Haluaisitko Pariisiin? Mene Töölöön

Oi pettymysten pettymys.

Minun piti olla Pariisissa just nyt. Kun kuulin asiasta, ensimmäisen viiden minuutin aikana olin jo tehnyt master planin kaikista paikoista, joissa aion ehtiä käydä, ruuista, jotka aion ehtiä syödä ja joululahjoista, jotka aion ostaa. Sitten meni puoli tuntia ja kuulin, ettei reissu osaltani toteudukaan.

Pettymyksen karvasta kalkkia nieleskellessäni suuntasin jalkani kohti töölöläistä Tin Tin Tangoa, Suomen ehkä pariisilaisinta kahvilaa.

On terassi talvellakin, on rottinkikalusteet, on ihmisiä kaikilta elämän poluilta. On vilinää ja vilskettä arkiaamuinakin. Ja on varsin kohtuuhintaisia croissant-aamiaisia, joiden tarjoilu aloitetaan jo kello 7.

Vain koirat ja pöytiintarjoilu puuttuu (ja no okei, ehkä ne valmissämpylätkään eivät menisi Pariisissa läpi...)

Puolikkaan croissantin jälkeen ei enää edes harmittanut.

Pariisissa nimittäin parasta on se, että se on ikuinen. 

On se siellä ensi joulunakin.

Kommentit

Lore (Ei varmistettu) http://twinnerstakeitall.blogspot.fi/

hear hear!

Elsis (Ei varmistettu) http://kellariloukko.wordpress.com

Kunpa saisivat vielä Tinttiin, jotain hyvää tummapaahtoista kahvia siihen termariin! Tai ehkä en vain ole koskaan maistanut Pariisissa, miltä termoskahvi siellä maistuu...

Eeva Kolu

 

Lore, tää on kyl niin kiva paikka!

Elsis, haha juu, termoskahvi ei ole kovinkaan pariisilaista myöskään, mutta jos Tintin kahvi on pahaa, niin sitten se on kyllä autenttisen pariisilaista! Mun suuhun kaikki suodatinkahvi maistuu aika lailla samalta (olen espressotyttöjä), joten en osaa kommentoida Tintin kahvin laatua sen enempää.

Vierailija (Ei varmistettu)

ottaisin mielelläni sellaisen pariisilistan->missä käydä ja missä syödä :)

Laurel Wreath

Oi, Tin Tin Tangon brunssi tuli testattua kesällä Töölössä asuessa. Tosi viihtyisä paikka, eikä liian trendikäs tai über-hipster-cool, että epäilyttäisi astua ovesta sisään tai hinnoissa olisi ylimääräistä.

Rimma-Rimma (Ei varmistettu) http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/

Oi. "Tillin-Talli" on meidän ihan ehdoton kantis aamupala-paikka. Tänne mennään niin äidin, anopin, kavereiden kuin miehenkin kanssa ihan kaksin. Meidän löövstoori oikeastaan alkoikin täältä.. Iso sydän.

Eeva Kolu

Vierailija, mun on tosi vaikea muistaa paikkojen nimiä ja osoitteita, mutta kannattaa katsoa, josko tuolta oikean ----> sivupalkin Matkat-tunnisteen alta löytyisi mitään kiinnostavaa! Siellä on useampikin Pariisi-postaus.

Laurel Wreath, samaa mieltä! En oikein viihdy sellaisissa übercool-paikoissa, mulle sopii oikein hyvin, että viereisissä pöydissä istuu myös mummoja ja pappoja :)

Rimma-Rimma, hyvän alun on teidän tarina saanut :)

HennaK (Ei varmistettu)

Töölöstä saa myös kaupungin (tai koko maan!) parhaat macaron-leivokset. Kannattaa poiketa Petri's chocolate roomissa Museokadulla.

Eeva Kolu

HennaK, onkos tämä sama Petri jolla oli joskus Porvoossa putiikki? En edes tiennyt, että niillä on nykyään Helsingissä oma paikka, kiitos vinkistä!!

HennaK (Ei varmistettu)

Porvoosta en tiedä, mutta heillä on liike/kahvila Fiskarsissa. Sieltä heidät ekan kerran bongasinkin, ja ilo oli suuri, kun toivat tuotteensa myös Helsinkiin :).

laurafree
Laura loves

Musta Cafe Marocco on vielä pariisilaisempi! Taivaallinen paikka. Ti TIn Tangokin toki ihana.

Tasaraita

Ihana paikka. Kerran olen käynyt brunssilla ja olisin mennyt useamminkin mutta kun valitettavasti kahvila on liian pieni ja ahdas lastenvaunujen kanssa. Tai, no en ole ikinä uskaltanut sisälle kun on jotenkin tuntunut ettei kyllä mahduta lapsen kanssa sinne. Vaunut voisi toki jättää terassillekin, kai, jos siihen mahtuu. Mutta onkohan niillä syöttötuoleja? En tullut katsoneeksi silloin kun brunssilla kävin ihan vain aikuisten kesken. Ihanan tunnelmallinen paikka ja pienuus onkin osa tunnelmaa. Vielä kun keksin jonkun ratkaisun miten pääsisimme koko perheen voimin sinne brunssille tai aamupalalle.

Vierailija (Ei varmistettu)

No mutta onhan siellä pöytiintarjoilu... just viime viikolla kävin Välimuodolla niinkuin ilmeisesti sinäkin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen vältellyt paikkaa niin kauan kuin muistan, vaikka töölössä olen syntynyt ja toivottavasti kuolenkin, ihan vain siksi että tiedän että epäsuosikein ihmiseni käyttää sitä vakipaikkanaan :D

Eeva Kolu

 

HennaK, voi olla muuten, että sekoitan nyt Porvoon ja Fiskarsin. Täytyypä piipahtaa Helsingin puodissa!

Laura, miks mä en oo edes kuullut tämmöisestä Cafe Moroccosta? Meen sinne heti ens kerralla.

Tinttinen, tähän en ikävä kyllä osaa kommentoida, mutta pääsettehän te viimeistään sitten, kun vaunuikä on ohi :) Jos tuo paikka on melkein 20 vuotta ollut pystyssä, lienee toisetkin 20 vuotta...

Vierailija, juu ruoka tuodaan kyllä pöytään, mutta pöytiintarjoiluun kuuluu myös se, että tilaus tullaan ottamaan pöydästä, lasku tuodaan pöytään ja asiakkaan ei tartte ite hakea kahvia. Enkä nyt siis sano, että tällainen systeemi olisi mitenkään huonompi, mutta kun oli puhe eroista Pariisin ja tämän kaffelan välillä :)

Vierailija, voih, uskon, että siellä olis kyllä tilaa teille molemmille :)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.