540 vai 700?

Lilyn tekniikka vastasi monien toiveisiin ja mahdollisti 700 pikseliä leveän palstan.

Mutta otanko sen käyttöön? Nykyinen 540 pikseliä on kovin vähän vaakakuvalle, mutta juuri passeli pystykuvalle. Tykkään enemmän pystykuvista. Ovatko ne jo vähän liiankin isoja 700 pikseliä leveinä?

Koska en osaa päättää, te, arvon lukijat saatte valita. Kapeampi vai leveämpi palsta, isot kuvat vai jättikuvat?

 

Kommentit

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Jättikuvat kiitos :) Vaikka mulla onki miniläppäri...

Toinen Eeva (Ei varmistettu)

Leveempi parempi!

Vierailija-Tiia (Ei varmistettu)

Eihän niiden pystykuvien olisi leveällä palstalla pakko olla 700 pikselin levyisiä, vaikka vaakakuvat sellaisia olisikin :) Itselläni on suunnasta riippumatta kaikki kuvat saman kokoisia, ts. pitkä sivu on aina saman mittainen. Tiedä sitten, onko sekään fiksua, mutta järjestelmällisyys on intohimoni. :)

Eeva Kolu

Kiitos mielipiteistä!

Vierailija-Tiia, epäilen, että kontrollifriikkineuroosiminäni ei kestäisi sitä, että sivulla olisi erilevyisiä kuvia. Selkäpiitä pitkin meni kylmät väreet kun ajattelin valkoisten palkkien reunustamaa pystykuvaa, jonka ala- ja yläpuolella on parisataa pikseliä leveämpi vaakakuva. Mitä, minullako ongelma... :D

Pau (Ei varmistettu)

Jättikuvia on ärsyttävä katsoa puhelimella, mulla on jäänyt listalta vähän puolihuomaamatta pois sellaisia blogeja, joiden kuvat ei näy. Läppäri reistailee eikä sitä siksi tule avattua nykyään kuin pakon edessä.

Eeva Kolu

Pau, hyvä pointti! Testasin ja mulla ainakin näkyi puhelimessa ihan yhtä hyvin ja nopsaan nuo blogit Lilyssä, jotka ovat ottaneet käyttöön 700 pikseliä leveän palstan. Sen sijaan Bloggerin lukeminen kännykällä on yhtä tuskaa.

Espressobreikki-Karkki (Ei varmistettu)

Kapeampi palsta. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Joissakin blogeissa olen nähnyt jättikuvia, joita on todella ärsyttävä katsoa kun täytyy vierittää sivua, jotta näkee koko kuvan.. Jos kyseessä on sama ominaisuus niin ei kannata ottaa käyttöön! Menee idea kuvista, jos niitä ei kerralla näe.

fröken (Ei varmistettu)

leveämpi ois tosi kiva! oon ihmetellyt sun Lilyyn siirtymisen jälkeen, että tuntuupa sun postaukset jotenkin erilaisilta. taisin keksiä syyn, ja se piilee visuaalisissa seikoissa. nykyinen kapea palsta tuntuu jotenkin... noh, kapealta. :) tekstiäkin on kivempi lukea, kun sille on enemmän tilaa. leveämpi palsta olisi ilmavampi, kevyempi, ja siten (mun mielestä) sopisi sun kirjoitustyyliin - kauniille ja kivoille ajatuksille sopii antaa tilaa. ja jättikuvat, oi! se ois nastaa.

ai niin, ja koska en oo ennen kommentoinu, haluan sanoa, että oot ihana! tykkään sun blogista ihan hirmuisesti.

shazz (Ei varmistettu)

Mun mielestä taas tämä nykynen leveys sopii sun blogin tyyliin niii-in hyvin! :) Ja haluan, että kuva näkyy kerralla näytössä, eikä tarvii skrollailla. Mieluiten vielä niin, että sen kuvan lisäksi näkyy ruudussa muutaki.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehdottomasti 700. Kävin vilkaisee muiden Lily-blogeja, joilla on leveämpi malli käytössä ja ihan ihmettelin et mitä ees meiltä kysyt, vastaushan on ihan selkeä! Leveämpi parempi. Johtuu varmaan siitä, et tässä kapeessa versiossa muuta informaatiota tulee kummallekin puolelle blogitekstiä -> vie huomiota pois itse asiasta. Ja itse asiahan on tärkein kun tästä ihanasta blogista on kyse :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Pienempi on mielestäni parempi. On inhottavaa, jos ei nää kuvia kerralla. Olet ihana, mutta pitäydy vaan pienessä, kun et edes välitä vaakakuvista. (omalla kännykälläni ainakin menee muisti täyteen liian suurista kuvista eli koko netti katkeaa)

Mirja (Ei varmistettu)

Isompi parempi! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kannattaa Eeva miettiä myös, mitä haluaa palstan reunoilla näkyvän. Itse pidän juuri tästä leiskasta, että vasemmalla on uusimmat jutut + arkisto ja oikealla kaikkea muuta. Mun mielestäni on kiva, että jutun vieressä näkee palstan ja kirjoittajan kuvauksen ja palstan tunnisteet. (Suosittelen siihen muuten tägipilveä tuon listan sijaan.)

