Kaupunki, jossa ilmakin tuoksuu ruusuilta


Etelä-Ranskassa sijaitseva Grasse on parfyymiteollisuuden keskipiste - ja hajusteherkän painajainen.

Nääs sen lisäksi, että Grassessa on parfyymikukkapeltoja, hajuvesitehtaita, hajuvesimuseoita ja lukemattomia kauppoja, joissa myydään kaikkea parfyymeistä huonetuoksuihin, tuoksukynttilöihin ja saippuoihin, siellä myös suihkutetaan parfyymia kaupungin ilmaan.

Tämä on totinen tosi.

Vanhan kaupungin yllä roikkuu johtoja, joista kuuluu tasaisin väliajoin tsuuuuh ja sitten sitä huomaa olevansa yhtäkkiä keskellä huumaavaa jasmiini- tai laventelipilveä.

Kaupungin ehkä parhaalla näköalapaikalla järjestetään kesäisin myös päivittäinen parfyymisiesta. Pienessä puistossa voi istuskella aurinkotuoleissa, lukea omia tai kaupungin tarjoamia kirjoja ja lehtiä tai yksinkertaisesti keskittyä haistelemaan siestaajien ylle tasaisin väliajoin sumutettavista sulotuoksuista.

Sanomattakin selvää, että tämä tuoksuhullu oli kaupungissa kuin kotonaan.

Kommentit

Riina / Olipa kerran Pariisi (Ei varmistettu) http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/

Noista Grassen parfyymisiestoista oli juttua täällä telkkarissa parisen viikkoa sitten. Ensimmäinen ajatus: Tuonne on joskus päästävä. Toinen ajatus: Miten hajuista migreeniä saavat mahtavat tuolla pärjäillä...? :) Kaikki haastateltavat vaikuttivat kovin tyytyväisiltä, luonnonvalinta (tai matkailutoimiston propagandajaosto) oli ilmeisesti karsinut kaikki hajusteherkät kaupungista. ;)

Kikikk (Ei varmistettu)

Kun kaupunki on noin vahvasti yhden asian ympärillä, tuskin sinne syntyvä hajusteherkkä jää asumaan. Kyllä on nautittava jostain noin vahvasti arjessa läsnä olevasta asiasta! Kirjaimellisesti hengität tuota ilmapiiriä niin kyllä siinä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tykätä :D

sc (Ei varmistettu) http://finelandia.blogspot.com

Täh? Hullu hullu (mutta aika ihana..) maailma!

n0ir (Ei varmistettu) http://ihmiskohtalo.blogspot.fi/

EIIII! Vähänkö nyt harmittaa, ettemme käyneet mieheni kanssa Grassessa, kun olimme toukokuussa Nizzassa ja pyörimme lähiseudun kaupungeissa. Päätimme, että Grasse saa sillä kertaa jäädä. No, jälleen hyvä syy palata Etelä-Ranskaan :)

Laura1 (Ei varmistettu)

Aivan mahtavaa.

Vierailija Kate (Ei varmistettu)

Heh, ranskalaiset tarjoilevat tuoksun seuraksi kirjoja. Amerikassa voisi nuuhkiessa mättää roskaruokaa.

Harmaafuksian Anna (Ei varmistettu) http://harmaafuksia.blogspot.fi/

Että on tuollainen paikka maailmassa olemassa. En ole ennen tiennyt. Isot kiitokset sinulle valaisusta! Pakko päästä tuonne joskus nuuskuttamaan. Nimimerkillä (haju)hullu ;)

Halla (Ei varmistettu)

voi eeva, sun ottamat kuvat on kuin hetkiä woody allenin elokuvista. niin ihania!

Heidi_ (Ei varmistettu) http://somewherejewelry.tumblr.com/

Eihän tuollaista paikkaa voi olla edes olemassa!

Eeva Kolu

Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja ruusuntuoksua viikonloppuun!

Emiliamariah (Ei varmistettu) http://emiliamariah.blogspot.fi/

Huh, aika hurjaa! En kyllä ollut aiemmin kuullut tuosta parfyymisuihkutuksesta! Tuohan pitäisi ehdottomasti kokea. Ja tulipa myös mieleen eräs kirja, joka jäänyt multa kesken... (*lähtee kirjahyllyä kaivelemaan*)

Eeva Kolu

Hehee, mulla taitaa olla se sama kirja kesken ;)

mixed fuss

Iltoja Grassessa mainostetaan myös kesäisin, tuoksun täyteisiä tottakai. Musiikkia, kyläjuhlaa ja kaikki kaupungin ylle leviävien tuoksujen "tahtiin".

Aivan ihania kuvia, taas kerran :)

Laurella
Pilkku otsassa

Grasse on kyllä ihana!

Kadun ikuisesti, parfyymifriikki kun olen, etten kierrellyt Grassessa kuin pikaisesti. Koska jälkikäteen tajusin, että ei herramunjee, täähän ois mun mekka. Mitä taulapäisyyttä! Tosin ehkäpä sinne on matkustettava uudestaan..Vaikka Ranska ei kiinnosta enää niin paljoa. Taulapäisyyttä taas! No, tohno mikä tohno. Mutta Grasse ja parfyymit ja ruusupuskat ja ne ihanat kapeat kujat, joiden yllä roikkuu pyykkejä. Alkaa Ranska taas kiinnostaa, ihan tätä kirjoittaessani. 

Hilpi (Ei varmistettu)

Eikä, onko tuo totta! Kuulostaa ihanalta, pakko päästä tuonne joskus!

laurajj (Ei varmistettu)

Olen ollut muutaman vuoden nyt sitä mieltä että kaikki on mahdollista ja maailmassa on jo kaikkea mutta me ei vaan tiedetä.. Voi herran jumala, maailmassa OIKEASTI ON KAIKKEA?!!? tämä oli tämän päivän ja ehkä jopa viikon paras uusi Tieto, siis parfyymicity, kiitos.:) Ihanaolo.

Annelifr (Ei varmistettu) Http://ruedelacouronne.blogspot.fi

Kiitos Eeva tästä inspiraatiosta! Olen vuoden päivät asustellut Ranskassa ja kuin kirsikkana kakun päällä ennen Suomeen paluuta kävin tänään Grassessa juuri tuosta parfyymisiestasta nauttimassa. Mieletöntä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.