juhlien jälkeen

Tarkoituksenani oli postailla hieman juhannustunnelmia. Pääsin tähän ensimmäiseen kuvaan, jonka jälkeen väsähdin ja luovutin. Tässä kuitenkin minun ja siskoni Stella-koiran virallinen, kansallismielinen juhannusportretti. Vain koivunoksa, kirves ja kossupullo puuttuu (luojan kiitos).

 

 

Naureskelimme koko juhannuksen Niksi-Pirkasta bongatulle vinkille, jossa kehotettiin askartelemaan kuoharipullon korkin rautalankahäkkyrästä pieniä tuoleja, joihin voi häissä asettaa paikkakortit. En voinut vastustaa viimeisenä aamuna kiusausta askarrella mokomat oikeasti muiden vielä nukkuessa (jotenkinhan se aika on saatava kulumaan, kun on taipumuksena herätä neljä tuntia ennen muita).

 

Nyt ne pienet rautalankatuolit paikkakortteineen seisovat rivissä keittiön pöydällä ja muistuttavat tyypeistä, joita täällä oli. Ja jotka lähtivät jo.

 

Se näky sai sisäistämään, että juhlat ovat ohi. Ja kas, sieltä se vanha tuttu vieras taas ilmestyikin - hiljalleen alaselästä kohti rintakehää hiipivä juhlienjälkeinen ahdistus, joka saa hartiat kiristämään ja hengityksen tuntumaan raskaalta. Ei siitä, mitä on tehnyt, vaan siitä, mitä ei ole tehnyt. Silloinkin kuin mitään erityistä tehtävää ei edes olisi. Miksi se tulee aina? Onko se luterilainen työmoraali? Vai pelkästään nykyaikaa? Sähköpostin ja digitaalisten kellojen babylon, niin kuin ne kaksi telkkarissa ympäri maailmaa reissaavaa tyyppiä sanoisivat?

 

Onneksi viikonlopussa on kaksi päivää. Kun yhden käyttää ahdistumiseen ja syyllisyyden potemiseen, voi toisen pelkästään nauttia. Juhannus oli siitä hieno, että näitä silkkaa juhlaa ilman huolta huomisesta -päiviä oli kaksi.

 

Kerron niistä myöhemmin. Nyt avaan telkkarin, sen älämölö peittää yleensä alleen jopa sunnuntaiahdistuksen.

Kommentit

Nora (Ei varmistettu)

Mikä ihana juhannusneito seppeleineen ja mekkoineen! (Ps. Tommonen mekko on p a k k o saada, yhyy.)

annukka (Ei varmistettu)

Ihanat juhannuspimut! <3

Eeva Kolu

Kiitos kaunis molemmille! Nora, mekko on Gina Tricotista mutta ostin sen silloin kun maassa oli vielä lunta. Ehkä alerekistä löytyy?

Lawanda (Ei varmistettu)

Frankly I think that's absoultley good stuff.

vuinafqprs (Ei varmistettu)

Nailnx zguxbcvkovsr

Cayden (Ei varmistettu)

And I thouhgt I was the sensible one. Thanks for setting me straight.

Matty (Ei varmistettu)

I was looking eevrywhere and this popped up like nothing!

dluqhh (Ei varmistettu)

MKVQv9 dnxxeysaxnmu

Zeal (Ei varmistettu)

Your aswner was just what I needed. It’s made my day!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.