hanami

Ylioppilaskeväänäni - josta on jo, herravarjelkoon, seitsemän vuotta - asuin tovin ystäväni nurkissa Hampurissa.

 

Siellä oli ihanaa. En tehnyt mitään - olin ottanut pääsykoekirjat mukaan, vaikka tosiasiassa olin jo tehnyt päätöksen välivuodesta. Ystäväni käydessä töissä haahuilin pitkin Hampuria, lenkkeilin Alster-järveä ympäri ja vakoilin yläluokan poikia purjehduskurssilla. Joskus joogasin ystäväni new age -juttuihin hurahtaneen kämppiksen kanssa. Kyseinen kämppis tunsi mitä erikoisempia tyyppejä, joten illalliskutsut kämpillä olivat aina varsin kiintoisa spektaakkeli. Joskus joimme halpaa sitruunalla maustettua kaljaa Reeperbahnilla aamuneljään, joskus pakkasimme reppuun Mars-patukoita ja lähdimme metrolla katsomaan rikkaiden ihmisten puutarhoja.

 

Välillä ikävöin Hampuriin ja mietin, onkohan Sternschanze edelleen yhtä hip. Entä uiko siinä yhdessä purossa vielä "luonnonvaraisia" saksalaiskilpikonnia...? Ja vieläkö Jungfraustiegillä parveilee joutsenia?

 

 

Mutta vahvin jälki, joka Hampurista minuun jäi, on rakkaus kirsikankukkiin. En ollut ikinä ennen nähnyt kirsikankukkia. Kävelin pahaa-aavistamattomana jossakin puistossa, kun yhtäkkiä huomasin olevani keskellä vaaleanpunaista satumaailmaa. Sillä hetkellä ajattelin, että ei hitto, ulkomailla ihmiset elää näin. Ulkomailla eläville ihmisille tämä on ihan normaalia. Halusin hyökätä ensimmäisen ohikulkijan kimppuun, ravistella ja huutaa että kai sinä pysähdyt tähän joka päivä, ihmettelemään ja huokailemaan ja miettimään, miten onnekas olet kun sinun maassasi kukkivat kirsikkapuut.

 

 

 

Kuin kohtalon oikusta, samana vuonna äitini oli istuttanut meidän pihaan kolme kirsikkapuuta. Tänä vuonna näin vihdoin niiden kukkivan. Kaunein vaihe kesti vain kaksi päivää. Siinä vaiheessa, kun tajusin lähteä heilumaan pihalle kameran kanssa, se oli jo ohi. Tummat lehdet olivat alkaneet jyrätä kukat. Sä myöhästyit, sanoi mies.

 

Mono no aware, sanovat japanilaiset. Tietoisuus kauniin katoavaisuudesta tekee kauniista vielä kauniimpaa.

Kommentit

AnnaIhkuttaja (Ei varmistettu)

Johtuu varmaan flunssasta mutta melkein aloin pillittää kun luin tän. Pistetään aivoja tukkivan flunssasmähmän piikkiin.

Noora Katariina (Ei varmistettu)

On se edelleen hip. :) Kävin Hampurissa maaliskuussa ja siellä ne vaihtoehtotyypit hengailivat ihanissa pikku putiikeissa ja kahviloissa. Ja kirsikkapuut! Kun asuin Englannissa, kevät oli niiden takia kauniimpi kuin missään koskaan, vaikka oikeasti oli niitä puita lukuun ottamatta aika rumaa.

Vimps (Ei varmistettu)

Oi, kukkivat kirsikkapuut ovat ehkä kauneinta ja samalla haikeinta, kun niiden kauneudesta ja tuoksusta saa nauttia vajaan viikon. Mutta silti niin ihanaa.

