i'm on the right track, baby

Kaikki mitä rakastin

Käppäilin öisellä kaupungilla ja mietin elämäni kaupunkeja, niissä elämiäni elämiä ja kaikkea sellaista. Yöllä on hyvä miettiä, häiriötekijöinä on korkeintaan keskellä jalkakäytävää jolkotteleva city-kettu ja muutama silloin tällöin ohi ajava auto.

 

Ja niin se kuulkaa kaverit menee, kun on vähän aikaa hiljaa, kuuntelee itseään ja itseään suurempia, kuten nyt vaikka öistä taivasta (ääretön) ja sitä vasten piirtyvää Tuomiokirkon tornia (85-metrinen), saattaa saada vastauksia.

 

 

 

Tampere, viimeisen puolen vuoden aikana olen alkanut tulla kanssasi toimeen. Ehkä jopa pitää sinusta, vaikka emme edelleenkään ymmärrä toisiamme. En edelleenkään tajua viehätystäsi kanansiipiin tai autoiluun, mutta ymmärrän vanhat punatiiliset talot, mustana kiiltelevän kosken ja muutaman paikan, joista on salakavalasti tullut melkein rakkaita.

 

Vanha ystäväni Helsinki. Puolen vuoden ajan yritin päästä takaisin sisäpiiriisi, mutta olin aina ulkopuolinen. Mutta sinusta olen tullut ja luoksesi olen ehkä vielä tuleva, ainakin jos haluan vakituisen työpaikan.

 

Hyviä kaupunkeja te olette molemmat, mutta vain yksi on oikea. Ei tämäkään täydellinen kaupunki ole, kaukana siitä, mutta jostain syystä missään muualla ei askel ole yhtä keveä.

 

 

 

Pari vuotta sitten ajattelin, että tämä kaupunki on niiiiiiin nähty, liian pieni, ja että täällä on töitä vain tutkijoille ja siivoojille. Pari viikkoa sitten tulin tänne joululomalle ja huomasin, että viimeiset pari viikkoa olen ollut taas oma itseni. Se, joka haluankin olla. Tein päätöksen lopulta aika nopeasti, irtisanoin asuntoni ja palaan Tampereelle enää hakemaan muuttokuorman. 

 

Tiedän, että suurella todennäköisyydellä vuoden sisällä kaikki ystäväni muuttavat Helsinkiin tai ulkomaille. Mutta kuten uhosin, tähän aikaan vuodesta kuvittelen aina, että voisin olla Uudenlainen Ihminen. Esimerkiksi sellainen, joka tekee päätöksiä, jotka tekevät onnelliseksi juuri nyt. Siis sellainen, joka ei enää perusta elämäänsä sille, mitä vuosien päästä saattaa tapahtua. 

 

Ja kyllä, työt ovat Helsingissä ja graduseminaarit Tampereella. Eikä minulla ole täällä edes asuntoa. Minun ei todellakaan ole mitään järkeä muuttaa takaisin Turkuun tässä elämänvaiheessa.

 

Mutta uskon, että kun sydän on oikeassa paikassa, järjen asiat ovat vain... niin, järjestelykysymyksiä.

 

 

(Joten, jos sinulla tai ystävälläsi on myynnissä idyllinen puutalo tai kaunis vanha kivitalokämppä, saa soitella. Siihen asti luukutan Lady Gagaa ja hortoilen pitkin kaupunkia vailla paikkaa, minne asettua. Se ei haittaa, koska olen silti on the right track, baby.)

 

 

 

Kommentit

Anna (Ei varmistettu)

Onnea matkaan, Robinson. :)

Eerika (Ei varmistettu)

Tervetuloa takaisin! Kyl se siitä :)

Idu (Ei varmistettu)

Oi, ihanaa että Turku on lumonnut sydämesi taas! Sitä paitsi itse turkulaisena on jotenkin lämmittävää lukea blogia, jota kirjoittaa tällainen kanssasisar, haha! Tervetuloa takaisin!!

Natalie (Ei varmistettu)

Kuulostaa mainiolta päätökseltä! Yritän itsekin tehdä enemmän päätöksiä jotka tekevät onnelliseksi nyt eikä ehkä sitten joskus tulevaisuudessa. The heart wants what the heart wants...

