Elämä juuri nyt

Kesäelämä on palannut uomiinsa muutaman sään kannalta epäonnekkaamman päivän jälkeen. Arki rullaa kodin, ruokakaupan ja rannan välillä. Niin kuin sen heinäkuussa kuuluukin.

Elämä juuri nyt: Meri kimmeltää niin että häikäisee, lokit liitelevät kovin kuvauksellisesti, ne draamantajuiset mulkerot. Ihmiset ovat ruskettuneita ja kauniita. Rannan terasseilta saa kahvia, viiniä ja leipää (yhdestä jopa hyvää kahvia, viiniä ja leipää).

Mietin, että tällaisina päivinä tämä kaupunki ei häviä ison maailman nizzoille ja rivieroille yhtään. 

Hauskaa huomata, että elämä menee sykleissä tässäkin asiassa: keväällä ja alkukesästä, kun kaikki kukkii, vietin suurimman osan ajastani puistoissa. Heinäkuussa taas tulee ahdinko, jos joutuu kymmentä metriä kauemmaksi merestä. Välillä tunnen jopa huonoa omaatuntoa siitä, että en ole käynyt pitkään aikaan niissä puistoissa, jotka käytännössä pelastivat ja paransivat kaiken keväisen romahdukseni jälkeen.

Mutta sitten muistan, että kaikki tämä on täällä meitä varten.

Eikö ole hullua - on tällainen paikka (vinkki: viittaan nyt maailmaan) joka vain tarjoaa parastaan eikä meidän tarvitse kuin valita, mikä juuri nyt tuntuisi kiinnostavimmalta. Ranta vai puisto? Metsään vai terassille? Sisälle vai ulos? 

Sykliasioita nämäkin: on pitkästä aikaa alkanut tehdä mieli punaviiniä. 

Kesällä lasiin ei voi tietenkään huljauttaa mitä tahansa punkkua, vaan sen täytyy olla raikasta ja kevyttä. Hyviä kevyitä kesäpunkkuja ovat vaikkapa pinot noirit ja gamayt. Tykkään varsinkin eurooppalaisista, mutta tuo kuvan chileläinen Leyda Pinot Noir kyllä haukkuu hintansa ja maistuu mainiolta hämärtyvässä kesäillassa (myös muovisesta viinilasista, tuopista ja pahvimukista - kaikki testattu).

Pinot noirit kannattaa aina, mutta etenkin kesällä viilentää ennen tarjoilua. Tunti jääkaapissa on just passeli.

Tosin jääkaappiakaan ei tarvita, kun on ikioma viinikatiska. Ilonsa on siinäkin, että merivesi on edelleen hyytävän kylmää.

Kommentit

Elina / Narulelu maailmalla (Ei varmistettu) http://narulelu.blogspot.fi

Mahtava viinikatiska! Tuollainen pitäisi saada mökille mukaan. Onhan siellä tietenkin jääkaappi, mutta tuossa olisi aivan omanlaista tunnelmaa.

Turku on kyllä kiva kesäkaupunki.

rae (Ei varmistettu)

Nämä paikat taitaa kyllä olla Helsingistä? :) Mutta totta silti, Turku on kiva kesäisin

Eeva Kolu

Juu, nämä kuvat on Helsingistä :) Turusta olen ihan samaa mieltä, ihana kesäkaupunki.

Emmmm (Ei varmistettu)

Samalla rannalla ollaan selkeästi eilen (?) loikoiltu. Se on mainio kotiranta; lämmin kallio, kimmeltävä meri ja tanssivat levät. Tuo viimeinen kuva on jotenkin todella tempaava!

Eeva Kolu

Kyllä, kotiranta on paras ranta :)

Cosme (Ei varmistettu)

On kyllä mahtavaa asua Helsingissä noilla huudeilla, ihanalta näyttää!

Eeva Kolu

Sanos muuta :)

Erikasofia (Ei varmistettu)

Mistä päin nämä kuvat on otettu? On niin nätin näköistä, että tuolla haluaisin itsekin käydä :)

Eeva Kolu

Heippa, nää on Eirasta ja Kaivarin rannasta :)

ihanna (Ei varmistettu)

Mitä teidän seurue tykkäsi tuosta italialaisesta kuoharista, joka pilkistää katiskasta?

Eeva Kolu

Kukaan ei tainnut olla siinä vaiheessa enää kovin analyyttisellä tuulella :D 

AR (Ei varmistettu)

Juurikin tämä paikka (itsekin viittaan tässä siis maailmaan ;)) sai tänä aamuna sellaiset vibat aikaan, että luulin oikeasti räjähtäväni! Vauvan kanssa lähdettiin aamupäiväulkoilulle 8.30 ja keinuttiin hitaasti auringonpaisteessa joka meinasi grillata meidät, joten oli pakko lähteä vaunuilla kävelylle äärettömään hiljaisuuteen (keskellä rivitaloaluetta?! Huoh, ihana sunnuntai..), tai no sen verran kuului että jossain kirkonkelloja soitetaan..noh lauloihan linnutkin toki mutta siis LÄHES äärettömän hiljaista oli, aurinko paistoi korkealla ja järvi vieressä aivan tyynenä kimaltaa. Voi luoja miten sielu lepää, ihan ilman viiniäkin ;) Nämä hetket on just sellaisia joita toivoisi näkevänsä ihanina klippeinä sitten kun "elämä alkaa vilistä silmien edessä".

Satumaah
Satumaailmassa

Kaunis tuo pastellinsävyinen kuva kallioilta. Muutenkin tuli kesäisen kepeä olo postauksestasi. Kiitos. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.