annat vain kaiken t: isä

 Minä olen vähän sellainen nolo fanittaja.

 

Jos satun samaan seurueeseen arvostamani kirjoittajan, muusikon, näyttelijän, kokin tai bloggarin kanssa, kaadan tämän ihmisparan päälle sellaisen saavillisen ylisanoja, että pian hävettää kumpaakin osapuolta.

 

Diggaan kovasti tästä nykyisestä nuorten suomalaisten mieskirjailijoiden sukupolvesta - anteeksi kammottava sanavalinta - Tuomas Kyröstä, Juha Itkosesta, Mikko Rimmisestä ja Miika Nousiaisesta. Pidän omalla tavallani kamalasti Riku Korhosestakin, vaikken ymmärrä hänen kirjoistaan mitään.

 

Mutta tuo Nousiaisen Miika on porukasta (no okei, ehkä Tuomas Kyrön lisäksi) ainoa, joka on vaarassa saada niskaansa saavillisen noloa fanitusta.

 

 

En ole edelleenkään kiinnostunut lukemaan, en oikeastaan yhtään. Silmiä väsyttää, aivot ovat maitohapoilla. Mutta Maaninkavaara oli poikkeus, sen luin melkein yhdeltä istumalta ja varsin mielelläni.

 

Kirja oli varsin miikanousiaismainen: helppolukuinen ja kevyt, vaikka käsittelikin isoja asioita. Samalla sopivasti kriittinen, mutta lempeä. Hauska. Koskettava. Rehellinen. Tragikoominen. Mitä näitä Isoja Adjektiiveja nyt on.

 

Tässä kirjassa juostaan, ei hölkätä. Lahjakkaan juoksijalupauksen Jarkon kadotessa pikkusisko Heidi päättää juosta valmentajaisän ylös masennuksesta. Överiksihän se menee.

 

Mutta ei kirja oikeastaan urheilusta kerro, vaan siitä, miten vaikea on joskus päästää irti maailmasta, jota ei enää ole.

 

Kommentit

Anna-Kaisa (Ei varmistettu)

Näyttää ihan kuin nuo karkit ei oiskaan karkkia vaan pienen pieniä Brie-palasia, käärittynä kauniisiin papereihin. Onko ne oikeesti semmoisia? :) (voi olispa semmoisia olemassa). Ihan vaan taas nolo fanitus terve, ihana on tämä blogisi! xxx

piu (Ei varmistettu)

Jaan kanssasi fanituksen näitä nuorehkoja miehiä kohtaan! Ja kiihkeimmin fanitan itseki juuri Nousiaista ja Kyröä. Samassa veneessä (hyvässä sellaisessa) siis muitakin!

möntti (Ei varmistettu)

Mainioita kirjoittajia kyllä kaikki. Mua vähän hämäs ja ärystti siinä Hotakaisen Ihmisen osassa se, että tuntu että siinä olis otettu vähän liikaa Kyröltä ja Nousiaiselta ja ennen kaikkea Arto Salmiselta. Mutta voi olla että oli mun päässä vaan. Ootko muuten itse lukenut Salmista? Ihan mielettömän kaunista tekstiä.

ida365 (Ei varmistettu)

Olen samoilla linjoilla kanssasi, Kyrö ja Nousiainen iskevät! Mutta hahah, kyllä se kertoo urheilustakin, siis ihan OIKEASTI - välillä meni oikein kylmiä väreitä, kun jutut kuulosti entisen poikaystäväni urheilijaperheen arjelta - eikä kovin hyvällä tapaa siis.

rokkirusetti (Ei varmistettu)

Vaikka jokin kumma ennakkoluulo minulla on suomalaisia kirjoja kohtaan (voiko päähenkilöä ottaa vakavasti jos sulokkaan John tai William nimen sijasta pönöttää tekstissä Paavo ja Sulevi?!) myönnän, että pidin itsekin Maaninkavaarasta. Tavallaan liika helppolukuisuus ehkä häiritsi, mutta olihan se viihdyttävä. Nyt yöpöydällä odottaa kirpparilta haalittu 50 centin Vadelmavenepakolainen, kunhan inspiraatio iskee.

Jos lukeminen tympii: neulo! Tai jos vielä on tilaa joulun jälkeen niin leivo :-D Tai radikaalein ehdotukseni on vaihtaa kieli. Englanniksi luetut kirjat piristävät kummasti ja tällä hetkellä lukemani Sarah Winmanin When God Was A Rabbit on juuri niitä kirjoja joita EI-VAIN-PYSTY laskemaan käsistään ennen kuin se putoaa naamalle, kun nukahtaa kera kirjan. Elämme symbioosissa.

Jenni (Ei varmistettu)

Sama kirjallinen fanituksenkohteiden lista löytyy täältäkin, tosin Nousiainen on omani häntäpäässä. Korhosen kanssa mulla on sama ongelma, yritin lukea Lääkäriromaania mutta jätin sen lopulta kesken. Käsittämätöntä sinänsä, koska Korhosen kolumnit kyllä uppoavat.

Suvi (Ei varmistettu)

Maaninkavaara on kuuluu top 3 suosikkeihini ja Nousiaisen tyyli iskee muutenkin kovaa. Olen lukenut Maaninkavaaran kahdesti ja nauranut vedet silmissä kummallakin kerralla.

