kashmirinpehmeät ballerinat

Olen ihminen, joka tirauttaa kyyneleen Kansallisbaletin näytöksen lopuksi ja tekee sen jälkeen kotona viikon piruetteja villasukissa (liukuu hyvin). Odotin Black Swania kärsimättömänä yli vuoden, tunnen vetoa säärystimiin ja kiukustun, kun media tituleeraa Mikhail Baryshnikovia "parhaiten Sinkkuelämää-roolistaan tunnetuksi näyttelijäksi".

 

En elämässäni kadu mitään niin kuin sitä, että lapsena lopetin tanssitunnit. Nykyään kohtalonani on olla ballerina, jota pidetään vankina kömpelössä ruumiissa - mutta onneksi baletti tuottaa suurta nautintoa myös meille katsojille, ilman verisiä varpaita ja nyrjähtäneitä nilkkoja.

 

 

 

 

Bongasin Malian blogista J.Crew'n ihanan kamppanjakuvasarjan. Siinä balettitytöt ja -pojat mainostavat kashmirneuleita.

 

Rakastan kashmiria, rakastan balettia, rakastaisin J.Crew'takin jos ne peijakkaat suostuisivat toimittamaan Suomeen. Siispä selvä, että tämä kamppis oli minun kohdallani hitti!

 

 

 

 

 

 

 

Jäljelle jää olennainen kysymys: järjestetäänköhän Tampereella aikuisbaletin alkeiskursseja?

 

Kuvat: J.Crew

Kommentit

Sisko (Ei varmistettu)

Tampereella ainakin Sampolassa (työväenopistolla) alkaa nyt syksyllä aikuisbaletin alkeiskurssi, tosin ilmoittautuminen alkoi viime tiistaina eli kiire on jos meinaat vielä ehtiä ilmoittautumaan. :) Samoja haaveilen itsekin.. Ihania kuvia taas, kiitos Eeva!

Eeva Kolu

Sisko: ja minä kun mielestäni katsoin, että se kurssi oli "balettia jo tanssineille" vaikka olikin jostain epäloogisesta syystä alkeiskurssin nimellä? Täytyypä tarkastaa uudestaan...

kay (Ei varmistettu)

Järjestetään! Kannattaa vilkaista Ahjolan ja/tai työväenopiston tarjontaa, niissä on ainakin edellisinä vuosina ollut alkeisbalettia aikuisille. Itsekin yhden syksyn "bulleriinoissa" käyneenä suosittelen lämpimästi :)

Nina (Ei varmistettu)

Itsekin aloitin baletin viime keväänä ensimmäistä kertaa elämässäni ja olen rakastanut joka hetkeä. Nyt tuntuu hassulta, että olen haaveillut baletista vuosia ja nyt vasta uskaltauduin mukaan tunneille, mutta onneksi edes nyt... Eli kannustan ehdottomasti etsimään itsellesi sopivan paikan harjoittelun aloittamiseen, mutta varoitan, että tämä on aika koukuttava laji ;)

Muiden aikuisina baletin aloittaneiden tunnelmia ja vinkkejä voi muuten lueskella esim. täältä: http://balettia.blogspot.com/

Marita (Ei varmistettu)

J.Crewn vaatteita saa muuten nykyään net-a-porterista.;) Ainoa ongelma on kashmirneuleiden huikeat hinnat...

Eeva Kolu

Kay: oi kiitti, toi Ahjola ei olekaan itselleni tuttu. Google töihin! ************* Nina: kiitos innostavasta kommentista, nyt polttelee vieläkin enemmän :) Täytyypä etsiä jostain alkeiskurssi. ************** Marita: niin saa, mutta siellä on aika suppea valikoima, ja tuntuu ettei siellä ikinä ole just niitä vaatteita joita olen ihaillut J.Crew'n omilta sivuilta. Buu.

Unia (Ei varmistettu)

Muistan miten mietiskelin Black Swania katsoessani, että milloinkahan balettipukeutumista aletaan hyödyntää streetwear -osastolla ihan tosissaan. Trikoot ja säärystimet on kiva juttu, kerrostetuista topeista puhumattakaan! Näkeehän ratsastusvaatteitakin katukuvassa, miksei siis myös balettikamppeita?

Heidi (Ei varmistettu)

Fiilis fitness ainakin järjestää, Työväenopiston kurssit on jo täynnä! Itsekin tyhmänä missasin sen ilmoittautumisen.

Sari (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva taas. Mahtavia kuvia!

