Up in the air eli ilmajoogaa testaamassa

Yhteistyössä Cityshoppari

Naureskelin eilen blogin Facebookissa, tuon ylläolevan kuvan siivittämänä, että kaikenlaisiin tilanteisiin tällä Lily-uralla päätyykin. Esimerkiksi nyt roikkumaan katosta pää alaspäin perjantai-iltana ilman, että alkoholilla, kidnappauksella tai hermoromahduksella on osuutta asiaan.

Sain valita osana Cityshopparin kampanjaa yhden edun tämän vuoden valikoimasta, ja valitsin kortin Yoga Nordicille. Olen jo pitkään halunnut testata ilmajoogaa, koska konsepti yksinkertaisesti tuntuu niin hullulta - ja sitä se kyllä kieltämättä vähän olikin!

Ilmajoogassa eli airjoogassa asanat tehdään osittain matolla ja osittain katosta roikkuvan leveän liinan avulla. Liinalla tehtävät asanat ovat pääasiassa samoja kuin matollakin, mutta luonnollisestikin tuo ilmassa roikkuminen tuo niihin oman lisänsä.

Aloittelijoille tarkoitettu take off -tunti ei ollut fyysisesti vielä kovin haastava, vaan ainakin omalla kohdallani haasteet liittyivät ennemminkin omaan mieleen ja henkisten blokkien ylittämiseen. Minäkin nimittäin ajattelin ennen tuntia, että juu juu, siitä vaan, totta kai se liina kantaa, mutta itse h-hetkellä huomasinkin, että järjen ääni ei tässä hommassa kanna kovinkaan pitkälle. Pää alaspäin hilluminen kun ei ole ihmiselle luontainen tila, ja minun oli ainakin tosi hankala alkuun uskaltaa irrottaa kädet liinasta. Ohjaaja-Ville kuitenkin onneksi oli koko ajan tukena ja tsemppaamassa, että kyllä sä uskallat, päästä vaan irti, relaa.

Lopulta kun uskalsin päästää irti, fiilis oli ihan mieletön - kuten se tuppaa aina olemaan kun ylittää itsensä ;) Sain itse asiassa hysteerisen naurukohtauksen liinalla alaspäin hilluessani, mikä lie adrenaliiniryöppy asialla.

Näin matalan verenpaineen omaavana henkilönä en pystynyt tekemään kiepunta-asanoita kovin montaa kertaa, mutta tunnilla ei siis suinkaan koko ajan riekuta vinkkelisvonkkelis. Liinalla ihan pää pystyssä tehtävät liikkeet avasivat tosi hyvin myös toimistotyöläisen jumituksia, kuten lysyssä olevaa rintarankaa ja jumittunutta alaselkää ja kylkiä.

Omasta mielestäni kivaa ilmajoogassa oli myös se, että ilmapiiri tunnilla ei ollut ihan niin harras ja vakavamielinen kuin joogassa yleensä. Liinan kanssa ährääminen on oikeasti tosi haastavaa ja välillä koomistakin, ja tämän seurauksena ihmiset innostuivat jopa puhumaan ja nauramaan. Kaikkia tämä ei varmaan joogatunnilla miellytä, mutta omaan luonteeseeni tuollainen meininki sopii paremmin.

Kuitenkin pieni hartaushetkikin tuli koettua, kun tunnin lopuksi jokainen kömpi omaan liinaan ja levitti sen vähän kuin kotiloksi ympärilleen. Siellä sitten lilluttiin omissa maailmoissa. Loppurentoutus olikin itsensäylittämisfiiliksen lisäksi mielestäni tunnin ihaninta antia - aloin jopa haaveilla omasta pussukasta, jossa voisin öisin köllötellä..

Ilmajoogaa löytyy nykyään Suomessakin yllättävän monista kaupungeista - Helsingin lisäksi tiedän, että ainakin Vantaalta, Turusta ja Tampereelta. Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa, jos haluaa tehdä jotain todella erilaista.

