hyvä alku uudelle viikolle

Yläkerran naapurillani on kännykkä värinähälytyksellä. Yläkerran naapurini käyttää sitä herätyskellona, lattialla. Kattoparruissa jyrisee ja koko asunto tärisee viiden minuutin välein, kun yläkerran naapurini painaa torkkunappia.

 

Herään siis useimpina aamuina eräänlaiseen sydänkohtauksen esiasteeseen, kuvitellen että kolmas maailmansota on syttynyt ja taloani pommitetaan.

 

 

Tänään on hyvä päivä kahdesta syystä: heräsin ennen yläkerran naapuriani ja tiesin, että herätessäni jääkaapissani odottaisi yön yli tekeytynyt kastanjajuustokakku. Hiippailin suoraan sängystä jääkaapille, leikkasin palan ja palasin takaisin peiton alle. Enkä ollut moksiskaan, kun kattoparruissa alkoi tuntia myöhemmin jyristä. Silloin nousin tyynesti sängystä, napsautin vedenkeittimen päälle ja leikkasin toisen palan juustokakkua. Tällä kertaa pääsin jopa pöydän ääreen, ennen kuin lautanen oli tyhjä.

 

Ei huono tapa aloittaa uusi viikko. Tästä se lähtee.

 

Aamupalalukemisenani on muuten Dianne Jacobin Will Write for Food. Siinä ihailemani ruokakirjoittajat kertovat työstään. Kiintoisaa, joskin luen kyllä edelleen mieluummin siitä, kun ihailemani ruokakirjoittajat kertovat ruuasta.

 

Kommentit

Sara K

Hyvää uutta viikkoa, ihana!

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Huh, mun hermot ei kestäis tuollaista herätystapaa pitkään. Ehkä pieni viesti postiluukusta voisi auttaa.

Eeva (Ei varmistettu)

Sara: ihanaa viikkoa Helsinkiin kans! <3 **************** Hosuli: niinpä. Kerrostalossa asuessa on vaan vähän hankala vetää rajaa siihen, milloin kyse on häiritsevästä melusta ja milloin normaaleista elämisen äänistä, joita pitää sietää. Pienempi paha tuo yläkerran naapurin värinähälytys toisaalta on kuin seinänaapurin äijä, joka karjuu päivittäin vittua ja perkelettä... ah, omaa puutaloa odotellessa! :)

purpur (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihan liian hyvältä aamulta! Oisko ohjetta ollut mahdollista saada kakkuun?

Lis (Ei varmistettu)

Oma puutalo ei aina ole se ratkaiseva melunpoistaja jos naapurissa asuu nainen joka huutaa huoraa ja tappajaa :D Tosin lopettaa melkein aina kiltisti 21 mennessä. Tosin se onkin puutaloasumisen melkein ainut (kylmä talvella, putket jäätyy, kuuma kesällä) vika :)

T. En toivottavasti muuta enää IKINÄ kerrostaloon

Katja (Ei varmistettu)

Ihana postaus taas kerran, toi hymyn huulille ja hyvän mielen! (Ja onneksi, ilmeisesti, sillä sun yläkerran naapurilla on suht normaali päivärytmi, tarkoitan siis sitä, että ei olis varmaan mukavaa, jos se herätys alkais joskus aamuyöstä). Millä ohjeella muuten teit tuota juustokakkua, näyttää herkulliselta!

Eeva Kolu

Purpur: ohjeen saat kun tarkkailet Hesaria tässä kuussa :) *********** Lis: apua, eikö niistä mölyävistä naapureista pääse eroon edes omalla talolla? Minä kun luulin, että tämä on vaan meidän seinänaapurillisten ongelma... ja heh, tässä kerrostalossa on talvisin hyytävän kylmä ja kesällä tukahduttavan kuuma, joten olenpahan sitten ainakin karaistunut :) *************** Katja: no niinpä, onni onnettomuudessa, kuten sanotaan! Juustokakun ohje on toistaiseksi salaisuus, kun sitä ei ole vielä julkaistu, mutta loppukuusta sitten julkista tietoa :)

villahuivi (Ei varmistettu)

Hei, meidänkin yläkerran naapurilla on kännykkäherätyksessä värinä! Harmi vaan, kun se soittaa jo kello 5:20... Mä oon ihan sitä mieltä, että kerrostaloasumiseen kuuluu olennaisesti korvatulpat yöpöydälle, joten siinä vaan tulpat korviin ja lisää unta palloon. Toi olis nimittäin vähän liian aikainen syödä edes juustokakkua :)
Jotenkin huojentavaa kuulla, että muilla on samanlaisia ongelmia. Kyllä se, mulla ainakin, auttaa harmitukseen! (Mutta kyllä mä silti elän siinä uskossa, että joskus pääsee kerrostalosta pois ja nää ongelmat loppuu. ÄLKÄÄKÄ MUUTA VÄITTÄKÖ! :D)

