Haloo Helsinki! Täält mä tuun, ota koppi!

Kaikki mitä rakastin

Universumi, oletko kuulolla?

Nyt on elämä heitellyt nimittäin sellaiseen suuntaan, että meikälikka ottaa kokan kohti Helsinkiä.

Olen innoissani. (Turku-itkuikäväpostausten aika tulee vielä, mutta ei nyt.) Aion töllätä aaltoja Eiranrannassa, huokailla Kruununhaan kauniita taloja ja juoda sata kuppia kahvia Johan&Nyströmillä. Ennen kaikkea olen innoissani siitä, että rekkalavallinen huipputyyppejä asuu kohta lyhyen ratikkamatkan päässä. Tiedoksi kaverit - pidän teitä henkilökohtaisesti vastuussa siitä, että en ole Helsingissä hetkeäkään yksinäinen.

Asiassa on vain yksi mutta: jossain pitäisi asuakin. Ja koska se jokin ei enää ole Maailman Kaunein Koti Turussa, sen on oltava jokin muu. Ajattelin ensin laittaa ilmoituksen Hesariin, mutta sitten muistin, että minullahan on tämä ikioma media.

Tiedätkö sinä kivoja vuokrakämppiä Helsingistä, jotka olisivat luotettavaa ja arvostavaa asukasta vailla? 

Haluan asua ehdottomasti lähellä keskustaa (muutto Helsinkiin on jo ihan tarpeeksi kulttuurishokki turkulaiselle, jolle kaikki on aina viiden minuutin kävelymatkan päässä). Unelmissani haluaisin tietenkin asua lähellä merta, joten erityisesti Ullanlinna, Eira, Kruununhaka ja Katajanokka ovat kiikarissani.

Etsin yksiötä tai pientä kaksiota. Myös kimppakämpät kiinnostavat, jos niissä on isot huoneet ja kivat kämppikset! Niin ja - koira jää Turkuun, joten asunnossa ei tarvitse olla lupaa lemmikkien pitoon.

Asialla ei ole varsinaisesti kiire, vaan etsin mieluista asuntoa ihan kaikessa rauhassa ja siihen asti majailen äiskän nurkissa. Jos siis tiedät vaikkapa joulu-helmikuussa vapautuvia helmiä, älä epäröi vinkata!

Yhteydenotot voi laittaa sähköpostiin, eevakolu(at)gmail.com.

Kommentit

Aure (Ei varmistettu)

Hei Eeva! Kaikkea hyvää uuteen elämänvaiheeseen, oli sen syy sitten mikä tahansa, ja tervetuloa takaisin Helsinkiin. Toivottavasti löydät ihanan asunnon!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos Aure! Uskon ja toivon, että kiva koti kyllä löytyy, kun malttaa rauhassa etsiä :)

La Milanesa (Ei varmistettu)

Sun Turku-postauksia tulee ikävä - harva kirjoittelee entisestä kotikaupungista yhtä kivasti ja Hesassa enemmän bloggareita. Olet ainutlaatuinen kirjoittaja. Kaikkea hyvää uuteen elämänvaiheeseen! Tammikuun alusta varmasti vapautuu asuntoja ja toivottavasti löydät eevamaisen kodin pian.

ps: voisinpa kuvitella sinun asuvan ulkomaillakin jossain vaiheessa...

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

No niin mäkin - vaikka Milanossa! :) Toki on haikeat fiilikset jättää Turku taakse, mutta toisaalta aika aikansa kutakin ja uusia iloja kohti! Ja enköhän löydä jotain sanottavaa Helsingistäkin :)

Vierailija (Ei varmistettu)
Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Ooh mikä kämppä! Yhdelle hengelle vaan vähän liian kallis, mutta voih, toivottavasti löydät tuonne ihanat ja arvostavat vuokralaiset :)

anskuää (Ei varmistettu)

Olen hämmäntynyt, mutta en kehtaa kysyä syytä tähän muutokseen.

Toivottavasti kaikki on hyvin! Blogisi on upea!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos Ansku! Ja kaikki on aivan loistavasti, kiitos kysymästä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa laittaa ilmoitus Kirkko ja Kaupunki lehteen. Kun mainitsee olevansa sisäsiisti maisterisnainen asunnon tarpeessa, niin soittoja alkaa tulla ja asuntojen joukossa voi olla helmiä :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos vinkistä! Katotaan eka jos tätä kautta natsaa ja jos ei, niin sit otetetaan kovat aseet eli Kirkko ja kaupunki käyttöön :) xx

Mörri (Ei varmistettu)

Tulee ikävä sinun Turku-kirjoitelmiasi, mutta aikansa kutakin. Onnea uusiin kuvioihin!

