Ei jaksais enää olla chic, eli mites tää tukka

Kaikki mitä rakastin

Selasin kuvia viime kesältä ja huomasin kaipaavani tuota pitkää hippitukkaa. Nyt on nimittäin sellainen olo, että ei jaksais olla yhtään chic. 

En jaksa juoda skumppaa brunssilla enkä asetella appelsiiniviipaleita lautaselle. 

Joten en oikein nyt jaksa enää tätä stailisti tasapaksuksi leikattua tukkaakaan.

Reuhka saa siis kasvaa, se on selvä. Mutta pohdin myös, josko uskaltaisin lisäksi kajota vähän tähän ikiomaan väriin, jota kasvatin sata vuotta. Perjantaille on varattu kampaaja. Kerroksia tilaan juu, mutta että värikin... ehkä raitoja... jotain luonnollista...

SE ON SITTEN KERRASTA PILALLA!, huutaa ääni takaraivossa. Mutta se vois olla myös kerrasta ihana. Vähän kirkkaampi ilme nimittäin.

Mitä sanoo raati? Omaan tuskalla kasvatettuun väriin kajoaminen - hullujen hommaa vai #yolo?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Leikkaa eka ja värjää sitten seuraavalla kerralla, jos kaipaat vielä lisää muutosta. :)

Positiivista

Mulla on ihan hirmuhimo palata takaisin blondiksi/mustahiuksiseksi, mutta äääää... Oon nyt kasvattanut omaa väriä takaisin melkein kaksi vuotta ja ajatuskin sen kaiken tuskan heittämisestä hukkaan tekee pahaa :D

Olen vakuuttanut itselleni, että pysyn nyt tässä luojan suomassa värissäni (lähes) hamaan loppuun asti, sillä loppujenlopuks tää on kuitenkin se ainoa väri moneen vuoteen, jota ei ihan joka viikko tee mieli vaihtaa. 90% ajasta olen tyytyväinen, ja se saa tälläiselle ex-kameleontille riittää :)

Sinua neuvoisin siis miettimään, missä värissä olet tuntenut itsesi useimmiten juuri Eevaksi ja vielä kaikista parhaaksi versioksi itsestäsi. Aina ei tarvitse olla tyytyväinen, mutta jos edes kuusi päivää seitsemästä... ;)

Marika/madeinlakeus (Ei varmistettu) http://lakeus.blogspot.fi

Se voi olla kerrasta ihana, mutta sitten se on rasittavaa aina 1kk välein, kun juurikasvua pitäisi peitellä, joten: älä tee sitä!

t. toinen sata vuotta omaa kasvattanut

ps. Miten olisi muuten omaa sävyä suuntaan tai toiseen viilaavat shampoot tms? Ennen häitä pesin sellaisella ja mielestäni hiukseni olivat syvemmän väriset. Tosin se voi olla täyttä placeboa, mutta mitä siitä jos kerran tuntuu siltä, että hyvältä näyttää!

teatea (Ei varmistettu)

Tukkahan kasvaa koko ajan, joten sillähän on hyvä surutta tehdä kokeiluja ja muutella väriä.

eeka (Ei varmistettu)

Minä menen parin viikon päästä kampaajalle laittamaan omaan väriini vähän piristäviä raitoja, iik! Mutta onneksi tämä tukka on luonnostaankin raidallinen, joten tuskin tekee niin pahaa. Vähän eloa ja syvyyttä lisää, kokonaan uutta väriä en halua kun oma rakas vaaleani on kymmenen vuoden jälkeen taas tässä. Mutta kerro toki mihin itse päädyit, ja jos kadut päätöstäsi syvästi, voin vielä peruuttaa oman aikani... ;)

hako (Ei varmistettu)

Mä oon käyttänyt piristykseen kasvipohjaisia värejä. Vaikka niitten periaatteessa pitäisi olla kestovärejä, niin ainkaan mulla niistä ei tule juurikasvua, vaan väri vaan pikkuhiljaa katoaa. Raidat ei vissiin myöskään pois kasvaessa niin pal näy. Ja ainahan voi ottaa vaikka jokun keveemmän sävytyksen.