Eeva Kolu

AnnaIhkuttaja: voi ei! Muakin tosin alkaa aina vähän itkettää kirsikankukat, vaikkei olis edes flunssaa. Kai niillä on joku semmonen vaikutus meihin ihmisiin. *************** Noora Katariina: oi ihanaa! Täytyy kyllä vielä joskus lähteä käymään uudestaan Hampurissa. Kirsikankukat tekisi vaikka betonihelvetistä satumaan :) ************ Vimps: silti, ja juuri siksi. Huokaus.

Marjaana (Ei varmistettu)

Englannissa asuessani viereisessä puistossa kasvoi kirsikkapuita. Kevät oli niin ihanaa aikaa kirsikkapuiden, narssissien ja tulppaanien kukkiessa että kävelin vain puistoissa typerä hymy kasvoillani. Rakkautta.

vaiva (Ei varmistettu)

HAA ! Turku onkin satumaa tälläkin hetkellä..... Niinku aina. On hämmentävää miten voin olla aavistuksen katkera ettet asu enää Turussa vaikkei edes tunneta. Katkera lähinnä siksi etten saa lukea ihania ihania tarinoita omasta rakkaasta kotikaupungistani täältä.

jemi (Ei varmistettu)

Ihana rakkaudentunnustus kirsikkapuille! Yhdyn siihen kyllä täysillä mukaan. Minulla oli vähän samanlainen olo tänä keväänä Lontoossa kirsikka -ja magnoliapuiden kukkiessa, tuntui että ei mitään niin kaunista voi olla olemassakaan!

Roosa (Ei varmistettu)

Pariisin kevät ei tosiaan ole mitään huijausta, kuuluuhan siihenkin kirsikankukat, ah. Se aika on tosin täällä jo ohi ja kutsuisin tätä nyt enemmän kesäksi, näin suomalaisena :D En tiedä ootko aiemmin kirjotellu jotain siitä, mitä teit ja missä olit välivuotesi, mutta olisi hauska kuulla!

iinuska (Ei varmistettu)

Ei hittolainen, olen pitkään haaveillut näkeväni kirsikankukkia, mielellään sellaisessa isossa puutarhassa. Tämän luettuani tajusin sen: meidän OMASSA PIHASSA on kirsikkapuita! Kuinka pöljä voi ihminen olla? :D

Uusi Aamu (Ei varmistettu)

Kyllä noissa kukissa vaan joku viehättää, koska ekana Japanin vuotenani kuvittelin ne jo nähneeni...kunnes tuli toinen vuosi ja innostuin niistä ehkä ekaa vuotta hieman enemmän ja tää kolmas vuosi oli ihan tuhoon tuomittu...kun olisin voinut vaan istua niiden puiden alla ja huokailla.

Eeva Kolu

Marjaana: uskon täysin. Kukat = typerän näköistä hymyä aiheuttavaa onnentunnetta. ****************************** Vaiva: minäkin olen siitä katkera joka päivä, usko pois. ************************* Jenni: oi, magnoliapuiden kukkia en ole koskaan onnistunut näkemäänkään. Jo nimi on kuitenkin niin kaunis, että kukkienkin on oltava :) **************** Roosa: noo välivuonna minä olin tuolla Hampurissa, reissasin junalla halki Euroopan, siivosin hotelleja, vastailin puhelimeen toimistossa, pidin tenniskeskuksessa kahvilaa ja reissasin Thaimaan kolkasta kolkkaan. ************** Iinuska: nooo, joskus on mentävä kauas voidakseen nähdä lähelle :) ************** Uusi Aamu: voi että, se on kyllä ikuinen unelmani, päästä Japaniin kirsikankukkien aikaan.

Jonna Jolkin (Ei varmistettu)

Roihuvuoressa on japanilaistyyppinen puutarha kirsikkapuineen. Kannattaa piipahtaa!