Olisin pienenä halunnut kovasti balettiin, mutta jaloissa oli vähän häikkää, joten lääkäri ei suositellut ja näin ollen äiti ei päästänyt. Kannoin kotiin sitten kirjastosta belettikirjoja ja koitin tehdä itse ;)

Jaloissa on tälläkin hetkellä hieman ongelmia, mutta balettihaaveet eivät ole silti kadonneet, vaan nousevat kyllä säännöllisesti esiin. Pitäisiköhän sitä kokeilla aikuisbalettia? Tekee sen minkä pystyy ja ainakin mieli olisi onnellinen.

Minna (Ei varmistettu)

Uusimmassa Annassa on juttu wannabe ballerinoista ja taitaa porukalla olla omat nettisivutkin =)

Pee (Ei varmistettu)

Olen tanssinut aikuisbalettia on/off vuosikaudet, nyt täällä ulkomailla asuessani se on jäänyt, kun en ole jaksanut alkaa selvittelemään missä olisi hyviä tunteja, opetusta englanniksi etc. Joten olkoot tämä pieni tauko baletista. Löysin kuitenkin inter-sportista (tai joku vastaava..) pari viikkoa sitten Repeton vaaleanpunaiset nahkaiset balettitossut ja piti selitellä itselleni aika tiukasti, etten niitä NYT tarvitse. Mietin jo niiden käyttämistä kotitossuina yms yms muita selityksiä.. no ihanat olivat, mutta pysyin tiukkana ja kauppaan jäivät. Viikon päästä siitä näin yhdellä tytöllä kaupungilla, oletettavasti samat, tossut ihan katukäytössä :D Siinä on balettitossuhuuma viety pitkälle! Niissä pohjissa, kun ei mitään vahvistusta/tukea ole, pelkästään jumppatossun nahkapohja. Eli siis ihanat kuvat! Vaaleanpunaisia säärystimiä halusin AINA pienenä, enkä niitä ole vieläkään saanut. Voi traumoja :D

Nora (Ei varmistettu)

Luulin olevani ainoa, joka kyynelehtii klassista balettia nähdessään. Kiva kuulla, että meitä on muitakin! Se kauneus on vain liikaa kaltaiselleni herkkikselle. :') Itse kävin esibaletissa 4-vuotiaana, mutta eräänä kertana tulin itkien pois kun "täti huutaa" :'D Joskus on kaduttanut se, etten sen koommin ole balettia tanssinut, mutta vielä suuremmat traumat olisin varmaan saanut, jos minua olisi pakotettu jatkamaan.

Tuo kuvasarja on muuten upea, aaah.

Emmanuelle (Ei varmistettu)

Minäkin lapsena halusin balettiin, mutta kotikaupungissani ei järjestetty balettitunteja. Syksyllä 2008 uskallauduin aikuisbalettiin ja kaksi vuotta kävin tyytyväisenä siellä. Kunnes se ryhmä lopetettiin ja baletti jäi. Mutta vielä joku päivä menen takaisin aikuisbalettiin! Tunneilla olin varmaan maailman kömpelöin ja jäykin ballerina, mutta se ei haitannut. Niiden kahden vuoden jälkeen olen ollut vähemmän kömpelö ja jäykkä. :)

Toivottavasti pääset balettitunnille! Noi on muuten ihania kuvia(neuloja kiinnitti huomion heti hienoihin neulepaitoihin) ja sun blogisi on yksi lemppareistani.

http://7merta.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Peelle:
ma toteutin sisaista balleriinaani taannoin niin etta vein nahkaiset balettitossut suutarille joka laittoi niihin kumipohjat, ja nyt ne on ihan kaupunkikelpoiset :)
(siis omasta mielestani, jos ei muista ole niin toivon etta ette sano sita kovin suoraan ja saan jatkaa eloa siina illuusiossa etta ne on muistakin hauskat).
sitten kun mulla elakkeella on aikaa niin aloitan aikuisbaletin! (ja pianonsoiton)
--- sari

LauraL (Ei varmistettu)

Fiilis fitnesstä suosittelisin! Mahtava paikka ja opettaja on todella pätevä ja mukava.

Pee (Ei varmistettu)

Sari, mahtava idea! Mietinkin olisikohan se mahdollista :D Sillä toisella tytöllä ei kyllä ollut kumipohjia niissä, mutta ideasta tykkään kyllä! hmm..