Hosuli
Hömppäblogi

Samaa suosittelisin. Raidat on helppo ja kevyt ratkaisu - sellaisilla auringonvaaleilla ei ainakaan voi tulla mitään katastrofia. :) Harkitsen tässä kans raitoja monen, monen vuoden "tää on mun ihan oma väri!" -onnen jälkeen. En halua suuria muutoksia, mutta kirkastaminen voisi olla kiva juttu.

Lauraaa (Ei varmistettu)

Just viime viikolla mietin ihan samaa. "Sitä omaa väriä ei sitten saa takas"-pohdintoja tuli käytyä. Viimeksi olen värjännyt joskus 2010 ja sen jälkeen tuskalla kasvattanut oman värin. Päädyin loppujen lopuksi värjäämään noin kuukauden hiuksissa pysyvällä värillä kampaajan suosituksesta. Ei kaduttanut. Kestovärikierteeseen en enää lähde, mutta tämä on kyllä ihan toimiva systeemi.

phocahispida

Tuo "hippitukka" on kyllä ihana, varsinkin kun omistat ilmeisesti spontaanisti lainehtivan ja ihailtavan paksun hiuslaadun! Jokin kevyt raidoitus olisi kyllä siinä mielessä armollinen, ettei väristä tarvitsisi huolia jatkuvasti.

Itsehän olen käynyt läpi värit pinkistä, mustasta, blondista moniväriin ja käyn nyt kamppailua juurikasvun värisen sävyn hakemisessa, että voisin jättää tukan kasvamaan ja värjätä vain latvoja jollain shokeeraavammalla sävyllä halutessani. (Edellisen kotivärjäyssähläyksen satoa.)

Ja siitä pitikin sanoa, että olisiko oman värin jättäminen vaikka 70 % tukasta mahdollisuus ja sitten leikkiä latvojen värillä? Näin voisi sitten halutessaan pätkäistä värin pois latvoista, jos kyllästyy. Vaiko liian rajua? :)

 

unneli (Ei varmistettu)

Todellakin otat raitoja, niiden kanssa juurikasvu näyttää just hyvältä, vaikkei olis joka kuukausi sitä värjäämässäkään. Itse otan raidat joka toinen kampaamokerta, ja hyvin toimii. Ja oma väri näkyy silti kivasti. Raitoja voi ottaa vain hiukan, kummasti piristää ja antaa eloa tukkaan sen kerroksellisen leikkauksen kanssa.

sale (Ei varmistettu)

Tuntuu kuin elämässäsi olisi todella käsillä jonkinlainen "en of an era". Tai kai onkin, jos uusi kaupunki ja uudet työkuviot puhaltavat, mutta jotenkin tunnelma on muuttunut kaihoisaksi siitä pakahduttavasta ihanuusesta mitä blogisi ennen oli pullollaan. Toivottavasti asiat muotoituvat parhain päin sinulle mieleisellä tavalla. Kiitos vielä ihanasta blogista, rakastan tapaa jolla katselet maailmaa ja kirjoitat. t. sale

Laurella
Pilkku otsassa

Hei Eeva, #YOLO! (Eli "yo little ones")

Nimim. Kolmen vuoden tuskallinen oman värin palauttamisproggis, mutta nyt hetken mielijohteesta punapää. Eikä harmita, koska tää näyttää meinaan tavallisen hyvältä!

Mahdoton Nainen

Toi on vähän sama kun on tuskalla kasvattanut lyhyen tukan pitkäksi ja sitten alkaa tehdä taas mieli jotain tosi makeeta lyhyttä mallia... Mä yleensä pohdiskelen jonkun aikaa, mutta jos mieli tekee sanotaanko 2-3 kampaajakäynnin (olettaen että niillä ei ole vuosia väliä) vielä leikata/värjätä kuontalo niin sitten se on varmaan tarkoitettu. Ajattelen että sehän on vaan karvaa ja kasvaa kyllä takaisin.

