Kerro mietteesi nettishoppailusta + parhaat nettikauppavinkit

Rakkaat ystäväni shoppailupäivän levähdystauolla Pariisin kattojen yllä. Joskus ei-virtuaalisuudessa on puolensa...

Hei kuomaseni!

Kokoan Trendiin suurta nettishoppailuopasta, joka toivottavasti vastaa moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin verkossa ostamisesta. 

Aikamoinen läjä infoa onkin jo kasassa, mutta haluaisin vielä kuulla teidän mietteitänne. Ehtisitkö vastata? Ai ehdit, no kiva! Täältä lähtee sulle kymmenen taputusta olalle, kun jeesaat meikää jutunteossa. (Niin ja ei tarvii tietenkään vastata kaikkiin, arvostan suuresti jos vastaat vaikka vain osaan.)

1. Shoppailetko mieluummin netissä vai kaupoissa? 

Kuulisin mielelläni perusteluja molempiin suuntiin: mikä nettishoppailussa on hyvää ja huonoa, entä mitä arvostat perinteisissä kaupoissa? Vai oletko aivan ehdottomasti jompaakumpaa vastaan - miksi?

2. Mitkä ovat nettikauppasuosikkisi?

Eli mistä ostat netissä vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, sisustustavaroita tai huonekaluja? 

3. Mikä on paras nettishoppailuvinkkisi?

Esimerkiksi miten osaat ostaa sopivan tuotteen, missä on parhaat alennusmyynnit, miten tunnistat feikin ja aidon tuotteen, miten toimit tilanteessa, jossa tulikin ostettua vääränlainen tuote jne...

Kiitos jo etukäteen!

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ostan suurimman osan vaatteistani netistä, enimmäkseen brittiläisen Dorothy Perkinsin sivuilta. Olen isomman kokoinen ja heidän vaatteensa istuvat aina! Erityisesti tykkään heidän farkuista (Suomesta en löydä mistään itselleni housuja!) ja mekoista. Koot "imartelevia" eli voi tilata yhden koon pienempää kuin mitä Suomesta kaupasta ostaisi.
http://www.dorothyperkins.com

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Shoppailen mieluummin kaupoissa - netissä shoppaillessa ei saa hypistellä eikä SOVITTAA. Tilatessani netistä olen useasti tullut tilanneeksi liian suuren tai pienen vaatteen, vaikka kuinka yritän mittailla itseäni ja tihrustella mittataulukoita. Mikään ei silti korvaa vanhaa kunnon sovistuskoppia. Tietysti netissä shoppailessa valikoima on yleensä laajempi (asun pienemmällä paikkakunnalla) kuin itse myymälässä.

2. Useimmiten nettishoppailen Monkissa ja Modclothissa.

3. Mittaa itsesi tarkkaan ja kaunistelematta. Muista, että vaate ei välttämättä todellisuudessa näytä siltä miltä parannellussa kuvassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Shoppailen mieluummin kaupoissa. Syynä tähän on se, että tuotetta ei voi sovittaa. En ole kovin innostunut tilaus-palautus -rumbasta. Vaatteiden koot ovat niin epäselviä nykyään, eivätkä nettikauppojen kokotaulukot pidä aina paikkaansa. Tästä esimerkkinä Asos.com: Koon 37,5-38 jalkani oli senteissä mitattuna heidän mielestään kokoa 40...? H&M-kaupoissa minun täytyy ottaa vaatteista koko 38, jotta se ei harraa vastaan päällä. Kävin Samujilla toissapäivänä ja siellä vaatekokoni oli 34. Nettikauppashoppailu on riski! Mitä jos tilaa jostain kaukaa jotain ihanaa ja sitten se ei sovi. Palautus maksaa liikaa, mutta ärsyttää kun nurkkiin jää pyörimään epäsopivia ihanuuksia.

2. Tilailen kuitenkin juttuja netistä. Olen tykästynyt Asos.comiin ja olen tilannut sieltä asusteita ja kosmetiikkaa.

Maissis (Ei varmistettu) http://pehmomaa.blogspot.com

1. Mielummin shoppaan kaupoissa, saa hypistellä ja tarvittaessa myyjiltä apua. Nettishoppaan lähinnä, jos haluan tai tarvitsen ehdottomasti jotain jota ei saa täältä kaupoista tai jos netistä tilaamalla saa huomattavasti edullisemmin.

2. Kosmetiikkaa olen tilannut Beauty Baysta, Lookfantasticilta ja Strawberrynetistä. Vaatteita ja kenkiä tutuilta Vagabond, H&M ja GinaTricot, tuttujen tuotteiden ja kokojen sekä ilmaisen palautuksen takia. Ulkomailta BlackMilk, Forever21. Lisäksi olen tilannut vaatteita ja sisustustavaraa Ebaysta. Sieltä voi tehdä upeita löytöjä, mutta kannattaa tutkia ja tonkia ainakin kauppiaan tiedot ja saama palaute huolellisesti.

