I woke up like this eli maailman helpoimmat kiharat

Kaikki mitä rakastin

Vuosikausia hiukseni olivat mielestäni ulkoisen olemukseni paras asia, mutta nykyään rakkautemme rakoilee. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä hankalammaksi tukkani muuttuu. Aikaisemmin juuri sopivan rennosti laineileva tukkani on muuttunut piikkisuoran ja täysin säkkärän sekasikiöksi. Kumpikaan osio ei tottele mitään, mitä yritän tehdä, käskeä tai anella. 

Tukkani ei ota vastaan kihartimien sen enempää kuin suoristusrautojenkaan käsittelyä - lopputulos on aina sama haroittava kasa. Olen vuosien saatossa ostanut jos jonkinmoista vempainta vain todetakseni että se toimi ehkä täydellisesti jossain lehtijutussa/blogissa/videossa/näytöksessä, mutta eipä toimi minun tukkaani. (Pitäisikin joskus laittaa pystyyn joku hiustenmuotoilurautojen kirppari, niitä on kertynyt kaappiin muutama...) 

Tuntuu ehkä omituiselta kihartaa luonnonkiharaa tukkaa, mutta tiedättekös... Välillä haaveilen sileistä, kuohkeista kiharoista, sellaisista joita näkee niiden naisten päässä joilla ei ole koskaan ripsiväriä poskilla, basilikaa hampaissa tai silmäpakoja sukkahousuissa. Ei jaksais aina näyttää räjähtäneeltä hampuusilta.

Viime viikkoina olen kokeillut itselleni uutta metodia, ja yllätyksekseni todennut, että tämä kaikista helpoin, nopein ja hiuksille hellävaraisin keino tuntuu olevan omaan tukkaani myös se paras!

Olet varmaan jo lukenut tästä jostain muusta blogista tai nähnyt tämän YouTubessa, mutta idea on simppeli: hiukset kieritetään hiuspannan ympärille illalla, mennään nukkumaan ja aamulla herätään kiharat päässä. Tämä video havainnollistaa hyvin, miten homma toimii:

Mitä lukuisat YouTube-videot kertovat:

Metodi on hellävarainen (ei kuumia rautoja), käytännössä ilmainen ja helppo.

Aikaa säästyy! Oman tukkani kihartamiseen menee 30-45 minuuttia peilin edessä hikoillen, mutta nämä kiharat syntyvät melkein huomaamatta samalla kun illalla katsoo leffaa.

Mitä YouTube-videot eivät kerro:

Käytännössä panta luiskahtaa helposti yön aikana päälaelta niskaan - lopputuloksena on silti kiharat, mutteivät ihan noin siistit kuin YouTuben tytöillä.

Se, millaisella tukalla aamulla herää on aina vähän yllätys. Esimerkiksi eilen heräsin niin, että oikea puoli oli kunnon glamour-kiharaa ja vasen vain loivaa lainetta. Ehkä ajan kanssa harjoittelemalla oppii.

Teoriassa homma menee niin, että mitä paksumpia osioita, sitä loivempi laine, ja mitä pienempiä osioita, sitä tiukempi käkkärä. Mutta nou hätä: jos kiharoista tulee liian säkkärät tai toispuoleiset, ne ovat todella hyvä pohja niskanutturalle. 

Huikatkaas, jos teillä on hyviä vinkkejä hiuspantakiharoiden tekemiseen!

Kommentit

Sucette
ce petit cœur

En oo vielä koittanut, mut vois! Se, että on luonnonkihara tukka ei tosiaan takaa mitään - ei mun ainakaan ole salonkikelpoiset! Omilla kiharoilla oon lähinnä kotona ja laiskoina päivinä, muuten kyllä täytyy suoristaa, kihartaa tai laittaa hiukset kiinni. Vois kyllä tänä iltana koittaa pantakiharoita! :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Suosittelen kokeilemaan! Ja joo, luonnonkihara se vasta vaatiikin kihartamista :D

Eveeeeeeeeeee (Ei varmistettu)

Kiitos hyvästä vinkistä - luen ahkerasti blogeja mutta en ollut törmännyt tähän aiemmin. Täytyy kokeilla, hiukseni muistuttavat laadultaan Eeva sinun hiuksiasi, tiedän mistä puhut. :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Ajattelinkin, että en ole varmaan ainoa joka tätä ei ole vielä testannut :) Tsemppiä hiuskohtalotoverille!