Emma (Ei varmistettu)

Kyllä meidän pihassa ainakin kirsikkapuu kukkii. Kukat ovat tosin valkoisia, mutta yhtä kauniita. Eli siitä vaan puita espalle istuttamaan. :D

Eeva Kolu

Jonna Jolkin: kiitos vinkistä! Täytyypä selvittää, joko siellä on kirsikankukka-aika ohi. **************** Emma: juu, niinkuin kirjoitinkin niin meidän pihassa kukkii myös kirsikkapuut, ja nuo kuvatkin on sieltä. Kaipaan kuitenkin Suomeen iiiisoja kirsikkapuita puistoihin ja puistoteille, ei noista kahdesta pienestä kirsikkapuusta omalla pihalla tule oikein samanlainen maaginen fiilis...

Cecil (Ei varmistettu)

Roihuvuoren kirsikkapuistossa järjestetään kirsikankukkajuhla su 22.5. :)

http://kaupunginosat.net/roihuvuori/index.php?option=com_content&tas...

siru (Ei varmistettu)

Oih, Hampuri<3 Olin siellä vaihdossa viime vuonna. Vastaukset kysymyksiin: on hip ja joutsenia löytyy. Mutta siis mitä ihmettä, kilppareita?:D Oon selkeesti missannut jotain:D

Marita (Ei varmistettu)

Japanissa kirsikkapuiden kukinta on kyllä mitä ihaninta aikaa!

Olen antanut kaikille erinäisiä syitä siihen, että lähdin vaihtoon Seattleen, mutta todellinen syy oli kyllä että tiesin vaihtoyliopiston kampukselta löytyvän kirsikkapuita. Täällä kukinta on jo ohi, mutta oli kaunista niin kauan kuin kesti. :)

Liina (Ei varmistettu)

olen ehkä moukka, mutta koen samaa riemua ihan vaan vanhojen omenapuiden kukista. ne ovat parhaimmillaan ... parasta.

Eeva Kolu

Cecil: kiitos vinkistä! En taida tänä vuonna päästä paikalle, mutta ensi vuotta ajatellen hyvä tietää :) ***************** Siru: siinä yhdessä isossa puistossa, jonka nimeä en nyt kuollaksenikaan muista, on joki/puro, jossa ui kilpikonnia ja karppeja!!!!!! Luultavasti ihmisten hylkäämiä lemmikkejä. Se on se sama puisto, jossa on niitä hulluja oravia. *********************** Marita: voi että, uskon kyllä! Ja Seattlen kirsikankukka-aika oli takuulla myös ihastuttava :) ************** Liina: ovat kyllä. Oikeastaan kaikki kukat on ihania. Kirsikankukkiin vaan liittyy niin omanlaistaan taikaa.

Lilli (Ei varmistettu)

Kirskikkapuut on kylla ihania. :) Mutta toisaalta aattelen aina, etta samalla tavalla ku itelleen tulee sellanen olo etta pakko ravistaa ihmisia ulkomailla ja saada ne tajuamaan miten ihmeellisia ja ihania asioita niilla on, haluan uskoa etta ne aattelis ihan samalla tavalla jos oisivat Suomessa. :D Vaikkei meilla ehka kirsikkapuut joka puolella kuki, niin voi Suomessa kuitenkin olla niin niin kaunista!

Eeva Kolu

Lilli: kyllä, totta kai. On täälläkin hienoja asioita, joita arvostan ihan hurjasti, ja myös sellaisia, joita en ehkä aina muista arvostaa :)

Kethan (Ei varmistettu)

Kewl you should come up with that. Ecxellent!

Kelenna (Ei varmistettu)

You’re on top of the game. Thanks for shrniag.

Delphia (Ei varmistettu)

Kewl you should come up with that. Ecxellent!

Cyelii (Ei varmistettu)

Very true! Makes a chgane to see someone spell it out like that. :)

lkwdnnv (Ei varmistettu)

ONMyyc nwtgfghqyxnf

xysaqj (Ei varmistettu)

Co8K59 euoqbmuocjpl

ncgfvwusob (Ei varmistettu)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.