5 tyhmintä asiaa, joista olen potenut syyllisyyttä

1. Se, että käytän (myös) synteettistä aurinkorasvaa enkä osta (pelkästään) luomumansikoita.

2. Se, kun minulla oli töitä ja poikaystävä silloin, kun ystäväni kaipasi kumpaakin.

3. Se, kun en ostanut mitään, vaikka myyjä oli ollut tosi mukava.

4. Se, kun lähdin lomalle.

5. Se, kun minusta oli kivaa käyttää kosmetiikkaa ja korkokenkiä, vaikka opiskelin naistutkimusta.

***

Nyt jälkeenpäin onneksi naurattaa.

Koomisinta on se, että kukaan muu ei syyllistänyt minua näistä asioista, vaan yleinen syyttäjä asui ihan vain oman pääni sisällä.

Syyllisyys on useimmiten tyhmää ja turhaa. Päästä irti.

Kommentit

Henn (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva. Melkein alkoi itkettää tuon viimeisen lauseen kohdalla.

FFFifi
Fitness Führer

o_O

Olen sanaton.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joskus sitä itsekin havahtuu naurettaviin kolmannen maailman ongelmien pohdiskeluun.

Marsublog

Tai ensimmäisen?

Vierailija (Ei varmistettu)

Toivottavasti ensimmäisen!

-Pee

Vierailija (Ei varmistettu)

can't stop laughing :'D

Oivoi, miten tuttua! Samaistun niin tuohon kolmoskohtaan!

Päivi / Lempeää valoa (Ei varmistettu) http://lempeaavaloa.blogspot.com

Hear hear, Eeva! Mielestäni syyllisyys on aina turhaa. Jokainen meistä tekee aina parhaansa niillä kyvyillä mitä kullakin hetkellä on käytettävissä. Emmekä voi (ilmeisesti ;)) matkustaa aikakoneella menneisyyteen ja valita toisin joten miksi tuhlata aikaansa syyllisyyden potemiseen. Se on asia erikseen jos on oikeasti mokannut ja/tai loukannut toista: silloinkin on syyllisyyden tuntemisen sijaan parempi pyytää anteeksi ja yrittää korjata asiat parhaan kykynsä mukaan.

jeejeejenni (Ei varmistettu)

miten kukaan voikaan kirjoittaa jatkuvasti yhtä aikaa asiaa, uudelta kantilta ja aina hauskasti! Aikaisemman kommentoijan vatsahaavasta haluaisin kuulla lisää! :))

ameliaemilia (Ei varmistettu)

Omalla tavallaan hauska lista. Minä poden syyllisyyttä siitä että omistan rotukoiran, en aina kaikissa juhlissa ota lisää kakkua, seurustelen maailman ihanimman miehen kanssa vaikka moni ystäväni on sinkku, eikä minulla ole rahahuolia vaikka olenkin opiskelija. Oih ja voih tätä syyllisyyden taakkaa!

aaaa (Ei varmistettu)

tämä ei nyt liity aiheeseen, mutta ottaa älyttömästi päähän, että tuo "Lily suosittelee" -leima tuntuu olevan aivan jokaisessa postauksessa. Kannattaisikohan sitä vähän säästellä, alkaa nimittäin menettää merkitystään

okei, nyt tunnen syyllisyyttä siitä että jätän ikävän kommentin blogiin, josta pidän kovasti.

FFFifi
Fitness Führer

Suosittelu-leima on blogikohtainen, ei postauskohtainen.

?? (Ei varmistettu)

eihän? Luin taannoin tämän blogin vanhoja postauksia ja niissäkin oli "suosittelemme" -leima osassa

FFFifi
Fitness Führer

Voi olla, että se on aiemmin toiminut eri tavalla, mutta nykyisin "suosittelemme" on sama kuin entinen "toimitus tykkää" -leima. "Tykättyjen" blogien lisäksi suosittelu-leima löytyy Lilyn palkollisilta bloggaajilta, ja se on blogikohtainen.

Toimitus
Toimitus

Heips, tässä kuten muissakin suositelluissa blogeissa leima on aina ollut jokaisessa kirjoituksessa. Kun tykkäämme jostain blogista, uskallamme suositella sen kaikkia kirjoituksia - olisi mahdottoman aikaavievää seuloa läpi jokainen postaus leimaamista varten.

