Fuerteventuran must-jutut

Kaikki mitä rakastin

Yhteistyössä Aurinkomatkat

Terveisiä harmaasta Helsingistä! Palaan vielä hetkeksi Fuerteventuralle kuvien ja niiden aiemmin lupaamieni vinkkilöisten parissa. 

Jos minulta kysytään, ja vaikka ei kysyttäiskään, niin Fuerteventuran must-jutut tulevat tässä:

1. Rannat (ja se meri, tietty)

Fuerteventura on suhteellisen kookas saari (paljon enemmän kuin pelkkä Corralejo!), ja itse en viikon lomallani ehtinyt koluta siitä kuin pienen kolkan. Eri puolella saarta on tosi monia rantoja, joista osa on turistien suosimia, osa ihan hiljaisia. Jos on mahdollisuus vuokrata auto, suosittelen ehdottomasti tätä vaihtoehtoa eri rantojen tutkimiseen.

Fuerteventura on karulla tavalla kaunis: siellä ei kasva juuri mikään ja siellä tuulee melkein aina. Tulivuoriperäisellä saarella voi nähdä aika vaikuttavia maisemia - välillä näyttää vähän siltä kuin olisi kuussa pikemmin kuin Maassa...

Vehreitä valkohiekkaisia paratiisirantoja sieltä ei siis löydy, mutta meidän tyrskyjen ystävien sielu kyllä lepäsi näissä maisemissa. Dyynialueen piiitkällä rannalla seistessä tuli sellainen olo, että nyt ollaan maailman reunalla. Ja siitähän minä tykkään.

2. Vesiurheilu ja "urheilu"

Fuerteventuraa mainostetaan vesiurheilijan paratiisina, ja tämä mainoslause ei ole kyllä ihan tuulesta temmattu (tai siis no... on, koska vesiurheiluun tarvitaan yleensä vähän tuulta). Monen mielestä Fuerteventuran aallot ovat Euroopan parhaat, mitä surffaamiseen tulee. 

Täällä voi tehdä ihan kaikkea: surffata, purjelautailla, SUPpailla... Alueella on todella paljon surffauskouluja, jotka tarjoavat opetusta myös täysin vasta-alkajille. 

Euroopan parhaat aallot näkyvät myös ympäristössä - vaikka Kanariansaaret ovat lapsiperheiden ja ikäihmisten suosiossa, Fuerteventuralla on juurikin vesiurheilumahdollisuuksien vuoksi myös paljon nuoria ja vähän letkeämpää menoa. Jos et itse perusta vesiurheilusta, suosittelen harrastamaan vesipenkkiurheilua eli mojitojen juomista surffibaareissa.

Itseltäni surffaus jäi nyt ikävä kyllä myrskyjen ja tyrskyjen vuoksi välistä, mutta voisin hyvinkin kuvitella palaavani tänne viikon surf campille vielä joskus. Edullisempi vaihtoehto oppia nappaamaan aaltoja, jos budjetti ei salli Balille tai Australiaan saakka lähtöä.

3. Merenelävät, paella ja papas arrugadas

Corralejossa on helppoa syödä huonosti, sillä alueella on paljon peruskehnoja turistiravintoloita, jotka tarjoilevat pääasiassa brittiläisten makuun räätäilöityjä ruokia - papuaamiaisia, keskinkertaisia purilaisia ja ranskalaisia. Mutta kun pikkuisen näkee vaivaa eikä välttämättä astu ensimmäisestä ovesta sisään, täällä saa kyllä myös herkuteltua: suosittelen ehdottomasti suosimaan mereneläviä kuten kalaa, simpukoita, mustekalaa ja äyriäisiä.

Paella on ihan must-juttu tietysti kun täällä päin maailmaa ollaan. Kaikissa käymissäni paikoissa paellaa tarjoiltiin menun mukaan vain kahdelle tai useammalle, mutta pannu saadaan kyllä soolomatkaajankin pöytään, kun tarpeeksi nätisti pyytää. Ja muistaa hymyillä. Just tästä tykkään kankeassa sääntöorientoituneessa Suomessa kasvaneena: mitä etelämmäs mennään, sitä enemmän asiat ovat vain järjestelykysymyksiä.