Eeva Kolu

Villahuivi: korvatulpat olisi ihanteellinen ratkaisu kaikenlaisiin naapuriongelmiin, mutta kun itse en voi käyttää moisia kuin korkeintaan puoli tuntia ennen kuin korvakäytävät alkaa huutaa kivusta! Joten kyllä, minäkin jatkan unelmointiani päivästä, jolloin pääsen pois kerrostalosta... tsemppiä kohtalotoveri, mun naapuri herää onneksi sentään vasta 7.30 :)

Ida (Ei varmistettu)

voi ei, mä olen just tuollainen naapuri! kiitos, kun avasit silmäni, nyt loppuu alakerran naapurin terrorisointi !

Eeva Kolu

Ida: haha, voi ei! :) Onneksi tästä oli sentään jotain hyötyä jollekulle :D

kaisa (Ei varmistettu)

minun yläkerran naapurini harjoittelee luultavasti singstar guitar juttuja. kovaääniset tietysti lattialla. itse kait kuulee kuulokkeista ne taustamelodiat - tänne kuuluu vain kitaran rämp-rämp-rämp rämp-rämp-rämp. lujaa. todella lujaa. ahkera kaveri, harjoittelee pari-kolme tuntia joka ilta. ei toivoakaan kuunnella radioa tai telkkua silloin. mutta koska hän aina lopettaa iltayhdeksään mennessä, ei ole syytä valittaa... normaalia (??) elämisen ääntä...
tosin jos hän aloittaisi klo 7.30 saattaisin valittaakin. inhoittavaa herätä pelästymiseen.

Varpunen (Ei varmistettu)

Onneksi asun tätä nykyä omakotitalossa, enkä kenenkään yläpuolella. Tänäänkin huudatin puoli tuntia torkkua, kunnes annoin itselleni armonaikaa nukkua vielä toiset puoli tuntia ja sitten taas torkutin pari kertaa. :D

villivarpunen.blogspot.com

miira (Ei varmistettu)

Eikö värinähälyttäjälle voisi ihan ystävällisesti käydä kertomassa (mukana vaikka pala juustokakkua!), että ääni kuuluu alakertaan? Luultavasti naapuri ei ole edes tullut ajatelleeksi asiaa. Jatkossa puhelin voisi väristä vaikka yöpöydällä tai vaikka tyynyn päällä, ja Alakerran-Eeva saa vedellä rauhassa sikeitä omaan herätykseensä saakka.

Mielestäni kerrostaloasujat miettivät turhan usein millaisia ääniä "pitää" sietää ja millaisista "saa" valittaa. Moniin asioihin saa kuitenkin keskustelemalla ihan järkevän kompromissin. Se muuten kannattaa tehdä vielä, kun asia ei ota otsalohkoon niin pahasti, ettei voisi keskustella huutamatta.

Niin ja tärkein lopuksi: onko juustokakun päällä muuten hunajaa? (Nam.)

Eeva Kolu

Kaisa: haha, meillä kaikilla (kerrostaloasujilla) taitaa tosiaan olla omat ristimme kannettavina :) Mulla on kiroilevan huutajan lisäksi väkivaltapornon ystävä, kiljuva lapsi ja random-tömistelijä, joka siirtelee huonekaluja ja pudottelee jotain painavia esineitä aamuöisin :D ************** Varpunen: oijoi, tuota onnea odotellessa. Nyt kun joku vielä rakentaisi omakotitaloja keskustaan... ************ Miira: juu, olet toki oikeassa tuossa. Itselläni ei vaan yksinelävänä naisihmisenä ole yksinkertaisesti uskallusta lähteä koputtelemaan kenenkään oville (kerran kävin valittamassa aamuyöhön jatkuneesta metelöinnistä arki-iltana ja vastassa oli lauma humalaisia, uhkaavia äijiä - toiste en mene). Tämän kirjoituksen pointti ei nyt ollut sinänsä valittaa naapuristani vaan kertoa siitä, miksi minulla oli tänään poikkeuksellisen hyvä aamu. Ja kyllä, kakun päällä on hunajaa :)

Maaria (Ei varmistettu)

