Ideoita hallin sisustamiseen?

Joukkoistaminen on päivän sana, joten nyt kaikki oman elämänsä markopaanaset kuulolle!

Saatiin viikonloppuna vihdoin ja viimein siivottua halli raksakamasta ja muusta epämääräisestä rojusta - ainoastaan tuo pieni ovenkahvojen jynssäyspiste jäi. (Niin juu, elokuussa muutettiin, eikä meillä vieläkään ole ovenkahvoja, koska ne pitäisi hioa. Ja kuka nyt jaksaa hioa jotain ovenkahvoja.)

Nyt sitten herää kysymys: kun halli ei enää toimi yleisenä romuvarastona, mitä sillä tehdään? Tila on kaunis, mutta haastava: jotakuinkin neliön mallinen pieni huone, jonka jokaisella seinällä on ovi. Sen läpi kuljetaan myös kylppäriin.

Anteeksi superkököistä kuvista! Jouduin ottamaan ne kännykällä, koska en omista riittävän laajakulmaista objektiivia tuon pikkuhuoneen kuvailuun.

Näkymä eteisestä päin.

Tällä hetkellä hallissa säilytetään sekalaista astiakokoelmaani.

Tässä joitain esille tulleita ideoita, laskevassa huonousjärjestyksessä.

Koiran huone. No tuota rakastan kyllä meidän koiraa, mutta tämä on ehkä vähän liioittelua.

Sikarihuone.  Öö... ei.

Viskihuone, "jonka keskellä on tynnyreistä tehdyt tasting-pöydät". No ei.

Konjakki- ja kahvisalonki. En tyrmää täysin, mutta vain, koska salonki on niin ihana sana.

Vierashuone. Toimii, jos kaikki vieraamme ovat alle 120 senttiä pitkiä.

Työhuone. Periaatteessa hyvä idea, mutta meillä on jo makkarissa työpiste.

Lukunurkkaus. Jälleen hyvä idea (edellisellä asukkaallakin oli tässä lukunurkkaus), mutta asunnossamme on jo kaksi sohvaa ja työpöytä, että tarvitseeko ihminen tosiaan neljättä lukunurkkausta? Etenkin, kun lukee nykyään yhden kirjan kahdessa kuukaudessa?

Pukeutumishuone. Tässä alkaa jo olla ideaa. Meidän vessa on minimaalisen pieni, joten ehkäpä kampauspöydällä voisi olla jopa käyttöä? Isoa vaatekaappia halliin ei tosin mahdu.

Kirjasto. Kirjoja on aina liikaa, joten seinien täyttäminen kirjoilla olisi periaatteessa ihan hyvä idea. Epäilen kuitenkin kirjoilla täytetyn hallin näyttävän helposti sotkuiselta ja sekavalta, mikä sitten häiritsee taas olohuoneen harmoniaa, koska olohuoneesta on suora näköyhteys halliin.

Pidetään huone tyhjänä ja hankitaan sinne vaan joku saamarin iso kristallikruunu. Alkaa kuulostaa ihan passelilta idealta.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten olisi vaan joku iso peili heijastamaan tuota olkkarin ihanaa valoa?

Tai sitten toinen idea olisi (jos tarvitsette säilytystilaa) senkki tai lipasto voisi toimia meikkipöytänä ja siihen sopiva pienempi peili.

+sopiva valaisin ja ehkä matto, niin voisi jo olla aika valmis.

Heino tuosta teidän asunnosta on muuten tullut, ihana lattia! :)

Mulle tuli mieleen, että jos tolle ekassa kuvassa näkyvälle seinälle laittaisi kaksi seinähyllyä joille voisi sijoittaa vaikka kivoja kasveja tai kukkia :)  tai sitten pari näyttävää taulua. Tilalle tuo mun mielestä tarpeeksi levottomuutta moneen suuntaan avautuvat ovet, joten se pysyisi rauhallisena ihan yksinkertaisena. Joku matto olis tietty varmasti kiva!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tehkää elokuvasalonki: keskelle huonetta sohva tai pari säkkituolia ja kattoon kiinni videotykki sekä alas vedettävä valkokangas.

