Itsenäisyyspäivä

Terkkuja itsenäisyyspäivän vastaanotolta!

Kapteeninkadulla juhlin mustassa pikkumekossa, mutta väkisinkinhän sitä miettii, mitä laittaisi päälle, jos saisi kutsun itsenäisyyspäivänä siihen toiseen etelähelsinkiläiseen linnaan.

Ja mitä vastaisi niihin kysymyksiin, joita vierailta aina kysytään. Yksikin väärä sana niin sitä olisi lööppien kansissa ja vihaamiselle olisi jo perustettu oma Facebook-ryhmä, internet-meemi ja Twitter-hashtag. (Muistatteko sen viimevuotisen skeittaripolon?)

Kuten, mitä itsenäisyys sinulle merkitsee. Kamala ansa, sehän voi tarkoittaa Suomen itsenäisyyttä tai itsenäisyyttä yleisemmällä tai henkilökohtaisella tasolla. Jälkimmäisestä minulla on ajatuksia, joita monien on vaikea sulattaa, kuten tämänkin blogin lähihistoriassa on nähty. Niitä ei ehkä kannattaisi alkaa ladella telkkarissa kolmen minuutin haastattelussa.

Jos kyse olisi Suomen itsenäisyydestä, en ehkä tietäisi, mitä vastata. Tämä on ainoa Suomi, jonka olen koskaan tiennyt. Olisin varmasti puhunut papastani, joka oli sotaveteraani. Hän kuoli tänä vuonna. Ajattelin pappaa eilen, kun katsoin veteraanien saapumista linnaan. Pyyhkäisin salaa pari kyyneltäkin lautasliinaan ennen kuin palasin päivän polttaviin aiheisiin ultramariini ei sovi kenellekään ja vieläkö noitakin kampauksia tehdään.

Muistin yhden itsenäisyyspäivän vuosien takaa, kun pappa ja veteraanikaverinsa olivat meillä kylässä. Katsoimme Tuntemattoman sotilaan ja mietin, miten hullua on se, että heille elokuva on totta. Ehkä silloin ymmärsin, mitä itsenäisyys merkitsee toisille.

Mutta palatakseni tähän vuoteen, Linnan juhlissa parasta oli kyllä arkkiatri Pelkonen. Mikä viisas, lempeä mies - idoliainesta. Jos sinulla on 24 minuuttia aikaa, suosittelen kuuntelemaan eilisen radiohaastattelun, jossa arkkiatri puhuu onnellisesta elämästä.

Rentouttavaa sunnuntaita, kamut!

Kommentit

Meduusa (Ei varmistettu)

Itselläkin auttamatta alkoivat silmät vuotamaan kun veteraanit astelivat sisään, intoa silmät loistaen. Oli anarkistit mitä mieltä vaan, mutta kyllä veteraanit olivat ne juhlat ansainneet :)

Eeva Kolu

Joo, musta linnan juhlilla on niin merkittävä arvo koko kansaa yhdistävänä hupina, symbolina ja yhteiskunnallisena instituutiona, että kyllä tässä maassa hassataan rahaa hölmömpiinkin asioihin :)

Toinen haudutus

Naulan kantaan, Pelkonen sai minustakin fanin. Harvemmin olen juhlia viitsinyt aikuisiällä katsella, mutta kun Yle kerrankin tarjosi jotain ulkosuomalaiselle veron vastikkeeksi, niin piti hetki herkistellä. Ja naureskella, koska onhan se hupaisaa veikata, millä todennäköisyydellä laahus tulee tallatuksi kättelyjonossa.

Eeva Kolu

Miten ne miehet ei vieläkään osaa varoa edellä kulkevien naisvieraiden laahuksia!

Täysin samaa mieltä.

Tuo kuva on muuten tosi suloinen: tulee mieleen pieni Eeva, joka jännittää ennen päiväkodin joulujuhlan esitystä, ja samalla kuitenkin näytät tyylikkäältä! Se on varmaan tuo tyttömäinen ilme.

Eeva Kolu

Naulan kantaan, vielä jos päiväkodissa tarjoiltaisiin samppanjaa :D

mikko rekisteröimätön (Ei varmistettu)

ihana postaus!

Riikkamyy (Ei varmistettu)

Mistä on aivan ihastuttava mekkosi peräisin?

Eeva Kolu

Heippa, mekko on Rinascimenton ja löytyi Santorinilta :)

Riikkamyy (Ei varmistettu)

Mistä on aivan ihastuttava mekkosi peräisin?

Miss T (Ei varmistettu)

Kiitos arkkiatri Pelkosen haastatteluvinkistä! Tuli lempeä, hyvä, rauhallinen olo.

Vierailija (Ei varmistettu)

Arkkiatri Pelkonen on kyllä uskomattoman upea mies! Omassa publiikissanikin herra puhui niin viisaita sanoja, että kyynel hiipi silmänurkkaan... Linnan juhlien kolmiminuuttinen oli kyllä suvereeni osoitus täydellisestä haastatteluvastauksesta. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.