Voi Eeva. milloin kirjoitat leivonta-tai keitto-opuksen? Itse asiassa voisit kirjoittaa ruohonleikkureista tai tukkahevistä ja lukisin kaiken suurella innolla!

s (Ei varmistettu)

Eeva, puhu naapurin kanssa kuiteskin. meillä oli ihan sama ongelma mutta ystävällisesti kerroin yläkerran naapurille että on ikävää herätä kello viideltä aamulla, kun koko katto tärisee. kun olin toista viikkoa herännyt viideltä kiehuin raivosta ja kuuntelin että koska naapuri lähtee töihin, avasin oven, nielin raivoni ja kuiskasin että onko se heidän kello kun soi viideltä? Naapuri oli kovin ystävällinen ja pahoillaan. ja me olemme nukkuneet. kuuteen. :)

Minttu (Ei varmistettu)

En voi ymmärtää torkuttajia! Miksi ei nauti rauhallisista, häiriöttömistä unista niin pitkään kuin mahdollista sen sijaan että aina torkahtaa taas viideksi minuutiksi?! Tuskinpa kovin virkistävää unta enää ne varastetut viisiminuuttiset.

JL (Ei varmistettu)

Veikkaan, että me ollaan ne ärsyttävät torkuttajat avomiehen kanssa meidän talossa. Me kumpikin ollaan yöihmisiä ja nukutaan kumpikin todella sikeästi niin meillä on kolme herätyskelloa. Herätysääninä mahtavat moottorisahan ääni, Phil Collinssin susudio ja Mobyn extreme ways ja tottakai torkutetaan niitä kaikkia.

Muuten, Eeva, oletko jo kuullut ilouutisen, että Sukuvikaan on ensi vuonna tulossa kymmenen uutta jaksoa ja elokuva? Hypittiin avokin kanssa onnesta, kun kuultiin, meinaan ehdottomasti parhain telkkarisarja ikinä! Ja aijee, kun lukisin hyvin mielelläni Dr. Tobias Fünken Man inside me -kirjan, jos se olisi olemassa. :)

Eeva Kolu

Maaria: voi sentäs, kirjottaisin vaikka heti, jos joku vaan maksaisi viulut! Kiitos ihanainen! :) **************** S: joo, täytyy varmaan ottaa asia puheeksi jos se alkaa liikaa ärsyttää. Ja sitä ennen vielä selvittää, kenen asunnosta se meteli tulee... :) *************** Minttu: torkkunapin painaminen on varmaan sellainen juttu, josta tulee äkkiä paha tapa ja siitä on sitten vaikea päästä eroon... jos itse tiedän, että on pakko herätä aikaisin, laitan yleensä kellon soimaan puolta tuntia ennen varsinaista heräämisaikaa. Puolessa tunnissa ehtii vielä vähän nukahtaa, muttei kuitenkaan niin syvään uneen, että herääminen olisi hankalaa. ************ JL: OIKEASTIKO! Oi vitsi!!!!!!!!!!! Niin hienoa!!!!! Kiitos ilouutisesta, minäpä lähden heti googlailemaan aihetta.

Aino / sisatiloissa.blogspot.com (Ei varmistettu)

Jääkaapissa pitäisi aina olla piirakkaa tai kakkua. Miten moni asia tuntuisi pikku palasen jälkeen mukavammalta!

Kira (www.trulykira.com) (Ei varmistettu)

Mulla on lojunut kaapissa nyt vuoden verran kastanjatahna. Olen aina ottanut sen esille ja miettinyt että nyt hemmetti väännän siitä jotain huttua, mutta aina se on päätynyt sinne kaappiin takaisin. Ehkäpä olisi aika ottaa purkki taas esille kuun lopulla, kun paljastat juustokakun reseptin :o)
Ps. Olet ihana!

Kira (www.trulykira.com) (Ei varmistettu)

Tuota kuvaa tarkemmin katsottuna niin bongasin kirjan (will write for food). Olen tilannut sen Stockalta, mutta ei ole vieläkään saapunut..Kannattaako vielä odotella vai perua tilaus :o)? Mitä olet pitänyt kirjasta?

Eeva Kolu

Aino: nyt olet suuren viisauden jäljillä :) ************** Kira: kirja on ihan hyvä, mutta loppupeleissä siinä ei ollut kauheasti mitään uutta infoa, mistä olisi ollut kirjoittamisen kannalta hyötyä. Ihan kiva lukukokemus kuitenkin, mutta mielestäni ei mitenkään "must"! Ja ooh, kastanjatahna on ihanaa!

Taru (Ei varmistettu)

En löytänyt juustokakun ohjetta, joko sen saisi paljastaa?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.