Keittiössä tapahtuu ihmeitä

... ja ne ihmeet eivät tällä kertaa liity siihen, että vatkaamalla munanvalkuaisia ja sokeria yhteen riittävän kauan syntyy yhtäkkiä marenkia. (Yksi suurimpia mysteerejä. Miten se on ensinnäkin mahdollista, ja kuka sen on ensimmäisenä keksinyt? Ja MITEN? Kenelle tulee mieleen, että kokeilenpa tällaista? Ottakaa huomioon, että silloin ei ollut vielä sähkövatkaimia. No mutta. Eteenpäin.)

Ihme on se, että keittiössä on tavallaan sisustus. Niin ei ollut alunperin tarkoitus käydä. Edelliseltä vuokralaiselta jäi keittiöön pöytä ja tuolit, ja vaikka niissä ei ollut varsinaisesti mitään vikaa, eivät ne kyllä herättäneet oikeastaan minkäänlaisia tuntemuksiakaan. Olin kuitenkin ajatellut, että niillä pärjätään.

Kunnes sitten tuossa päivänä eräänä Mikko taikoi tuon vanhan pöydän jostain ja ilmoitti, että se muuttaa meille. Samaan syssyyn kämppiksensä pyöräytti jostain sormia näpsäyttämällä kaksi Tolixin tuolia, jotka oli kuulemma valmis myymään.

(Nämä kaksi ovat muutenkin taikoneet tyhjästä hämmästyttävän määrän huonekaluja, astioita ja muuta tarpeistoa tänne uudelle asunnolleni - puhumattakaan kaikesta muusta avusta. Mutta tulette varmasti kuulemaan siitä vielä.)

Mutta asioista tärkein: nyt kun tuolit ja pöytä on esitelty, voidaanko puhua siitä, miten uskomaton on tuo tammikuun valo? Harvinainen, mutta sitäkin kauniimpi näky.

Kommentit

lisalisa (Ei varmistettu)

Tuossa marengissa ja ylipäätään valkuaisten vaahdottumisessa on kyse proteiinien denaturoitumisesta, eli siitä, että proteiini menettää biologisen toimintakykynsä. Kananmunan valkuaisestahan suurin osa on vettä, ja kun sitä vatkataan, syntyy ilmakuplia, joita ympäröi kananmunanvalkuaisen proteiinin osittain denaturoitunut albumiini, mikä aiheuttaa vaahdon jämäkkyyden ja aiheuttaa valkuaisvaahdolle ominaisen rakenteen. En tosin ole varma oliko tuo kysymys lähinnä retorinen, mutta vastasinpa nyt kuitenkin jos oikeasti tätä mietit : D

Ei-kemisti (Ei varmistettu)

Huippua :)
Mutta onkohan mahtaneet marengin keksijät ajatella asian tätä kautta, vai joku apupiika joskus muinoin on vain laitettu vatkaamaan munan valkuaisia ja sokeria, eikä kukaan muistanu sanoa että lopeta?
En tiedä, itse olen tasan kerran kokeillut marengin tekemistä, eikä vielä ole huvittanut kokeilla uudestaan.

Mutta ihanat lattiat ja valo! Tän rohkaisemana päätin maalata omat lattiani heti seuraavana vapaapäivänä :)

Nimetön (Ei varmistettu)

Mäkin oon miettiny monesti että miten joku on keksiny alun perin kokeilla jotain leipomisjuttuja. Esim. että tällä kertaa en vaahdotakaan alkuun voita ja sokeria vaan munat ja sokerin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eeva, on ihana seurata miten asiat lutviutuu sulla ja uusi koti vaikuttaa ja näyttää varmasti enemmän ja enemmän kodilta. Helsinki näyttää sun silmin ihanalta, tulee ihan ikävä. Kippis uudelle alulle. Xo

Pee

Retu (Ei varmistettu)

Heippa Eeva! Fiilistelin tulevaa Pariisiin matkaani ja ihastelin edelliskevään matkakuviasi kaupungista. Yöpymispaikka on vielä haussa, ja ajattelinkin kysyä tarkempia tietoja sympaattisesta asunnosta, jossa ystäviesi kanssa yövyitte. Mitä kautta löysitte moisen helmen? Onko ko. asunto lainkaan yleisllä markkinoilla?