Venla (Ei varmistettu)

Joo! Ahmin pienenä kaikki balettiromaanit ja itkin itseni uneen, kun asuin niin kaukana balettitunneista. Piirsin ballerinoja ja hamstrasin tekniikkakirjoja- . Aikuisbalettia aloitin vaihdossa lukioiässä, opettaja harmitteli, että ties minkä menettivät näissä taipuisissa jalkaterissä :D
Jotain aussiteinihöppäbalettisarjaakin katsoin vain balettituntien takia.. Black Swan repi ja osui omaakin elämää tosi syvältä.
Haave on nähdä kaikki klassikot teatterissa- ja enemmän..

Anna (Ei varmistettu)

Olen useampaan otteeseen elämäni aikana miettinyt, miksi en koskaan pienempänä mennyt balettitunneille. Jälkeenpäin olenkin usein löytänyt itseni kadehtimassa ballerinojen ryhdikästä ja siroa olemusta. Jotenkin veri kuitenkin veti rennon ja letkeän hip hopin puoleen ja sillä tiellä olen edelleen. :) Tällä hetkellä hip hopin rentouden omaksuneena luultavasti tuntisin itseni vain typeräksi koordinoidulla balettitunnilla. Mutta ehkä vielä joskus...

Noo (Ei varmistettu)

Olet niin ajan hermolla Eeva! Jaan rakkautesi balettiin. Ja kiukun Baryshnikovin Sinkkuelämää-kommentointiin.

Olen monta vuotta miettinyt aikuisbalettitunneille menoa, mutta joka syksy se on jäänyt. Olen karvaasti katunut sitä, että aikoinani lopetin. Kaksi viikkoa sitten aloitin tunnit alkeisryhmässä (27-vuotiaana) ja olen ikionnellinen. Piano, pliét ja relevét tulevat kankeasti, mutta kuitenkin vanhasta muistista.

Nyt eksyin. Oikeastaan tulin kertomaan, että sinun pitää lukea Anneli Vainion teoksia. Luen parhaillaan Kotini on linnani (elämää Etelä-Ranskassa) -teosta. Oi niitä aistinautintoja, jotka kirjasta välittyvät.

Lapa (Ei varmistettu)

Itkin taas verta Hesarin äärellä kun luin tuon saman Mikhail Baryshnikovin Sinkkuelämää-leimauksen. On taas kulttuuritoimituksessa luettu kulttuurisivuja.

Mirja (Ei varmistettu)

Ihanat balleriinat! Ja niiden ihanien kashmirneuleiden metsästäjille: myamericanshopper.com tekee haluamasi tilauksen jenkkiosoitteeseen ja postittaa mihin tahansa maailmassa. Varoitus, alkuun ilmoitetut postikulut ovat vain arvio, voit joutua maksamaan lisää ennen kuin saat tavaran perille, mutta jos tarve on ylitsepääsemätön, niin... :)

m (Ei varmistettu)

Iik jännitystä! Olen haaveillut baletista jo lapsesta saakka, mutta perheelläni ei koskaan ollut varaa kustantaa minulle tanssitunteja. (Myönnän, joskus kiukuttaa ne ihmiset, jotka ovat lopettaneet baletin laiskuuttaan...) Nyt kuitenkin päätin yli kaksissakymmenissä ollessani aloittaa aikuisbaletin ja olen ihan innoissani! Kuukauden päästä ensimmäinen tunti enkä meinaa pysyä sukissani.

Toivottavasti saamme kuulla sinunkin kokemuksiasi balleriinaksi ryhtymisestä piakkoin. :-)

Iida (Ei varmistettu)

Aivan ihania kuvia! Minäkin rakastan balettia. Harrastin sitä 10 vuotta, mutta lopetin sen joskus lukioaikoina, kun aikaa ja kiinnostusta ei enää riittänyt. En todellakaan ollut mikään ryhmän paras, saati sitten siroin balleriina, mutta nautin silti kovasti tanssimisesta. Oon tajunnu ton vasta nyt myöhemmin, miten paljon oikeestaan nautin balettitunneista. :D Joskus vielä alotan baletin uudestaan. Toivottavasti löydät jonkun sopivan aikuisbalettiryhmän! :)

F (Ei varmistettu)

Ah, balettitanssijoita! Vinkkinä linkki, ainakin itse viehätyn kuvien estetiikasta. Tuollaisiin asentoihin jos pystyisi ... :)
http://ballerinaproject.tumblr.com/archive

Kutri (Ei varmistettu)

Täällä yksi balettifriikki lisää! Voi, Nurejev oli meitsin teinivuosien kaukoihastus ja balettitunneille olisin NIIIIIIN halunnut, mutta Nojosella Porissa ei silloin ollut 15 veelle mahdollista aloittaa klassista. Tyydyin jazzbalettiin... Black Swan herätti mun nukuksissa olleen balettirakkauteni pitkästä unestaan, nyt on taas joku Vaihe päällä. Hassua, että sulla sattui just nyt olemaan tämä päivitys ja kuvat "tunnustuksineen"; tämä osui ja upposi nyt ihan napakymppiin! :-D