Illu (Ei varmistettu)

Ehdottaisin myöskin noita kasvivärejä, esim Sante. Kummasti tulee kiiltoa ja sävyä, mutta juurikasvusta ei tarvi kärsiä kun väri kuluu niin luonnollisesti :) Kiitos Eeva ihanasta blogista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oman värin kasvattajana tekee pahaa ajatellakin että joku voisi heittää hukkaan näin tuskallisen pitkän projektin tulokset :D Mutta raitoja voisin ehkä itsekin kuvitella joskus ottavani tähän tukkaan jos oma väri tuntuu liian tylsältä. Sellaisia ohuita ja luonnollisia, niin ettei näkyvää juurikasvua tule. Koska syy miksi en halua enää ikinä hapeteväreillä tukkaani värjätä, on se juurikasvu. Kestän mieluummin vähän pliisumman värin hiuksissa, kuin epäsiistin ja homssuisen fiiliksen tuovan juurikasvun joka kolmas viikko...

Eilisen lupaukset

Samaa olen pähkäillyt täällä. Pitkä tukka ja oma väri päässä. Kaipaan jotain piristystä. Harkitsin, että josko värjäisin vaaleanruskealla, koska jostain syystä ne värit antaa erilaista pohjasävyä omaan tukkaan vaikka varsinaisesti tummuusaste ei juuri muuttuisikaan. Ja raitoja.. no, niitä tulee kesällä mun tukkaan muutenkin.Niitä en niin kaipaa.

Tahtoisin itsekin jotain väriä, joka oikeasti kuluisi pois kuukaudessa. Monista jää jäljelle jonkinlaista värjäytymää ja sitä en halua. Ja missään nimessä ei punaisia tai keltaisia sävyjä tähän päähän.

Edith_ (Ei varmistettu)

Non non non!! Ne fais pas ça! :) Kasvatin sata vuotta oman värini ja sitten halusin jotain säpinää hiuksiin ja värjäsin. Ja sitten halusinkin helpon oman värin takaisin ja jouduin taas kasvattamaan toiset sata vuotta. Nyt saan aina silloin tällöin houkutuksen värjätä, mutta vastustelen kun pelkäänn joutuvani kolmanteen sataan vuoteen kasvattamaan omaa väriäni. Mutta oot kyllä joka tapauksessa aina nätti oli oma väri tai ei.

lapa111 (Ei varmistettu)

no YOLO haloo, tukka on uusiutuva luonnonvara!

tiippa (Ei varmistettu)

Mää löysin blogiisi sun oman värin kasvatusprojektin ansiosta, kun googlailin omaväri -juttuja :D ja siitä asti täällä on tullutkin roikuttua ja kasvatettu se omaväri kans :)
Kannustan tekemään sen, mikä tuntuu parhaimmalle, onneksi on keksitty color removerit (esim. color B4), jotka poistaa hiusvärin ilman hapatetta ja palauttaa oman värin, jos tulet katumapäälle ;)

lalla a paris

todellakin #yolo!! Samat mietteet täällä. Talvi ja aurinkoraitojen haalistuminen on tehnyt tästä kuontalosta + pärstästä ihan kulahtaneen. Kai se oma väri sieltä taas haluttaessa kasvaa takaisin? Mulla ehkä myös vähän vahingossa kasvoi oma väri kun en jaksanut enää raidottaa ja blondata, mutta kyllähän se kasvatteluprojektin tuotoksien tuhoaminen vähän kirpaisee...

Vierailija (Ei varmistettu)

Ääni yololle! Hiukset kasvaa takaisin, jotec c'est la vie, ei ole mikään lopullinen päätös kyseessä. Mä itse tein kompromissin värjäyksen ja oman värin kanssa ja päädyin jo joitain vuosia sitten liukuvärjäykseen. Oma tyvi saa kasvaa, enkä ole värjäyskierteessä, mutta latvoja vähän vaalennetaan silloin kun kaipaan freesausta. Best of both worlds sanon mä.