3. Nettishoppailu on parasta ikkunaostostelua! Voi loputtomiin asti klikkailla kaikkea ihanaa ostoskoriin ja lopulta sitten vain tyhjentää se tai vain vaihtaa sivua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulla ei ole ehdotonta suosikkia. Molemmissa on puolensa. Oikeissa kaupoissa kun kiertelee niin saa hipelöidä vaatteita ja siinä on se semmonen erilainen tuntu. Mutta se sovittaminen kaupoissa ei kyllä ole aina kivoimmasta päästä... Välillä mietin, että miten on mahdollista, että ihan joka ikisessä kaupassa joka ikisessä sovituskopissa, kun vaan astut sinne, hiukset menee sähköisiksi ja hikee alkaa pursuamaan!?? Käsittämätöntä. Nettikaupoissa taas on se kun kuvat hyvin usein vääristää. Joskus on käynyt niinkin, että tilaamani vaate on näyttäny luonnossa aivan erilaiselta kuin tietokoneen näytöllä.

Lempinettikauppojani ovat varmaankin Ellos ja Nelly. Elloksella on kivoja tarjouksia, sieltä tuskin koskaan joutuu ostamaan mitään täyteen hintaan. Se kyllä toisinaan on hieman petollistakin...:D Ja Ellokselta saa merkkituotteitakin mikä on musta kivaa.
Nellyllä sitten taas on maailman ihanimpia kenkiä! Isot plussat Nellylle äärimmäisen nopeasta toimituksesta, viimeisimpiä kenkiä en mielestäni joutunu odottaan kuin 2-3 arkipäivää.
Vielä yksi kehumisen arvoinen putiikki on Brandos. Siellä on ilmainen palautus ja palauttaminen on tosi yksinkertaista joten kenkiä voi tilata huoleti monta eri kokoo jotta varmasti löytää sopivan kokoiset.

Minusta ainakin tämä minun nettishoppailu on melkoista arpapeliä, että tuurilla on menty tähän saakka!:D

Qua (Ei varmistettu)

1. Tällä hetkellä suosin nettikauppoja niiden helppouden vuoksi (kaksi alle kaksivuotiasta lasta mukana vaatekaupoilla ei ole se toivotuin yhtälö), tosin kokojen kanssa saa aina arpoa, kuten joku aiemmin totesikin. Nettikaupoissa on se hyvä puoli, että saa rauhassa etsiä haluamansa ja sen yleensä löytää helposti, oikeissa kaupoissa ahdistaa kovaa pauhaava musiikki ja ihmisvilinä. Tosin se sovittelu on kultaakin kalliimpaa, joten molemmissa hyvät ja huonot puolensa.

2. Voin tässä vaihtoehtoisesti kertoa, mihin nettikauppoihin olen omalla kohdallani pettymyt toistamiseen. H&M:n tuotteet tulevat hitaasti, ja sieltä tulee mitä sattuu (väärä väri tai koko). Nelly.comissa toimitus taas on nopea, mutta siellä palautus on tehty niin hankalaksi ettei ole tosikaan! Oletus on ilmeisesti se, että jokaisella on kotonaan printteri, jonka avulla palautuslomakkeen voi omilta Nelly-sivuilta tulostaa - WTF?! Joudun pyytämään miestäni tulostelemaan palautuslomakkeita töissä samalla kun itse kerron tunnukseni ja koordinaatit, mistä välilehdeltä palautuslomake mahdollisesti löytyy. Talk about difficult...

Tins (Ei varmistettu)

1. Nettishoppailun paras puoli on helppous - itse voin viettää tuntikausia selailemalla tarjontaa ja vertailemalla hintoja jne. Lisäksi käytän ahkerasti vaatteiden tallennusmahdollisuutta, eli merkkaan kiinnostavat tuotteet ja saatan palata katsomaan niitä uudestaan ja uudestaan ennen varsinaista ostopäätöstä (jos sellaista edes syntyy). Itse asiassa nettikaupoissa pyöriminen on minulle selkeästi ajanvietettä, sillä aika harvoin tulee loppujen lopuksi tilattua mitään. Voin kuvitella, että jollekin helppous voisi olla huono puoli - shoppailu ei ehkä tunnu samanlaiselta kuin perinteisissä kaupoissa, monet paikat mainostavat ilmaista maksuaikaa ja tavaraa tulee postiluukusta tasaiseen tahtiin. Itse en ole vielä langennut ilmaiseen maksuaikaan, vaikka toki se opiskelijana joskus houkuttaisi kovasti. Takaraivossa vaan painaa pelko siitä, että homma lähtisisi lapasesta...Toinen huono puoli on tietenkin se, että istumaton/väärän kokoinen/huono tuote jää helposti pyörimään nurkkiin, kun palauttaminen vaatii hieman enemmän vaivaa. Myös postikulut jäävät lähes aina ostajan maksettaviksi. Perinteisissä kaupoissa viehättää hypistelymahdollisuus, ja tietenkin se, että tuotetta on mahdollista sovittaa ja hutiostosten vaara on täten pienempi.

