Flunssalauantain drinkkivinkki: kanelinen ginitoti

Ystäväni Jenna luottaa flunssankarkotuksessa yhteen asiaan: rommitotiin. Oli kurkku kipeänä tai vuotava nenä. Iskipä vilu kaupungilla tai kotona, rommitoti on ratkaisu. Niitä on tilattu Ranskassakin, kielimuurista huolimatta: ... une tasse d'eau chaud avec le rhum et le miel sönkönsön... (Muistakaa tämä, jos koskaan löydätte itsenne nenä vuotaen ranskalaisesta ravintolasta, niin pääsette helpommalla: toti on ranskaksi grog. Tärkeä sana.)

Heräsin tänään aamuna pahaenteisen vuotavan nenän ja kipeän kurkun kanssa. Kyllä, flunssa tuli vierailulle - tietysti juuri kun olin hehkuttanut sitä miten en ole kuukausiin ollut kipeänä.

Koska olin jo käynyt läpi omat takuuvarmat flunssankarkoitusniksini - inkivääriä, kurkumaa ja intialaista noutoruokaa - ja koska minulla oli ikävä Jennaa, ryhdyin totinkeittopuuhiin. Paitsi, ettei minulla ollut rommia. Eikä viskiä, eikä mitään muutakaan perinteistä totimatskua. Vain Aperolia ja giniä.

Niin eksoottinen ajatus kuin Aperol-toti olisikin ollut, päätin kuitenkin värkkäillä flunssacocktailini ginistä. Ja voi hyvänen aika, siitä tuli ihan mahottoman hyvää. Itse asiassa pidän tästä enemmän kuin rommitotista. Saatan tarjoilla näitä muillekin kuin flunssapotilaille, vaikka talvella vaihtoehtona glögille. Jos huushollista olisi löytynyt tuoretta inkivääriä, sitä olisi hyvin voinut vielä viipaloida mukaan.

Tässähän tämä lauantai-ilta sitten kuluukin, ihan siedettävästi: toti kouraan, torkkupeitto harteille ja The Wire pyörimään läppäriltä.

(Mielessä kävi sellainenkin ajatus, että ehkä olen psyykannut alitajuisesti itselleni flunssan, jotta minulla olisi hyvä syy olla tekemättä mitään muuta kuin töllöttää Wireä jakso toisensa perään.)

Kanelinen ginitoti (1 annos)

loraus giniä
kuumaa vettä
1 tl hunajaa
hyppysellinen kanelia
n. 1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua

Sekoita kaikki aineet keskenään. Älä käytä ihan kiehuvaa vettä, jotta hunajan ja sitruunan hyvää tekevät entsyymit ja vitamiinit eivät tuhoudu.

Kommentit

Cara/Sea That Sparkles (Ei varmistettu) http://www.seathatsparkles.com/

Upea kuva! Pikaista paranemista sinne. :)

http://www.seathatsparkles.com/

M.
Avec Mari

Heti testiin! Pikaista paranemista Eeva!

Maijha (Ei varmistettu) http://himlahimla.blogspot.se/

Kiitos! Täydelliseltä kuulostava vinkkisi tuli täydelliseen aikaan, nimim. flunssaa jo pari päivää potenut gin-pohjaisten juomien fani. Viimeistään nyt alan arvostaa sitä, ettei alkoholijuomia hankkiakseen tarvitse Pohjoismaiden ulkopuolella lähteä kuin lähimpään supermarkettiin, hih. Ja tuo kuva <3

Auruli (Ei varmistettu)

Wire on niin hyvä! Paranemisia <3

sylvi taimi

mä tekisin tämän niin, että keittäisin ensin pikkukattilassa kanelitankoa ja sitruunaviipaletta jonkin aikaa. koti tuoksuu sitten pullaisalta taivaalta. tai tässä mitään konditionaalia tarvita, menen keittämään. sopivasti on hendrick's-pullokin melkein pohjissa, mitä sitä säästelemään...

oma flunssankarkoitusvinkkini tarvitseville on muutaman kerran c-vitamiiniöverit, eli 3000mg päivässä. vesiliukoisella vitamiinilla tällainen minikuuri ei ole haitallinen.

Satu Pakarinen

Laitetaanpa ranskisfraasi testiin seuraavan kerran kun flunssaa pukkaa päälle täällä Pariisissa. Ja The Wire - ihan parasta flunssalääkettä. Tulipa ihan nostalginen fiilis, kun muistutit sarjasta. Muutama vuosi sitten sarjaa toljotettiin joka ilta syksyisinä iltoina Ullanlinnassa poikaystävän ja veljeni kanssa, ja aina vain lähti jakso toisensa perään pyörimään. Itse piti muka aina olla se skarppi persoona, joka sanoo:" nyt ei enää uutta jaksoa pyörimään arki-iltana!".

Annan
Rauhaa ja rakkautta

Taitaa olla kaikissa toteissa sama taika, jonka kummitätini opetti minulle parikymppisenä: 

Flunssassa kannattaa juoda rommia [tai giniä]. Miksi? kysyin nenä niiskuttaen. On mukavampi sairastaa, valisti täti.

The Wire!!!

ninieni (Ei varmistettu)

Oma suosikkini on irlannista tuttu hot irish wiskey eli viskiä, kuumaa vettä, sokeria ja sitruunaviipale, johon on tökitty useampi kokonainen neilikka. Avaa nenän jo pelkällä tuoksullaan! Toki gini-totiakin pitää testata, seuraavaa flunssaa odotellessa siis. :P Pikaista paranemista!

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista ja nikseistä, ja toivottavasti tästä ohjeesta oli iloa flunssapotilaille ja muillekin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.