Hyvää yötä, te Mainen prinssit, te Uuden-Englannin kuninkaat

Kaikki mitä rakastin

Yksi lempielokuvistani on Cider House Rules (suomenkielinen nimi taitaa olla Oman elämänsä sankari tai jotain muuta yhtä karseeta). Siinä Michael Cainen hahmo toivottaa joka ilta valojen sammuessa orpokodin pojille

"hyvää yötä, te Mainen prinssit, te Uuden-Englannin kuninkaat".

Ehkä siksi sydämessäni on aina ollut paikka Uudelle-Englannille, vaikka en ole ikinä käynyt siellä. Niin ja siksi, että joskus jossain Martha Stewartin ohjelmassa joku puhui kampasimpukoista, ja Martha totesi tyynesti sivulauseessa että "oh, Mainessa me käymme aina syksyisin sukeltamassa niitä!" 

Puhumattakaan siitä, että Uuden-Englannin alueella ei ole ollenkaan harvinaista törmätä ruokaohjeeseen, johon tulee kaksi kiloa hummerinlihaa, ja sitten on tietysti Vermontin vaahterat ja...

Katson Kostoakin vain ruokkiakseni omia Hamptons-unelmiani, joissa vilisee puisia valkoisia rantatuoleja, vaikka en TAJUA SIITÄ JUONESTA MITÄÄN.

80 % minusta hengittää helpoiten, kun ympäristö on skandinaavisen minimalistinen tai ranskalaisen boheemi. Mutta se loppu 20 % voisi hyvinkin kuvitella sisustavansa vaikka kesämökin Uuden-Englannin tyyliin. 

Tämä tyylihän on kovasti pinnalla Suomessakin ainakin päätellen Lexingtonin, Gantin, Tommy Hilfigerin ja muiden suosiosta, mutta semmoinen loppuun hiottu preppy-tyyli ankkurikuvioineen ja purjehdussolmuineen ei oikein vetoa meikämainelaiseen (hehe).

Sen sijaan tykkään tällaisesta rennommasta Uuden-Englannin tyylistä: vähän kulahtaneista Howard-sohvista, pellavasta, rehottavista kukista, runsaista kirjahyllyistä, kynttilöistä ja jykevistä puuhuonekaluista. 

Mutta juu valkoinen - se on väreistä paras, oli tyyli mikä tahansa.

Kaikki kuvat New England - ja Be Mine Interior Design -Tumblreista, jotka taas puolestaan lainasivat ne jostain muualta. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Parasta kaikista näistä kuvista on se, että tuossa yhessä on ihanan pulleita croissantteja kulho täynnä. Minäkin taidan tykätä New-England-tyylistä.

Dan
Kriitikot

Huippua, että teit eroa Gantin tms. myymään versioon ja siihen vähän autenttisempaan. Itse haaveilen kesäasunnosta Martha's Vineyardilla tai pienestä kartanosta Newportissa, Rhode Islandissa. Jos muuten vierailee kesällä Yhdysvaltain itärannikolla, kannattaa käydä tutustumassa kaupunkiin. Se on todella herttainen ja rakennukset ovat kauniita.

Ps. Tämä Pohjois-Amerikan tutkimuksen sivuaineopiskelija on nyt vähän nipo:
The Hamptons ei ole New Englandia...

lobster

Uuuuu! Juuuu! Itse en niin tiedä tästä Uuden-Englannin tyylistä, mutta muutoin olen haaveillut jo pitkään matkasta Maineen, New Hampshireen jne. Kaikkeen syynä ovat tietysti Gilmoren tytöt ja  John Irving (erityisesti kirjansa Kaikki isäni hotellit/Hotel New Hampshire). Lähimmäksi unelmaa olen päässyt kun vietin peräti yhden päivän Vermontissa - oli kyllä juuri niin vaahterasiirappista kuin odotinkin! Lähistöllä asuva ystäväni on myös bongannut kylän, joka on mahdollisimman lähellä Stars Hollow'n mielenmaisemaa, ensi kerralla siis sinne. Sillä välin otan mieluusti vastaan lisää mestoilla sijoittuvia kirja- ja elokuvavinkkejä.

