajatukseni lähes täydellisesti. Odotin maagista hetkeä ja mitäs sitten teinkään (tai yritin tehdä - no töitä koneen ääreessä). Klo 12.13 tajusin, että se "the moment" oli ja meni, eikä enää tule. Mutta lopputulema surkuttelulle oli, että huomasin käyttäneeni senkin hyvän minuutin murehtimalla edellistä. Joten katse tulevaisuuteen, ryppyvoiteilla tai ilman!

Pekka (Ei varmistettu) http://poplaari.blogspot.com

Eikö tammikuun ensimmäistä 2101 lasketa (01.01.01)? Siihenhän on enää reilut 88 vuotta. ;)

Se täydellinen auringonpimennys oli muistaakseni vuonna 1990. Me herättiin mökillä porukalla sitä ihmettelemään, mutta toki edessä oli paksu pilvikerros.

Vierailija (Ei varmistettu)

voi luoja oot ihana.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hosuli :)

SonjaKoo, loistava oivallus käytetystä minuutista!

Pekka, mä en ottanut sitä huomioon, kun päivämäärät merkitään yleensä ilman nollaa, mutta vuosiluvut nollalla. Se tuntuu vähän teennäiseltä siis :D Mutta en mä varmaan silloinkaan enää täällä tallaa, joten voi kai senkin laskea. Muistan, että me oltiin myös mökillä tuolloin vuonna 1990. En muista siitä juuri muuta kuin ne siskon lasit, en varmaan edes tajunnut mistä oli kyse. No, ei maha mittään - onpahan silti jonkinlainen muisto siitäkin suuresta päivästä :)

Vierailija, sä kans!

Reppu Rebel (Ei varmistettu)

Vietin auringonpimennyksen v. 90 Malminkartanon jätemäellä tuhansien muiden kanssa ihmettelemässä, kun koko luonto hiljeni. Maagista!

Nanniina (Ei varmistettu) http://positiivisuusprojekti.blogspot.com

Mulla meni maaginen hetki ihan ohi, tajusin vasta iltapäivällä, että oho, tänään on tosiaan se 12.12.12! :( Näin sitä käy, kun nukkuu pommiin ja ryntää sängystä suoraan kampaajalle ja sieltä joululahjaostoksille... mutta tuskinpa menetin mitään kovin huikeaa :D

Marjo
Saa olla

Minullakin meni kello 12 ihan ohi, voi surku! Tosin juuri huomasin, että kaverini oli laittanut viestin 12.12.2012 klo 12. Muistan lukeneeni viestin juuri, kun se tuli.

Miira (Ei varmistettu)

Minäpä olen tänä maagisena päivänä ihan maagisen kamalassa flunssassa ja tietenkin nukuin h-hetken ohi.

Eipä silti, en ole oikein jaksanut innostua näistä numerologisista ihmepäivistä ennenkään. Olin ihan kuutamolla koko ilmiöstä, ennen kuin tapasin yksissä juhlissa wedding plannerin, joka kertoi kuinka innokkaasti hääparit ovat koko vuosituhannen alun odottaneet näitä.

Lipa (Ei varmistettu)

En edes muistanut koko asiaa, mutta voin kai silti kertoa, että tuona maagisena hetkenä istuin yliopistonmäellä tenttisalissa ja odotin koska tenttipaperin saa kääntää. Toivon siis, että tämä taianomainen numerosarja siivittää minut tentistä läpi!
Tavallaan pidän koko numerologiaa vähän höpöhöpönä, numeroista saa vaikka mitä aikaiseksi kun tarpeeksi vaan vatvoo. Tästäkin päivästä saa sen pedonluvun kasaan varmasti kun tarpeeksi vain uskoo.

Rietukka (Ei varmistettu)

Mutta ihan kohta on 20.12.2012 ja sinä iltana kello 20.12.! Vähän sinne päin.

(tajusin just, että tänne on paineita jättää kommentti, kun kirjoitat itse niin kauniisti :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä täällä isossa omenassa tuo hetki on vasta tulossa, oletettavasti unohdan sen kuitenkin ja tajuan huomenna, että ai nii.

Nauroin ääneen viimeiselle lauseelle, kiitos ja ihanaa iltaa Eeva.

-Pee

Saga (Ei varmistettu)

carpediemit sinnekkin!
(karppediemiä pitäs viljellä useammin. ehkä tatuoida kiinaksi tissiin)

-kaisa (Ei varmistettu)

ihan samasta päivästä/ajasta kuin rietukka olin kirjoittelemassa - iloitaan hei tuostakin päiväyksestä! se on ihan realistisesti saavutettavissa toisin kuin 10.10.10... jos olisi vielä täysikuu. jotenkin ajattelin juhlistaa sitä, vähintään skoolaamalla glögimukillisella!

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin no, onneksi on vielä olemassa 01.01.2101!

Niin ja jossain maissa laitetaan päivämäärien eteen nolla, esimerkiksi Virossa. Eli, odottelen kiltisti 20.12.2012 ja 21.12.12 (eikös silloin ollut maailmanloppu?) ja sit tähtään kohti 01.01.2101 ;)

Murun kera

Mä oon vaan keskittynyt tuohon mayojen maailmanloppuun, etten edes tajunnut numerologisia maagisia hetkiä.. Mut toi Rietukan ehdotus saa kyllä mun suosion :) Se on sopivan lähellä sitä maailmanloppuakin, ja vielä ilta-aikaan, että muistan varmaan suurin piirtein hetkeä ihmetelläkin.

No, tää oli mahtava päivä, vaikka ns. maagisimman hetken kuivasinkin tukkaa. 

Riiiiiiina (Ei varmistettu)

Piti oikein ääneen hymyillä tätä tekstiä :) Mulla tulee välillä mieleen ihan satunnaisesti, että tätä hetkeä ei enää koskaan tuu olemaan. Oon vaikka kaupassa ja tajuan, että äskeinen sekunti oli ainutlaatuinen ja minä todistin sen. Kummallista?

Vierailija (Ei varmistettu)

itse muistan kun oli viimeksi tällainen superduperhyperpäivä:
20.02.2002 kello 20:02. siinä kai hauskuus piili palindromissa. ajattelin siitä "iloisen" esiteinin tavoin että "njääh mitä kukkua", kello koitti tuon maagisen 20:02, äiti antoi omenalimpparia, ja noin 5 minuuttia myöhemmin tajusin miten uniikki juttu se taisi sittenkin olla. no, mitäpä näistä.... harmitti kyllä jälkeenpäin :D

12.12.12 kello 12:12 istuin vissiinkin aamupalalla ja katsomassa gossip girlia. mut oli hei sentään ensimmäinen joululomapäivä, eiks se oo aika spesiaalia!

Joa (Ei varmistettu) http://joa-illusia.blogspot.com

Voi että, kun meikäläiseltäkin meni koko momentti ohi! Olen muutenkin joka päivä innoissani, jos satun katsomaan kelloon esimerkiksi hetkellä 12:34 tai 13:13. 12.12.2012 kello 12.12 taisin vain istua nököttää yliopiston koneella kanditapaamisen jälkeen ja ennen kahvihetkeä kaverin kanssa. Mutta ehkä se olikin sellainen pysähtynyt hetki... Joo, tämän mä kerron sitten lapsenlapsille - paitsi jos mummin kandista tuli kovin epäonnistunut.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eeva, avasit silmäni :O

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.