Jugurttijätski tulee, suu auki!

Sain mailiini tiedotteen, jossa kerrottiin, että frozen yogurt eli froyo eli jugurttijäätelö eli jäädytetty jugurtti eli... no, ehkä sillä ei ole vielä vakiintunutta suomenkielistä nimeä. Mutta kuitenkin, että se on nyt tulossa todenteolla ja tohinalla Suomeen, oikein ison ketjun voimin. (Ikävä kyllä en nyt muista ketjun nimeä.)

Helsingin Töölöön jugurttijätskivallankumous on kuitenkin jo tullut pari kuukautta sitten, kun sinne avattiin Yobot. Paikka on pieni, kiva ja kotikutoinen, ja sitä pyörittävä amerikkalaisherra erittäin mukava. Pisteitä myös Kaffa Roasteryn kahveista.

Koneesta otetaan itse mieleinen määrä viikon makuja, jonka jälkeen annokseen kauhotaan päälle halutut sörsselit ja kastikkeet. Koko homma maksetaan kilohinnalla ja sitten  harhaillaan purkki kädessä kohti puistoa.

Vaihtoehtoisesti voi myös istahtaa ulos söpösille penkeille lusikoimaan jugua ja bongailemaan ohi jolkottelevia staffordshirenbullterriereitä. (Töölössä näemmä kaikilla on nyt staffi, ja sehän sopii minulle.)

Lopuksi juodaan ilmaiset espressot tsekkaamalla FourSquareen (tai siis muut juovat, minä en, koska pidän FourSquarea paholaisen keksintönä. Siitäkin huolimatta, että sillä saa ilmaista kahvia. Silti - FourSquare on creepy, terveisin foliohattu).

Jaksan edelleen intoilla siitä, että tällaisia pieniä puljuja ilmestyy, ja vielä ydinkeskustan ulkopuolelle (tosin ne olisivat kyllä varsin tervetulleita sinne ydinkeskustaankin). Yksinkertainen, mutta toimiva idea ja pienet liiketilat - ei se sen enempää kaipaa. Ihanaa, että se aletaan vihdoin hiffata, ja ainakin Yobotissa asiakkaitakin riitti.

(Seurueen ilmeistä voi ehkä päätellä, maistuiko.)

Toivotan siis Yobotin tervetulleeksi ja jään innolla odottamaan, tapahtuuko froyon läpimurto Suomessa ja missä mittakaavassa. Itse en ainakaan aio olla haraamassa vastaan.

Yobot osoitteessa Runeberginkatu 54 A, Helsinki.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllähän Helsingissä on ollut Iso Roban Kippo (https://www.facebook.com/pages/Kippo-Yogurt/133866383308514?ref=ts , http://www.kippoyogurt.com/kippo/home.html) jo ainakin vuoden päivät. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jee, asiaa! Kyllä on frozen yogurt-paikkoja Suomeen odoteltukin! Vielä kun uskaltaisivat tänne pohjoiseen periferiaan (Keski-Suomi) asti! Lisäksi odottelen hyviä smoothiepaikkoja, sitä, että Skittless-karkkeja myydään lähi-Prismassa, ja muutaman muun amerikkalaisen erikoisuuden rantautumista tänne koti-Suomeen. Toisaalta, jos kaikkea kivaa saisi Suomesta, niin olisiko se sitten enää niin hienoa ja spesiaalia... Ehkä ei :)

Eeva Kolu

 

Vierailija, niin on, mutta tämä juttu käsitteli nyt tällä kertaa Töölön uutta tulokasta :)

Vierailija, mutta eikös Skittlesejä saa ainakin kaikilta R-kioskeilta? Smoothiepaikkoja alkaa jo olla ainakin Helsingissä, Turussa ja Tampereella, joten eiköhän ne pian sinne Keski-Suomeenkin rantaudu! Tosin en ole itse löytänyt vielä yhtään, jossa smoothiet olisivat kohtuuhintaisia JA hyviä. Se tuntuu olevan joko-tai.