.Kiki

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Vierailija, totta! Se kuva ei tosin mitään ihan puhdasta Uuden-Englannin tyyliä edusta, mutta meni kivasti tähän inspiraatiokollaasiin. Mutta pariisilasiviboja, aina vain parempi :)

Dan, New Yorkin osavaltion ei-urbaanit osat lasketaan usein kuuluvaksi tähän alueeseen, vähän samalla tavalla kuin Suomea pidetään skandinaavisena - ei maantieteellisesti, mutta kulttuurisesti. Terkuin toinen Pohjois-Amerikan tutkimuksen sivuaineopiskelija :) Musta olis mahtavaa päästä Rhode Islandiin muutenkin, Providence kiinnostaa myös! 

Lobster, joo totta, Gilmoren tytöt on kanssa osasyy rakastaa Uutta-Englantia! Cider House Ruleshan perustuu muuten myös John Irvingin kirjaan. Ihanaa, että olet saanut viettää päivän Vermontissa, se on jo päivän enemmän kuin meikkis :) Haluan ehdottomasti vielä joskus sinne ruska-aikaan!

 

S-S (Ei varmistettu)

Ah, Michael Caine... oikeastaan mikä tahansa hänen sanomanaan kuulostaa ihanalta, mutta tuo otsikon teksti sattuu olemaan yksi lempparielokuvareploistani. Pakko kertoa vielä hauska anekdootti liittyen Cider House Rules -leffan nimeen; mieheni ystävä luuli pitkään nimen olevan painotukseltaan Cider House RULES! (kuvitteellinen nyrkinisku ilmaan tuon viimeisen sanan kohdalla). Poloisen kustannuksella saatiin aiheesta joskus makeat naurut...

Mutta juu New England -tyyliin (ah sillekin!) kuuluu ihania piirteitä, upeimpana niistä lähestulkoon jokaisesta ikkunasta siintävä HUIKEA merimaisema. Tyyli on kaunis, mutta jotenkin osa siitä kuolee kun se sijoitetaan tänne Vantaan perukoille. Huoh.
Ja siis meillä ei todellakaan ole kotona tuontyylistä, mutta ilmiön voi käydä kätevästi testaamassa vaikkapa missä tahansa Flamantia myyvässä liikkeessä. Ihanat huonekalut, mutta henki puuttuu...

Hosuli
Hömppäblogi

Jännää ja jotenkin houkuttelevaa! Tuo kolmas kuva on ihana, vaikken samaa tyyliä valitsisikaan kotiini.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

S-S, just näinhän se on! Moni tyyli toimii luontaisessa ympäristössään, mutta ei olekaan enää yhtä ihanaa suomalaisessa kerrostalokämpässä. Meren läheisyys on musta ihan olennainen juttu tässä tyylissä. Ja vaahteroiden. Mut hei, Cider House RULES!

Hosuli, samaa mieltä!

Kea (Ei varmistettu) http://wheelslikepowder.blogspot.fi/

Ihanaa että jollain muullakin on samanlaisia fiksaatioita. Kävin vihdoin viime elokuussa Uudessa-Englannissa toteuttamassa omia samankaltaisia haaveitani... Eli Vermontin, Mainen ja Rhode Islandin matkakuvia täältä :)

http://wheelslikepowder.blogspot.fi/2012/09/vermont-part-1.html
http://wheelslikepowder.blogspot.fi/2012/09/vermont-part-2.html
http://wheelslikepowder.blogspot.fi/2012/09/maineikas-maine.html
http://wheelslikepowder.blogspot.fi/2012/10/new-penzance.html

Sannamaija (Ei varmistettu)

Alkoi tehdà mieli valkoviinià, miksi? ; )

ekkaramelli
I got a feeling...

Aaah, täydellisiä kuvia, kiitos näistä! Parasta piristystä sateiseen iltapäivään.