2. Suosikkini on Asos laajan valikoiman ja ilmaisten postikulujen vuoksi. Myös muut englantilaiset nettikaupat ovat ok, mutta joidenkin naurettavat postikulut estävät tilaukset ihan periaatteellisista syistä (hello Urban Outfitters & Office Shoes, 15£ on pikkuisen liikaa...). Suomalaiset nettikaupat eivät jostain syystä kiehdo minua samalla tavalla, mutta voisin kuvitella hyödyntäväni esim. Stockan nettikauppaa jos tavaratalo ei sijaitsisi samassa kaupungissa.

3. Jos Nellyn tuotteet miellyttävät, suosittelen lämpimästi kokojen valvontaa erityisesti alejen aikaan. Itse olen onnistunut nappaamaan huikealla alennusprosentilla himoitsemani kengät, jotka myytiin ensin kokonaan loppuun - palautusten myötä kokoja palautuu kuitenkin jatkuvasti varastoon.

nupsi (Ei varmistettu)

1. Ostan mieluummin netistä kuin kaupasta, koska oman tyyliset vaatteet on helmpompi löytää klikkailemalla kuin penkomalla täyteen tungettuja kaupan rekkejä. Valikoima on myös parempi ja joissain tapauksessa (esimerkiksi Esprit) vaatteet saattavat olla edullisempia netissä.

2. Ostopaikat vaihtelevat. :)

3. Jos tietää millaiset vaatteet sopivat omalle kropalle, ostaminen on melko helppoa. Housuja tai kenkiä en silti osta mielelläni netin kautta. Kannattaa suosia shoppailua silloin kun toimitus ja palautus on ilmaista. Myös uutiskirjeitä kannattaa tilata sähköpostiin, koska melko usein (H&M:llä ja Asoksella melkein joka päivä! :D) saa erilaisia alennuskoodeja.

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

 

1. Shoppailetko mieluummin netissä vai kaupoissa? 

Kun asuu niinkin takapajuisessa kylässä kuin Kotka, on nettishoppailu henkireikä jos tahtoo pysyä trendien aallonharjalla. Tänne kun kaikki tulee aina vähintään puoli vuotta myöhässä vähän liian turvallisten sisäänostojen takia. Toisaalta taas ihan oikeassa kaupassa ostaminen tulee halvemmaksi, kun rahasta joutuu luopumaan samantien ilman laskutuskuluja ja korkoja. 

2. Mitkä ovat nettikauppasuosikkisi?

Suurimmat ostokset teen Nellystä, H&M.comista ja Pretty.fi:stä. Myös Asokselta löytyy kivoja, erilaisia juttuja <3 Meikkejä tilaan myös Amazonista, josta saa jenkkien uutuuksia kun niistä ei suomessa ole vielä kuultukkaan. Sisustusjuttuja tilailen Ellokselta hyvien tarjousten takia!

3. Mikä on paras nettishoppailuvinkkisi?

Olen palauttanut tuotteita ehkä yhden tai kaksi kertaa, joten koen tietäväni kokoni aika jetsulleen. Mittanauha ja kokotaulukot ovat kavereita nettishoppailussa! Plus että mieluummin otan aina yhden koon isomman jos en ole ihan varma :)

ekoemo
ekoemo

Ruokaa, kosmetiikkaa ja käyttötavaroita shoppaan mieluusti netissä. Inhoan jonottamista, ruuhkia ja perusmarketteja. Ekokaupoissakin on usein ruuhkaa ja jonoa. Odotusajan ja lapsiperheen pelastus ruokakaupoista on Prisman kauppakassi (foodie.fi), ruoat voi valita netissä ja noutaa valmiiksi pakattuina tai  tilata kotiinkuljetuksen. Muita vastaavia palveluita on paljon.

Valikoimaa voi täydentää tilaamalla Ekolosta tai Ruohonjuuresta, ja samalla vaikka ekopesuaineita ja luonnonkosmetiikkaa. Erikoisuuksia voi tilailla suht edullisesti esim. iHerbistä Jenkeistä. Hankinnat vauvalle ovat löytyneet enimmäkseen huuto.netistä, Ruskovillasta tai netin vauvatarvikeliikkeistä. Bebesin myymälä Kampissa on pieni, mutta jos on siellä hypistellyt tuotteita, ne on helppo tilata netistä kotoa käsin.

