Hullu saksijanainen ja pääsiäinen lehtipinojen keskellä

Jahas, pääsiäisloma on omalla kohdallani ohi ja sorvin ääreen on palattu.

Mihin se loma kului?

Kerron ensin, mihin sen piti kulua. Minun oli tarkoitus käydä läpi kirjahylly, keittiön kaapit, eteisen kaapit, vaatekaappi ja kylppärin kaapit. Lajitella tavarat ja heittää turhat pois.

Mitä tein? No, päätin aloittaa lehtipinoista. Ja sille tielle jäin. Koska ostan, tilaan tai saan kaikki mahdolliset ja mahdottomat lehdet, pitää lehtipinoja tasaisin väliajoin harventaa. Mutta ennen kuin ne roudataan paperinkeräykseen, ne on tietysti käytävä läpi. Jos siellä kuitenkin on jokin kaunis kuva tai juttu tai hyvä ruokaohje, joka on pakko napsia talteen. Joten kaksi päivää minä vaan selasin, saksin, selasin, saksin, selasin, saksin.

Hullu saksijanainen vauhdissa jälleen! Silppua kertyi niin paljon, että päätin inspiraatiotaulun sijaan kerätä kokonaisen inspiraatiokirjan. Sitä sitten aion selailla aina, kun haluan päästä oikeanlaiseen fiilikseen. (Juu, siellä on aika paljon kuvia merestä ja auringosta ja kukista.)

Sen mää vaan sanon, että ihmiset, joiden mielestä lehdet ovat rahanhukkaa, ovat ihan pöljiä. Minuunkin on syvälle iskostettu se ajatus, että pitäisi ostaa vähemmän lehtiä niin säästyisi rahaa, mutta tästedes aion kyllä törsätä pennoseni paperiin ilman tunnontuskia. Nämäkin lehdet olen monet selannut ja leikellyt moneen kertaan, ja joka kerta niistä vaan löytyy jotain, joka innostaa tai hymyilyttää. Sitä unohtuu lukemaan jotain juttua, jonka tietää lukeneensa joskus aiemminkin, mutta yhtäkkiä uudessa elämäntilanteessa siitä saakin irti jotain uutta.

Mutta tätä ryhdyin kyllä taas pohtimaan satoja muotieditoriaaleja läpi selattuani: Miksi uskottavin muotiposeeraus on masentunut ja/tai kuollut? Metsästin leikekirjaani inspiroivia, energisiä ja iloisia kuvia, mutta niissäkin editoriaaleissa joissa esiteltiin kevään raikkaimmat sorbettisävyt mallien ilmeet olivat tyyliä "vanhempani hylkäsivät minut ja zombie söi aivoni, eikä sekään lohduta että mulla on ylläni 3000 euron arvosta törkeen hienoja vaatteita". Olisivat edes vihaisia, intohimoisia, hulluja, mitä vain muuta paitsi tämä tyhjä katse ja apaattinen ryhti.

(Mistä tuli muuten mieleeni - kävin katsomassa Warm Bodiesin viime viikolla. Jos luulit, että zombie-leffa ei voi olla söpö, olit väärässä. Niin ja Nicholas Hoult on kyllä kaunis kuolleenakin.)

Mutta ai että. Tämä kirjoitus on lähdössä taas aivan sivuraiteille. Lähdenpä siis nyt kantamaan silppua paperinkeräykseen, palataan taas!

Kommentit

kateliini (Ei varmistettu)

Mainiota!
Sain tästä idean järjestää mammoille tyttöjen illan aarrekartan merkeissä!
Muistui mieleen, kun joskus sellaisesta kirjoitit.
Viimeksi tein aarrekartan opiskeluaikoina ja kaikki siinä oleva äitiyttä ja ulkomaanmatkaa myöten on toteutunut!