Jos ilmajooga (tai hotjooga) kiinnostelee, kannattaa ehdottomasti tsekata nuo Cityshopparin YogaNordic-tarjoukset. Ja kortillahan saa muutenkin alennusta jos jonkinmoisesta ravintola- ja kauneuspalvelusta, liikuntapaikoista ja erilaisista kaupoista. Kaikki tarjolla olevat edut eri kaupunkeihin voi tsekata Cityshopparin nettisivuilta. Itselläni on paria viime vuotta lukuunottamatta ollut joka vuosi Cityshoppari, ja nyt parin vuoden tauon jälkeen näyttää että siellä on entistä enemmän esim. kivoja rafloja mukana!

Kuvista ja joogaseurasta kiitos Jennalle

Kommentit

PedaPiia
Pedapulinaa

Mukavaa lukea esittely itselle täysin tuntemattomasta lajista! Laji kuulostaa sellaiselta, mitä olisi hauskaa kokeilla ystävän kanssa, kun siihen tuota hauskuuttakin liittyy.

Eeva Kolu

Joo, tää oli just semmonen tunti, jonne moni näytti tulevan nimenomaan kaverin kanssa :)

Linalina (Ei varmistettu)

just tulin lentojoogakurssilta (tai pikimmiten Aerial yoga kurssilta) ja oli tosi ihanaa! rupesin jo googlettamaan omaa hammockia :) Lentojoogaa voi harrastaa ainakin Hangossa ja Espoossa Merijoogassa, suosittelen!

Eeva Kolu

Onko lentojooga siis sama kuin ilmajooga vai vielä joku erilainen alalaji? Kuulostaa... lennokkaalta!

annemi

Air jooga on kyllä ihanaa <3 parasta on kun pääsee pääalaspäinasanoiden jälkeen koteloitumaan omaan liinaan :D 

Jenna Koo (Ei varmistettu)

We arrrrrre always uppppp in tö airrrrr.

Lise (Ei varmistettu)

Mun lempilaji! Ja hyvä ohjaaja. Onneks Yoga Nordic on parin sadan metrin päässä työpaikasta niin tällainen turkulainen viihtyy Helsingissä vielä paremmin :) Ehkä nähdään tunnilla joskus jos menet uudestaan :)

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Voiko tätä kokeilla jossain Tampereella? Ois kiva kuulla missä! :)

MariaPen (Ei varmistettu)

Tampereen ensimmäinen ilmajoogasali löytyy Keskustorin laidalta! http://oriflex.fi :)

Ilmajooga on aivan huippua, eikä mua ainakaan todella alhanen verenpaine haittaa ollenkaan. Ekat kerrat ehkä hieman pyörrytti, mutta kun tuttu siihen ylösalasinvinksinvonksin olemiseen, ni olo on on koko tunnin mitä mainioin.

jella (Ei varmistettu)

Ihania kuvia. Näytät niin hyvältä ja onnelliselta. Tekee mieli itteki kokeilla joogaa. Mitä tahansa joogaa.

muhku (Ei varmistettu)

Olitko nyt viime perjantain tunnilla vai joskus aikaisemmin? Olin ite sillä nyt pe tunnilla ekaa kertaa testaamassa. Ei ollu kyllä mun juttu :D

Heidi-i (Ei varmistettu) http://crappyandroid.blogspot.com

Voi, jooga on olemassa olemisen parhaimmistoa. Olen joogaillut niin Kiinassa kuin Suomessakin ties millä tyyleillä, mutta ilmajooga on vielä ihan kokonaan testaamatta.

Mulle itselleni joogan ylivoimaisesti tärkein aspekti on sellainen järkkymätön yhteys maahan varpaiden alla, ja kovasti mietityttääkin että miten moinen fiilis mahtaa muokkautua ilmajoogan tapauksessa. Tätä on testattava. Kiitos muistutuksesta!

hoogi (Ei varmistettu)

Jyväskylässä ilmajoogaa voi harrastaa Prana yoga -salilla! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.