Iloista joulun aikaa!

Pee

Musti (Ei varmistettu)

Hippitukka on hyvä ja näytät niin onnelliseltakin noissa kuvissa! Suosittelen raitoja, jotka ei ole niin kovin selkeärajaiset, vaan menee vähän liukuen pitkin tukkaa ja niin, että sävyerotus ei ole aivan valtava! Sopisi sun laineillekin niin hienosti! Tekniikkaa ehkä kutsutaan balayageksi? Otin sellaiset tammikuussa omaan (myös luonnollisen väriseksi kasvatettuun) pitkään tukkaani, ja nyt vasta alkaa tuntua siltä, että ehkä voisi käydä uusimassa operaation, eli varsin kestävä ja edullinen värjäys. Fiilis tällaisessa on siis lähinnä vain paranneltu luonnonväri, eli kasvatuksen työ ei mene hukkaan mutta tukka näyttää jännemmältä :)

elu (Ei varmistettu) http://homelessjesuslovers.blogspot.fi/

#YOLO vaan!! Leikkasin tässä just ite oman tukkani lyhyeks, että saisin helpommin kasvatettua oman värin. Sitten kasvatin maantienharmaani takaisin ja tuli olo, että mitäs nytten sitten. No, värjäsin sen takaisin siihen väriin, jonka muinoin pois kasvatin ja alotin kanssa hippitukan kasvattelun. Ja oli hyvä päätös, olo ei ole enää kuin harmaalla hiirulaisella. Eli anna palaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos vaan vähän korostaa, syventää omaa väriä, ei se kasvattelu tunnu missään. Oon menny viime aikoina niin ja on toiminu :)

Ida-mt (Ei varmistettu)

Raidat ovat ainakin täällä oikein toimiva ratkaisu. Aikaisemman jatkuvan juurikasvukriisin sekä herkän ihoni takia jätin koko pään värjäämisen, mutta täysin oma hiusvärikin on hieman tylsä pitemmän päälle. Laitatan raitoja noin 3-4kk välein, hiusväri saa mukavasti piristystä, mutta juurikasvu ei näy kamalana. Suosittelen, jos kokonaan värjäämisen juurikasvut ja värjäyskierteet hirvittää.

ombre (Ei varmistettu)

Ombre-raidat!:)

Bessie (Ei varmistettu)

Harkitse kiiltohoitoa! Oma väri saa syvyyttä, ja ei tule juurikasvua. Myös hellempää kun värjäys tai raidat.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kasvivärit! Aivan ihana kiilto ja sävy, eikä juurikasvua :)

Muppe (Ei varmistettu)

Liukuvärjätyt raidat todellakin joo. Ei näytä tönköltä juurikasvun kans (vrt. perinteiset folioraidat) vaan sulautuvat kivasti tukkaan ja seuraavasta kampaajakäynnistä ei tartte huolia ikuisuuksiin!

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Oma väri, oma väri! Mie yritän kaikille saarnata sen ilosanomaa :)

Heidi T. (Ei varmistettu) http://instagram.com/heidijuvenile

yolo!!

- (Ei varmistettu)

Älä värjää! Itsekin kasvatin omaa väriä pari vuotta, sitten sorruin vaalentamaan ja kadutti. Nyt olen taas vuoden kasvattanut omaa väriä takaisin. Kyllä se luonto vaan on niin viisas, että on antanut sellaisen hiusvärin, joka sopii parhaiten omien silmien ja ihon väriin!