Jotain tuollaista haluan ehkä joskus omaan kotiini, kun olen aikuinen. Mutta kyllä sen täytyy sitten olla talo meren rannalla, koska kuten sanoit, ei tuo oikein kerrostalossa toimi.

laurafree
Laura loves

Lievästi kokoomushenkinen New England -tyyli on myös mun guilty pleasure. Kun tavallaan noi muhkeat nojatuolit ja kaikki on aivan karseita, mutta se koko mukana tuleva illuusio täydellisestä marthastewartelämästä tekeekin niistä maailman houkuttelevimpia ja ihanimpia. Ooh. Näissä kuvissa voisi uida. Ja sukellella hummereita toki.

Hanni Harjula (Ei varmistettu)

Tiedätkö, just pari päivää sitten kun ajattelin sun blogia, ajattelin seuraavaksi "Mainen prinssit, Uuden Englannin kuninkaat" -toivotusta ja yhdistin mielessäni samaan maisemaan. Itse kun luin aikanaan kirjan ja näin leffan, olin vakaasti sitä mieltä, että noin sanon aina omille lapsilleni hyvää yötä. No, ei oo vielä ottanut tulta alleen. 1v ja 3v arvostaa enemmän "kauniita unia, vetureita ja junia" -heittoa.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kea, apua, ihanaa! Uppoudun loppuillaksi sun kuviin.

Sannamaija, no nyt mullakin. Pitäisköhän kaataa lasillinen...

Ekkaramelli, joo, mäkin odotan ehkä sitä merenrantahuvilaa. (Ja aika kauan saan odottaakin, jollei lottovoitto osu kohdalle...)

Laura, no niinpä! Tavallaan kauheita ja tavallaan on muka jotenkin sellaisen täydellisen marthastewartelämän tavoittelun yläpuolella, mut sit kuitenkin oikeasti haluais elää täydellistä marthastewartelämää edes kaks viikkoa vuodessa.

Hanni Harjula, joo, suomen kieli on siitä ikävä kun ei se oikein taivu spontaanisti noin mahtipontisiin lausahduksiin! Mut silti ihanaa, että tiedät tuon ja olet ajatellut sitä.

Kontiainen (Ei varmistettu)

Mun oli pakko lopettaa Koston seuraaminen turhauduttuani siihen, etten myöskään tajunnut juonesta YHTÄÄN MITÄÄN.

Tuo tassuamme kattoikkunan alla näyttää viehättävältä, mutta hometalossa asuneena myös hyvin pahaenteiseltä.. (Puulattia? Ammeen alla??)

Tipsuli (Ei varmistettu)

Oijoi, kirjoititpa osuvasta aiheesta! Saavuin nimittäin reilu viikko sitten unelmieni reissulta, new england- road tripiltä! Ja sielläpä näytti juuri niin kliseisen ihanalta kuin kuvissa. Samaten Vermontissa. Ooh, tärisen vieläkin hurmiossa selatessani reissusta räpsittyjä kuvia, satukirjakamaa!

Tosin, jenkkilä on kyllä aina jenkkilä. Ihanien merituulen paahtamien huviloiden, kuluneiden sinisten pellavaliinojen ja valkoisen hiekan luota löytyi aina myös Dunkin Donuts, Kentucky Fried Chicken, Wendy´s ja McDonald´s. Drive in-kaistoineen.

Sophia (Ei varmistettu)

Ihana New England - miksi, oi miksi Amerikan serkut on sijoittuneet pääosin Oregoniin ja Montanaan? New Englandin lisäksi olen palvonut aina Kanadan Nova Scotiaa.

Kostohan perustuu Monte-Criston kreiviin, joten opus vain käsiin ja pohtimaan kirjallisuusviittauksia. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tyylistä viis tai kuus! Mutta Maine on upea, samoin kaikki sinne sijoittuvat kirjat :) Ja otsikko on LOISTAVA :D

Gitla (Ei varmistettu)

Aaarg!!
Ei saa näyttää tällaisia kuvia (ei kun ihan oikeasti mahtavaa, itse kun olen löytänyt ihan muita sivuja ja nää kuvat on mulle uusia).

Ei ole montaa kuukautta siitä, kun avokille näyttelin hiukan vastaavia kuvia tyyliin "vink vink", ja sain ihan positiivisen vastaanoton. Puhtaasti näihin tyyleihin en tule pyrkimään, mutta silti... Näistä haluan ammentaa lisää.

