Kepeä kesäkirjasuositus

Tarkoitukseni oli lukea seuraavaksi Donna Tarttin uusin, mutta pitkän Murakami-putken jälkeen päällimmäisenä oli sellainen olo että nyt ei kiitos yhtään tiiliskiveä ihan hetkeen.

Kaipasin jotain kevyttä - sekä kirjallisilta ansioiltaan että fyysiseltä painoltaan. Sekä 1Q84 että Tikli painavat nimittäin noin pienen ihmislapsen verran enkä halua vesipullon ja aurinkolasien lisäksi juuri muuta painoa kesälaukkuuni.

David Nichollsin romaani The Understudy (suomennettu nimellä Varamies) oli juuri sitä, mitä tarvitsin tähän väliin. Kirja on julkaistu vajaat kymmenen vuotta sitten, eli se edeltää Nichollsin tuotannossa jättimenestys One Dayta, mutta on vasta ihan hiljattain suomennettu.

The Understudy ei ole mikään maailmoja vavisutteleva romaani, mutta elementit kesäkirjaksi ovat kohdillaan: tarina on viihdyttävä muttei tyhmä, kieli kulkee nautinnollisesti ja välillä naurattaa ääneen. 

Päähenkilö on näyttelijän urasta unelmoiva kolmekymppinen Stephen, jonka suurin läpimurto on toistaiseksi ollut esittää oravaa lasten opetusohjelmassa. Stephen toimii teatterissa varamiehenä Britannian kuumimmalle miesnäyttelijälle, jonka ura ja elämä on kaikkea sitä, mitä Stephen haluaisi.

Tässäkin päähenkilössä on jotain hyvin tuttua Nichollsin muista kirjoista - hyvää tarkoittava mutta ehkä vähän katkeroitunut unelmoija, jonka ura ja ihmissuhteet polkevat paikallaan eikä mikään oikein koskaan mene ihan putkeen.

Kesäpeukku!

Kommentit

Hymyhiekkaa (Ei varmistettu) http://hymyhiekkaa.blogspot.fi

Kiitos mielenkiintoisesta kirjavinkistä, pitäis joskus ulottaa tätä lukuintoa normaalin mukavuusalueen ulkopuolelle eikä lukea vaan niitä "varmoja nakkeja".

JonnaP (Ei varmistettu)

Hassua, että mainitset juuri nuo kirjat. Tiklin sain juuri loppuun. En mainittavammin tykännyt. Päähenkilö oli jotenkin, ööh, en edes osaa muotoilla mitä ja loppukin oli harmittavan lattea. Jokunen sivukin tarinassa oli mielestäni liikaa.
Tällä hetkellä luen tuota Murakamin 1Q84-trilogiaa. Oih, jos kohta olen ollut aina suuri Murakamin ystävä, niin nyt kyllä olen aivan pökkyrässä tästä opuksesta!!! Ei riitä yön tunnit ja haba kestää kyllä, on niin koukuttavaa kerrontaa.
Lukutiloja (yritin kirjoittaa lukuiloa, mutta korjasi lukutiloiksi, joka passaa mainiosti)!

Illuusia
Mamabella

Melkein samaa mieltä Tiklistä. Jotenkin odotin kirjan koon vuoksi, että se olisi ollut myös aika eeppinen. Loppu oli ehdottomasti aika mitäänsanomaton. Mutta oli kirjassa kyllä tietenkin paljon hyvääkin. Ehkä Tikli olisi tosiaan toiminut paremmin hieman lyhyempänä teoksena.

 

Heavenly bakings/Henna (Ei varmistettu) http://heavenlybakings.blogspot.fi/

Sun blogi on ihana! Ei mulla sitten muuta :)

Henna/ http://heavenlybakings.blogspot.fi/

Lillypad (Ei varmistettu)

Moikka Eeva, mulla on tässä kohta synttärit ja vietän niitä ehkä yksin, ehkä parin kaverin kanssa, mutta koska ruoka paras ja viini myös, aikeissa on tehdä jotain yhtä jumalaisen ihanaa, kuin mitä minä olen. Ajattelin "tehdä" ainakin tota mainitsemaasi Rose sangriaa mutta oikeestaan siitä syystä, että tarkoituksena on vaan viettää hiljaista iltapäivää.... mutta mitäs sen kanssa? Oisko ideaa? Joku kesäinen herkku kehiin oi blogijumalattareni!

Eeva Kolu

Heippa, roseesangrian kanssa kävis mainiosti vaikka jokin oikein kesäinen salaatti, esim. mansikka-fetasalaatti. Tai sitten grillatut merenelävät tai vaikka joku kiva suolainen piirakka, esim. ranskalaistyylinen kasvisquiche. Ihanaa synttäriä, olet tosiaankin oikeilla jäljillä! :)

Marisha (Ei varmistettu)

Kävin Ranskassa ja siellä hyllyt marketeissa pursusi rosee viinejä. Toki myös punaviinejä oli paljon, mutta rosee viinejä oli todella näyttävästi esillä. Jos haluaa kevyttä niin rosee voisi olla hyvä kesäjuoma. Minun mielestäni kevyet punaviinit taas... joskus pizzan kanssa ihan ok, mutta enimmäkseen ne on ihan litkua.

Tikli luvussa tällä hetkellä, mutta en ole päässyt alkua pidemmälle. Ei sitä viitsi ottaa junaan mukaan ja en voi mitään, että jos joku kirja kertoo jostain taulusta niin se on yleensä aika no no, mutta katsotaan miten tiiliskiven käy. Kiitos tuosta Varamies kirjavinkistä. Päähenkilö kuulostaa ihan mielenkiintoiselta (ja samaistuttavalta) toisin kuin Tiklin päähenkilö.

Eeva Kolu

Tässä blogissa on huudettu roseeviineistä viimeiset kaksi vuotta, ihan hyvä saada välillä vaihtelua :) Ja että kaikki kevyet punkut olisivat litkuja, voi mitä oletkaan missannut! Burgundin pinot noirit, oijoijoi... 

Mä alan ehkä seuraavaksi lukea tuota Tikliä, vaikka tämän kommenttiketjun kommentit eivät kyllä anna siitä kovin houkuttelevaa kuvaa :)

Marisha (Ei varmistettu)

Haha, ai on vai? :D No sitten olen missannut jotain. Fresita mainokset huomasin, mutta roseeta en ole ehkä noteerannut kun en niitä itse juuri juo. Olen ehkä viime vuosina enemmän kallistunut valkoviineihin. Ei toki kaikki kevyet punaviinit ole "litkua". On niitäkin hyviä. Pitää myöntää, että olen aika fiksaantunut cabernet sauvignoniin. Pinot noir viineistä en ole vielä löytänyt suosikkia. Pinot noir rypäleistä tehdään Burgundin lähellä Champagnen alueella samppanjaa ja siinä muodossa siitä kyllä tykkään. ;)

Ei Tikli huono ole, yllättävänkin hyvin koukutti heti. Harmitti vain kun sitä tosiaan ei jaksa roudata junassa mukana tuon koon takia. Tuli mieleen, että jos vaikka en Tikliä kokonaan lukisikaan niin Jumalat juhlivat öisin pitää etsiä käsiin.

Eeva Kolu

Jumalat juhlivat öisin on aivan upea kirja, yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Suosittelen 100 % !

Jennipennijee (Ei varmistettu)

Mistähän nuo mahtavat juomalasit mahtaa olla peräisin? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.