luonnonpörrö (Ei varmistettu)

Luonnonkiharaa pitäisi kyllä kutsua ennemmin luonnonpörröksi! Hiukset pysyvät suorina vain jos ilma ulkona on rutikuiva ja raudalla muotoillut kiharat taas lässähtävät samantien tai suoristuvat. Ehkäpä tämä kikka säästäisi hiuksia ja hermoja, täytyy kokeilla ensitilassa!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Olet täysin oikeassa - kihara on aika venyvä käsite :D

honeychile

Luonnonpörrö on kyllä tuskallinen ja täysin aliarvostettu kiusaus ihmisen elämässä! T. kohtalontoveri, jolla on useimmiten siksi sotkunuttura

ingis8
Haalistunut karttapallo

Oi kiitos! En ollut törmännyt tähän ennen! Itse tein nuorempana talouspaperirullia. Kiersin hiukset talouspaperin ympärille ja laitoin paperin solmulle. Samalla tavalla kuin sellaisilla vaahtomuovipapiljottipitkuloilla mutta talouspaperi on niin pehmeää ettei sitä nukkuessa huomaa. Tosin pantavaihtoehto vaikuttaa huomattavasti nopeammalta!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Joo mä olen kanssa joskus tehnyt niitä :) panta on nopeampi ja mulla ainakin tulee tällee siistimmät kiehkurat!

Vierailija (Ei varmistettu)

Yksi sana: WOU!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos kaunis!

kahvisieni (Ei varmistettu)

Itse olen löytänyt ratkaisun sellaisesta mainiosta nutturavalkin tapaisesta vekottimesta, jota voisi myös, krhm, hiusp***uksi kutsua. Nimellä EZ Bun löytyy Tubestakin kaikkia kampausvideoita, mutta itse käytän sitä lähinnä tekemään päälaelle kestävän, mutta kiristämättömän nutturantapaisen. Sen kanssa voi nukkua oikein hyvin, kun ei laita liian tiukalle.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiinnostavaa! Onko tuossakin siis ideana että aamulla hiukset avataan ja ne ovat kihartuneet yön aikana?

kahvisieni (Ei varmistettu)

Joo, minulla ainakin tulee juuri sopivan pehmoiset kiharat, varsinkin, jos kevyesti kostuttaa. Ja pidemmänkin tukan saa kieputeltua sen ympärille. Etuna pantaan (uskoisin), että pysyy siinä, mihin sen kieputtaa, eikä tunnu tyynyä vasten, jos nukkuu paljon kyljellään. :)

Miss T (Ei varmistettu)

Oo, kiitos vinkistä! Pitää kokeilla ehdottomasti. Oon hiustenkuivaaja/kiharrin/suoristusrautalakossa, joten tää tulee tarpeeseen! Jes. Tää on vähän kuin hiusten banaaniletut - melkein ilmainen, yllättävän toimiva - love it :)!

mara (Ei varmistettu) http://daisies-and-dandelions.blogspot.co.uk/

mä oon tällä metodilla kihartanut tukkaa aina välillä ehkä vuoden ajan ja yllättävän hyvin pysyy kiharat paksussa ja painavassa ja luonnostaan suorassakin tukassa :) parhaat kiharat tulee kun pitää kieputuspötkylät keskipaksuina ja kastelee hiuksia ihan vähän ennen pannan laittamista

JuliaKK (Ei varmistettu)

Kokeiluun menee! Terveisin luonnontaipuisa tukka, joka saa tällaisella tihkusadekelillä aikaan sädekehä-efektin, kun päälaen hiukset nousevat pystyyn kikkaraan. Ehkä kiharretussa tukassa efekti olisi astetta söpömmällä tavalla pörröinen, luonnontilassa oleva tukka saa meikän vaikuttamaan ainoastaan siltä, etten osaa/muista käyttää hiusharjaa... Saas tosin nähdä pysyykö pantakihara tuolla ulkona kiharalla vai lässähtääkö homma jo matkalla töihin huomenna.

semppu (Ei varmistettu)