Tsirp (Ei varmistettu)

Turussa on jogurttijäätelöä saanut ainakin sieltä Hansan italialaisesta jäätelöbaarista. Namnam.

Eeva Kolu

Tsirp, totta, ja esim. kirjaston kahvilasta saa myös. Tässä on kuitenkin vähän eri idea, sillä froyo-paikoissa jugurttijäätelö ei ole erikseen "maku" vaan kaikki jätskit tehdään jugurtista ja niitä saa puolestaan erimakuisina. Maailmalla jugurttijätskipaikat ovat yleensä ihan oma juttunsa, ja sitten taas perinteiset jätskibaarit, gelato-paikat yms. oma juttunsa. Tämä idea on nyt näköjään sitten tulossa Suomeenkin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Yobot oli käydessä pettymys, piti jatkaa pyöräilyä Kippoon. Paikka toimisi paremmin, jos sieltä saisi Kipon tapaisesti myös tuoreita hedelmiä ja marjoja. Strösseleitä, suklaata jne. hakevalle tietty oiva paikka, mutta miksi pilata ihanan raikas jugurtti tunkkaisilla sokerikasoilla..

emmi / nofashionvictims.com (Ei varmistettu)

Tennariin avatiin viikko tai pari takaperin Jogo, kävin testailemassa avajaisissa ja oli kyllä herkkua - sieltä sai tuoreita marjoja ja hedelmiä, joita itse kaipaan frozen yogurttiini (ihana sanahirviö), ja laktoositonta jugua, josta ekstraplussaa meikältä! :>
Sää puhut kuitenkin varmaan tossa alkukappaleessa Yo!-ketjusta, jonka avajaisiin tais päivä tai pari sitten tupsahtaa kutsu. Täytyy sekin varmaan mennä kyl testailemaan, jahka aukeaa...

Eeva Kolu

Vierailija, mäkin tykkäisin enemmän tuoreista hedelmistä ja marjoista, mutta niiden pitäminen freeseinä tuo pienyrittäjälle aika paljon enemmän hommaa ja rahanmenoa (ja luultavasti myös terveysvirastobyrokratiaa) kuin karkkien ja strösseleiden, ja ei ehkä siksi ole kaikkien mielestä vaivan arvoista. Onneksi jätski on hyvää ilman mitään ylimääräisiä hörselöitäkin :)

Eeva Kolu

Emmi, herraisä, näitä paikkojahan tulee kuin sieniä sateella! Täytyy ihan tutkivan journalismin nimissä testata kaikki, kun ensi kerralla tuun Helsinkiin :)

Alice
My blueberry dream

Jeee! Kiitos tästä Eeva (ja Emmiki tosta tennarin paikan vinkkaamisesta)! Oon vihdoin ja viimein parin viikon päästä tulossa pidemmäksi viikonlopuksi helsinkiin joten tämä vinkki menee nyt korvan taakse.Olen hurmiollisesti jäätelöfani joten veikkaa että fro-yo  uppoaa ihanasti myös. Keski-suomesta ei tosiaan vielä saa. (mutta kyllä täältä smoothieita saa monestakin kahvilasta ja shakerista saa semmoset smoothie drinkit alkoholilla ettei paremmasta väliä.) 

Mariannee (Ei varmistettu)

Ja esim. Spice Icesta saa nykyään jugurttijätskiä (sisältäen 20% jugurttia, hmm).

Ajattelin itse kokeilla tehdä herkkua tänään. Netistä löytyy reseptejä, vaikkapa: http://www.yogurt-everyday.com/frozen-yogurt-recipes.html

Eeva Kolu

Alice, kiva että tästä oli hyötyä! Kivaa Helsingin-reissua :)

Mariannee, ja jugurttijätski on siinä mielessä vielä kiitollinen, että se on kaikista helpoin jäätelö saada onnistumaan kotona :) 

loviisa (Ei varmistettu)

Ou jee! Rukouksiini on vastattu!!!:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hehee, alkoi naurattaa tätä lukiessa, sillä ite asun töölössa ja mulla on staffi :D olen ilmeisesti siis kokoajan ollut tietämättäni oikea stereotypian helmi! Jostain kumman syystä olen onnistunut missaamaan tämän jätskipaikan eli kiitos vinkistä!