Suurin osa tuotteista on tosiaan kuitenkin sellaisia, jotka ovat tuttuja etukäteen tai olen vähintään hypistellyt niitä  kaverin luona tai piipahtaessani metroa odotellessa kauppaan. Vaatteiden ostamisesta netistä on huonoja kokemuksia - äitiysvaate oli liian pieni ja piti vaihtaa, luomupuuvillapoolon väri ei näyttänyt samalta kuin netissä, urheilutopin materiaali oli huonolaatuisempi kuin luulin.. Palauttamis/vaihtamisrumba ei houkuta. Vaatteet siis mieluiten sovitan kaupassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Tasan menee. Joskus on ihanaa vain vaeltaa kaupoissa ilman päämäärää ja hipelöidä vaatteita/ asusteita. Näin useimmiten silloin, kun ei ole mitään tiettyä juttua ostettavana. Ne tietyt jutut haen usein netistä, koska:
a) Siellä on mitä suuremmalla todennäköisyydellä jonkinlainen alennus tuotteeseen b) Siellä on mitä suuremmalla todennäköisyydellä pieniä kokoja jäljellä
c) Etsin jotain tiettyä, jota en ole löytänyt kierrellessäni kaupoissa

2. Esim. Boozt (hämmästyttävän hyvä, löytyy kalliita ja edullisempia merkkejä), Finnish design shop, Asos, Feelunique, Brandos

3. Harvemmin ostan netistä farkkuja, alusvaatteita tai kenkiä. Niissä menee usein vikaan. Parhaat nettilöydöt on useimmiten olleet laukkuja, asusteita tai löysän mallisia vaatteita.

Etsin aina alennuksn haluamaani tuotteeseen (Alennuskoodi.fi). Kannattaa tarkistaa missä muissa nettikaupoisa löytämääsi tuotetta myydään, koska hinnat vaihtelee..

SallaP (Ei varmistettu)

Ostan jonkin verran netistä, mutta toki ihan tavallisistakin kaupoista. Tuttujen vaatemerkkien vaatteita tulee hankittua netistä, samoin vaatteita lapselle. Aika paljon vierailen esim. Espritin verkkoputiikissa. Näissä koot on helppo hahmottaa. Jonkin verran hankin myös kosmetiikkaa netistä, hiustuotteita, meikkejä jne. Lisäksi useimmiten kirjoja ostaessa käännyn netin puoleen, tavallisten kirjakauppojen valikoimasta kun ei yleensä haluamaansa heti saa.
Syy nettishoppailuun on näissä kuuluisissa ruuhkavuosissa. Aikaa ei vain tahdo riittää kaupoissa kuljeskeluun.

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Shoppailetko mieluummin netissä vai kaupoissa?

Netissä shoppailu on vaivatonta, koska sitä voi tehdä milloin vain, lähes missä vain ja vaikka pyjama päällä tukka sekaisin! Ostan siis enemmän netistä kuin kivijalkakaupoista. Sovittaminenkin käy vaivattomammin kotona, kun ei tarvitse pyöriä ahtaassa sovituskopissa ja ahdistua valvontakameroista (ei sitä tiedä kuka siellä tiiraa ja mitä!).

Jos kuitenkin käyn joskus harvoin kaupoilla, niin ostan yleensä yläosia sovittamatta, sillä tiedän tutuimpien kauppojen kokomerkinnät suhteessa omaan kokooni. Harvoin tulee huteja, mutta kotona sovitettuaan vääränkokoisen voi toki käydä vielä vaihtamassa/palauttamassa.

2. Mitkä ovat nettikauppasuosikkisi?

Vaatteita tulee ostettua eniten tutuista nettikaupoista, kuten H&amp;M, Ellos, Lindex, ASOS, Huuto.net (!)...Kivoja kenkiä olen bongannut Brandokselta ja Heppo.fi:stä. Urheiluvaatteita ja -tarvikkeita on tullut ostettua Stadiumin nettikaupasta ja NetAnttilasta sekä H&amp;M:ltä. Sisustustuotteita olen ostanut lähinnä Ellokselta, HobbyHallista, Kodin1:stä, NetAnttilasta ja H&amp;M:ltä.

3. Mikä on paras nettishoppailuvinkkisi?

Jos ostat vaatteita ja olet epävarma koosta, niin osta mieluummin se isompi koko. Liian isoja vaatteita on aina helppo kaventaa, pienentää ja muokata, mutta liian pieni vaate on ja pysyy liian pienenä!