NE-RO-KAS-TA!! Tää menee heti kokeiluun, jospa suoristusraudan rääkkäämät hiukeni saisivat jatkossa edes joidenkin pesujen jälkeen hengähtää! Jaan niin kommenteissakin esiin tulleen tuskan yleisestä pörröisyysongelmasta, ja lisäksi mun kiharat menee luonnostaan ihan miten sattuu (riippuu päivästä) ja näyttää enemmänkin mummomaiselta permanentilta kuin sellaisilta upeilta kiharoilta, mitkä suorahiuksisilla tuntuu olevan aina mielessä kun haikailevat luonnonkiharoita. Juuri vähän aikaa sitten yritin selittää kahdelle kaverille kuinka väärässä he olivat väittäessään, että luonnonkiharat hiukset on aina ihan ilman mitään vaivaa kivan näköiset. Vain suorahiuksisella voi olla moisia harhakuvitelmia.

juu (Ei varmistettu)

Siis arvaa! Kekkasin tämän metodin ihan itse kun tein tuon tyypisen kampauksen, ohuen hiuspannan kanssa. Illalla kun avasin tukan, se olikin kihara! En voinut uskoa, että kukaan ei ollut keksinyt tätä aiemmin. Sitten rupesin googlettamaan ja en ollutkaan ensimmäinen... ja lukuisia videoitakin oli... Huoh. Mutta ihana tapa kihartaa, ja vaikka illaksi saada kiharat jis päivällä kulkee kampauksella. Yöllä käytän pientä hainleukaa tai pinnejä hiusrajan tuntumassa pitämässä homman paikoillaan. Ja päivisin jos kulkee kampauksen kanssa, toimivat sellaiset ohuet kuminauhahiuslenkit. Niitä on eri värisinä. Käytän yleensä omaa hiusväriä lähellä olevaa :)

Hanna Maria
Hanna Maria

Oo, pitäisköhän kokeilla heti ensi yönä! T. luonnonkiharoista haaveileva

Jadèè (Ei varmistettu)

Näytätpä upealta! :)

Mirja H (Ei varmistettu)

Olen tehnyt tällä metodilla todella upeita kiharoita, mutta oli tyystin unohtanut koko jutun! :O Johtuu varmaan siitä että nykyisessä työssäni minun on pakko pitää hiuksia nutturalla ja siksi vapaa-ajallakaan ei oikein muista laittaa hiuksia nätisti... Kiitos tosiaan muistutuksesta, kokeilen tätä varmasti uudestaa pian! :)

hannemariak
kuvia valosta

Kiharran itse luonnostaan lähes suoria hiuksiani niin, että pyörittelen (hieman kosteat) hiukseni vähän tuon videon tapaisesti parissa tai kolmessa osiossa "rullille" ja kiinnitän ne sitten pinneillä ylös. Hiusten kuivuttua kokonaan otan pinnit pois. Lopputulos on tässäkin vähän vaihteleva, eikä tällä menetelmällä ehkä mitään glamourkiharoita saa aikaan. Tosin tukkani on niin lyhyt ja tavoitteeni jotain muuta kuin glamour etten voi varmasti sanoa!

saarah
visual diary

Ah, nerokasta.

Mä harrastan talvella pipokiharoita. Tukka kieputetaan vähän kosteena niskaan nutturalle ja sit pipo päähän. Avataan töihin tullessa ja kas, nätit laineet on. Parasta tässä on se, et mitä kauemmin työmatkaan menee (ja mitä kosteampi ilma on), sitä paremmat tulee :D

amayta (Ei varmistettu)

Hei luonnonpörröt, ettekö te käytä lämpörullia? Itse ostin ne tivaamalla hämmentyneeltä myyjältä, että "onko nää ne jutut millä saa suorat ja sileät hiukset?" Myyjä ei varsinaisesti ymmärtänyt mistä oli kyse.

Tosin lämpörullilla tulevat kiharat on aika glamoröösit, ei tollaset luonnolliset ja sexyt kuten videossa.

Käytän myös saarahin tapaan pipoa, mutta suoristukseen. Kosteat otsahiuksen asetellaan nätisti pipon alle ja töihin tullessa ta-daaa! kauniisti kaartuva sileä otsis on valmis. Tosin paras tulos tulee fleecepipolla, ei villapipolla...