Vierailijavierailija (Ei varmistettu)

No viimeinkin! Kivaa!
Olin USA:ssa vuonna 1995.... ja jugurttipaikkoja oli jokapuolella ja jugurttijätskiä sai myös kaupasta ostettua samalla tavalla kun jäätelöäkin.

Eeva Kolu

Loviisa, oi ihanaa, näin ne haaveet toteutuu :)

Vierailija, joo oli kyllä hassua, kaikki tuosta ohi kävelevät koirat oli staffeja! Kalliossa taas kaikilla on mäyris ja Turun keskustassa jackrussell. Itse harkitsemme näiden rotujen välillä, tällä hetkellä staffi vahva ehdokas :)

vierailijavierailija, joo, tämä jugurttijäätelö taitaa olla alunperin varsin amerikkalainen juttu :)

Vierailija Töölöstä (Ei varmistettu)

Hei!

Kaikille tuoreita marjoja yobottiin kaipaileville, omistaja on luvannut ottaa ne valikoimiinsa pysyvästi heti, jahka viereisen torin marjamyyjät taas aloittavat. Vierailevina tähtinä niitä on talven ja kevään mittaan jo nähty :)

Mölli (Ei varmistettu)

Kluuvin yläkerrastakin on jo syksystä asti saanut froyoa siitä kahvilasta mistä saa luomukahvia.. Kuulemma rasvatonta ja hylaa ja lisukevaihtoehdotkin tosi runsaat ja monipuoliset (ja tervelliset :D) marjoista pähkinöihin.

kickis (Ei varmistettu)

Aaahhahhhaaaa :D Onks Turun keskustassa kaikilla russeli? Mullakin on, mutta onneksi asun Martissa asti :DDD Sielläkin niitä kyllä tulee joka lenkillä vastaan.

Eeva, oot ihku <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Asun Kalliossa ja minulla on KAKSI mäyräkoiraa ;) Stereotypiapisteitä liikeni heti tuplasti (Tosin toinen on pentu eli lasketaanko se kokonaiseksi vai vasta puolikkaaksi? Tai oikeastaan koska se on pentu, sillä on luonnetta vielä 1,5 mäykyn verran... argh...)!

Iso ketju, jolla fro-yo uutukaisena konseptina on Ingman. Onpa heillä ihan Jumbossa fro-yo -baarikin perusjätskikiskan vieressä.

Eikä muuten ollut liian makeaa ainakaan heidän versionsa, pointsit siitä!

Kitty X (Ei varmistettu)

Oi Eeva Eeva... Olet maailmankaikkeuden paras kirjoittaja, mutta miksi tekstissäsi lukee `jugurtti`? :D Ainakin tämä äikänope on aina kuvitellut, että sanan kirjoitusasu on joko `jogurtti` tai jopa `jukurtti`, muttei noiden sekamuoto...

Ihanaista päivää sinulle!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mietinkin tässä eräänä päivänä jogurttijäätelöä syödessäni, että onkohan niitä tullut jo Suomeen :) Nyt näemmä on! Herkkua ja pikkuisen kevyempää, kuin jäätelö :) Täällä saa automaateista tursottaa eri makuja suoraan kuppiin ja sitten kauhotaan keksinmuruja, suklaarakeita, hedelmiä ja muita lisukkeita päälle ja koko herkku maksetaan painon perusteella :)

Onneli/ http://onnelin.blogspot.com (Ei varmistettu)

Mmmmm, kummilikan naapurissa eli ihan must! Tulikohan tuo sen yhden herkkukaupan paikalle, sielläkään en ehtinyt kertaakaan saada. Toivottavasti tuo ei katoa ennen kuin ehdin paikalle ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ooh Eeva! Foliohattupäisiä bloggaajia ei ole koskaan tarpeeksi! <3

Blogistasi en osaa kommentoida muuta kuin että eksyin tänne juuri ja pidän lukemastani. Kiitos :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.