Hertta
Lilou's Crush

No kyä sopii sun kotiin :) mainiot apuenkelit sulla, ja kivatkin vielä!

Murphy (Ei varmistettu)

Ihanalta näyttää! Mulla kans pari tolixia ja ne jäädyttää talvella peban, mutta ikeassa on semmosia pehmusteita, jotka ei ihan täysin pilaa noiden viehkoa ulkonäköä ja estää pyllyn jäätymisen :)

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30141975/

Vierailija Hessu (Ei varmistettu)

Tuo pöytä on todella kaunis! Ja tammikuun valo myöskin.

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Voi nuo valkoiset lautalattiat. Mulla ne on vielä unelmien listalla. Ah.

Päivi

crline (Ei varmistettu)

Samaa kylmän kaunista valoa olen itsekin nauttinut tai oikeastaan imenyt itseeni. Talven pimeys on masentavaa, mutta sen ansiosta jokaista kevättä enteilevää auringonpaistetta arvostaa ihan eri tavalla. Aurinko on rakkaus tällä hetkellä: voisin jaaritella siitä loputtomiin, mutta taidan tyytyä vain tutkailemaan säännöllisesti ilmatieteenlaitoksen sivuilta päivän pitenemistä. 6 tuntia 57 minuuttia, hurraa!

I May Say (Ei varmistettu)

Ooh, kuinka viehättävät tuolit ja pöytä. Tosin, luulisi että hanuri jäätyy metallituolilla talvisin. Brrr..
Kiva, että on kamuja jotka jeesaa. Esitteletkö sen keittiön muut varusteet jossain vaiheessa?

Hosuli
Hömppäblogi

 

Onpas kiva yhdistelmä! Sisustusjuttuja jee! Tykkään myös Kusmi-teepurkeista ikkunalaudalla (terveisin aloitteleva Kusmi-keräilijä). Teepurkit + leveä ikkunalauta = perfect match.

Ninnitys (Ei varmistettu)

Tammikuun valossa näkee myös vaahtokarkinvärisiä pilviä taivaalla. Meidänkin keittiössä tapahtui ihmeitä, saatiin valaistus! :)

Sitä olen minäkin miettinyt monta kertaa, että kuka ihme on keksinyt vaahdottaa valkuaisia ensimmäistä kertaa ja vielä tehdä niistä jotain. Mutta vielä enemmän kyllä ihmettelen sitä kuka on keksinyt kangaspuut. Jos joku asia saisi joskus minut uskomaan avaruusolentoihin niin se olis ne kangaspuut.

Kaffesieni (Ei varmistettu)

Minulle suurin ruokamysteeri on sienet ja niiden ryöppääminen! Varsinkin korvasienet. Miten monta ja millaista kokeilua on tehty, että joku on tuuminut: "nyt se kuoli, kun keitettiin nää kerran, entä jos keitän vielä toisen kerran ja syön sitten?"

Eeva Kolu

Totta!!! Äh, voi ei - nyt joudun alkaa tätäkin miettimään...

Vierailija (Ei varmistettu)

Woot mitä tossa seinässä vasemmalla oikee tapahtuu? varjo? aukko? lasi?

:O :D

Eeva Kolu

Keittiön seinät on puoleen väliin kaakeloitu :)

Sandelsson (Ei varmistettu)

Mä haluaisin vain tietää, että mistä sun Kusmit on - ootko tuonut ne reissusta vai ootko löytänyt Suomesta jonkun hyvän hankintapaikan? Stockalla & laivalla oli joskus jotain, mutta vai paria eri sekoitusta...

Eeva Kolu

Heips, tilaan suoraan Kusmin omasta verkkokaupasta :)

Sandelsson (Ei varmistettu)

IIIIK, tilailen kaikenlaista netistä mutta Kusmin nettikaupan olen missannut. Nyt alkoi teeturmio, kiitos <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Haluaisin tietää kenen valmistama tuo hurmaava sininen kahvikuppi ja asetin on? Astiasarjan nimi?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.