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää lähti heti testiin, tosin mulla ei oo tuollaista trikoopantaa vaan ohut kuminauha. Katsotaan pysyykö päässä hetkeäkään. Ja onko aamulla otsassa nauhapainauma :D

Ja päässä kaikuu magic headpand kuin ala-asteen enkun kirjassa kuunaan. Tää ei vaan muuta näkymättömäksi vaan tekee kiharoita...

Curlie (Ei varmistettu)

Kiharasiskot, älkää lannistuko vaan opetelkaa hoitamaan ja laittamaan hiuksianne oikein. Naturallycurly.com:ista löytyy kaikki mahdollinen tieto maailmassa ja Hämeentiellä Natural Beauty Shop myy tuotteita nimenomaan kiharille hiuksille, suosittelen!

Jane C.

Mulla on semihelppo tukka  mutta voi luoja sitä hiusten määrää... Ihan turha yrittää väkertää mitään nutturakiharoita, lopputulos on a. toispuoleinen kihara tai b. afro. Koskaan ei tiedä mitä seuraava aamu tuo hiuksille tullessaan! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

vierailija 22.07 tässä, arvatkaa onko mun otsassa kuminauhan painauma :D

Kiharatkaan ei oo ihan täydelliset.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Ei mennyt siis kuin ström... youtubessa :D kuminauha kuulostaa kieltämättä aika aggressiiviselta, saattaa katkoa hiuksiakin hangatessaan joten suosittelen kankaista pantaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onneksi painauma katosi ennen työpäivää, olisi siinä muuten ollut selittelemistä :D pantakaupoille käyköön tieni!

Jenniii
Pupulandia

Tämä onkin ihan uusi kikka myös minulle! En tiedä, miten mahtaa toimia polkkamittaisessa tukassa, mutta pitää testata. :)

sokeris (Ei varmistettu)

Mun tukassa ei pysy edes kampaajan laittamat kiharat, joten usko metodin toimivuuteen ei ole kovin vahva. Veikkaan, että ei mene ku You Tubessa. Mutta testataan ny sit!

Jenniii
Pupulandia

Niin joo, ehkä olin turhan optimistinen. Meikäläisen hiuslaatu on nimittäin myös sellainen liukas luiru, jossa ei meinaa pysyä edes kampaajan tekemä kihara. Mutta pitäähän tämä silti testata. :D

Emmio. (Ei varmistettu) http://lines-i-drew.blogspot.com

Piikkisuora polkkaliru tässä, hei. Ei toiminut tämä kikka, kuontalosta tuli enemmänkin päälakea viistävä kypärä, jonka latvat sojottivat minne sattuu. Tosin laitoin pannan kuiviin hiuksiin joissa ei ollut mitään muotoilutuotteita, joten ehkä tämä(kin) kampaus olisi onnistunut paremmin, jos olisin vähän avittanut luontoa muotovaahdolla.

sokeris (Ei varmistettu)

No niin, testattu on. Kahteen otteeseen.

Ei menny niinku youtuubissa, ei. Okei, yhdestä kiharasta tuli hyvä. Mutta tuli hei hyvä sotkunutturan pohja!

Pörröhius (Ei varmistettu)

Tää on heti kokeilussa, aattelin nyt alkajaisiksi hengailla tämä päässä pari tuntia ja katsoa saanko illaksi kiharat! Mulle tuotti ongelmia mahduttaa kaikki hiukset pannan alle (nämä on paksut ja aika pitkätkin, varmaan johtuu siitä) ja jotenkin saada se osio vedettyä nätisti sieltä pannan alta. Lopputulos panta päässä on aikamoinen harakanpesä. :D Mutta katsotaan mitä näistä tulee!