Olen itse oppinut muuttoruljansseissa luottamaan ns. arjen kiinteistönvälittäjiin, eli vanhanaikaiseen puskaradioon. Facebook on ollut korvaamaton, olen pyytänyt kamuja jakamaan tietoa ja pitämään korvat auki. Myös ilmoitus sanomalehden sunnuntainumerossa on hyvä, varsinkin vanhemmat ihmiset eivät välttämättä laita ilmoituksia (tai vaihtoehtoisesti lue ilmoituksia) nettiin. Mutta tietenkin tämä sinun blogisi on oiva kanava asunnonetsintään! Asuntohelpin ilmoituksia (http://www.asuntohelppi.fi/ilmoitukset/vuokrataan/index.html) kannattaa myös kenties vilkaista :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vapautuuko Turun ihana asunto?

FanniAO (Ei varmistettu) http://fannioksanen.blogspot.fi/

Tervetuloa Helsinkiin, Eeva!

Paljon rakkautta & valoa elämääsi ja toivottavasti sopiva asunto löytyy.
Vinkkaan, jos jotakin sattuu silmään :)

Psst: Tuu tänne Kallioon, täällä on kivaa! Ja kultturellia.

Ellunkana (Ei varmistettu)

Mitäh?! Tarkoittaako tämä että Maailman Kaunein Koti on myytävänä? Paljonko maksaa?

Iidis (Ei varmistettu)

Mihin koiru menee?

EmR (Ei varmistettu)

Moikka Eeva :)

Innostuin varmaan ekaa kertaa kirjoittaa sulle kun kuulin että olet muuttamassa Helsinkiin ja ajattelin ihan törkeästi alkaa mainostaa sulle oman asuinalueeni ihanuutta: tule Laajasaloon. Meiltä on noin 30 minuuttia keskustaan (bussi & metro) mut matka ei ole paha. Laajasalo on ihanan merellinen saari, luonto lähellä ja vähän Turku fiilist (entinen turkulainen tykkää ;) ). Täällä on ei niin nättei kerrostaloja mut upeita kallioita, merta ja luontoa <3 Tervetuloa!

Morsio
Mennään vaan!

Lauttasaari on myös ihana merellinen saari, mutta vain 10 minuutin matkan päässä keskustasta ;) Ja siellä on paljon koiruleita! Onnea ja menestystä uuteen elämänvaiheeseen Eeva!:)

FanniAO (Ei varmistettu)

ps: joku on vienyt mun nimimerkin, pitänee rekisteröityä...

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos kaikille kommenteista! Turun kämpästä kyselleille, se ei ainakaan toistaiseksi ole vapautumassa mutta vinkkaan jos niin joskus käy :)

NuunuuK (Ei varmistettu)

Kuulostaa varmaan todella oudolta tuntemattoman ihmisen kirjoittamana, mutta jotenkin aavistin tämän. Ehkä sen aisti teksteistäsi, että elämänmuutos lähestyy.
Harmi, nyt meillä turkulaisilla ei ole enää ketään kenellä ylpeillä. :/ Odotan silti mielenkiinnolla Helsinki-aiheisia postauksiasi! Hurjasti onnea ja menestystä jatkossa!

NuunuuK (Ei varmistettu)

Ai niin! Piti vielä kertomani, että linkkaan postauksesi sukulaiselleni. Hänellä on juuri tulossa kaksi asuntoa vuokralle. Jospa niistä jompi kumpi olisi sinulle mieleinen. :) Tuleeko muuten koira mukaan?

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos!! Koira jää Turkuun :) x

Vierailija (Ei varmistettu)

Eeva, perusta Helsinkiin lukupiiri! :) Kaikkea hyvää uuteen elämänvaiheeseen!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Todellakin perustan :) Kiitos! x

Vierailija (Ei varmistettu)

JEE! Ja lukupiirin on paree olla sellainen, johon kivat lukijat on tervetulleita... ;)

paulahelena
ALUAP

joo!!!! lukupiiri sopis mitä mainioimmin tuomaan vaihtelua vauva-arkeen, voidaanko jo alottaa? :D

Jenni E. M. (Ei varmistettu)

Minäkin aloin heti miettiä vain lukupiiriä. Edellinen sinun piirinmuodostuksen myötä syntynyt "jämälukupiiri" jäi Tampereelle, niin nyt olisi oiva tilaisuus koota uusi. ;)

P.S. Alppilakin on kivaa aluetta, tosin vesistö puuttuu läheltä.