Itse olen kokoa 38/40, joten ostan lähes poikkeuksetta kokoa 40 (jopa 42).

Kenkiä tilatessa tutki tarkkaan löytyykö nettikaupan sivuilta kenkien kokotaulukkoa. Jos olet epävarma ja palauttaminen tuntuu vaikealta, niin osta kengät mieluummin kaupasta.

Jos olet tilannut vääränkokoista vaatetta tai kenkiä, etkä jaksa lähteä palauttamaan niitä (mahdollisesti omakustanteisesti), niin ne on helppo myydä eteenpäin esim. Huuto.netissä!

Emmi L. (Ei varmistettu)

Mä shoppailen ehdottomasti mieluummin netissä. Inhoan ihmismassoja yli kaiken ja nettikaupoissa on useimmin paremmin kokojakin jäljellä kun kaupoissa ja tuotteet on selkeästi järjestyksessä, kun kaupoissa saattaa joutua pitkäänkin etsimään hakemaansa. Lisäksi tietenkin esimerkiksi kosmetiikka on paljon halvempaa ulkomaisissa nettikaupoissa kun Suomessa. Ja toisinaan tilailen kaupoista joilla ei ole liikkeitä Suomessa. Oon kärsinyt pahoista selkävaivoista pitkään ja kaupoissa kiertely on itsessään mahdotonta, joten on huomattavasti helpompaa tilata tuotteet netistä. Lisäksi noin tunnin jälkeen auttamattomasti kyllästyn kaupoissa kiertelyyn, kun taas nettikaupoissa voi surffailla hetken ja sitten tehdä jotain muuta ja palata taas shoppailemaan jos siltä tuntuu.

Mun ehkä lemppareimmat nettikaupat kosmetiikan saralla on Feelunique ja Lookfantastic. Forever21:lta olen tilannut pari kertaa halpojen hintojen ja erilaisten vaatteiden takia. Newlookilta olen myös tilannut muutaman kerran vaatteita ja asusteita. Kirjat ostan pääsääntöisesti Amazonista ja joskus ebaystä etsiskelen esimerkiksi puhelimille kuoria parempien valikoimien ja halvempien hintojen perässä. Hollisterin nettikaupassa käyn usein kuolaamassa, samoin Victoria's Secretin. H&amp;M Homen tavaroita tulee joskus tilailtua, kun ei jaksa raahautua keskustaan niitä hakemaan. iHerbistä tilaan kaikki vitamiinit ja terveysjutut. Harvemmin tulee tilattua näistä lähistöllä sijaitsevista kaupoista kuten Lindexiltä, H&amp;M:ltä, Gina Tricotista jne.

Paras nettishoppailuvinkki on ehdottomasti tilata kaikkien kiinnostavien kauppojen uutiskirjeet, koska silloin saa yleensä jotain spesiaaleja alekoodeja ja muutenkin tietoja esim. alennusmyynneistä. Välillä tuntuu toki, että niitä tulee ihan jatkuvasti, mutta monta kertaa oon säästänyt pitkän pennin noiden avulla. Ulkomaisissa nettikaupoissa on myös parasta se, että postinjakaja tuo usein paketit suoraan kotiin eikä niitä tarvitse juosta ympäri kaupunkia haeskelemassa. Kannattaa usein katsoa tosi tarkkaan kokoja ja lueskella ihmisten kommenteja myyjistä ja tuotteista.

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Haruyo (Ei varmistettu)

1. Shoppailetko mieluummin netissä vai kaupoissa?

Shoppailen molemmissa, kaupoissa tykkään siitä, että pääsen hypistelemään tuotteita ja sovittamaan vaatteita. Tällä hetkellä olen shoppaillut enemmän netistä, sillä yleensä nettikauppojen valikoimat ovat laajempia kuin myymälöiden ja nettikaupasta löytää huomattavasti helpommin ne edulliset löydöt. ;) Ja mitä tarkemmin tiedän mitä haluan, niin sitä varmemmin löydän sen helpoiten netistä!