Mielestämme aivan erityisen hyviä tai kiinnostavia yksittäisiä juttuja nostamme esiin toimituksen blogissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Kaati (Ei varmistettu) http://bonhappyme.blogspot.fi/

Kiitos hyvistä nauruista taas! :D

5. on paras, muihin samaistun täysin. Mansikoiden kanssa minulle taitaa käydä tänä vuonna niin, että kun luomumansikat oli lähituottajalta loppu, jää mansikat pakastamatta kokonaan, koska kertakaikkiaan poden niin huonoa omatuntoa ajatuksesta myrkkymansikat! Vaikka silti ostan niitä joskus rasiallisen.. Kääk.

heippa (Ei varmistettu)

Hei vain, halusin vaan nyt sanoa että ihan täysin turhaa syyllistää itseään jostain kosmetiikan ja korkokenkien käytöstä, vaikka kuinka opiskelisi naistutkimusta (nykyään sukupuolentutkimus). Kyseisellä tieteenalalla ei ole mitään tällaista käytöstä vastaan. Mutta eihän omille tunteilleen aina mitään voi, se on ihan totta, siitä kai tässä tekstissä on oikeasti kyse. Halusin vain kertoa tämän, koska moni luulee toisin.

Mirene (Ei varmistettu)

Itselleni taas tulee outoa (ei syyllinen, mutta epämukava) olo, kun kopistelen sukupuolentutkimuksen luennoille ja seminaareihin 12 sentin korkokengissä, puolireiteen yltävässä hameessa ja huulipunaa huulillani, kun niin monet paikallaolijat tuntuvat paheksuvan muotia ja klassikkotyyeljä sekä suosivan epänaisellisia vaatteita ja hiustyylejä. Totta on, että itse tieteenala ei vaadi ketään olemaan epänaisellinen, vaan korostaa, että jokaisella pitäisi olla oikeus olla mitä haluaa, mutta kyllä siellä tuntee erottuvansa porukasta... Tosin enpä voi sanoa sulautuvani myöskään oman alani hippihumanistien sekaan :)

Kissanomistaja (Ei varmistettu)

Hei, olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa. Tulen hyvälle tuulelle postauksistasi, koska ne ovat elämänmyönteisiä, virkistäviä ja pohdiskelevia. Minusta sinulla on hieno kyky kirjoittaa myös syvällisistä aiheista siten, että niitä ei ole raskasta lukea: kepeä kirjoitustyylisi tekee lukemisesta aina yhtä ihanaa. :)

On mukavaa, että tämä blogi on olemassa. Oli aikanaan kova kolaus, kun vaate-aiheinen kolumnisi loppui Trendistä.

Kiitosta myös kauniista kuvista, ja koirakaverista otetuista potreteista extrakiitos.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos. Elämäni stressaavimman työviikon jälkeen tämä osui ja upposi.

mimimi (Ei varmistettu)

Yritin juuri miettiä, että mistä itse poden syyllisyyttä, enkä keksinyt mitään. Tuli syyllinen olo siitä, etten tunne syyllisyyttä mistään.

Wee (Ei varmistettu)

Kiitos. Olen itse syyllistymisen kuningatar, ihanaa tietää, etten ole ainoa.

AnnieRouva (Ei varmistettu) http://muinanaisina.blogspot.fi/

Tykkään blogistasi! On kiva, että ihmiset tutkailevat ympäristöään nykyisin monipuolisesti - terveyden ja hyvinvoinnin, mutta myös elämän pienten nuivien asioiden kannalta :D. Niiden lukeminen virkistää, vaikka itse aihe ei aina olisikaan kepeä. Blogimaailmassa pörrätessä tulee muuten helposti sellainen olo, että on ainoa, jolla arjen kiireet haittaavat harrastusta ;)

Tiitukka (Ei varmistettu)

Poden syyllisyyttä, kun olen sairaslomalla (töissä on muutenkin vähän porukkaa ja siellä ne nyt raataa minunkin vuokseni)... Tämä syyllisyys se vasta sairasta onkin... Huoh...

siijuu (Ei varmistettu)

kohta 5! Et voi olla tosissasi! muahhaahhhaa (tosin tämä ennakkoluulo on kyllä kuultanut muutamaan otteeseen läpi blogisi kommenttikeskusteluissa (että (muilla) feministeillä olisi jotain huulipunaa ja korkokenkiä vastaan), kiva tietää että se on mielestäsi naurettavaa)

Eeva Kolu

Tunnen kyllä tällaisia ihmisiä ihan henk. koht., että ikävä kyllä tarina ei ole täysin tuulesta temmattu. Mutta siinä olen kyllä samaa mieltä, että sellaisten tyyppien mielipiteistä välittäminen on ihan naurettavaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.