Jose / ajastaika.com (Ei varmistettu)

Niin mahtavaa että joku ihan oikeasti tekee kuten sydän sanoo! Kaikki kun eivät lopulta kuitenkaan uskalla. Mä olen monta asiaa jättänyt uskaltamatta, mutta ne tärkeimmät onneksi uskalsin - yhteen tapahtumaan liittyy mullakin Turku. Ja vaikka toisinaan kaipaan tästä kaupungista muualle, sisimmässäni tiedän että muualla haikailisin takaisin Turkuun.

(Meidän naapurissa olisi myynnissä juurikin samanlainen asunto kuin me tuossa syksyllä ostettiin, mutta se ei kyllä ole puutalo eikä edes kaunis vanha kivitalo. Sellaisista mäkin haaveilin mutta tavalliseen 50-luvun kerrostaloon päädyttiin. Vaikka onhan tääkin ihan kiva.)

fiona (Ei varmistettu)

hihi aivan ihanaa lukea tätä sun turku-ihannointia kun itekkin oon niin rakastunut :D turussa kaikki vaan todellakin tuntuu olevan oikein päin! itse odotan kesää kuin kuuta nousevaa, sillon ei suomessa todellakaan ole parempaa paikkaa.

vaiva (Ei varmistettu)

No mutta, tervetuloa kotiin. Täällä askel tosiaan on kevyempi kuin missään ja tänne aina haluaa palata vaikka muualla ois mitä. Turku on rakkautta.

Päivi (Ei varmistettu)

Nyökyttelen melkein kyynel silmäkulmassa. On the right track, ihan varmasti. Ja tällaiset postaukset auttavat meitä muitakin asettumaan omalle raiteellemme. Sille oikealle ja onnelliselle, sillä hetkellä.

Hailie (Ei varmistettu)

Minäkin yhdyn ihailijoidesi joukkoon. Olen hukannut itseltäni tuon kyvyn tehdä mitä sydän sanoo ja sen sijaan piiloudun päätöksiltä pelon taakse. On ollut muutenkin ajatuksena saada asennemuutosta aikaan, mutta tämä vahvisti sen, että ensi vuonna minäkin selvitän mitä oikein haluan. On varmasti kaiken vaivanarvoista, ja tiukkojen päätöksien jälkeen voikin loppuvuoden rauhassa haahuilla ja nautiskella lomasta.

Dorit (Ei varmistettu)

Aivan mahtavaa! Onnea oikealle tielle. Saat Turun näyttämään ja kuulostamaan niin kauniilta. ❤

Duussi (Ei varmistettu)

Tervetuloa takaisin, Eeva! Melkein uskallan sanoa, että Turusta tulee hiukan täydellisempi kun palaat tänne keveine askelinesi. Muuttakaa Marttiin, täällä on ihmisen hyvä olla.

Luulen muuten, että käveltiin vastakkain yks päivä viime viikolla suojatiellä. Siis tääl Turus. Jos vielä joskus käy noin, lupaan tajuta sen aiemmin kuin jo ohitettuani ja ainakin hymyillä, ehkä myös sanoa jotain. :)

Dorit (Ei varmistettu)

Vielä piti sanoa, että mä niin haaveilin Turussa asuessani kodista Mestarinkadulla. Ihana mukulakivikatu Martissa.. Siellä me oltiin ensitreffeillä Tonin kanssa ja pidettiin ekaa kertaa kädestä kii. Voi muistoja.

Anni (Ei varmistettu)

Ää! Määkin tahon tehä noin! :D Miksei minun rohkeus riitä moiseen :D

Laura (Ei varmistettu)

Hyvä Eeva! Kaikella rakkaudella, et ole ollut entisesi Turusta muuttamisen jälkeen, ja se on mystisesti näkynyt teksteissäsi. Onnea päätöksestä! :)

leni. (Ei varmistettu)

aukko kertomuksessasi:

mutta missä se sinun miehesi asuu?? :)

Grace (Ei varmistettu)

Askelten kepeydestä tuli mieleen vanha runo (Jyrki Pellinen?), jossa runon minä kevään koittaessa vaihtaa narisevat talvisaappaansa kultasiipisiin sandaaleihin... Tervetuloa!