Gilrain (Ei varmistettu)

Työväenopiston kurssisuunnitelmaa tosiaan muutettiin viime vuodesta ja se ihan alkeiskurssi jäi nyt pois. Kuitenkin se nykyinen ensimmäinen tasokin on kuitenkin ihan kohtuullinen (vaikka itsekin uusin sen nyt kun tuntuu, että on vielä haastetta tälläkin tasolla) vaikka ei olisi aikaisemmin tanssinut balettia. Harmi vain, että kurssi-iloittautumisessa pitää olla tosi nopea. Se on täyttynyt viimeiset vuodet alle viidessä minuutissa. Opettajista molemmat ovat aivan ihania ja ammattitaitoisia ja ainakin itse olen ollut tosi tyytyväinen kun olen molempien kurssiella käynyt. Suosittelen ehdottomasti siis työväenopiston balettitunteja!

Helinä (Ei varmistettu)

Tampereen Balettiopistolla on mukavia aikuisbalettiryhmiä aivan alkeista lähtien, ja sinne voi oikeastaan mennä milloin vain mukaan.
Myös Tanssiin Kutsu Elwa Molinilla on aikuisten alkeisbalettia, tunteja pitää ihana 75-vuotias teräsrouva Elwa, jolta saa sivitystä myös baletin kulttuurihistoriasta.
Rohkeasti mukaan vain!

Sophia (Ei varmistettu)

Suosittelen Tampereen balettiopistoa tai Kehräsaaren tanssikoulua (onkohan siellä vielä?). Olen tanssinut melkeinpä koko ikäni balettia, mutta nyt on kulunut muutama vuosi viimeisistä tunneista - ehkä vielä pariksi vuodeksi palaan rakkaan harrastuksen pariin, mutta sitten se saa kyllä jäädä muiden tanssilajien jalkoihin - ei enää kroppa kestä.

Kyllähän Baryshnikov on valitettavasti monille tutumpi SATC:sta; kun hän vieraili sarjassa, monikaan ei varmasti tiennyt, kuinka kuuluisa henkilö on kyseessä. Itseäni sen sijaan ärsyttää Black Swanin kuvaaminen balettielokuvana; mielestäni se on enemmänkin kertomus nuoresta naisesta, joka nyt sattuu olemaan työkseen tanssija. Kuvaus intohimosta tanssiin jää vajaaksi: elokuvasta puuttuu kokonaan se jokin, mikä saa aikaan tarpeen ja halun tanssia ja tanssin ilo; pääosin leffa on vain tuskaa ja ahdistusta. Esimerkiksi legendaarinen Punaiset kengät on paljon parempi kuvaus intohimosta tanssiin. Usein ne baletti-itkut johtuvat muuten musiikista. :)

S (Ei varmistettu)

En ole koskaan aiemmin kommentoinut yhtäkään blogia, mutta tää on semmoinen aihe, että on pakko kommentoida. Olen kolunnut muutamaa lukuunottamatta kaikki Tampereen aikuisbalettitunnit läpi ja todennut, että jo aiemmin näissä kommenteissa mainittu Elwa Molin on ainoa opettaja, joka todella osaa opettaa. Rohkenen väittää, että puoli vuotta Elwalla vastaa neljää vuotta monessa muussa paikassa. Kritiikki on rankempaa ja tunneilla oppii samaan syssyyn myös pikkasen nöyryyttä, kunnioitusta ja vähän tapoja. :D Toki siellä myös maksaa ittensä kipiäksi, mut siellä alkeisryhmäkin saa (huom. saa eli ei ole siis pakollista) harjotella kärkitossuilua pikku hiljaa!

Ja noin yleisesti baletti ja tanssi ylipäätään on paras lääke sen stressierkin karkotukseen.

pausku (Ei varmistettu)

Ah. Tämä postaus saa rakastamaan J. Crewta entistäkin enemmän, jos mahdollista!

Titus (Ei varmistettu)

Shoot, so that's that one suppoess.

Balettifriikki (Ei varmistettu)

Minä aloitin myös baletin aikuisella iällä ja hetkeäkään en ole katunut! Tampereelta löytyy ainakin Elwa Molin, pirkanmaan ja tampereen tanssiopistot, työväenopisto, tanssitehdas ja fiilisfitness.

Niistä vaan tunteja kyselemään! :))

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.