Helsinkiä maistelemassa

Piipahdin torstaina Taste of Helsingin avajaisissa. En ollut tapahtumassa viime vuonna, joten en oikein tiennyt, mitä odottaa, mutta käsitykseni oli että se olisi vähän kuin ruokamessut, astetta paremmalla safkalla (messulakuja en sentään odottanut näkeväni täällä). Tapahtuma yllätti - se oli paljon kivempi, kuin odotin! Messujen sijaan fiilis oli enemmänkin kuin isolla, koko kaupungin piknikillä.

Eri kojuista haettiin ruokaa ja juotavaa, ja niiden kanssa sai vapaasti istua minne vain. Ympäri tapahtuma-aluetta Kansalaistorin puistoon oli ripoteltu pöytäryhmiä, sohvia ja baaripöytiä.

Tuttuja tuli koko ajan vastaan. Ruokaseurakseni sain ystäväni Melmunin Saksasta ja Ninan. Kiitos tytöt, oli hauskaa!

Sitten itse asiaan. Kaikki mitä söin oli hyvää. Kuvassa Bistro O matin haukipurilainen.

Juuren haukipatee ja Murun lammastuoremakkara.

Murun raparperijälkkäri, joka sai Ninan päästämään kunnon huudahduksen ensimmäisellä lusikallisella.

Juuren suolakaramellikakkua... Ainoa katumukseni Taste of Helsingin suhteen on se, että en ollut varannut sinne enempää aikaa (esimerkiksi kahta vuorokautta tai viikkoa). Olisin niin mielelläni viettänyt siellä kokonaisen päivän tai parikin maistellen ihan kaikkea. Vaikka ehdin maistaa näiden herkkujen lisäksi paljon muutakin, moni rafla jäi itseltäni vielä kokonaan testaamatta. 

Ruokien hinta-laatu-suhde on enemmän kuin hyvä - annokset ovat toki vähän pienempiä, mutta hinnat ovat 4-6 euroa. 15 eurolla sai kolme ruokalajia ja parillakympillä vatsan täyteen. Tämä oli siis mahtava tilaisuus päästä testailemaan huippuraflojen herkkuja erittäin kohtuuhintaan. Helsinkiläisten ravintoloiden lisäksi tapahtumassa oli mukana rafloja myös ainakin Turusta, Tampereelta ja Kirkkonummelta.

Taste of Helsingin trendit TOP 5: Possu, villisika, hauki, raparperi, verbena.

Ravintoloiden lisäksi paikalla oli myös muita ruokatyyppejä. Kojuista sai ostaa esimerkiksi todella kohtuullisilla hinnoilla käsintehtyjä suklaakonvehteja, leivoksia, kahvia ja tietenkin viiniä.

Juuri ennen loppua törsäsimme viimeiset festarimarkkamme leivoksiin, suklaaseen ja roseeseen.

Hyvä päivä. Ensi vuonna toivottavasti uudestaan! Jos haluatte piipahtaa Taste of Helsingissä, tänään ja huomenna ehtii vielä!

 

 

Kommentit

heta margareta
Viinillä

ToH oli muka pakko pudottaa tukkoisesta kalenterista... Mutta nyt kaduttaa! Ihanan näköistä :)

Eeva Kolu

No, toivottavasti tämä tulee ensi vuonna taas! Mua kanssa harmitti, että tämä osui tänä vuonna viikolle, joka on aivan täynnä kaikkea mahdollista ohjelmaa, muuten olisin ehdottomasti varannut tälle parin tunnin sijaan kokonaisen päivän :)

trnka (Ei varmistettu)

Harkitsin menemistä, mutta 25e sisäänpääsystä alueelle tuntui vähän kalliilta. Nyt kaduttaa, etten mennyt! Haukipatee näyttää ihanalta, vaikka hauki (ja kieltämättä vähän possu ja villisikakin - jälkimmäistä on pakastin pullollaan) onkin jo alkanut hieman kyllästyttää, kun sitä tuli syötyä kevään mittaan niin paljon. Tuolta olisi varmasti tarttunut matkaan ihania ideoita hauen ja villisian valmistamisen suhteen ihan kotiinkin asti. Täytyykin ehkä kurkkia taas ravintoloiden ruokalistoja läpi inspiraation toivossa.

Ja kävin sentään Storyvillen terassilla Taste of Helsingin virallisilla jatkoilla, jossa kuulin naapuripöydistä ruokahehkutuksia, että sen verran ToH-fiilistä tuli koettua ihan livenäkin. :) Ensi vuonna sitten myös niiden ruokakojujen ääreen!

Eeva Kolu

Juu, täytyy kyllä myöntää, että 25 euroa pelkästä sisäänpääsystä tuntuu hieman hintavalta, mutta toisaalta se on varmasti se hinta, joka on pakko maksaa, jotta festari pystytään järkkäämään. Onneksi portin jälkeen ruoka ja viini on erittäin kohtuuhintaista, toisin kuin kaikenlaisilla festareilla yleensä! Ennakkoliput olivat muuten hieman edukkaampia, ja myynnissä taisi olla myös jotain paketteja, joihin kuuluu sisäänpääsyn lisäksi myös festarivaluuttaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

jännä, että sianliha on trendikästä juuri nyt, kun sikatuotannon epäkohdista on ollut hiljan niin paljon puhetta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.