Kanelibasilika

Huoneen tyhjänä pitäminen kuulostaa hyvältä idealta. Joku kiva matto (sen kristallikruunun vastapainoksi) ja siinä se! Tavaravapaa tila kuulostaa niin kevyeltä.

Unnaxx (Ei varmistettu)

Komppaan ensimmäistä kommenttia. Tehkää siitä pukeutumishuone, jossa iso kokovartalopeili, ehkä lipasto/meikkipöytä sekä kevyt extra-rekki vaatteille.
Sekä tietysti näyttävä valaisin ja matto. Jos tarvitsee säilytystilaa, niin esim seinähyllyjä vaikka kauniille kengille...

S-S

Mullekin tuli mieleen suuri peili toistamaan noita mielettömän kauniita lasiovia ja tuplaamaan valon!

Teillä on niin kaunista jo lähtökohtaisesti, että melkein pelottaa sanoa mitään - itse kuitenkin tiedätte parhaiten. Lisäksi muuten kuvista välittyy sellainen ihana fiilis, jota äärimmäisen harvoin löytyy sisustuskuvista. Siis sellainen tuolla olisi hyvä olla -olo. Monissa kauniissa sisutuskuvissa sellainen loistaa poissaolollaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Iso kattokruunu - kannatetaan! Ja siihen alle lattialle iso ja pehmeä matto, jossa on kiva tepastella avojaloin. Tarviiko sinne tosiaan mitään muuta?

Jenninen (Ei varmistettu)

Iso kattokruunu - kannatetaan! Ja siihen alle lattialle iso ja pehmeä matto, jossa on kiva tepastella avojaloin. Tarviiko sinne tosiaan mitään muuta?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kristallikruunu, kyllä! Peili, kyllä! Kasvi, kyllä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyviä (tai vähemmän hyviä) ideoita. Kannatan porvarillista kattokruunua.

BTW, mistä toi sun hieno astiakaappi on?

Liv
Päiväuniaika

Ohhoh, ilmeisesti se on vaikea tila, kun kukaan ei osaa sanoa muuta kuin tätä samaa: matto, se hiivatin lamppu ja iso peili heijastamaan sitä olkkarin valoa ja lasiovia :) Muuten sais jäädäkin simppeliksi ja tyhjäksi. Mitä sitä nyt joka nurkkaa täyttämään, muotoutuu sitten ajan kanssa. :) 

Anuska (Ei varmistettu)

Keskelle jonkinlainen tyylikäs rahi ja iso peili seinälle.
Siinä voi sitten istuskella itseään peilaten, sovitella kenkiä tai odotella vuoroaan kylppäriin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Riippumatto kulmasta kulmaan ja sillä se on vierashuone. :)

Buongustaio (Ei varmistettu)

Kirjasto! Seinien väriä toistavat, suht' kevytrakenteiset kirjahyllyt näyttäisivät tyylikkäiltä. Kirjat keräävät väkisinkin pölyä, joten niiden pitäminen erillisessä huoneessa ei ole hassumpi ratkaisu. Boheemin tyylikkäässä kodissa olen nähnyt kirjahyllyjä eteisessä, naulakon kanssa sulassa sovussa, ja sellaiseen huusholliin oli kiva mennä. Ja hei, kirjahylly voi näyttää ihan siistiltä, jos siinä säilytetään vain kirjoja eikä kaiken maailman krääsää ja paperipinoja.

Kirjoilla täytetty huoneko näyttäisi sotkuiselta ja sekavalta? Nainen, tarkista lääkitys. Kirjat ovat AINA kauniita ja harmonisia.

Eeva Kolu

Vautsi tyypit mikä määrä kommentteja näin lyhyessä ajassa, kiitos kaikille! Jatkakaa toki, näitä on superhauska lukea!

