ihanat naiset kaamoksessa

Kuulin, että navetoissa lehmät täytyy totuttaa talviaikaan siirtämällä lypsyaikaa viisi minuuttia kerrallaan. Kokonaisella tunnilla siirtäminen saa kuulemma lehmien pasmat sekaisin.

 

No, minusta tuntuu, että tässä(kin) asiassa minä olen lehmä.

 

Kellojen siirtäminen pisti minunkin pasmani sekaisin. Sen jälkeen olen ollut ihan zombie. Väsyttää, en jaksa ajatella, mistään ei tule mitään - enkä edes ole yleensä  kaamosväsymykseen taipuvainen tyyppi. Ei tarvitse ehdottaa D-vitamiinia, B-vitamiinia, C-vitamiinia, kirkasvalolamppua, vihersmoothieta, mustikoita tai proteiinia - kaikkea löytyy jo. Ja silti, tämä lehmä haluaisi vain maata kaikki päivät viltin alla ja tuijottaa Good Wifea.

 

 

Löysin Good Wifen vasta nyt. Se on juuri sellaista perinteikästä, vähäeleistä draamaa, jota tajusin kaivanneeni kaiken ironisen huumorin, yllätyksellisen kerronnan ja monitahoisten henkilöhahmojen jälkeen. Ja lisäksi: se tekee minut entistä onnellisemmaksi siitä, ettei minusta tullut lakimiestä. Sitä paitsi Julianna Margulies on ihana.

 

 

Toinen ihana nainen, joka pitää minulle seuraa väsähtäneinä kaamosiltoinani, on The Gentlewoman. Se on (siis Trendin lisäksi, tietysti ;) lempparilehteni tällä hetkellä. Rakastan sen karheaa, kellastuneen väristä paperia, mustavalkoisia kuvia, vanhanaikaista sommittelua ja sitä, että fonttina on Times New Roman. (Tai no ehkä jonkun tyylikkään graafikon päivittämä versio Times New Romanista, kaikkea ei voi saada.)

 

Ehkä huomenna on uusi päivä. Ehkä huomenna nousen ylös, vastaan maileihin, avaan tenttikirjat, kirjoitan esseen, tiskaan ja lähetän laskut. Ehkä.

 

Mutta sitä ennen ehtii vielä hyvin katsoa muutaman jakson lakitupadraamaa.

 

 

Kommentit

Marita (Ei varmistettu)

Oi, minäkin rakastan Good Wifea! Vaikka joka jaksossa käsitellään uutta tapausta, aikaa käytetään runsaasti hahmojen ja taustatarinan kehitykseen, ja näyttelijäkaartikin on todella hyvä. Kannattaa ehdottomasti jatkaa katsomista, sarja muuttuu koko ajan kiinnostavammaksi.

Täälläkin on jonkinlaista kaamosväsymystä liikkeellä, sillä jaksan oikeastaan vain katsoa Top Chefiä ja selailla vaatekauppoja netissä. Ehkä tämä menee parempaan suuntaan sitten kun joulufiilis iskee...

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Minä katsoin Good Wifea vahingossa ja jäin koukkuun. Yllättävän hyvä sarja, vaikkei ihan lempparilistalle pääsekään.

Tuosta Times New Romanin aikakauslehtikäytössä olen vähän hämmentynyt. Jos se on kokoa 12, sehän näyttää ihan koulutehtävältä.

Eeva Kolu

Marita: oi ihanaa, mulla on siis vielä kymmeniä ja kymmeniä jaksoja hyvää teeveetä edessä! :) Oman kaamosväsymykseni tasosta kertonee jo se, etten jaksa selata edes nettikauppoja! Kaikenmaailman alennuskuponkia pukkaa mailiin, mutta ei vaan inspaa. ************* Hosuli: se näyttää mielettömän hyvältä, uso minnuu! Minäkin olin yllättynyt siitä, että jäin koukkuun lakitupadraamaan... jotain spesiaalia tässä on :)

annna (Ei varmistettu)

Good Wife on kerrassaan loistava! Harmi etten itse voi kuluttaa väsymyspäiviä sarjaa tuijottamalla kun olen jo kaikki jaksot katsonut ;) tulevia tuotantokausia ja lisäenergiaa odotellessa...

mau (Ei varmistettu)

Pitääpäs tsekata kyseinen sarja! Saankos tiedustella, mistä muista tv-ohjelmista pidät? Olisi jännää koukuttua taas pitkästä aikaa johonkin uuteen. :)

nepsu (Ei varmistettu)