Mulla on myös hankalat "puolikiharat" hiukset. Lainetta siis löytyy, joistain kohdista jopa kiharaa (lyhyet hiukset edestä ja jostain syystä alemmat hiukset tosi kiharaa, mitä kampaajat aina ihmettelee). Lisäksi tietysti vaivana kuivuus ja karheus! Nämä ei todellakaan ole mitkään kauniit laineet, vaan osittain lainetta joka menee ihan minne sattuu, ja osittain melko suoraakin pörröä. Suoristus on vaikeaa ja kihartaminen ei auta pörröisyyteen! Suoristuksessa on auttanut huimasti Steampod-suoristusrauta, ja lähiaoikoina onkin tullut pidettyä hiuksia lähinnä suorana. Sillä saa myös käännettyä latvoja nätisti ja lopputulos pysyy, koska raudassa on tuo höyryominaisuus jonka ansiosta hiukset ei enää kiharru kosteudesta. Suosittelen testaamaan vaikka kampaajalla! Oma kampaajani tätä aikoinaan minulle kokeili ja ihastuin täydellisen suoraan, sileään ja pehmeään (siis oikeasti, mun hiukset ei oo ikinä tuntunut näin pehmeiltä!) lopputulokseen, ja päätin tilata itsellenikin. Olisi kuitenkin kiva jos tämä kiharakikka toimisi, niin hiuksia ei tarvitsisi joka pesun jälkeen altistaa kuumakäsittelylle, ja olisihan se nopeaakin! Vaikka täytyy kyllä sanoa että tuolla raudalla hiukset saa nätiksi viidessä minuutissa. :)

tao (Ei varmistettu)

oikeanlaiset hoitotuotteet niin johan helpottuu..marssi Kerastase kampaamoon niin löydät oikeat, ihanat tuotteet.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Heh, olen viettänyt päivän Kerastasen koulutuskeskuksessa jossa mulle yritettiin löytää sopivat tuotteet tämän tukan käsittelyyn, eikä niistä kyllä kauheasti iloa ollut :) Jokaisen tukka on erilainen, kiharakin, eikä kaikille ikävä kyllä tuotteet ole se ratkaisu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, joten menee ehdottomasti testiin :D mitä muotoilutuotetta te luonnonpörröpäät käytätte tämäntyyppisten kampusten alla? Itsellä olisi hakusessa joku ihmeaine millä saisi siloitettua päällimmäisten hiusten (etenkin ilmankosteuden aiheuttamaa) pörröisyyttä mutta joka kuitenkin tukisi vähän kiharaa.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Mä en ole vielä löytänyt hyvää silottavaa tuotetta (yleensä ne eivät joko tee mitään tai jättävät tukan lähmäiseksi), joten jos jollakulla on tähän hyvä vinkki niin minuakin kiinnostaa! 

Mä käytän pörrööni Paul Mitchellin Quick Slipiä ja Moroccanoilia (joskus muutakin öljyä, mutta tykkään Moroccanin keveydestä). Quick Slip on ihmeellinen aine, jonkun sen sisältämän taikatempun takia hiukset kuivuvat nopeammin! Ei tosin poista kaikkea pörröä tämäkään yhdistelmä, mutta on paras mitä olen omiin hiuksiin keksinyt.

Ainiin, quick slip antaa kevyen tuen, ettei ihan megapitkässä hiuksessa välttämättä riitä. Mutta on muutenkin ihana!

fruktoosi (Ei varmistettu)

Väsäilen omaan puolikiharaan tukkaani juurikin samaisia pantakikkuroita melkein joka pesun jälkeen ja ovat kyllä ihan paras ratkaisu! Näyttää luonnolliselta mutta on kuitenkin hallinnassa. Oma tukka kun tuppaa sojottamaan hyvin luonnottomiin suuntiin herätessä jos ei sitä jotenkin ole kahlittu. Laitan välillä jotain sellaista Osiksen käsirasvan näköistä silotustahnaa hieman kosteisiin hiuksiin (mutta ei liikaa, muuten näyttävät rasvaisilta) ennen kieputtelua ja pahin pörröisyys jää pois!

lyriikka (Ei varmistettu)

Kiitos, Eeva. Tämä blogi on niin sympaattinen ja nautin tavastasi kirjoittaa. Olen tutustunut blogiisi hitaasti ja silloin tällöin ja nyt taas viimeisimmät kirjoituksesi ilahduttivat. Kommentoin kuitenkin tänne, sillä tästä postauksesta seuraamisesi lähti.

Kiitos näistä kiharavinkeistä, työpaikan pikkujoulujen hiuskriisi selätettiin ja kiharoista tuli täydelliset. Uskomattoman hieno kikka. Kiitos myös edellisen postauksen X-mas Garage vinkkauksesta - sieltä löysivät itsetehdyt kuppikakut tiensä synnytysosastolle sisareni ja uuden vauvan luo.

Kaunista joulua sinulle ja läheisillesi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.