Vierailija 13:12, astiavitriini on Ikeasta. Ihan tyytyväinen olen ollut siihen, on täyspuuta ja kaikkea - mutta vitriinin vaan täyttyessä ja täyttyessä alkaa kohta epäilyttää, kestääkö hyllyt :D

Lii, kirjat on ihania ja rakkaita ja kauniita, mutta ainakin mun kirjahyllyt tuppaa AINA näyttämään räjähtäneiltä romukasoilta. Boheemin räjähtänyt sisustustyyli ei ole kaikkien mieleen, ei edes kaikkien kirjojen ystävien :)

Jos kerran huoneelle ei löydy sopivaa käyttöä, niin pitäisin sen tyhjänä. Lattialle laittaisin nk. itämaisen maton ja kattoon sen kattokruunun. Jollekin seinustalle voi sit halutessaan laittaa senkin ja/tai peilin. Kannatan sitä sun aiemmin kertomaa ajatusta siitä, että tavarat kyllä löytävät paikkansa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä jättäisin hallin tyhjäksi.

Joku kiva iso taulu seinälle ja ehkä sellainen naulakko vaatteille (ei siis seinänaulakkoa, vaan sellainen joka seisoo lattialla)..

-Elina

khi (Ei varmistettu)

Pukeutumishuone! Peili, matto, ja tuohon (olkkarista katsottuna) päätyseinälle esim sellainen pidempi penkki, jossa voi pukea kenkiä jalkaan yms :)

(Ei varmistettu)

Valokuvagalleria suurella valaisimella.

Miss T (Ei varmistettu)

Kirjoitat Eeva niin kauniisti!

Ja kotinne, voih. Niin kuin tuolla ylempänä joku kirjoittikin; se jotenkin houkuu sellaisia "tuolla olisi hyvä olo" -viboja.

Kannan korteni kekoon tässä suunnitteluriihessä ja komppaan sinnuu:

"Pidetään huone tyhjänä ja hankitaan sinne vaan joku saamarin iso kristallikruunu."

Hilda (Ei varmistettu)

Minä laittaisin valkoisen kevyen (ei liian syvä) kirjahyllyn sille seinälle, johon olohuoneesta ei ole ihan suoraa näköyhteyttä (se missä nyt on astiavitriini). Hyllyyn pelkkiä kirjoja nätisti värijärjestykseen. Takaan, että ei näytä römpältä, vaan jopa vetää ihastuneita katseita puoleensa! Muuten riittääkin kaunis matto, valaisin ja se peili! Ehkä jokin pieni laskutaso tai tuoli päätyseinälle.

Ninnumaaria (Ei varmistettu) http://www.livinupanotch.blogspot.fi/

Mä ihan totta ajattelinkin ennen kuin aloit listaamaan huonevaihtoehtoja, että kysyt minkälainen kattokruunu laitetaan. Ihan todellakin juuri näin: jumalaton kattokruunu ja iso taulu seinälle. Se siitä :)

Clara

Kannatan kirjastoa. Itse olen valjastanut hieman vastaavan tyyppisen hallitilan tähän käyttöön, enkä ole katunut. Oikean kokoinen kirjahylly ladottuna täyteen kirjoja lähes lattiasta kattoon ei voi näyttää huonolta. Olennaista tietysti on, ettei kirjojen väliin jätetä turhia rakoja eikä hyllyyn varsinkaan sijoiteta mitään koriste-esineistöä tms. asiaan kuulumatonta. Pari kolme hyllykokonaisuuteen kuuluvaa puulaatikkoa olen tosin kelpuuttanut omaan kokonaisuuteeni (joka on ikivanhaa, valkoiseksi maalattua Lundiaa, muttei ennakko-odotusten vastaisesti näytä yhtään urpolta). Voin kertoa, että on aika kätevää, kun eteisessä on siistit paikat  sateenvarjoille, kenkälankeille, hyttysmyrkyille ym. tarpeelliselle (ja tarpeettomalle) pikkusälälle. Jos ovien väliin jää sopiva tila, sijoita siihen eleetön kenkäkaappi. Lupaan, että tätäkään et tule katumaan. Kaapin päälle voi sitten sijoittaa vaikka kivan taulun tai miksei vaikka maljakonkin, jollet kuulu kaltaisiini kömpelyksiin, jotka ohi pyyhältäessään huiskivat kumoon kaiken, mitä ei ole pultattu kiinni seiniin, kattoon tai lattiaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Toi tilahan suorastaan huutaa jotain näyttävää suihkulähdettä keskelle huonetta! ;)

phocahispida

Ihan katonrajaan jotain hyllyjä, minne saa kauniita laatikoita ja koreja sekä kenties harvimmin käytössä olevia kirjoja. Hyllyillä voi sitten säilyttää mitä tahansa harvoin käytetyistä astioista valokuvakansioiden kautta muistoesineisiin tai joulukoristeisiin, siististi piilossa. Sekä tietenkin tukeva jakkara, jonka avulla hyllyiltä voi kivuta tavaroita.