Ekokampaaja (Ei varmistettu)

Suosittelen myös kasviväriä! Tohon sinunkin tummuiseen hiukseen saisi vielä hyvin pienen kirkastuksen/kultaisen sävyn, tai voi myös mennä astetta tummempaan. Ja parasta kasviväreissä on se, ettei niistä tule selkeää tyvikasvua, vaan väri kasvaa pois luonnollisesti häipyen. + että värit ovat täysin kasveista peräisin.

epo (Ei varmistettu)

Ota joku kevytväri joka on melko lähellä omaa väriä. Sitten se saa haalistua pois mutta ei näytä pahalta sitten kun haalistuu ja kasvaa juurikasvua

Tuuli- (Ei varmistettu)

Hippitukkaan sopisi ns aurinkoraidat. Eïkä juurikasvusta tarvitse murehtia. Google imageen vaan hakusanaksi californian highlights ja takuulla löytyy mieleinen :)

Nuppunen (Ei varmistettu)

Joo samaa mieltä kuin monet muutkin, c'est la vie ja just do it =) Hiusten (ja ulkonäön) ylipäänsä on kiva heijastella hieman sielunmaailmaa ja jos nyt hipityttää niin anna hipityttää sit tukkaakin;) Mulla on oman värinen pohja ja päällä raitoja, joita en uusinut 9kk:een (ei liity mitenkään raskauteen, lukema silkkaa sattumaa) ja siitä huolimatta jopa mun kampaaja oli sitä mieltä että mun tukka oli ihan fine - juurikasvu ei ollut oikeastikaan pahannäköinen. Niin että tätä suosittelen sullekin - ei rasittavaa juurikasvun värjäystä mutta silti hieman extraelävyyttä tukkaan:)

liisuli (Ei varmistettu)

Luonnolliset raidat on hyvä juttu! Kasvatin oman värin takaisin ja tukassa oli pituutta jo lapojen alareunaan, ja halusin piristää. Kampaaja pisti paljon luonnollisia ohuita raitoja, neljää väriä: yksi omaa väriä tummempi, kaksi lähellä omaa väriä ja yksi selvästi vaalea. Teki ne hupun kanssa todella ohuina ja sanoi vain, että hänellä on joku oma systeemi jolla sommittelee ne eri värit. Ja tuloksena oli juuri mitä hain: ei todellakaan mitään näkyviä väripalkkeja, vaan ihan vaan kirkkaamman ja eloisamman näköinen tukka. Juurikasvusta ei tarvitse huolehtia, ja saman setin voi toistaa seuraavalla kampaajareissulla. Vuosi on menty tällä kaavalla, tyytyväisenä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

raidat piristää sikkenä!

mäyrä (Ei varmistettu)

Henna ja muut kasvivärit! Kokonaan väreistä puhtaan tukan kasvattaminen on tosiaan aika hermoja raastavaa puuhaa ;)

Vieras
Vierailemassa

Omaa silmääni miellyttää kaikkein eniten luonnollisen väriset, hieman auringon raidoittamat pitkät hiukset. Yeensä se oma luonnollinen väri tai ainakin lähellä sitä sopii parhaiten. Siksi itse suosittelisin, ettet värjäisi ainakaan kovin paljon tukkaa, korkeintaa joitain raitoja. :) Toki rippuu myös ihmisestä ja tyylistä ylipäätään, joillakin lyhyt ja ei-luonnollisen värinen tukka on tosi makee. Oikeastaan kuitenkin neuvoisin, ettet kuunteleisi muita, vaan tekisit niin kuin itseltä parhaalta tuntuu. Kaikkeahan voi kokeilla, jos mieli tekee, kyllähän tukka kasvaa aikanaan (tosin omani ei oikein, mut sun nyt ainaki näyttä olevan vähän vahvempaa tekoa).

terttunen (Ei varmistettu)

Tuo sun hippitukka latvoista vaaleana oli hyvä. Olen joskus teettänyt punaiseen tukkaan alempiin hiuskerroksiin tummanruskeita raitoja. Tulee väriin vaihtelua mutta alle tehdyt raidat haalistuu ja kasvaa pois ilman selvää rajaa. Ja muutama vaalea juova eteen.

Mikrominni (Ei varmistettu)

Saman värjäyspulman äärellä pelottaa eniten tukan rakenteen muuttuminen. Tummat värit tekee hiuksista littanan ja vaaleat raidat polttaa sen. Tietääkö kukaan vaikuttaako kasvivärit samanlailla latistavasti/takuttavasti hiuslaatuun kuin perinteiset värit?

