Juhannusaamuna

Juhannus kaupungissa ei mennyt suunnitelmien mukaan, mutta oli silti aika hauska. Sain yllätysvieraita ja yllätyspullaa. 

Alkuperäisissä suunnitelmissani olisin istunut kallioilla vilttiin kääriytyneenä, siemaillut viiniä ja katsellut, kuinka aurinko laskee merelle. Tiedättehän, kesäyön taikaa... Tosiasiassa istuimme koko illan sadetta paossa olohuoneessani. Aamulla keräsin asunnostani paljon enemmän tyhjiä kivennäisvesi- kuin viinipulloja. 

Mutta onneksi älysin, että kallioilla voi istua koska vain - ei siihen juhannusta tarvita, vain kohtuullisen vakaa sää ja vähän lämpöä. Vielä ehtii.

Sitä paitsi illanvietto oli kaiketi hyvä, jos seuraavana aamuna joutuu tiskaamaan joka ikisen omistamansa astian. (Onneksi eiliseltä oli jäänyt juuri sopivasti yksi pala kakkua - vein sen sänkyyn ja söin peiton alla ennen savotan kohtaamista.)

Olen alkanut salakavalasti pitää tiskaamisesta. Tiskaan aina edellisen päivän astiat aamulla herättyäni, vaikka uusimpien tutkimusten mukaan päivän haastavin työtehtävä pitäisi tehdä heti ensimmäisenä aamusta. Mutta minusta on kiva aloittaa uusi aamu puhtaalta pöydältä, kirjaimellisesti. Kun tiskit on tiskattu ja pöydät pyyhitty, tulee sellainen olo, että nyt olen valmis sille mitä ikinä seuraavaksi tapahtuukin.

Tänään päivän merkittävin tapahtuma on toistaiseksi ollut se, kun kävelin Katajanokalle ehkä kaupungin ainoaan auki olevaan kahvilaan ja söin kinkku-juustovoileivän. Se oli aika hyvä voileipä.

Kommentit

misa (Ei varmistettu)

Kaupunkijuhannus täälläkin! Keskustassa pyöräillessä olin jopa hieman pettynyt kun kaupunki ei lupauksista huolimatta ollutkaan tyhjä. Mutta tuon kakun reseptillä jaksaisin ehkä kohdata tämänkin vastoinkäymisen hieman paremmin...

Eeva Kolu

Lupaan laittaa reseptin lähiaikoina! Kivaa kaupunkijuhannuksen jatkoa :)

Anne, (Ei varmistettu)

Onko Pellegrini-pullosi lasia vai muovia? Mikä pettymys kun oman lähikaupan tarjonta oli pelkkää muovia.

Eeva Kolu

Lasia tietty, eihän muuten oo mitään pointtia ostaa Pellegrinoa! :)

Risku (Ei varmistettu)

Olen keski-ikäinen nainen ja iloitsen blogisi kautta nuoruudesta. Sulla on ihana taito kirjoittaa asiasta kuin asiasta raikkaasti ja kauniisti. Ja reseptisi ovat jumalaisia.

Eeva Kolu

Kiitos Risku, ihana palaute! :) 

Oi, mitä juotavaa kannussa on? Näyttää virkistävältä ja makealta! :) Ihanaa juhannusiltaa, Eeva!

Eeva Kolu

Heippa, se on roseesangriaa, laitan ohjeen pian :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Melkein herkistyin kohdassa, jossa kerroit vaivihkaa alkaneesi pitämään tiskaamisesta, sillä itselleni on käynyt samoin. Pitkään sivutajunnassani toivoin jotain sellaista, koska tuntui hölmöltä, että niin arkinen ja väistämätön toiminta ärsyttää. Sitten selkäni prakasi ja liikkuminen oli pitkään todella vaivalloista. Tiskaaminen oli ensimmäisiä asioita, joita pystyin alkaa kotona tekemään, vaikka sekin seisominen oli aluksi vaikeaa, ja yhtäkkiä oli mukavaa, että sai tiskata...Hullua, että vaaditaan niin rankkoja juttuja, että asenne elämää kohtaan muttuu, mutta tosiaan tiskaaminen symboloi tällä hetkellä mulle jotain oleellista..

Eeva Kolu

Kiitos kommentistasi - se oli hyvä esimerkki siitä, että upeutta löytyy yllättävistäkin paikoista (ja usein just niistä). Paljon tsemppiä jatkoon!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko nuo ne samat yrtit, jotka istutit kaupan yrttiruukuista, joista postasit aiemmin? Vaadin saada tietää, mitn saat ne menestymään?? :) Mulla on aina kuollu ne kun olen yrittänyt samaa!

Eeva Kolu

Ne yrtit ikävä kyllä kellahtivat kun lähdin viikoksi Pariisiin enkä lahjonut ketään kastelemaan :D

Zarza (Ei varmistettu)

Tiskaaminen on enimmäkseen mukavaa, mutta mun mielestä on enemmän zen hoitaa tiskit illalla ja aamulla herätä puhtaaseen keittiöön. Tapansa kullakin! Jos et pääse jostain inhokista eroon, on vaan parempi alkaa pitämään siitä – niin kuin tiskaamisesta.

Ana (Ei varmistettu)

Eeva, mistä nuo ihanat kristalliset juomalasit ja kannu ovat peräisin?

Eeva Kolu

Heippa Ana, tämä vastaus ei nyt varmaan auta yhtään, koska lasit ovat ravintolatukusta ja kannu taasen on ikivanha jostain Vapaa-Valinnasta tms. :D

I May Say (Ei varmistettu)

Kaupunkijuhannus täälläkin. Tosin, suburbiassa ei paljon haitannut, et naapuripihat olivat tyhjät. Grillailtiin, saunottiin, lenkkeiltiin, pyöräiltiin ja nukuttiin ipanan vieressä päikkäreitä. Mä niin tykkään olla kotona kaikki juhlapyhät, etenkin nyt kun on oma pieni piha ja sauna sekä grilli.
Ja silloin kun asuin keskustassa, vietin monen monituiset juhannukset kaupungissa. Silloin joskus oli aina lämmintä ja aurinkoista, joten suunnattiin usein Suokkiin (ja jatkoille jne)

riiiiiiiina (Ei varmistettu)

Erosin keväällä 3v suhteesta ja yksi ylivoimaisimmista asioista pikkuiseen yksiöön muuttaessani oli tiskaaminen. Koko elämä tuntui muuttuneen - ei yhtään kivuttomasti - ja kaiken kukkuraksi multa hävisi tiskikoneen tuoma luksus. Kun naapurini vielä pyysi mua olemaan kolistelematta keittiössä klo 22:00 jälkeen (pääsen töistä tuntia ennen sitä) meinasin olla epätoivoinen haasteen edessä.

Mutta kas kummaa, aamutiskaaminenhan on mitä meditatiivisinta ja raikastavinta puuhaa! Mulla tulee täsmälleen sama olo kuin sulla: edessäni on säkenöivän tyhjä tiskiallas, joten uusi päivä, bring it on ja näytä haasteesi.

Kiitos taas upeasta kirjoitustyylistäsi ja tavastasi katsella maailmaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.