Grace (Ei varmistettu)

Itkonen juu, Kyrö juu, mutta ennen kaikkea Joel Haahtela. ( "Teemme jotain ja muut mahdollisuudet jäävät käyttämättä, mutta se ei tarkoita, etteikö niitä olisi; etteikö joka hetki jokin aivan muu elämänpolku olisi mahdollinen ja miltei yhtä todennäköinen.") Tuomas Kyrön NISKAAN ei muuten mitään fanitussaavillisia kaadeta, kirjamessuilla avauduin hänelle lämpimistä tunteistani Benjamin Kiveä kohtaan, ja kyllä siinä sananmukaisestikin sai katsoa ylöspäin.

V (Ei varmistettu)

Fanitan sinua! En ole kauhean fanittajatyyppi, mutta tää blogi on vaan niin ihana ja ja ja... Näin sut kerran Helsingissä ja jäädyin totaalisesti ihailusta :). Eli et ole yksin fanituksen kanssa.

Kaisu (Ei varmistettu)

Heh, tajusin just että mulla on juuri nyt kesken sekä Maaninkavaara että Kerjäläinen ja jänis. Ja seuraavana pöydällä odottaa vuoroaan Nenäpäivä. Ja Juha Itkonen on muuten vaan ehdoton lempparini. Korhosesta en minä(kään) ole niin innostunut.

susa (Ei varmistettu)

en ole ikinä lukenut miika nousiaista, nyt vähän nousee häpeä. korjaan erehdyksen heti.

riku korhosesta sen sijaan pidän, ja mielettömästi. jos kjell westö kirjoittaa helsinkirakkaudesta, korhonen kirjoittaa turkurakkaudesta. ja asuu naapurissani. pelkään jo sitä hetkeä, että meen kuiskimaan postiluukusta kehuja ja ylisanoja korhoselle...

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ostin Maaninkavaaran isälleni syntymäpäivälahjaksi viime kesänä. Kuulemma lukukokemus herätti paljon ajatuksia. Suosittelen siis kaikkien muidenkin isille, mikäli on lahjankeksimisvaikeuksia. :)

LauraK (Ei varmistettu)

Minäkin olen kova Miika Nousiaisen fani, olen saanut jo useamman ihmisen lukemaan miehen kirjoja hehkutukseni ansiosta. :D Olen ylpeä saavutuksestani.

Lora (Ei varmistettu)

Maaninkavaara on ehdoton lemppari, sen voisikin ostaa omaan kirjahyllyyn.

Eilen ohitin Kyrön palatessani lounastauolta, vaikken ns. fanita häntä iski semmoinen voi vitsi siin'ä se nyt on fiilis :)

Angela (Ei varmistettu)

Kyrö, Korhonen, Haahtela ja Rimminen yhtä kaikki hyviä kirjailijoita, mutta...

...Miika Nousiainen on minun suosikki-ihmiseni. Nousiaisen kirjat ovat helppolukuisia, hauskoja ja koskettavia. Eivät ne kuitenkaan mitään elämää suurempaa ole. Toki pidän hänen kirjoistaan, mutta vieläkin enemmän pidän Miikan tyylistä, tavasta puhua, tavallisuudesta, hauskuudesta ja karismasta. Olen tavannut hänet vain kerran, mutta ihastuin kovasti hänen tapaansa olla ihminen, pohtia, puhua ja kirjoittaa. Olen Miika Nousiaisen HC-fani.

Suosittelen, että lue myös Metsäjätti. Se on yhtä vangitseva kuin Maaninkavaarakin. Parin viikon päästä käyn katsastamassa Maaninkavaaran teatteriversion, Vadelmavenepakoilaisen kävin katsomassa viime keväänä. Uskon, että Metsäjätistäkin tehdään vielä näytelmä.

Mimi (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogista, mutta olen jo pitkään ihmetellyt, miten kummassa tämän saisi lisättyä Bloggeriin lukulistalle? Huomaan, että muillakin on ollut samoja ongelmia, mutta vastausta en löytänyt. Kun lisään suoraan osoitteesta, sinne tulee vain jotain ruotsinkielisiä reseptejä. Aargh! Olisi niin kiva aina tietää heti kun päivität.. nyt joutuu joka kerta klikkailemaan osoitteen tuonne ylös ja usein se tietenkin unohtuu.

http://miminhuone.blogspot.com

N (Ei varmistettu)

Jaan fanituksesi Nousiaista ja Kyröä kohtaan. Siksi olenkin ihan täpinöissäni kun he ovat mukana uudessa Hyvät ja huonot uutiset tv-ohjelmassa. Pakko nähdä!

Sara (Ei varmistettu)

paras blogi pitkään aikaan. oot pelastanut monta päivää. KIITOS

Pauliina (Ei varmistettu)

Olet kyllä hyvä kirjoittamaan. Tekstisi on nokkelaa ja humoristista. Täältä haen parhaimmat kirjavinkit. Vaikka tyylimme eroavat, arvostan suuresti sitä intohimoa, miten suhtaudut sinulle tärkeisiin asioihin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.