Ihanaa, kiitos!;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi mikä ihana mainio kiva kirjoitus! Kiitos kaunis :)

Aamen! Kaikki säästämisvinkkejä jakavat kehottavat lopettamaan lehtitilaukset ja lehtien oston, mutta minä olen sitä mieltä, että se jos mikä on arkea kannattelevaa luksusta, kun paskan työpäivän jälkeen kotiin tullessa odottaa upouusi lehti. Itse olen koko opiskeluaikani hokenut itselleni, että sitten kun valmistun, tilaan itselleni jonkun lehden (tai kaksi!). Ja tuo on totta - laadukkaat lehdet kestävät useammankin lukukerran. Poislaskettuna tietenkin naisten viikkolehdet... ne on ihan ehtaa aivojennollausta kerran viikossa. :)

Eeva Kolu

Kateliini, suosittelen! Tuosta inspiraatiotaulu-linkin takaa löytyy juurikin se postaus. Meillä oli myös kakkua ja teetä, pieni tarjoilu on ehdottomasti plussaa!

Vierailija, kiitos itsellesi kivasta kommentista!

Emma L., totta! Musta tuntuu muutenkin, että säästövinkeissä kehotetaan aina luopumaan lehdistä, ulkona syömisestä, leikkokukista, leffassa käymisestä yms. Eli just niistä asioista, joista nautin kaikista eniten! Mitä mä sitten sillä säästyneellä rahalla teen, jos en käytä sitä ilostuttaviin asioihin? :D

EmiliaMaria

Mä kans vierastan tuota nykyistä muotikuvaus-suuntaa, että mallit näyttävät zombien ja heroin chickin sekoitukselta. Tyhjä katse silmissä, hartiat eteenpäin ja jalat sisäänpäin kääntyneenä. Ei tee mieli ostaa sellaisia vaatteita, joiden kuvista tulee tyNpiä fiilis. Plus nykyisin tuo "muoti" tuntuu olevan laatikkomaisia vaatteita, jotka ei ole kuulleetkaan istuvuudesta tai eri vartalotyyppien parhaiden piirteiden esiintuomisesta. :/ 

Eeva Kolu

EmiliaMaria, mä kyllä ymmärrän sen, että joskus nimenomaan tavoitellaan rumankaunista, kolkkoa, laatikkomaista tai epäistuvaa. Mutta se tuntuu hassulta, että sporttimuotia, kukkamekkoja tai "värikästä ja ihanaa" kevätmuotia esitellään vuodesta toiseen samalla kuollut lahna -ilmeellä. Ehkä jätskitötterö kädessä kertomassa siitä että tässä on nyt kesäistä ja kivaa, mutta se kesäisyys ja kivuus ei kyllä koskaan pääse poseerauksiin asti. Kai niissä kuvissa voisi edes joskus olla vähän iloa ja eloakin. (Ja joskus muuten onkin, tosi harvoin, ja sellaiset editoriaalit muistaa!)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos ihana Eeva, päivän naurut mallista, jonka aivot zombie söi.
:'----D

LauraJo (Ei varmistettu) http://livedlovedlaughedcried.blogspot.co.uk/

lehtien selailu ja leikkely on parasta! mutta siinä kyllä kuluu huomaamattomasti ikuisuus..

Vierailija (Ei varmistettu)

Leikkelen itse lehtiä mattoveitsellä! Silloin saa pienenkin kuvan sivun keskeltä ilman että tarvitsee leikata koko sivua paloiksi :) ai miten niin oon leikelly liikaa?

Hosuli
Hömppäblogi

"Minuunkin on syvälle iskostettu se ajatus, että pitäisi ostaa vähemmän lehtiä niin säästyisi rahaa, mutta tästedes aion kyllä törsätä pennoseni paperiin ilman tunnontuskia."

Sama. Siinähän tulee tuettua suomalaisia mediafirmojakin.

"Mutta tätä ryhdyin kyllä taas pohtimaan satoja muotieditoriaaleja läpi selattuani: Miksi uskottavin muotiposeeraus on masentunut ja/tai kuollut?"