Lis (Ei varmistettu)

Muuta Lonttisiin, sijainti mikä ihanin ja alue täynnä vanhoja puutaloja. Toisella puolella Aurajoki ja toisella junarata, joka vaikuttaa matkailuhimoon hyvällä tavalla. Puliukot kulkevat Lonttistentietä pitkin yöpaikkaansa, mutta jos sivukadulle muuttaa kohtuu lähelle junarataa, niin niitä heppuja ei edes näy! Täällä on viihdytty jo vuoden ajan :)

Miija (Ei varmistettu)

HYVÄ EEVA! Jee! :) Tästä alkaa kevät!

judas (Ei varmistettu)

ei tähän postaukseen muuta voi sanoa kuin vau, olet varmasti tehny oikean päätöksen!

Eliisa (Ei varmistettu)

Asuin Turussa melkein kolme vuotta. Muutin pois kun ei se vaan toiminut. Eevan teksteissä välittyy kuva jostain sellaisesta Turusta, jota en ikäväkseni koskaan oppinut tuntemaan. Onneksi oma paikka löytyi Helsingissä ja päätös muuttaa oli lopulta helppo.

Hih Dorit, serkkutyttö asuu perheineen Mestarinkadulla. On se ihana, myönnän, ja muukin Martti suloinen.

Kris (Ei varmistettu)

No juuri niin se on - jos sydän on oikeassa paikassa ja kotona on helppo hengittää, muut asiat kyllä jaksaa järjestää. Tekisi mieli mumista tähän loppuun vielä kaikenlaista hyvä karma -löpinää, mutta pidättäydyn.

Sen sijaan huokaisen kateudensekaisesta tyytyväisyydestä, kun joku mullekin kaikista rakkainta kaupunkia juuri oikealla tavalla arvostava pääsee vihdoin kotiin. Mä tulen sitten joskus perästä.

Dorit (Ei varmistettu)

Oioi, siellä siis ihan oikeasti asuu joku onnekas! Ihanaa!

Mekin muutimme Helsinkiin 2005, meille myös loistava ratkaisu. Asuntojen hinnat vaan pistää kiroilemaan.. Mestarinkadulta saattaisi Helsingin yksiön hinnalla irrota kolmio. Vääryys.

Mari (Ei varmistettu)

Ihanaa ihanaa, lisää Turku-postauksia!

s (Ei varmistettu)

olen aina tiennyt että olet huomannut TURUN ihanuuden! ja tätä päätöstä parempaa et voisi tehdä, siis kaupunkivalinnan suhtee ;) turkulaiseksi ei tietenkään tulla, vaan synnytään, mutta sinun kohdalla poikkeus olisi jopa mahdollista! koti on siellä missä sydän on, ja jos tuntee olonsa jossain hyväksi, on asioilla tapana järjestyä!
t. Ikuinen turkulainen

r (Ei varmistettu)

Turkkussee tiätenki!

tiina (Ei varmistettu)

Minäkään en ole koskaan tunnistanut näistä hehkutuksista sitä turkulaisuutta, jonka itse tunnen - en tosin kovin hyvin. Kaunistahan siellä on, niillä tietyillä alueilla, mutta omien kokemusteni kautta turkulaisuus liittyy vahvasti jäyhään ja melko epämiellyttävään sisäänpäinlämpiävyyteen. Missään muualla en ole törmännyt vastaavaan. Mutta tämähän kertoo kai enimmäkseen vain siitä, että eri paikoista luomamme mielikuvat voivat olla joskus hyvin satunnaisia. Elämämme ja siinä viihtymisen tekevät oma lähipiirimme ja etenkin oma asenteemme ja kokemushistoriamme. Muualta aikoinaini tulleenna olen kyllä kokenut, että Helsinki pienuudessaankin on sen verran suuri, että täällä on helppo löytää paikkansa, jos vain haluaa. Tai ehkäpä melko moneen paikkaan on helppo päästä sisään opiskelijaelämän kautta :-) Hyvää elämää ja kepeitä askeleita sinulle, Eeva, rakastamassasi kaupungissa!

E (Ei varmistettu)

Tervetuloa Turkuun! Poikaystävä joutuu näemmä karsimään nyt useammin kirjastossa omista "TUOLLA SE NYT ON!" -supatteluistani ja hyllyn takaa -kurkkailuistani :D

tea (Ei varmistettu)

Viime vuosina olen asunut Helsingissä, Tampereella ja nyt Turussa. Sisään tähän kaupunkiin on vaikea päästä, ehkä se vaatii vielä aikaa. Ikkunasta näkyy Aurajoki ja mielessä kova kaipuu...minne?