2. Mitkä ovat nettikauppasuosikkisi?

Yllättäen Zalando ja Nellys ovat kohonneet suosikkeihini vaate, kenkä ja laukkuostosten kohdalla. H&amp;M ja Ginatricot ovat myös usein vierailtuja sivustoja, mutta niistä harvemmin löytyy juuri sellaista tuotetta mitä etsin. On tietenkin viihdyttävää selailla millaisia vaatteita sieltä löytyykään. (p.s. opiskelijan kukkarolla ei merkkivaatteista paljoa haaveilla, joten pysyttelen kaukana kiusauksista. ;D)
Ja kosmetiikkaa tilaan täältä http://www.thebbcreamshop.com/. Aluksi hieman epäilin Korealaisten tuotteiden laatua, mutta toimivat todella hyvin. Erityisesti suosittelen BB voidetta itselleen etsivälle! :) Itselläni tuotteet tuli perille 2 vkon sisällä tilauksesta ja maksun voi hoitaa Paypal:in kautta.
Olen kirjojen ja leffojen suurkuluttaja joten suosin myös suomalaisen kirjakaupan verkkokauppaa, bookya, cdon.comia ja discshopia.
Huonekalujen suhteen olen rakastunut Finnish Design Shopiin. Ihania ihania huonekaluja, mutta mikään halvin mahdollinen se ei ole.

3. Mikä on paras nettishoppailuvinkkisi?

Älä pelkää ulkomaisia nettikauppoja! Useista verkkokaupoista löytyy netistä palautetta ihan vain googlettamalla, joten sitä kautta voi punnita onko verkkokauppa luotettava. Aluksi voi tilata jonkin halvemman tuotteen kokeeksi ja myös kokeilla palauttaa sen. Jos tilaaminen ja palautus onnistuvat ilman ongelmia niin verkkokauppa on yleensä luotettava. (huom. muista että suomalaisillakin verkkokaupoilla käy joskus mokia varsinkin palautusasioissa) Ja ehdottomasti kannattaa luoda Pay pal tili, siitä on erittäin paljon hyötyä.

vaiva (Ei varmistettu)

1. Shoppailisin mieluummin kaupoissa, mutta koska tarjonta ei yleensä vastaa lainkaan toiveitani niin käännyn usein netin puoleen. Nettishoppailukaan ei ole kurjaa, toki kokeilemisen mahdottomuus ja se ettei aina voi olla ihan varma miltä vaate loppujen lopuksi näyttääkään tuo haasteita.

2. Yleensä ostan asokselta, urban outfitterssiltä ja joskus harvoin topshopista. Näissäkin kaupoissa toisaalta ärsyttää se, että massiivinen osa vaatteista on ihan jotain riepukangasta.

3. Nettishoppaillessa kannattaa ehdottomasti tarkistaa materiaalit, ja vaatteiden koon lisäksi myös niiden mitat. Netissä ostaessa harrastan usein yhden päivän pohdinta-aikaa, jos vielä seuraavanakin päivänä oikeasti haluan kaiken mitä ostoskoriini olen tallentanut saan asiat ostaa. Netissä kun helposti innostuu...

Mikko/Private Blend (Ei varmistettu) http://private-blend.blogspot.fi/

Hieman näkökulmaa myös miesten nettikauppoihin:

Itseasiassa tulee tehtyä ostoksia molemmissa, eniten ehkä ulkomaanreissuissa itse kaupoista ja sitten niiden välillä Suomessa nettikaupoissa. Totta kai myös keskustan kaupoista löytyy ihan hyviä käyttövaatteita, mutta esim. asusteet ja laukut tulee ostettua usein ulkomailta.

Reissuissa tulee myös usein itse ostamisen lisäksi soviteltua eri vaatteita ja mm. kenkiä, sillä usein ne samat merkit tulevat myöhemmin sitten nettikauppoihin aleihin. Tällöin ne on helpompi napata sieltä nopeasti, ilman että tulee otettua vääriä kokoja tai malleja. Sunnitelmallisuutta jo etukäteen ;)

Parhaita nettikauppoja ovat mielestäni mm. Mr Porter ja Matches. Lisäksi Luisaviaroma on suosikkilistallani. Niistä löytyy mahtavat merkkivalikoimat miehille. Hinnat eivät ole ihan edullisimpia, mutta niitä voi ajatella sijoituksina, varsinkin jos bongaa alesta. Varsinkin, jos on kirjautunut
heidän sähköpostilistoilleen, saa myös ajoissa tietoa mm. juuri aleista. Monesti on tullut tehtyä hienoja löytöjä, kun alet ovat saman tien -50%. Nämä löydöt ovat olleet juuri sellaisia, joita on katsellut jo etukäteen esim. matkoilla.
Kaikissa näissä toimitus on nopeaa, maksu turvallista ja tarvittaessa palautus erittäin helppoa. Kuriiri toimittaa paketin esim. työpaikalle ja palautustilanteessa myös hakee sen sieltä. Samasta sujuvuudesta olen kuullut myös naisten omasta Net-a-porterista.

Lisäksi näissä kaikissa nettikaupoissa on myös säännöllisin aikavälein ilmaiset postituskulut tai vaikkapa kaikki tuotteet -20%, kuten juuri äskettäin Luisaviaromalla.