Tuoreiden vihannesten ja kasvisten tarjonta on aika kehnoa (esimerkiksi salaatit olivat kaikkialla aika ankeita esityksiä), mutta kaupungilta löytyy monta paikkaa, joista saa ihania tuorepuristettuja mehuja (esimerkiksi Citrus Café). Suosittelen myös ehdottomasti ostamaan supermarketista paikallisia papaijoja! 

Yksi aivan pakollinen herkku on kanarialaiset perunat eli papas arrugadas. Ne tarjoillaan yhden tai kahden kastikkeen kanssa, jotka ovat ihan päräyttävän hyviä. Tuo vihreä kastike on kuulemma nimenomaan fuerteventuralainen erikoisuus. Se sisältää yrttejä ja valkosipulia. Aivan pirusti valkosipulia. Niin paljon, että karkotat kaikki vampyyrit kymmenen kilometrin säteellä vielä ensi viikollakin. Mutta se on todellakin sen arvoista.

Ravintoloiden hintataso on Suomea tuntuvasti edullisempi.

Corralejon shoppailumahdollisuudet ovat melko vaatimattomat: keskustasta löytyy Zara, Mango, turistikauppoja sekä hajuvesi- ja kosmetiikkaliikkeitä. Jos tykkää espanjalaisista ketjuliikkeistä, voi suunnata Puerto del Rosarion kaupunkiin Las Rotondas -ostarille, josta löytyy kaikki Massimo Duttista Bershkaan ja Pull and Beariin. Matka kestää paikallisbussilla 40 minuuttia, enkä ehkä itse käyttäisi siihen aurinkoista päivää (ostarillehan pääsee Suomessakin), mutta kehnommalla kelillä ihan kelpo vaihtoehto. Samalla voi tsekata Puerto del Rosarion keskustan - se on ihan sympaattinen pieni kanarialainen satamakaupunki.

Lisäksi suosittelen tutustumaan Corralejon spa- ja kauneushoitolatarjontaan, josta kirjoitinkin jo täällä.

Mutta ylivoimaisesti eniten suosittelen ihan vain haahuilua meren rannassa, aaltojen tuijottelua, dyyneillä kirmaamista ja auringossa istumista. Viinilaseja merenrantaterasseilla, läpänheittoa hauskojen tarjoilijoiden kanssa ja rannassa riehuville lapsille naureskelua.

Semmoista hengittelyä. Vanhaa ilmaa ulos, raikasta meri-ilmaa sisään. Se se on lääke kaikkeen.

P.S. Aurinkomatkojen Facebookissa starttaa pian meidän lilyläisten vinkkeihin perustuva kisa - kannattaa olla kuulolla, tiiäs vaikka pääsisit aurinkoon...

Kommentit

vierailijaelli (Ei varmistettu)

Upeita kuvia! Ja kiitti vinkeistäkin, loma kelpais!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos sulle :) xx

Ellu2 (Ei varmistettu)

Hei, mulla on ihan postaukseen liittymätön kysymys: painaako Tori-laukku paljon tyhjänä? Monesti nuo isot nahkalaukut ovat tuhottoman painavia jo itsessään.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Heippa, onhan se toki painava, kun on jämäkkää nahkaa. Mutta kuten sanoin tuossa aikaisemmassa postauksessa niin tuossa Torissa on jotenkin hihnojen asettelu/mitoitus/mikälie niin onnistunut, että laukku ei tunnu olalla oikein koskaan tuhottoman painavalta, vaikka se oikeasti painaisi ihan pirusti!

Ellu2 (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksestasi! Pitää vielä miettiä laukkuhankintoja :)

Olivia Luck (Ei varmistettu) http://www.indiedays.com/blog/onnellinenoliivi

Voi, ois kyllä ihana päästä lämpimään täältä mustan joulun Helsingistä, ihania kuvia, olen kade.

emma t. (Ei varmistettu)

vähän hieno toi hiekkalinna! vau.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.