Hullut saksijanaiset

Yhtenä iltana päätimme tyttöin kanssa askarrella.

Leivoin kakun, annoin kaikille parin saksia ja kaadoin pari kassillista kaverin muutosta pelastettuja vanhoja lehtiä keskelle makkarin lattiaa. Uusi pannullinen teetä keitettiin aina, kun edellinen oli juotu.

Askartelimme jokaiselle syksyn 2012 inspiraatiotaulun. Joku sanoisi sitä aarrekartaksi, mutta se sana kalskahtaa omaan korvaani liikaa enkeleille kuiskailulta. 

Idea on seuraava: selaa lehtiä sakset kädessä ja leikkaa jokainen kuva, jossa on jotain, joka puhuttelee. Voit ajatella sitä vaikka niinkin, että leikkaat talteen jokaisen kuvan (tai sanan/lauseen), jossa on jotain, jota haluaisit elämääsi syksyllä 2012. Se voi olla konkreettista (kiva takki tai hyvännäköinen ruoka-annos), mutta se voi olla ja todennäköisemmin onkin jotain muuta: tunnelma tai tavoite. Ideana on olla hyvin intuitiivinen, ei miettiä sitä, mikä näyttäisi hyvältä tai mitä kollaasiin kuuluisi haluta.

Vaikka lehdistä ei löytyisi yhtään "OOOOH LA LAA WAUTSIWAU!!" -kuvaa, katsoessasi lehtileikkeiden läjää todennäköisesti huomaat, että silpusta alkaa hahmottua kokonaisuus. Tiettyjä teemoja nousee esiin.

Kuulostaa ehkä vähän höpsöltä, mutta uskokaa pois, että yhtään aikakauslehteä ei varmaan ole syntynyt ilman tämäntyyppistä askartelua!

Sitä paitsi kuvien etsiminen on koukuttavaa, meditatiivista, hauskaa ja takuulla myös hyödyllistä, jos mieli vain on avoin. Inspiraatiotaulu saattaa nimittäin paljastaa omista toiveista ja motivaatioista yllättävän paljon. Kannattaa siis harkita sen säästämistä ja säännöllistä tuijottelua. Silloin saattaa taas muistaa, mihin suuntaan sitä oltiinkaan menossa.

Kommentit

bisousroosa
bisous

parasta! tätä harrastettu viime talvesta lähtien aina vuodenajan vaihtuessa (eli vasta pari kertaa, mutta kuitenkin) ja uusi on tuloillaan. tällä hetkellä lattia on täynnä paperisilppua, mutta kyllä sieltä jotain pian seinälle kiinnittyy :-)

sohfi (Ei varmistettu)

Meillä päin näitä kutsutaan unelmakartoiksi. Itselläni se on liimattu vaatekaapin oveen, jossa se joka aamu muistuttaa asioista joita elämässäni haluan tavoittaa ja antaa näin potkua päivään! Niin ja työnkuvaan kuuluu toki myös kakkua ja kroissantteja.

www.bakingsunday.blogspot.com

Piukku (Ei varmistettu)

Tein vastaavan puolitoista vuotta sitten ja nyt muuttaessa se löytyi kirjojeni välistä. Uskomatonta, mutta totta, siitä oli toteutunut vaikka kuinka monta juttua. Olen kehittynyt kokkina, reissannut ympäri maailmaa(no Eurooppaa, mutta eikö se kelpaa?), viettänyt lukemattomia ihania tunteja ystävieni kanssa sekä saanut opiskelupaikan.

Hmmn. Pitäisiköhän tehdä taas uusi...

-Piukku
yesdearyes.blogspot.com

vilma.p
Vilma.P

Tää on ihan lempparipuhaa. Äiti opetti tekemään näitä jo lapsena. :)
Intuitiivisuus on mielestäni juuri hyvä, se että valitsee kuvan, jos se pysäyttää -vaikkei sillä hetkellä osaisikaan määritellä, miksi juuri kyseinen asia miellytti. Postauksestasi sain idean, että itsekin voisin järjestää "tyttöjen illan", missä tehtäisiin tällainen. Liian usein juuri tämmöisiä puuhastelen yksin, vaikka askarteluhan on ihan parasta porukalla.
Jos tällaisia tehdään aikakausilehdissä, unelma työpaikkani vain varmistui taas kerran! :D

Hosuli
Hömppäblogi

Oon suunnitellu tätä hommaa jo ties kuinka kauan ja saanut avopuolisonkin ylipuhuttua mukaan. Ens viikonloppuna sitten, joo!