Voi Eeva miten sä osaatkaan! Musta tuntuu, että yksi syy sun suuriin kommentti määriin on se että osaat niin hyvin kirjoittaa tekstiä johon voi samaistua. Kirjoitat oikeista asioista, ihan tavallisesta elämästä ja elämän pienistä iloista ja siksi tekstisi osuu niin hyvin aina kohdalleen. Kiitos taas tästä, täällä podetaan samanlaista väsymystä ja yritetään kahlata läpi kasautuvia koulutöitä. Eilen kaverini puhui minulle onneksi järkeä kun itku kurkussa väänsin jotain ja sanoi, mene kotiin, ota kuuma kylpy, syö suklaata. Ei tuo kaveri tiedä, kuinka hyvään paikkaan osui sanoineen, viisas mies.
Ja sinä Eeva olet viisas nainen, keep up good writing! :) pusuja ja sydämiä piristykseksi!

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Toivon, että sulle tulee joskus vielä syvällinen tarve ruotia tuota uranvaihtoa noin kevyiden viittausten sijaan. Tiedän, tai muistan, että kirjoitit joskus, että ei enää vain huvittanut, mutta hei, avaa sitä minkä jaksat. Oikeasti, miten niin moni nuori ihminen joka kevät, varmasti ensi keväänäkin, tekee sitä mitä olettaa haluavansa tehdä, eikä mieti hetkeäkään mitä haluaa tehdä, pelottavaa kyllä - ehkä jopa loppuelämänsä.

m (Ei varmistettu)

Mistä tiesit, ettet enää halunnut jatkaa oikiksessa? Tai mikä sai sut olemaan siitä varma?

t. eräs, joka pohtii samaa

Shoegal (Ei varmistettu)

Mäkin oon onnellinen, ettei susta tullut lakimiestä :) Sulla on lahjoja johonkin niin paljon parempaan! Mua kiinnostaisi myös kuulla tarkemmin, miten "uskalsit" tehdä tuon alanvaihdoksen, vaikka ei kai siinä mitään niin ihmeellistä ole; tajusit vaan sen, missä sä oot oikeesti lahjakas eli kirjoittamisessa. Mä itse olin päättänyt joskus 15-vuotiaana, että musta tulee juristi ja siihen sitten pyrin ja tässä sitä ollaan 32-vuotiaana edelleen gradu kesken ja alanvaihto melkein joka päivä mietinnässä... Ihan ok kokopäivätyö mulla on sentään :)

Luin just työpaikkahakemuksia ja sinänsä oikein kiinnostavaan työoikeuteen liittyvään tehtävään haluttiin sinua, joka "tuot lisäarvoa sillä, että et näe juridiikkaa vain sääntelynä, vaan työkaluna tuottaa kilpailuetua liiketoimintaan". Tuo lause kiteytti jokseenkin kaiken, miksi mä koen olevani väärällä alalla pahassa maailmassa... Mutta Good Wife on silti hyvä!

jellona (Ei varmistettu)

Ui, The Gentlewoman ♥ Asuin kesän Lontoossa ja tuli tuo ostettua yhdestä pienestä söpöstä lehtikaupasta. Mulla on siis se edellinen ihanan turkoosi numero, jonka kannessa söpöilee Adele. Ihana ihana lehti, pitää heti ostaa tuo seuraavakin ja tehdä jättimuki kaakaota!

Eeva Kolu

Annna: toi on kyllä paha. Olen onnekas :) ************* Mau: no minähän tykkään vaikka mistä sarjoista! Ikisuosikkejani ovat esim. Sukuvika ja Mad Men. Tällä hetkellä olen koukussa Good Wifen lisäksi Dexteriin :) ************* Nepsu: voi sentään, kiitos ihanasta kommentista, ei se ihan sentään sohvanpohjalta saanut nousemaan, mutta toimi paremmin kuin C-vitamiini :) Halauksia! *************** Aamuvirkku yksisarvinen: sitä tarvetta odotellessa :) *************** M: en ole siitä edelleenkään varma, ei kai mistään koskaan voi ollakaan. Pitää vaan mennä sen vahvimman vainun mukaan ja toivoa, että tekee oikeita päätöksiä. En osaa sanoa mitään yksittäistä syytä tai tapahtumaa sille, miksi tein silloin tuon päätöksen. Edelleenkään en pidä 100 % mahdottomana sitä, että joskus vielä palaan oikiksen penkille... elämässä mikään ei ole varmaa, mutta toisaalta, ei myöskään lopullista. Se on lohdullinen ajatus :)