Jokin kaunis matto kokoaisi tilan kivasti yhteen. Esim. pyöreä matto voisi olla aika päheä.

Halli olisi kiva paikka myös valokuvaseinälle tai taulukollaasille. Erilaisiin tai samanlaisiin kehyksiin voisi koota kuvia elämän varrelta ja tärkeistä ihmisistä. Niitä voisi katsella aina kun hallia käyttäisi, muttei tarvitsisi tuijottaa esim. sohvalla tai sängyllä oleillessaan kyllästymiseen asti.

Myös budoaarityyppinen tila voisi olla mieletön. Iso peili, jokin kaappi tai hyllysysteemi kengille, hajuvesille, huiveille, laukuille ja koruille, kampauspöytä ja kaunis tuoli tai rahi. Koukkuja seinille korujen ja asusteiden esille tuomiseen tai jokin makea viritys korujen järjestämiseen. Lisää oman kokemukseni mukaan niiden käyttöä paljon.

Hyvä tila myös persoonallisen valaisimen sijoittamiseen, ei tarvitse sopia niin monen muun asian kanssa yhteen saumattomasti.

JÄTKÄ

Yhdistäisin saamarin ison kristallikruunun, jättikokoisen peilin ja valokuvakollaasin yhdeksi kauniiksi saamarin suureksi valokuvaksi juhlavilla kehyksillä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Iso peili ehdottomasti avartamaan tilaa entisestään ja sitten joku lipasto jossa muut asujen viimesilaukset saa pidettyä tallessa, joten pukeutumisnurkkaus ehdottomasti!

Vierailija (Ei varmistettu)

No mun mielestä tuo kannattaa jättää muuten tyhjäksi, mutta lattialle iso matto, ja kattoon kaunis valaisin. Tuohon yhdelle seinälle sopisi jokin taideteos, ei välttämättä edes taulu, mutta jokin harmoninen ja vaalea, ehkä jopa geometrinen, teos. Vois siihen taulutkin sopia...

Vierailija (Ei varmistettu)

"Jokin kaunis matto kokoaisi tilan kivasti yhteen."
phocahispida | 1.3.2013 15:43

Ensimmäinen mielleyhtymä tuosta kommentista: The Big Lebowski. Pakko kannattaa mattoa! :D

http://www.youtube.com/watch?v=ezQLP1dj_t8

Vierailija (Ei varmistettu)

Taidehuone iisolla ympyrärahilla ja iisolla kattokruunulla! Siinä voi sitten istua napottaa ja katsella rauhaisana ympärilleen kaikkiin ilmansuuntiin, kattoon ja seinille.

Astis (Ei varmistettu)

Edellisten ehdotusten lisäksi mieleen tuli;

- http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-riippuvalaisimet-toldbod-120-...

- lattialle lampaantalja tai olkkarin maton tyylinen / jtn samaa värimaailmaa oleva... miksei luonnonvalkoinen nukkamattokin kävisi (:

- tavallinen mittatilauksena leikattu lasipeili (ilman kehyksiä, mahdollisimman ns. seinään sulautuva) "koko" seinän kokoisena heijastamaan valoa ja olohuonetta. peilin lasi voisi olla ehkäpä jopa hieman sävytetty...

- seinille muutama graafinen taideteos tummilla kehyksillä

itse pitäisin tilan mahdollisimman tyhjänä ja selkeänä. muutama tarkoin ja tarpeeseen valittu sisustuselementti.... rauhassa odottelisin kunnes sopivanlaisiin törmäisin.