Sama kans. Just tuossa viikonloppuna Oliviaa selaillessa ihmeteltiin mallien ilmeitä. Suurin osa niistä näytti huumatuilta.

keltaiset kumpparit (Ei varmistettu)

Nuo surkeina kutjottajat (savolaisen äitini sanoin ;-) eivät miellytä minuakaan. Tylsää ja epäinspiroivaa. Onkohan siinä kyse jostain viileyden, salaperäisyyden ja/tai "syvällisyyden" hakemisesta - vähän kuten itsekin teininä vähän aikaa oikein tarkoituksella pidin naamalla sellaista mitäväliiiii-ilimettä, vaikka olenkin perusluonteelatani sellaista peruspositiivista ja hymyilevää sorttia (Mikä kyllä sekin tuntuu ärsyttävän joitakin, osa luulee, että yritän siten vaan miellyttää kaikkia. Ja joidenkin mielestä kaikki iloisuus ja positiivisuus on pinnallista ja vain ahdistus älyllisyyttä. Useimmiten saan tietenkin takaisin hymyä tai jotain positiivisuutta ja siten arkeni - ja ehkä muidenkin - tuntuu kivemmalta. )

Jaa-a, mentiipäs nopeasti ohi varsinaisen aiheen - eli kutjottajien ;-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan kuin itsestäni olisin lukenut aikeina "nyt siivoan kaappeja" ja sitten jumitun lehtiä saksimaan. ihan justiinsa noin kerään talteen kaikkea kivaa ennenkuin lehdet heitän pois (valitettavan harvoin "raaskin" niitä silputa ja siksi kaapit väärällään noita pinoja.) Ja noista malleista...hyvin sanottu...ah niin hyvin. Luen juttujasi usein mutta kommentoin harvemmin, mutta nyt oli "pakko".-Anne

Vierailija (Ei varmistettu)

Jeah! Mä en olekaan ainoa jolla meni pääsiäinen silppoamispuuhissa! Ja nyt saa taas kaverit luettavaa, kun lähtee ne ehjimmät lehdet kiertoon.

Lehdet on ihan parhaita. Vaikka nykyään on kaikenmaailman pinterestit sun muut,  niin ei ne kyllä aitoja paperisia lehtiä voita.  Tai naistenlehtien lukeminen tabletilta! Ei ikinä! Mitä tekisin ilman valkoselkämyksisiä lehtipinoja,  joista voi nappasta alimman kun ei enää muista mitä se pitää sisällään.  Ja saksiminen on terapeuttista puuhaa. Mutta pahinta on se, kun sivun kummallakin puolella on kiva kuva tai juttu, jonka haluaisi leikata irti. Täytyy uhrata jompi kumpi. Elämän suuria valintoja. 

Ja hei, kun ne mallien elämään kyllästyneet kasvot on niin apeita, niin saksimisen lomassa heiltä voi katkaista kaulan poikki. Aika rajua, mutta terapeuttista sekin. Salaista protestia mallimaailmaa vastaan. 

ulletin
Stilettikorkokanta

Oon niin iloinen kun ystäväni suositteli mulle tätä blogia. Saan aina hyvän mielen täältä. Klikkaan nykyisin aina ensiksi tänne, jopa omien kavereiden blogeja ennen (ei kerrota niille).

Minäkin rakastan lehtiä ja leikkaamista. Yksi seinä on jo täynnä aarrekarttaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Säikähdin jo, että blogin linja on vähän muuttunut. "Hullu seksijanoinen..."

Onneksi ei sentään.

Eeva Kolu

Kiitti ihanaiset kommenteista, on ilo levittää saksimisen iloa!

Mattoveitsivierailija - miten vältät mattoveitsellä leikkaamasta niitä alempia sivuja? Vai onnistuuko mattoveitsellä leikkaus ilman alustaa?

Ja voi apua kun nauroin tuolle viimeisen Vierailijan kommentille ! :D :D 

Satunnainen tsekkailija (Ei varmistettu)

Hei! Käy lukemassa lehdet kirjastossa; ilmaista ja hienoja kokemuksia ja ympäristöjä ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.