Soni (Ei varmistettu)

Minun kummi esitteli tämän idean minulle unelmakarttana. Olipa nimitys mikä hyvänsä, olen itsekin todennut, että se toimii. Se todella vie kohti niitä intuitiivisia toiveita/tavoitteita. Toisaalta on ollut hauskaa katsoa vanhoja unelmakarttoja: joskus huomaa että asiat ovat todella edenneet, joskus taas tajuaa, että tuolloin toivoi ihan käsittämättömiä tai mahdottomia juttuja ja niistä on jo kasvanut ulos.

Pakko muuten sanoa, että olen löytänyt blogiisi vastikään. Huomasin naputtelevani blogisi nimen hakukenttään yhä useammin ja huokailevani ihanille kuville. Lisäksi olen itsekin humpsahtanut remonttihuumaan, vaikkei minulla oikein edes ole kohdetta mitä remontoida. =D Tykkään kuitenkin blogisi tunnelmasta ja nyt tämä onkin jo kirjanmerkkiluettelossa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Mulle tuli tästä vaan mieleen, että vuosi sitten kun olin muuttamassa toiselle puolelle maailmaa (tai siis takaisin tälle puolelle, mutta kuitenkin) leikkasin kaikista säästämistäni vogueista, trendeistä ja muista vain parhaat kuvat irti. Niitä tuli mukava pieni kansiollinen, loput 10 kiloa menivät keräykseen.
Lueskelin leikellessäni juttuja sieltä täältä, ja vaikka oli tarkoitus säästää vain kuvia, leikkasin irti myös pari sun kolumniasi. Olin siis lukenut ne jo ainakin kahdesti, mut tuli taas niin hyvä mieli etten voinut heittää pois. Seilasit siis kamppeiteni kanssa Atlantin yli! :)

jenniferie
Kokeilu blogi

Eikä! Tein tota kun olin muutama vuosi sitten perheen kanssa Bangkokissa eikä kaikkia kivoja (painavia) lehtiä voinu roudata mukaan ni piti kuitenkin saksia kaikista kivoimmat jutut mukaan. Pitäis etsiä ne saksitut jutut jostakin! :)

Emmijee (Ei varmistettu)

Kiitos muistutuksesta! Pitää ehdottomasti taas kaivaa sakset ja liima kaapin perältä ja alkaa silputa! Hyvää syksyä Eeva ja toivon että toiveesi toteutuvat :)

Jeba
Tuuliajolla

Mahti idea!

Viime Toukokuussa koulun lähentyvän loppuaan teimme tuollainen tavoite/inspiraatio julisteen ja leikkelimme lehdistä itseään puhuttelevia kuvia ja tekstejä. Idea oli todella hauska ja siihen jäi koukkuun, koko ajan löysi jotain uutta jonka halusi liittää omaan julisteeseen.

Muutossa löysin julisteen ja katsoin sen läpi. Julisteessa olevat, melkein jokainen asia oli toteutunut tai toteutumassa omassa elämässäni - paitsi se kesämökki Turun saaristossa. Nooh, ompahan ainakin jotain mitä tulevaisuudessa odottaa. :)

Nerra (Ei varmistettu)

Oih! Olen haaveillut tuosta unelmakartan/aarrekartan/inspiraatiotaulun/... tekemisestä jo jonkin aikaa, en vain voi leikellä trendi- ja sisustuslehtikasojani! :D Ehkä minun pitää ostaa vain samat lehdet kirpparilta uudestaan, niin ei tulisi omantunnontuskia :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Enkeleille kuiskailua, mitä se tarkoittaa..?

Seregi
Sekaisin Seregistä

Mä säilöin aika pitkään kaikkia akkainlehtiä ihan vaan jos saksimistarve yllätäisi. Noh, nyttemmin olen päättänyt, etten odota inspistä vaan laitan lehdet kiertoon heti luettuani. Onhan se sääli, että ne hyvät jutut jäävät niihin lehtiin, mutta eipä niitä kukaan muu mun kansioissa kattelis kuin minä. Jaan siis ihanuuden eteepäin. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikä!
Ja minkä määrän lehtiä minä just kannoin paperinkeräykseen kun neliöt vaanloppu kesken... Itken! Olisinpa nähny tän postauksen ensin. Nyt mulla olis materiaalit ki9van kaveri-illan pitoon...

Valentine

Tosi hyvä idea! Oon miettinyt tollaisen inspiskansion tekemistä, ja nyt sun jutun perusteella sain idean kivasta tyttöjenillasta saksimisen merkeissä. Kiitti hei!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.