Tulipa pitkä viesti, mutta aihe on mielenkiintoinen, kiitos siitä! :)

Mikko/Private Blend

private-blend.blogspot.fi

Riina Pariisista (Ei varmistettu) http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/

1. Shoppailen mieluummin netissä. Pariisissa shoppailu on väkijoukkoja inhoavalle ja työssäkäyvälle todella vastenmielistä puuhaa. Esim. lauantaina kauppoihin on massojen vuoksi turha yrittää, muuten voi yllättää ylitsekäyvä viha ihmiskuntaa kohtaan.

2. Shoppailen todella laajalla skaalalla, useimmin ehkä Amazonissa, Zalandossa, Zooplussalla (heh) ja Sephoralla. Lisäksi käytän myös paljon merkkien omia nettikauppoja. Monen brittiläisen nettikaupan valikoimat kiinnostaisivat, mutta en uskalla enää yrittää, kun tähän mennessä kaikki paketit ovat kadonneet jossain vaiheessa matkalla kanaalin yli.

3. Shoppailen vain ja ainoastaan tunnetuissa nettikaupoissa. Siten ei ole pelkoa huijauksista tai feikeistä.

Lennu (Ei varmistettu)

Mitä vanhemmaksi tulen (~30v), sitä vähemmän kiinnostaa kaupoissa pyöriminen ja sitä enemmän käännyn nettikauppojen puoleen. Ulkomaillakin on kiva tehdä jotain muuta, kun vain juosta kaupasta toiseen. Net-a-porter.com on ehdoton suosikkini -alennusmyyntien aikaan. Klikkailen wish-listille jo kuukausia ennen kivoja tuotteita, ja poistan niitä jos innostus laantuu. Kun alet alkaa, sieltä voi tehdä tosi hyviä löytöjä. Muita kivoja: MyTheresa (niin ikään alennusmyyntien aikaan.), Gaudete, Samuji, Finnish Design Shop, TheOutnet, Huuto.net. Minulla nettikauppoihin siirtyminen on vähentänyt ex-tempore-ostamista, jotenkin tuotteita tulee ostettua tarkemman harkinnan jälkeen, koska palautuksessa on aina oma rumbansa. Ja enemmän tulee myös pelkästään ihasteltua vaatteita, kaikkea kivaa ei tarvitse ostaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Shoppailen ehdottomasti mieluummin "oikeissa" kaupoissa! Täällä moni on jo kirjoitellut nettishoppailuun liittyvistä koko-ongelmista ja palautusten tekemisen vaikeudesta. Lisäksi itse arvostan kaupoissa myös hyvää palvelua, jota ei netistä saa. Itse kaupan alalla työskentelevänä haluan myös tukea kaupan alaa työllistäjänä, sillä jo nyt huomaa, että asiakkaat ovat vähentyneet nettishoppailun myötä. Itse haluaisin panostaa hyvään asiakaspalveluun ja ihmisten aitoon kohtaamiseen. Olemmekohan tulevaisuudessa vain yksin kotona omilla koneillamme ja hoidamme kaikki asiat sähköisesti?! Pelottava ajatus.

Shoppailu on itselleni myös mukavaa ajanvietettä kavereiden kanssa, kun taas nettishoppailussa tämä sosiaalinen puoli jää kokonaan pois. Nettishoppailussa miinusta on mielestäni myös se, ettei tuotetta saa heti mukaansa ja joskus toimitusajat ovat todella pitkiä, kun tuotetta ei olekaan varastossa. Tiedättehän ne päivät, kun on vain pakko löytää joku ihana uusi vaate illaksi? Siihen ei oikein nettishoppailu auta. Ja voisihan tähän lisätä tavallisen kaupoissa shoppailun eduksi senkin, että tulee liikuttua edes vähän ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Kaupoissa ehdottomasti. Haluan sovittaa tuotetta ennen ostoa, joka ei valitettavasti onnistu nettikaupoissa. Vaikka vaate näyttäis kivalta kuvassa, se voi ittensä päällä näyttää ihan erilaiselta. Ärsyttävää kun kaikissa nettikaupoissa ei edes oo tuotteesta kuvaa jonkun mallin päällä, sekin jo antais vähän osviittaa. Kenkiä en varsinkaan uskalla ostaa netistä koska ne olis kuitenkin väärän kokosia.

2. Nelly.com, en oo tainnut muualta tilaillakkaan oikein. Siellä on helppo asioida, palauttaa tavaroita ja plussaa on ehdottomasti se et välillä on niitä toimituskuluttomia jaksoja. Monet nettikaupat on mun mielestä ihan hirveen sekavia ja niitä tuotteita on vaikeeta selata, menee vaan hermo.