Smalmi (Ei varmistettu)

Minäkin yhdyn muiden jo toteamaan asiaan; Turku-juttujasi tulee ikävä! Ajattelin usein, että Turun kaupungin pitäisi jotenkin hyödyntää blogiasi omassa markkinoinnissaan :). Suuri menetys siis Turulle, mutta niin se kai on että elämä vie eteenpäin.

Onnea uuteen elämänvaiheeseen ja toivottavasti löydät ihanan kodin itsellesi Helsingistä.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Noh, Turun kaupungin johtohan ei varsinaisesti ole kuuluisa uusien ja raikkaiden ideoiden hyödyntämisestä :D Ja takuulla kirjoitan Turusta jatkossakin, junat kulkee Helsingistäkin!

kaikkionvarattu (Ei varmistettu)

"Noh, Turun kaupungin johtohan ei varsinaisesti ole kuuluisa uusien ja raikkaiden ideoiden hyödyntämisestä :D"

Haha, naulan kantaan :D
Komppaan aikaisempia, niitä Turku-postauksia tulee ikävä. Sitä yllättyy joka kerta positiivisesti omasta kotikaupungistaan lukiessaan.

- Elina

Mallam (Ei varmistettu)

Voi ei. Tämä vie uskoani onnellisiin loppuihin.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Heiiii mä muutan Helsinkiin, en viemäriin ;)

Merista (Ei varmistettu)

En epäile hetkeäkään, etteikö Helsingissä olisi kivaa. Lentokenttäkin lähempänä. Ja siis ei se muutto masenna, vaan satumaisen "elämänsä loppuun asti"-sanoman epätodellisuus sinunkin kohdalla. :/ Taidan olla vain hömppä, kun haluaisin kaikille aina tapahtuvan niin. Mutta ehkä on aika astua todelliseen maailmaan, jossa karujakin asioita tapahtuu. :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hmmm, eipäs nyt vedellä hätäisiä johtopäätöksiä :) Mutta siis kaikki on hyvin täällä päässä, toivottavasti sielläkin! xx

Meriska (Ei varmistettu)

Aih, OK. Mutta sehän on ihanaa, jos vain luin huolimattomasti. <3

(Sori, teen opinnäytetyötä samalla. Myönnän, että teen juuri nyt kaikkea samanaikaisesti vajaateholla. Mutku pelkän opparin tekeminen on niin ankeeta ja kamalaa. )

Kruununhaka (Ei varmistettu)

Heippa! Enpäs yleensä blogeihin kommentoi, mutta asun itse vuokralla Kruununhaassa ja vaikka täällä ei vuokrakämppiä jatkuvasti olekaan tarjolla, niin odottaminen kannattaa kyllä. Olen asunut täällä nyt puolitoista vuotta ja olen täällä kovin onnellinen. On harvoja paikkoja jossa asut keskellä Helsinkiä, mutta silti riittävän kaukana kaikesta siitä hälinästä mikä ydinkeskustaa ympäröi. Kävellen Aleksanterinkadulla on kuitenkin viidessä minuutissa riippuen tietysti vähän siitä missä päin Kruununhakaa asuu. Meri, Pohjoisrannan kauniit puuveneet, kauppatori, Hakaniemen tori, kaunis tuomiokirkko ja Tervasaari ovat aina muutaman kävelyaskeleen päässä. Krunassa on pieniä ihania kahviloita, luomua ja laatua arvostavan ruokakauppa, kauniita rakennuksia katsoi minne suuntaan tahansa ja lähestyvää talvea ajatellen talvisin tuntuu joskus siltä kuin kävelisi kuvakirjassa jouluvalojen vilkkuessa ikkunoista. Tämä on minusta erityisen ihanaa, sillä talvet kaupungissa tuntuvat harmautensa takia usein lannistavan ankeilta. Minulle tämä on ollut hyvä paikka olla ja asua ja uskoisin sinunkin viihtyvän.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos ihanasta kommentista! Kruna on tosiaan aivan ihanaa aluetta, ehdottomasti uskoisin viihtyväni siellä :)

My Cup of T

Ihanaa kuulla muutostasi ja onneksi olkoon! Itse olen nyt asustellut hetken täällä Isossa Kaupungissa - en tosin Kruununhaassa, vaikka se ykkösvaihtoehtoni yhä olisikin. Mikäli löydät unelma-asunnon jonka vuokran ja neliöt haluaisit jakaa, niin enemmän kuin mielelläni antaisin armaan Vitamixini yhteiskäyttöön, syötäisiin raakasuklaata joka viikko ja elämä hymyilisi! 

