iltapäivä sunnissa

Olen Helsingissä oleillessani käynyt vaikka missä kivoissa kahviloissa ja ravintoloissa, mutta kertonut niistä teille varsin laiskasti. Pahoittelut! Yritän parantaa tapani, sillä tässä sieluttomien kuppiloiden maassa jokainen hyvä paikka ansaitsee ehdottomasti hieman blogihuomiota.

 

 

 

 

Yksi positiivinen yllättäjä oli Kiseleffin taloon hiljattain avattu Sunn, jolta en odottanut suuria ottaen huomioon, että se sijaitsee Helsingin pahimmassa turistirysässä. Sillä paikalla voisi tarjota varmaan mitä tahansa mössöä, mutta onneksi täällä ei mennä sieltä, missä aita on matalin. Ruoka on kohtuuhintaista ja siihen nähden varsin laadukasta (lounas n. 7-13 e, illalla söin kolme ruokalajia ja kaksi lasia viiniä neljälläkympillä). Mitään hurjia yllätyksiä Sunn ei tarjoa, vaan se on pikemminkin vanhanaikainen - ja sanon tämän ehdottomasti positiivisessa mielessä! Hyvin tehty, simppeli ruoka kun ei mielestäni koskaan mene pois muodista. Ruoka ei kuitenkaan missään nimessä ole pliisua tai tunkkaista, vaan hyvinkin freesiä.

 

 

 

 

Erityiskehut Sunn saa lounaalla tarjolla olevasta leipäpöydästä, joka notkuu jos jonkinlaista itse leivottua leipäsorttia. Paikan tarte Tatin ansaitsee ehdottomasti osakseen suitsutusta. Tuohon ihanaan jälkiruokaan törmää Suomessa kumman harvoin, ja Sunnissa se vieläpä tehdään hyvin. Mmmmm.

 

Ainoat miinukset antaisin muovilattiasta, joka vähän latistaa Kiseleffin talon ja koko korttelin muuten niin upean miljöön. Ja siitä, että lounaalla leivän kanssa ei ollut tarjolla aitoa voita.

 

 

 

Sunnissa hauskaa on myös näkymät. Ikkunoista voi katsella suoraan Tuomiokirkolle ja seurailla torilla parveilevia ihmisiä. Kenties tässä onkin Helsingin paras tourist spotting -paikka?

 

Ihanaa, että aiemmin niin tympeälle Aleksanterinkadulle on vihdoin alkanut aueta kivoja paikkoja!

Kommentit

nukke (Ei varmistettu)

Oon ajatellut piipahtaa itsekkin sunnissa kun kiselefissä teen töitäkin tällähetkellä :) sun kirjoituksesisai taas puhtia tekemisiin ehkä lähdenkin tästä samantien lounaalle sinne :)

Janica (Ei varmistettu)

Hei!
Mulla on arkivapaa perjantaina ja suunnittelin yksinmatkailua Turkuun! Ainoa paikka, jossa siellä olen käynyt on jäähalli ja sielläkin RHCP:n keikalla muutama vuosi sitten! Tykkään kirjoista, söpöistä vaatteista, merestä, vanhoista taloista ja hyvästä ruoasta, minne mun kannattaisi mennä? Kiitos jo etukäteen! :D

kiira (Ei varmistettu)

Ihanaa, kun kehuit Sunnia! Paikka on uusi, ehdoton suosikkini ja saanut aivan liian vähän huomiota osakseen. Itsekin eksyin sinne puolivahingossa kesän Cityshoppari-tarjouksen perässä.

Sunn on yksi niistä harvoista ravintoloista, johon tulee toistamiseen himo palata. Onneksi mies on yhtä ihastunut paikkaan, joten ei ole ollut vaikeuksia saada seuraa.

P.S. Samaa mieltä muovimatoista, onneksi ulkona riittää mielenkiintoisempaa katsottavaa :-)

empsu (Ei varmistettu)

itse käyn aika vähän ulkona kahvittelemassa/syömäsä, mutta luen AINA mielenkiinnolla paikoista, joissa on sitä jotain, jossa jo yksi käynti saattaa olla elämys ja muisto - syystä tai toisesta. Näinä ketjuisina ja muutenkin kylmäntuulevina aikoina aidosti viihtyisiä ja kivoja piipahduspaikkoja ei ole tosiaan liikaa. Eli hienoa Eeva, että kerrot kokemuksistasi, sinunkaltaisesi tyypit innostavat lähtemään sieltä neljän seinän sisältä;)

Eeva Kolu

Kiitti kaikille kommenteista, kiva että tykkäätte ravintolapostauksistakin :) ************* Janica - suosittelen lukemaan tämän postauksen vanhan osoitteen puolelta: http://kaikkimitarakastin.blogspot.com/2010/08/voisitko-joskus-kertoo-mi...

Janica (Ei varmistettu)

Käyn lukemassa! :D Kiitos! Ps.Oot muuten tosi ihana!

Wood (Ei varmistettu)

Felt so hopeless looking for ansewrs to my questions...until now.

ihlhkajjgjk (Ei varmistettu)

jK87Ri touusaoexmuq

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.