Eeva Kolu

Shoegal: uskon kyllä, että ihan kaikki miettii noita juttuja, oli sitten missä työssä tahansa. Että onko tässä mitään järkeä, kuulunko mä tänne, ja voisinko tehdä ajallani jotain tärkeämpää, kivempaa tai hyödyllisempää. Kyllä sen kai sitten tietää, jos on oikeasti aivan väärässä paikassa. Tsemppiä sinne sorvin ääreen! :) ************* Jellona: Gentlewoman on ihana kyllä! Ja hitsi, nyt alkoi tehdä mieli kaakaota...

anna/walkwithhellogoodbye.blogspot.com (Ei varmistettu)

minuu kellojen siirtäminen auttaa, saa tunnin lisää ennen pimeyttä. mutta muuten, tämä pimeys.. ei tuo d-vitamiinin popsiminen tunnu missään, ja koko ajan tekisi mieli kahvia ja nukuttaa seitsemältä mutta ei enää yhdeltätoista. :D
kaamos on raakaa aikaa.
jäin muuten kans kesällä koukkuun good wifeen, mutta jotenkin se on nuyt unohtunut ja oon sen sijaan tuijottanut mentalistia (???)

Eeva (Ei varmistettu)

Anna: eikös tämä kellojen siirtäminen nimenomaan tuo pimeän aikaisemmin? :) On kyllä julmaa ja raakaa touhua. Täytyy yrittää päästä jotenkin takaisin jaloilleen, tsemppiä sinnekin!

aahvih@utu.fi (Ei varmistettu)

Olen blogisi suht uusi lukija ja tuo oikiksesta pois vaihtaminen osui heti silmään - milloin tämä siis tapahtui ja miten kauan olit opiskellut? Ja missä kaupungissa? Miten pitkään asiaa pohdit ja mistä se lähti?

Suvi - http://yellowstickroad.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Luulin jo olevani ainoa jolle kellojen siirtäminen aiheutti suurta tuskaa tänä vuonna. Ihan kuin olisi kärsinyt kammottavasta jet lagista koko viikon ja on valmis yöunille jo viiden/kuuden aikaan kun alkaa olla pimeää. Kesää odotellessa. :-D

Eeva (Ei varmistettu)

Aahvih: vaihdoin viime vuonna oikeustieteen tiedotusoppiin. Opiskelin sitä ennen 3 vuotta (tosin vain 2 tosissani) Turun oikiksessa. Muihin kysymyksiisi en ikävä kyllä osaa vastata, kuten tuossa jo aikaisemmin yhdelle kommentoijalle totesin :) *************** Suvi: jet lag, kyllä! Juuri siltä tämä kellojen siirtäminen on tuntunut.

Karita (Ei varmistettu)

Good Wife on paras (ja lisäksi vielä feministinen) draamasarja mitä televisiosta tällä hetkellä löytyy. Ja löytyyhän siitä vielä kaksi ihastustani jo vuosien takaa, Josh Charles sekä Alan Cumming.

LL (Ei varmistettu)

Itse epäilin oikeustieteen opintojani joka ikinen kevät opiskeluaikana, mutta valmistuttuani olen ollut tutkintoon tyytyväinen. Juristina voi tehdä monenlaisia mielekkäitä töitä, niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla ja omaa persoonakaan ei tarvitse supistaa jurististereotypioiden mukaisiksi, jos ei nyt välttämättä itse halua. Joten rohkaisun sana teille, jotka mietitte asiaa, OTK:na voi olla kivempaa kuin opiskeluaikana kuvittelikaan. Ja en siis ole mikään "aina halusin oikikseen" -ihminen, vaan yliopisto-opintoni aloitin viestinnän laitoksella.

Eeva (Ei varmistettu)

Karita: oi joi, Alan Cumming! Sarjan alussahan häntä ei ole, joten tuli ihan yllärinä että yksi lemppareistani on tässä. Vielä parempaa! :) ************* LL: toivottavasti et tulkinnut tätä niin, että yritän sanoa, ettei kenenkään kannattaisi mennä oikikseen tai että en arvosta lakimiehen ammattia. Se on varmasti hyvä ja kiinnostava ammatti, mutta ei minulle. Puhun vain omasta puolestani.

NS (Ei varmistettu)

Täälläkin yksi Good Wifeen koukuttunut. Voisitko vielä Eeva kertoa mistä katsot kyseistä sarjaa, lataatko sen joltain sivustolta netistä? Olen niin toivottoman tyhmä näiden juttujen kanssa, että päädyn aina tuijottamaan sarjoja turvallisesti telkusta. Ihana muuten miten lempilehtesi perusteluissa ei mainittu sanallakaan lehden tekstisisältöä :)

Eeva (Ei varmistettu)

NS: niin, joskus sitä rakastuu sisältöön, joskus pelkkään ulkokuoreen. Good Wifen 2 ekaa kautta saa DVD:llä, toivottavasti kolmaskin tulee ennen kuin pääsen kakkoskauden loppuun...

