Hoi arkiminä, muistapas nämä

Kotona ollaan. Jet lag on hirveä. Ei ollut tällaisia ongelmia, kun oli 19-vuotias reppureissaaja. Pyydän nyt julkisesti anteeksi kaikilta, joille olen tuolloin sanonut, että siis mä en tajuu mitä jet lagilla tarkoitetaan tai ei mulle ainakaan ikinä tuu krapulaa.

Mutta silti fiilis on aika samperin hyvä. Myönnän: se, että täällä on edelleen talvi tuli shokkina. Samoin se, että joutuu taas käyttämään vaatteita, jotka tuntuvat vankilalta. Sukkahousuja, farkkuja ja kenkiä. 

Mutta kotioven takana odotti voltteja heittävä terrieri ja oma keittiö, joka, saanen lisätä, kylpi ihanassa auringossa. AURINGOSSA JUMALISTE.

Ehdin jo pelätä, että pari päivää Bangkokin hälinässä onnistui nollaamaan sen ihanan kelluvan kevyen mielialan, jonka saavutin meressä lilluessani ja rapuja mahaan ahtaessani.

Olin väärässä, onneksi. Mutta siltä varalta, että fiilis lähtee lipsumaan, laadin muistilistan. (Kyllä, taas yhden muistilistan. Tämä on nyt näköjään tämänhetkinen tapani tehdä asioita, joten mennään nyt tällä.)

Arki-Eeva, nämä asiat voit oppia Loma-Eevalta, jotta olisit vähän enemmän hänen kaltaisensa jatkossakin:

1. Pidä aina pakastimessa jäitä. Kaikki juomat nyt vain maistuvat paremmilta jäillä.

2. Ihmisen ei aina tarvitse matkustaa, on ihan ok vain lomailla

3. Sitä paitsi - vaikka lähtisit reissuun sillä ajatuksella, että "en tullut tänne oppimaan tai avartamaan maailmaani vaan makaamaan bikineissä", opit silti. Ainakin itsestäsi. 

4. Älä enää ikinä kuvittele, että lomalla voi "ihan hyvin tehdä vähäsen töitä". Ei voi. Silloin se ei ole loma.

5. Syö enemmän hedelmiä.

6. Varaa jatkossa aikaa ja rahaa lomailulle. Jos puolitoista viikkoa aurinkoa ja lämmintä merta lisää terveyttä, onnellisuutta ja työtehoa koko loppuvuodeksi, se on ehdottomasti hyvä sijoitus.

7. Älä ny hyvä nainen stressaa niin paljon. Asiat eivät juuri koskaan ole niin vakavia kuin miltä ne vaikuttavat. Siis tarkoitan: eivät oikeastaan ikinä.

8. Ole se tyyppi, joka lukee kirjaa uima-altaalla, älä se tyyppi, joka valittaa aurinkotuoleihin jätetyistä pyyhkeistä. Niillä pyyhkeidenjättäjillä on varmaan ihan hyvä syy olla vähän aikaa jossain muualla. Ne ihmiset ovat lomalla.

9. Ylläoleva pätee myös silloin, kun uima-allas on vain vertauskuva. Ole se tyyppi, älä se tyyppi.

Kommentit

Ninnumaaria (Ei varmistettu) Http://www.livinupanotch.blogspot.com

Aah Eeva is back! :) nauratit mua taas. Ihan tavallisena torstaina. Kiitos siitä

Cara/Sea That Sparkles (Ei varmistettu) http://seathatsparkles.blogspot.fi/

Ihanan tunnelmallisia lomakuvia! :) Itsekin olen vasta pääsemässä lomailun makuun. Siis että olen huomannut, kuinka ihminen oikeasti tarvitsee lomaa, välillä pitää vaihtaa lomamoodiin!

Tiina - Fanni ja Kaneli (Ei varmistettu) http://www.evitalehti.fi/blogit/fanni-ja-kaneli

Nämä on kyllä hyvä listata muistiin! Olen monta kertaa itse ajatellut kokeneeni oivalluksia matkalla kun on vähän etäisyyttä tarkastella arkea. Aina ne vaan kuitenkin tuntuvat unohtuvan. Ja tuo jääjuttu on niin totta!

Hosuli
Hömppäblogi

Ei lainkaan huono lista. Seiska on paras ja erittäin tarpeellinen muistutus juuri nyt. Kakkosessa on mulla vielä oppimista, mutta harjoitellaan!

Lydia_ (Ei varmistettu)

Tulin itse juuri viime sunnuntaina kahden viikon lomamatkalta ja olen näinä ensimmäisinä "arkipäivinä" pohtinut hyvin pitkälti samoja asioita kuin sinä. Miksei arjessakin voisi olla pieni häivähdys sitä samaa huolettomuutta, jota tuntee lomalla? Kaikkea ei aina tarvitse ottaa niin vakavasti, yritän muistuttaa itseäni ottamaan vähän rennommin, syömään hyvää ruokaa ja nauttimaan auringon paisteesta. Ostin tänään narsisseja kotiin, ihan vain siksi että teki mieli. Ja päätin, että teen viikonloppuna Key lime piirakkaa, jos siitä saisi vaikka pienen ripauksen Miamia kotisohvalle! :P

What else is there?

Iso sydän kohdalle 7 :)

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Ihana lista Eeva! Numeron neljä oisin voinu kertoa sulle :)
Päivi

Kannatti tehdä muistilista, tästä voivat muutkin ammentaa asennetta :) Täytyy minunkin yrittää kallistaa vaaka loma-minän eduksi...

sannamaija/Vierailija (Ei varmistettu)

Taas sai sun kirjoituksesi miettimààn :
Minun lomani ovat aina tàynnà kursseja ja ohjelmaa, mutta kesàn arkiviikkojen uima-allaspàivinà en kyllà pyyhkeistà nipota. Ja jos altaalle varattu Homeron Odysseus ei juuri sillà hetkellà innosta, niin joku dekkarikin kelpaa...
Kohta 7: jokaiseen ongelmaan on ainakin yksi ratkaisu.
Sannamaija

DonaldMl (Ei varmistettu) http://newantman.blogspot.com

ant-man 2012 online pl <a href="http://ant-man-movie.webnode.com" rel="nofollow">http://ant-man-movie.webnode.com</a> ant man movie cast <a href="http://onlineantman.tumblr.com" rel="nofollow">http://onlineantman.tumblr.com</a> ant man movie news <a href="http://newantman.blogspot.com" rel="nofollow">http://newantman.blogspot.com</a> ant man 2015 wasp <a href="http://onlineantman.tumblr.com" rel="nofollow"> ant man full movie hd </a> ant man 2015 film <a href="http://antman2015mkv.tumblr.com" rel="nofollow"> ant man movie filming </a> ant man movie watch online <a href="http://watchantman.tumblr.com" rel="nofollow"> ant man 2015 action figure </a> ant man full movie hd

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.