LiK (Ei varmistettu)

Voi ei! Tulisin niin mielelläni teille sisustamaan!
Pienehkö kirjasto kuulostaa erinomaiselta! Etenkin, jos ymmärsin oikein, että myös käynti eteiseen on hallissa? Silloin pukeutumishuone olisi ehkä vähän creepy...:D
Mutta kirjastoon!
Kirjahylly (mittatilaus?), jossa lasiovet (suojaa pölytä). Matto, se kristallikruunu, erikoinen, ehkä hieman poikkeavan tyylinen kaluste (chesterfield nojatuoli tai renesanssi tuoli), siro sivupöytä... miksei myös humidori johonkin nurkkaan;)
Ranskalaista fiilistä, huone, jossa voisi syödä macaroneja ja haaveilla asuvansa Versaille'n linnassa! Toisaalta samassa huoneessa olisi hieman Agatha Christien kirjojen tunnelmaa.

Kuulostaa varmaan aika sekalaiselta ja paljolta, mutta kun toteutuksen tekee muutamilla pienillä ja harkituilla huonekaluilla ja esineillä, niin asia onkin aivan toisin.

Inspiraatiokuvia:
http://designfieldnotes.com/2012/02/the-classic-chesterfield-sofa/
http://www.antiikkijokela.com/kuvagalleria/Galleria/014_JPG.jpg
http://www.lahdenmuseot.fi/files/4913/2700/0096/holma_tuolientienne.gif

J/skipped heartbeats (Ei varmistettu) http://www.skipped-heartbeats.blogspot.fi

Koska tilasta kuljetaan eri huoneisiin, niin en laittaisi välttämättä mitään huonekaluja, ainakaan keskelle. Ehkäpä seinustalle sellaisen pienen mahdollisesti korkean pöydän jakkaroineen, jonka äärellä nauttia esimerkiksi espressot (ja ne konjakit), mutta valokuva-/taidegallerialle täysi kannatus! Ja valaistuksellakin sisustaisin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannatan rahia, jonka päällä istuskella sovittamassa kenkiä. Ehkä juomassa illan viimeistä viinilasia ennen baariin lähtöä... Mutta ei pukeutumishuonetta vaatekaappeineen ja -rekkeineen. Se on vähän tyttöjuttu :D

Vierailija (Ei varmistettu) http://palavillaa.blogspot.com

Minä tein meidän vastaavasta tilasta sellaisen paikan, jota on ihana pysähtyä katsomaan. Se menee myös työ- tai askartelupisteestä, mutta en ole vielä ehtinyt käyttää sitä siihen tarkoitukseen. Nyt sen tehtävä on olla vain ihana.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tunnet varmasti saitin, mutta muistuttaisin siitä. Itse haen aina välillä ideoita Alvhemmin sivuilta täällä http://www.alvhemmakleri.se/drombilder-fran-vara-lagenheter on lehtiä ja täällä http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu iso kasa ihania asuntoja, joiden kuvaketta klikkaamalla aukeaa kasapäin kuvia. Paljon teidän tyylisiä valoisia kaupunkiasuntoja.

Se on asunnon välitystoimisto, mutta muistuttaa enemmänkin trendikatalogia. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ooh. Jos mulla olisi tuollainen, tulisi siitä ehdottomasti joogahuone. Mutta jos muistelen oikein, se ei taida olla ihan sun juttu.

MariaL (Ei varmistettu)

http://www.houzz.com/photos/hall
Tykkään tuosta ajatuksesta, että halli ei ole vain läpikulkupaikka, vaan mahdollisuus pistää esille itselleen tärkeitä juttuja. Halli voisi olla ikään kuin sneak preview muun kodin tyylistä (ja asukkaiden lempijutuista). Inspiraatiota!

Vierailija (Ei varmistettu)

Pyöreä pöytä keskelle tilaa ja tuoreita kukkia aina kun on mahdollista!

Kiiku (Ei varmistettu)

Kaunis kattovalaisin ja iso peili. Ehkä mattokin, mutta teiän lattia on kyllä unelma eikä vaadi yhtään mattoa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juuri sopivasti tilaa pienelle aamuverryttelylle.