Ja ihan parasta lukea ihmisten kommentteja täältä, kiva kun kiinnostuneet on vastanneet, itse kun tiedän asiasta kovin pintapuolisesti.

Ja yksi syy siihen miksi haaveilen omasta saaresta on se, että saisin sisustettua sen vaaleilla lattialankuilla (ei ehkä sisustettua niillä, mutta siellä olisi sellaiset), isoilla ikkunoilla ja upottavilla nojatuoleilla, vaaleilla kalusteilla ja rottingilla, ja paikoin olisi tummaa puuta. Ja kirkasta lasia ja metallia. Aah.

Pitäisi laittaa lotto vetämään...

Tosi kauniita kuvia, vaikka täysin omaa tyyliä ei olekaan. Tuo yks valko-pinkki kukkakimppu on ihana. Ja kolmanneksi alimmasta kuvasta vois ottaa vähän esimerkkiä valmistumassa olevaan yläkertaan.

Ps. Sun blogi ei oo päivittyny blogilistalle noin viikkoon.

Pps. Teidän keittiö on IHANA!

Annuska (Ei varmistettu)

Jostain syystä 8.10. jälkeiset postaukset eivät ole päivittyneet Blogilistaan, jonka kautta tätäkin blogia seuraan. Ihmettelin jo, miksei täältä kuulunut mitään, mutta onneksi se ei ollutkaan niin. Ihania juttuja jälleen kerran.

Teidän keittiö on todella kauniin näköinen! Tarvitsisin itse 2kpl samanlaisia pinnatuoleja nykyisten lisäksi, mutten ole vielä onnistunut niitä kirppiksiltä löytämään. Pöytä on myös todella kaunis ja kokonaisuus niin levollinen ja kotoisa. Nuo kaarevat erkkeri-ikkunat aiheuttavat melkoista kateutta. :)

Itse koukutuin Kostoon viime viikolla ja katsoin kaikki tähän mennessä tehdyt jaksot. En tiennyt sen perustuvan Monte Criston kreiviin, joka taas on yksi lempikirjoistani, mutta olisihan tuo pitänyt arvata. Katsoin jonkun leffaversionkin siitä kuukausi sitten. Nyt pitää miettiä, ketkä vastaavat kirjassa ja Kostossa toisiaan.

Myös minä haaveilen New Englantiin suuntautuvasta matkasta. Se pitäisi tehdä ehdottomasti syksyllä. Tuo Linnuntietä pitää etsiä kirjastosta, vaikutti kiinnostavalta.

Kiitos tästä blogista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kävin Hamptonsissa reilu kuukausi sitten ja siellä oli vielä täydellisempää, kuin ikinä osasin kuvitella. Ne rannat, talot, maisemat ja muhkeat valkoiset nojatuolit. Haaveilen (suuresta) lottovoitosta, jotta voisin asua siellä ensi kesän ja commute (miten ikinä kääntyykään suomeksi.. työmatkustaa, hah) sieltä Manhattanille töihin. Ehkä siis pitäisi laittaa elämäni ensimmäinen lotto vetämään. Toisaalta sen lottovoiton jälkeen voisi hengailla siellä koko kesän ja unohtaa työt.

-Pee

Noora19 (Ei varmistettu)

VOI VELJET mikä sattuma!! Luin tän sun postauksen juuri ennen viikonloppua, jolloin matkustan New Yorkists Bostoniin. Matkan varrella pysähdyimme Uudessa-Englannissa ja Newportissa Vanderbildien kartanolla. Ja silloinhan minä tajusin että tästähän se Eeva Kolu juuri kirjoitti!! :) Hyvää syksyä Eeva ja kaikki muut!

Kippuralla

Hamptons-unelmat on sallittuja <3
Kesä siellä olisi unelmien täyttymys, mutten lottoa niin ehkä se pysyy vain unelmana.

M-K (Ei varmistettu)

OLETHAN katsonut elokuvan Jotain annettavaa, siis Something´s gotta give? Syyt sen katsomiseen ovat samat.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.