Heinäkuu (ja Linna Italiassa)

Vaihdoin kalenteriini uuden sivun, mikä tulikin tarpeeseen. Ulos katsomalla ei nimittäin ikinä uskoisi että on

heinäkuu.

No, ihan sama. Kiedoin huivin kaulaan ja menin leffaan.

Linna Italiassa osoittautui juuri oikeaksi sadepäivän elokuvaksi. Siinäkin sataa paljon (jopa lunta) ja tunnelma vaihtelee sopivasti surumielisestä hauskaan.

Käyn katsomassa melkein kaikki ranskalaiset ja italialaiset elokuvat, joita Suomessa tulee teattereihin. Vaikka leffat itsessään eivät olisi aina elokuvina kauhean hyviä, elämänmeno niissä on kuitenkin aina jotenkin virkistävää. Ei vain sitä samaa amerikkalaista, tai tätä suomalaista.

Esimerkiksi viime viikolla katsoin Adèlen elämän, ja siinä teinit puhuvat Sartresta. Panemisesta toki myös, mutta silloin kun ei puhuta panemisesta puhutaan eksistentialismista. Miniäehdokkaalle valmistetaan ostereita ja koko ajan tupakoidaan, sisälläkin.

(No, leffat leffoina, mutta on siinä jotain perää. En ole missään muualla maailmassa nähnyt niin paljon ihmisiä lukemassa kirjoja iPhonen sijaan kuin Pariisin metrossa. Ja jaksan hämmästyä siitä, kuinka luontevasti ranskalaiset puhuvat politiikasta ja filosofiasta illalliskutsuillaan.)

Jos ei muuta, niin ainakin leffassa kannattaa käydä ihan vain siksi, että on ihana kuunnella tunti tai pari ranskaa tai italiaa. Linna Italiassa -leffassa puhutaan molempia vuorotellen.

Siinä on myös Louis Garrel, joka saisi minun puolestani puhua vaikka urdua ja kuuntelisin silti joka sanan kuin se olisi maailman tärkein gospel.

Kommentit

Meri_H (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Tuskastelinkin, ettei Porvoossa tule mitään sopivia elokuvia makuuni, kun vain jotain skifiroiskintaa, mutta tulihan siellä! Huomenna senioribiossa, johon kaikki saa osallistua, ja vieläpä yli puoleen hintaan! Siis tämä kyseinen elokuva. :) Enkä usko, että olisin muuten noteerannut koko elokuvaa, ellet olisi vähän avannut sitä blogissasi. Kun olisi vielä mieleeni, mutta eiköhän jo visuaalisesti miellytä. Terveisin Pariisi-fani.

S-R (Ei varmistettu)

Louis Garrel!!! Mä rakastan sitä! Ajattelin eka, että aijaa, joku linna, mutta pakko nyt päästä katsomaan jos siinä on Louis kiharoineen...

Emmi L. (Ei varmistettu)

Pakko kyllä katsastaa tää! Mä pyrin kanssa katsomaan kaikki mahdolliset italiankieliset leffat, koska rakastan Italian kieltä ja kulttuuria :) Viimeksi kävin tsekkaamassa La Grande Bellezzan, joka oli myöskin aika ihana!

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

saarah
visual diary

Kävin katsomassa tän just Kesäkino Engelissä eli siis ulkona. Päähän tippui vettä puolet leffasta, olin kietoutunut villahuiviin jota käytin viimeksi maaliskuussa ja join kuumaa teetä pysyäkseni lämpimänä. Ei siis kesästä tietoakaan, mutta ihana oli fiilis, ja myös leffa :)

T-100
(G)ROUND ZERO

Noinniinku sulavasti aiheen ohi, mutta oletko jo aloittanu Donna Tarttin Tiklin? Kaipaan tosi kovasti jonkun sanovan, että se on hyvä. Että kannattaa tehdä pois alta kaikki hommat päästäkseen käsiksi siihen ja kesälomaansa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Oh ihana Louis Garrel, sinussa on jotain niin ylimielisen ärsyttävää, mutta hylkäisin silti milloin tahansa kaiken täällä ja karkaisin kanssasi Pariisiin.

EveliinaK.

Samaa mieltä, ranskan -tai italiankielinen leffa on kivaa vaihtelua ja sadepäivän pelastus :)       Ranskalaisia & italialaisia elokuvia saisi pyöriä Suomessa enemmänkin! Harmi, että eurooppalaisia elokuvia tulee Suomessa teattereihin melko vähän ja useita kuukausia myöhässä. Onneksi tässä on  menty vähän eteenpäin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.