K (Ei varmistettu)

Tää postaus toimi hyvänä muistutuksena, että pitäis ilmeisesti hankkia tuon sarjan DVD jostain. Muistan, kun seurasin sitä joskus kesällä TV:stä ja tykkäsin kyllä ihan, mutta sitten sen seuraaminen jäi, kun en sitä muistanut/en ollut TV:n ääressä silloin, kun se tuli. Hassua, mutta mut se sarja sai miettimään, että miksi en enää aikanaan yrittänyt vielä yhtä kertaa oikikseen... (Tosin tuo ajatus ei välttämättä liittynyt siihen sarjan sisältöön vaan ylipäänsä siihen, että sarja on laikiaiheinen). Toivottavasti tuosta sarjasta olis mullakin apua tähän syysväsymykseen. Ja voimia toivottelen myös sulle! :)

Hyvää viikonlopun jatkoa!

Saija (Ei varmistettu)

Oi voi...minulla kävi aivan toisin! Olen niin onnellinen tästä "ylimääräisestä" tunnista, jonka sain. Se tuntuu suorastaan taivaan lahjalta. Olin aivan totaalisen laiska ja laahaava lehmä, mutta nyt olen heti paljon virkeämpi kun saan nukkua tunnin pidempään! Hmm, aloin kyllä samaan aikaan ottamaan tupla-annoksen d-vitamiinia, ostin kaupasta monta pussillista sitrushedelmiä ja ennen kaikkea päätin muuttaa asennettani edes jotenkin positiivisempaan suuntaan. Lieneekö sitten psykologista tämä piristymiseni, mutta pääasia että olo on jokseenkin elävämpi. :) Iloa ja valoa uuteen viikkoon!
-Saija http://www.divaaniblogit.fi/blogit/cosyhome

Sara (Ei varmistettu)

Voi Eeva, tää sun juttu oli jotenkin niin lohdullinen. Ettei oo ainoa , joka tuntee näin kellojen siirtämisen jälkeen.
Mä olin leikkauksessa vähän aikaa sitten ja toipuminen on mennyt ihan hyvin jo jonkun aikaa fyysisesti, mutta jotenkin sitä kellojen siirtämisen jälkeen ja pimeyden iskiessä henkinen toipuminen on alkanut laahata perässä ja aamun koittaessa on lähinnä epätoivoinen ja vapisuttava olo :( Tänään sitten aamulla tulikin oikein kunnon ruma-räkä-itku pimeydessä, mutta se ehkä helpotti vähän. Nyt täytyy vaan olla ja hoivata vähän itseään mm. kaakaolla.

Kyllä se siitä. Ollaan itsellemme armollisia. Kiitos Eeva tästä(kin) jutusta, se auttoi myös vähän.

Virve (Ei varmistettu)

good wife on mahtava! ja paranee vaan. alan kohta kattoo kolmoskauden seiskajaksoa, oijoi.

ps: vinkkinä watchseries.eu jos jaksaa kattoo streameja. ei tarvi ees laittomasti ladata, hihhei.

anna (Ei varmistettu)

eikös sen pitäis tulla myöhemmin kun tunti taaksepäin mennään?? :DD kun klo 18 on pimiätä, kello onkin vasta viisi...
no mut joo. oon sekoillut näitten kellojen kanssa ennenkin ihan onnistuneesti..!

Eeva Kolu

Kiitos kommenteista kamut! Tavallaan lohdullista kuulla, ettei ole ainoa pimeys-jetlagista kärsivä. Koetetaan tsempata kaikki, Good Wifen avulla tai ilman! *************** Virve: hahaa kiitti, ehkäpä ei tarviikaan sitten ootella DVD:tä :) ************ Anna: no mutta silloinhan pimeä tulee JO viideltä eikä vasta kuudelta? :)

Sessi (Ei varmistettu)

Olen saanut tartunnan: Good Wife (ihan uusi tuttavuus, katson videobb-palvelun kautta), filtti, kynttilät ja irtokarkit... Hyvää marraskuuta! :)

Andie (Ei varmistettu)

This is a really intelligent way to answer the qesuiton.

naeawoim (Ei varmistettu)

6sWS6l jdoykqowuepo

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.