Susanna (Ei varmistettu)

Voi näitä Turku-postauksia tulee aina sellanen Turku-kaiho! Syksyllä muutin muualle, mutta nyt entistä selkeämpänä näen että Turku on se, mihin mun on kuitenkin lopulta palattava.:)

lauralovesi (Ei varmistettu)

Jee, jee, jee, triljoona kertaa jee! Turku is *the* track.

Voit muuttaa Vekkulan yläkertaan, vassokuu. Petaan sulle sängyn.

Tiedän yhden aivan tavattoman ihanan puutalokämpän, joka laitetaan kohta myyntiin, mutta se on alle 50 neliötä. Teitä taisi olla kaksi? Täältä on varaa ostaa niin paljon enemmänkin tilaa, että ehkä haette varmaankin jotain hulppeampaa.

emmmi (Ei varmistettu)

mukavia kuvia, tuo katu minkä päässä näyttäisi hämäävästi avautuvan tuomiokirkko on mun lempipaikkani :) muutin lukio-opiskelun takia turkuun, asuin puoli vuotta ja mun oli paettava sieltä kun en viihtynyt. opiskeluja jatkan edelleen ja pakkomuutto takaisin on edessä, siispä kiitos sulle päätöksestä ja toivomus: auta minuakin näkemään turku edes hiukan samanlaisena kuin sinä sen näet! onnittelut rohkeasta päätöksestä ja hyvää uutta vuotta! :)
p.s. ihana blogi kaikin puolin! :)

Paletti (Ei varmistettu)

Kauniita kuvia, nuo kaksi keskimmäistä entisen kotitaloni edestä.
Tervetuloa takaisin! Tekee hyvää kaupungillekin, että siellä asuu ihmisiä, jotka ovat siellä kotonaan. :-)

Lotta / 52mekkoa.blogspot.com (Ei varmistettu)

Onnittelen rohkeudestä seurata omaa sisäistä ääntään, niin jos tekee niin ei voi mennä vikaan. Nyt tunnustan jotain järkyttävää, en ole ikinä käynyt Turussa! :O

Sini (Ei varmistettu)

Ihanaa Eeva! Tervetuloa kotiin. :)

Eeva (Ei varmistettu)

Kiitos ihanista kommenteistanne. Toivon, että tekin kaikki löydätte paikkanne, minä olen omani löytänyt.

Mimme (Ei varmistettu)

Eiheiheih! Itse olen jättämässä Turun ensi syksynä ja muuttamassa Tampereelle, en suoranaisesti innoissani, mutta minun on tavallaan pakko. Ajattelen jo nyt haikeana lähtöä, eikä tämä auttanut yhtään :/ Noh, onneksi sitä voi sitten joskus palata...

v (Ei varmistettu)

Hassua.. Olen itse asunut opiskeluiden takia osittain Turussa, muuten Tampereella. En ole vieläkään päässyt Turusta "jyvälle" ja kaipaan aina Tampereelle siellä ollessani. Hienoa että olet kuitenkin päättänyt tehdä niin kuin sinusta TUNTUU eikä niin kuin olisi "järkevää".

Oola (Ei varmistettu)

Oi, olen lapsuuteni muuttanut edestakas ympäriinsä, mut yhtäkkiä huomasin et asunut Turussa 18vuotta! Nyt olen alkanut miettiä, että pitäisikö hetki asua jossain muualla. Mutta aina katuja katsellessani, pieniä kaupungin ihania ihmeitä miettiessäni sydänpohjaani riipaisee. Olen vain kaupungissa niin yksinäinen kaikkien ystävien muuttaessa muualle töiden ym elämänmuutosten perässä. Mutta jos asuu hetken muualla, ehkä rakastaa kaupunkia vielä enemmän... Onko se mahdollista?! Jos nyt jo, minä sydänjuuriani myöten savolainen, vannon Turun nimeen xD
-Oola ( twinnerstakeitall(dot)blogspot(dot)com)

Waylon (Ei varmistettu)

All of my questions stelted-thanks!

Andre (Ei varmistettu)

The aibtliy to think like that is always a joy to behold

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.