Aura
Hyvä yritys

Jos värjäät niin värjää toki kevytvärillä ja suhteellisen lähelle omaa hiusväriä, niin siitä kasvattamisesta ei tule mitään tuskaa vaan väri luultavasti haalistuu pois ilman mitään selkeitä rajoja :)

laurafree
Laura loves

Mä luovutin jo. Just raitojen verran. Ei pystynyt enää venyyn. Hyppää bändwägoniin!

Koovaan (Ei varmistettu)

En tiedä, huomaatko enää tätä kommenttia, mutta mulla on tällä hetkellä samanlainen tilanne, eli pohdin värjäänkö vai en. Taidan olla samanikäinen kuin sinä(olet täällä joskus maininnut ikäsi) ja värjäsin hiuksiani suunnileen kymmenisen vuotta, mutta nyt edellisestä värjäyskerrasta on varmaan se pari vuotta(ellei jo vähän enemmänkin). Olen viihtynyt omassa värissäni hyvin, mutta nyt kyllästyttää.

Mitä jos miettisit niitä aiempia värjäyskertojasi, onko sulla ollut sellaisia värjäyksiä, jotka ovat olleet täydellisen onnistuneita, jos on, niin värjää ihmeessä, vaikka sitten niitä raitoja. Ja jos olet käynyt sillä kampaajalla, jonne perjantaina menet, aiemmin/tiedät, että hän on hyvä, niin miksipäs et värjäisi?

Mulla viimeiset vuodet värjättiin omaa väriä lähellä olevalla värillä, enkä oikein koskaan tykännyt siitä, se kun oli liian punertava. Vaaleista raidoista en aikanaan kovinkaan paljoa tykännyt, mulla kun on tummat kulmat, niin jotenkin "yleisilme" vaaleni liikaa. Koen vaan niin, että oma hiusten väri sopii kasvojen ihonväriini/kulmiin kaikista parhaiten. Olen jumittunut käymään entisen kotikaupunkini kampaajalla ja hän kyllä leikkaa hyvin, mutta värjäyskokemukset eivät ole olleet kaikista parhaimpia, joten mulla vaikuttaa tämäkin...

Jotenkin musta vaan tuntuu, että nykyään tosi monet joko jättää värjäämättä tai hakee mahdollisimmam luonnollista lopputulosta, joten luulisi nyt kampaajienkin olevan aika tietoisia siitä, mikä nykyään on "muodissa", että voisi häneltäkin saada hyviä mielipiteitä. Olet muuten onnellinen, jos sait ajan varattua, niin että et osannut sanoa värjäätkö vai et, minä kun joudun tuonne kampaajalle aina jo aikaa varatessa sanomaan, että värjäänkö vai en.... Nyt olisi tietty hyvä mahdollisuus myös vaihtaa kampaajaa, kun hiuksissa ei ole entisiä värejä vaikuttamassa värjäystulokseen.

PSK
Insert Cool Phrase

Heiii, pelko pois, niinhän sä olet meille opettanut :)

Ikomi (Ei varmistettu) http://ikomiblog.com

Vuosien värjäyskierteen jälkeen kasvatin lähes kokonaan oman värin takaisin. Tämä tosin johtui osittain laiskuudesta - kesällä en vaan jaksanut värjätä, ja huomasin pian saavuttaneeni nollatyöllä trendikkään liukuvärjäyslopputuloksen. Siis ihan oikeasti näytti siedettävältä, vaikka väri vaalenikin latvoja kohti, ja tukassa oli vaikka kuinka monta värikerrosta. Viime kampaajakäynnillä todettiin, että takana oli nyt pelkästään omaa väriä, ja värijäämät näkyivät enää pidemmissä etulatvoissa. Viikko sen jälkeen tuijotin itseäni työpaikan hissin peilistä ja totesin, että en mä kyllä tykkää tästä mun omasta väristä vieläkään. Kaksi päivää myöhemmin tukkani oli pinkki. Nyt tykkään. Sanoisin, että you only live once ja tukka on vaan tukkaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.