Tervetuloa ja ilmoittele asuntoasioista ja kirjakerhosta! <3

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Tervetuloa Helsinkiin! Kalliossa on kivoin tunnelma; sinne itsekin haikailen ja kaipailen takaisin..

Päivi

Sapuli (Ei varmistettu)

Voi Eeva! Jos bongaat tyhjän kolon pizzerialle, laita postia niin mekin tullaan sinne!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

No teille olis todellakin tilausta! Helsinkiläiset tiiä hyvästä pizzasta mittää :)

Tiina-K.
Samoilla raiteilla

Kannattaa tiirailla asuntoja myös Taka-Töölöstä. Itse olen asustellut siellä 6,5 vuotta - ja todella hyvin olen viihtynyt. Asuntoni on pieni, mutta edullinen; ihania kahviloita ja lounaspaikkoja riittää; kulkuyhteydet ympäri Helsinkiä (ja kauemmaskin) ovat lähellä. Keskustaan pääsee ratikalla hetkessä. Ja meri! Rantaan kävelee viidessä minuutissa!

LauraElisabeth (Ei varmistettu)

Mun krunan yksiö vapautuu viimeistään ensi keväänä kun astelen vihille!

Elina.P (Ei varmistettu)

Jos koiralle ei olisi ollut kotia, niin täältä olisi löytynyt koti toisen samanlaisen kaveriksi ;) Tsemppiä asunnon etsintään Eeva!

maja//mustaovi (Ei varmistettu) http://mustaovi.blogspot.fi/

Mustan oven väen muuttaessa Uuteen Kotiin, vapautuu Etelä-Helsingistä ensi keväänä Maailman kaunein yksiö ehkäpä Suomein kauneimmalta kadulta ;) Ole yhteydessä, jos vielä tuolloin majailet väliaikaisnurkissa!

marietta

Heeei tervetuloa! Täällä ei oo koskaan liikaa helmii chiksei.

Iisukka (Ei varmistettu)

Olen itsekin muuttamassa pois Turusta ja vähän haikein mielin jätän kauniin kaupungin taakseni. Harmi etten enää kirjoituksiesi kautta pääse fiilistelemään Turkua, mutta jaan kanssasi sitten ajatukset kun tulee niitä Turku-itkuikäväpostauksia.

Onnea asunnon metsästämiseen ja kaikkea hyvää uuden elämän alkuun.

Miira123 (Ei varmistettu)

Vinkkinä muuten, että Katajanokka on naapurikaupunginosaansa Krunikkaa jonkin verran kalliimpi, joten jälkimmäistä kannattaa tiirailla edullisempien asuntolöytöjen toivossa. Kumpikin kaupunginosa on kuitenkin meren lähellä ja melko saman kävelymatkan päässä ytimestä eli vaikka nyt sitten Stockalta.

Myötätuulta purjeisiin ja onnea uuteen elämänvaiheeseen!

Siltasaari (Ei varmistettu)

Hei ihanin bloggari! Muuta Siltasaareen! Suhteellisen edullista, tunnelmallista seutua, lähellä kaikkea parasta (meri! Kallio! Sporat! Keskustakin!), myös Hakaniemen torin öistä rappioromantiikkaa mutta silti rauhallinen. Uteliaan on pakko kysyä: oliko tämä nyt parisuhteen loppu ja siksi uusi alku? Mahtavaa kuulla sulta Helsinki-juttuja! Toivottavasti löydät uuden maailman kauneimman asunnon ja muutenkin aurinkoa!

Varpunen (Ei varmistettu)

Eikä. Sinne menee meidän turkulaisten ylpeys. Kyllähän tä haikeeks heittää että sua on enää turha koittaa bongailla kirjastosta tai jokirannasta tai että kaikki kivat ja arkiset jutut mistä kirjotat täällä ei oo enää sellasia mitä voi itsekin kokea arjessaan.

Ja ois kyllä suunnaton vale, jos väittäisin että olisin just näin upset, vaikka sun tuleva asuinkaupunki olis mikä hyvänsä. Ei, kyllä se Helsinki tässä eniten pännii. Se hiton pääkaupunki ei ansaitse sua, siellä on jo ihan tarpeeksi väkeä!

No niin nyt positiivisia ajatuksia päähän vaikka väkisin - onnea uusiin kuvioihin elämässäsi ja onhan se Helsinkikin nätti ja toivottavasti viihdyt siellä! (jos et niin olet aina tervetullut takaisin!)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.