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihi Joelin entisessä asunnossa oli tosi paljon samantyylinen aula, ja siitä oli tarkoitus tulla joskus terapeutin vastaanottohuone: kätevästi kotona ja silleen sopivan rennonkotoisa, mutta silti ovilla erotettavissa omasta "terapeutinasunnosta". No, hän ei sitten tietysti koskaan ehtinyt valmistua ennen kuin muutti pois.

Ehdotan siis, että tästä tulee nyt sitten se terapeutin vastaanottohuone. Eli ensin vaan lukemaan psykologiaa ja sitten valmistumaan, ja sit huoneeseen nuo ylläolevat ideat pehmeästä matosta, kauniista valaisimesta jne. Ihan helppoa? Siis miks musta ei tullut sisustussuunnittelijaa?

Noora20 (Ei varmistettu)

Joku napakka taulu tohon seinälle!

Muuten tyhjä!

Ja alahan hiomaan niitä ovenkahvoja!

Vislaava (Ei varmistettu)

Itselläni tuli olo, että tuossa keskellä olisi niin sievä joku pieni, kevyt pyöreä pöytä, jossa pitää jotain kukkasia ja ehkä joku pieni vaasi avaimille. Seinille ehkä yrittäisin saada erilaisia mahdollisimman litteitä säilytystiloja, mutta tuolle leveimmälle seinälle ehkä niin, että siinä voisi sitten peilailla ja ympärille koukkuihin asusteet kuten vyöt, korut, huivit, hatut. Mahdollisesti koettaisin saada hyvän valon niin, että meikkaamistakin voisi siinä tehdä. Esim että ulko-oven (?) viereen korkeampi kaappi/lipasto ja sen viereen johonkin lantion, vyötärön korkeuteen ulottuvaa lipastoa ja sen päälle peili. Johonkin kapeammalle seinälle ehkä kokovartalopeili. Emmäätiijä. Mutta ne kukkaset!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kirjahylly katonrajaan koko matkalle! Tai ainakin yhdelle tai kahdelle seinälle kokonaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä olen tullut siihen tulokseen, että ihminen tarvitsee eteiseen tuolin, ihan pinnatuolityyppisen istuimen, ei mitään nojatuolia. Siihen saa laskettua laukun ja muut tavarat, kun tulee kotiin ja kotoa lähtiessä vedettyä kengät jalkaan. Lisäksi eteisessä on nerokasta olla taso, vaikka senkki tai matala lipasto, jolle voi laskea avaimet, puhelimen ja muut pienet asiat käsistään, ja siitä ne sitten löytää, kun on taas lähdössä. Sijoittaisin siis näihin, siihen kattokruunuun ja pehmeään mattoon. Mutta sydän ja aika sen teille kyllä sanoo, mitä se tila kaipaa. -kaarina

hoolee (Ei varmistettu)

No siis tietysti sellainen amerikkalaisista elokuvista tuttu valtaisa kukka-asetelma keskellä huonetta jossakin kivisessä ruukussa. Tai vaihtoehtoisesti tassujalkaisen massiivipuupöydän päällä :P

Jenni_ (Ei varmistettu) http://www.talosanomat.fi

Annan ääneni kristallikruunulle! Tila voi näyttää kauniilta, vaikka on lähes tyhjä, tai juuri siksi! Noin kaunis lattiakaan ei paljon mattoa kaipaa, varpaat voisivat tietenkin jostain pehmeästä lampaankarvamatosta kiittää.

(Ja olishan sitä mukavan helppo tyhjänä siivota)

Käyhän kurkkaamassa meidänkin mökkiin, jos ehdit
www.talosanomat.fi

Jenni

NinaVee
Väreilyjä

Olin juuri tulossa ehdottamaan että ette sisusta hallia sen kummemmin vaan laitatte kattoon ison kristallikruunun. Siellähän se hyvä idea olikin jo listan lopussa. :) Meillä on aina halleissa ollut tuo kombinaatio ja tykkään siitä itse paljon. Nyt uudessa kodissa on kapea (ja tylsä) peruseteinen joten kruunu joutui eteisestä olohuoneen kattoon. Hyvä se on sielläkin, mutta erityisen kiva kruunu oli tyhjässä hallissa.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.