Hanaminviettoa vantaalaisittain

Äidiltä tulee tekstari: "Hanami-aika! Tule & koe !"

Jaahas, on taas se aika vuodesta.

Kun kirsikkapuut puhkeavat kukkaan, on syytä toimia äkkiä. Yksikin sade tai tuulenpuuska saattaa nimittäin viedä hentoiset kaunottaret mukanaan. Kun tekstari tulee, katetaan säästä riippumatta lounas ovenpielen kiikkerille puutarhakalusteille. Sitten syödään, skoolataan ja katsotaan kirsikankukkia. Siis ihan kuin Japanissa.

Olkoonkin, että kymmenen vuotta vanhat kirsikkapuut eivät ihan vielä ole ihan kuin Japanissa. Ja että sää on monena vuonna vaatinut toppavarusteita. Ja että maagisen Fuji-vuoren sijaan kirsikankukkien takaa näkyy vantaalaisia rivitaloja.

Mutta niin se kuulkaas on, että kun elämä antaa kirsikankukkia, silloin vietetään hanamia. Eikä kysellä, onko niitä kukkia kolme vai kolme miljoonaa.

Mono no aware.

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

Vantaa tai Japani, kirsikankukat on aina ihania, melkein kuin taikaa. Myös maljakossa. Kukkakauppalistalle pionien lisäksi siis oksia.

Hekla (Ei varmistettu) http://rakkimus.blogspot.fi/

Aurajokivarren kukkivia puita kävimme torstaina ihastelemassa, kerrassaan mahtava aloitus vapun perinteille.

Laura - Tee Hetki (Ei varmistettu) http://lauranteehetki.blogspot.fi

Ihanaa! Jos mulla jonain päivänä on oma talo ja piha (tai edes asunto ja piha :)) niin harkitsen kyllä vakavasti istuttavani kirsikkapuun tai pari. Mahtava perinne. Ja ehkäpä siitä tekeekin vielä hienompaa juuri tuo hetken katoavaisuus. Kirsikankukat muistuttavat meitä taas kerran, että elämästä kannattaa nauttia juuri tässä ja nyt.

meriq (Ei varmistettu)

Parasta aikaa vuodessa.. kevät ja kukkaset <3
Myös kotisuomessa Kioton sijaan on ihana syödä ulkona ihailemassa kirsikkapuun kukintaa.
Vanhan Kiinalaisen sananlaskun mukaan muuten vaatimaton kirsikkapuu on hyvin hoidettuna ja rakastettuna kukkiessaan kaikista kaunein.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.