Itse suosin pystykuvia, ja tämä 540 on niille sopiva, joskus sekin tuntuu liian isolta. En laittaisi missään tapauksessa pystykuvia 700 pikselin levyisenä. Pienemmillä läppäreillä kuvat eivät mahdu silloin näkyviin, mikä ainakin itseäni lukijana ärsyttää todella.

Mun mielestäni nykyinen fonttikoko on sen sijaan liian iso 540 pikselin leveydelle, mistä laitoinkin jo Katille palautetta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eiiiiii jättikuvia, koska luen iphonella!

kriti (Ei varmistettu)

Katsoin muutaman 700-palstan ja olen ehdottomasti tämän vanhan ja pienemmän kannalla, ihan vain siksi, että tämä layout on mielestäni kauniimpi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehdottomasti 540, jotta pienemmälläkin läppärillä lukeminen onnistuu.

T. (Ei varmistettu)

Kun luen vain google readerissa (paitsi näin kun kommentoin), niin sanoisin että pienempi parempi - layout on joka tapauksessa ihan eri, ja isot kuvat tekevät selaamisesta kökköä.

Vierailija (Ei varmistettu)

pienempi!

Vierailija_Pee (Ei varmistettu)

Leveämpi parempi. -Pee

Vierailija (Ei varmistettu)

Kapeempi ois kivampi. Toimii hyvin ipadilla ja muutenkin on muksa nähdä kuva kerralla.

Vierailija (Ei varmistettu)

tämä pienempi jos 700 meinaa sitä, että kuvat eivät näy kokonaisina vaan täytyy scrollailla alaspäin kuvaa katsoessa.! se on ihan kökköä. :-(

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun kuvistakin tuli monenkokoisia. Natsi-Nikon mielestä kuvan pitkän sivun pitää olla aina samanpituinen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Leveämpi! Tällä kapealla palstalla kauniit kuvasi eivät pääse oikeuksiinsa.

Vierailija (Ei varmistettu)

JÄTTIKUVAT!!

Opiskelija (Ei varmistettu)

Enpä osaa sanoa vastausta tuohon kysymykseen, aika näin off-topicina tulee, mutta blogiasi luettua oli pakko tulla kommentoimaan miten tykkään kirjoitukseista :). Kivoja, mutta kuitenkaan mitään ärsyttäviä hehkutuksia siitä miten siistiä ja coolia oma elämä koko ajan on (tai ainakin näyttää olevan...) Niitä on ihan tarpeeksi ja tulee vain tosi ärsyyntynyt olo kun vähänkin ajattelee omaa elämäänsä. Ärsyttää se leveily siis. Panee ihmetyttämään eikö muka joillain bloggareilla käy elämässään mitään huonoa, tunne itseään rumaksi tai jotain muuta tylsää. En oikein jaksa uskoa että kaikkien elämä olisi aina niin siistiä ja että jos jotain ikävää tapahtuisikin niin "pitää vaan kääntää ajatukset myönteiseksi ja olla kiitollinen tästäkin kokemuksesta" tai jotain muuta "lässytystä". En pidä tästä siis missään nimessä sen takia että voisin itse tuntea itseni paremmaksi, muttaa tykkään tosi paljon siitä että tässä on realismia mukana. Silti kuitenkin ihania juttuja täällä. :)

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista!

Aika lailla tasan tuntuivat jakautuvan äänet. Päätin nyt kuitenkin kokeilla tuota leveämpää palstaa, sillä simppelimpi ulkoasu miellyttää omaa silmääni.

Olette kuitenkin oikeassa jättikuvien hankaluudesta, joten koetan postailla pystykuvat kapeampina kuin tuo 700 pikseliä - katsotaan, miten hermoni kestävät erilevyiset kuvat samassa postauksessa :) Tai sitten keksin siihen jonkin muun ratkaisun.

Toistaiseksi blogin ulkoasu on siis kammottava sillisalaatti, kun kaikki kuvat ovat erikokoisia, mutta eiköhän se oikea kuvien asettelutapa pian löydy!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Eeva, älä myy sieluasi näennäiselle yksinkertaisuudelle. Kuvien näkyminen näytöllä kokonaan on tärkeää. Ja sinulla on ollut kivoja kuvia. Olisi sääli, jos niistä ei voisi enää nauttia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.