1. Shoppailen mielelläni kaupoissa, koska siellä saa vaatteita kokeilla. Toisaalta netistä voi tilata sellaista, mitä kaupoissa ei välttämättä ole saatavilla. Nettikaupoissa arvostan ilmaista palauttamista. Se on mielestäni hyvää palvelua. Lisäksi nopea toimitus on hieno juttu. Nopean toimituksen haittapuoli on kuriiripalvelu, joka sitoo paljon. Pitää jäädä odottelemaan pakettia ja aina se ei esimerkiksi töiden takia onnistu. Netiikaupoissa koot ovat aina välillä mitä on. Asokselta olen muutaman kerran tilannut, eikä vaate ole koskaan vastannut koonsa puolesta sitä mitä olen kuvitellut. Pidän muutenkin enemmän amerikkalaisista kaupoista, joiden koot jotenkuten tunnen. Sieltä tilatessa kuitenkin pitää maksaa verot. Kaupoissa saa rauhassa kokeilla ja punnita valintaansa. Nettikaupoista tulee helpommin ostettua jotain hetken mielijohteesta. Olen kyllä iloinen, että nettikauppoja on ja Suomeen toimittavien amerikkalaisten nettikauppojen määrä on kasvanut nopeasti.

2. Pidän Hennesin nettikaupasta todella paljon. Se on siisti ja helppokäyttöinen. Sieltä tulee ostettua aika usein, vaikka lähimpään hennes-myymälään ei ole edes pitkä matka. Pidän siitä, että voin tilata tuotteita kotiin ja kokeilla niitä kaikessa rauhassa ja sovittaa vaatteita muiden vaatteiden kanssa. Ulkomaalaisista kaupoista pidän eniten Shobopista. Siellä ostaminen on helppoa, kun verot lasketaan heti tuotteen päälle. Verot myös palautuvat tilille, jos ostovaiheessa verosta on tullut liian suuri. Tuotteiden palauttamisesta ei ole kokemusta. En pidä sellaista nettikaupoista, jotka käyttävät ulkoistettua laskutusta. Joskus tilasin laskulle kengät, jotka eivät saapuneet luvatussa ajassa, mutta lasku tuli sähköpostiin heti tilauksen tekemisen jälkeen. Laskun eräpäivä tuli ja meni eikä kenkiä kuulunut. Lopulta sain laskusta huomautuksen, koska maksu oli myöhässä, vaikka kengät tulivat yli kuukausi eräpäivän jälkeen. Ikävä sotku tuollaisen asian takia. Enää en siltä yritykseltä tilaa yhtään mitän. 

3. Kannttaa tarkistaa koot kunnolla esim. USA:n ja UK:n koot poikeeavat toisistaan. Jos palautus on ilmainen, tilaan usein tuotteen kahdessa koossa, jos olen epävarma vaatteen istuvuudesta. Kengät ostan suosilla kaupasta.

 

 

Olen pahoillani edellisen viestin muotoilusta. Tässä ruudulla se näytti normaalilta, mutta julkaistussa versiossa teksti on valtava. :)

EV (Ei varmistettu)

1. Yhä enemmän netissä. On helppo vertailla tuotteita ja usein kauppojen tungoksessa ei jaksa sovitella, eikä edes löydä sitä mitä on etsimässä.

2. Yoox.comissa on merkkivaatteita kohtuuhintaan, olen tilannut sieltä usein. Lisäksi Asos.com, Republic, tosin se on ehkä vähän liian nuorekas. Brandosilta ja Vagabondilta olen ostanut kenkiä hyvällä menestyksellä. Kosmetiikkaa olen ostanut Strawberry netistä.

3. Kannattaa harkita ostokset tarkkaan ja pyrkiä valitsemaan laatua. Rääsyjä saa kyllä Hennesiltäkin. Kannattaa hyödyntää alennukset. Kenkien ostaminenkin on turvallista, jos tuntee merkin ja tietää, että sen tietty koko ja lesti ovat sopivat.

mya (Ei varmistettu)

1. Shoppailetko mieluummin netissä vai kaupoissa?

Sekä että. Kaupoissa shoppailu on tosin vähentynyt, koska netistä löytää välillä tosi hyviä löytöjä. Asun keskikokoisessa kaupungissa ja täältä löytyy perusliikkeet, mutta etenkin merkkituoteliikkeet pyytää tuotteistaan ihan törkyhintoja ja aletuotteet on yleensä niitä, joita kukaan ei muutenkaan halua ostaa... Perustuotteita ostankin kaupoista, koska niissä pääsee juurikin sovittamaan, mutta ns. merkkituotteet ostan kyllä netistä.

2. Mitkä ovat nettikauppasuosikkisi?

Suosikkinettikauppani ovat Net a porter (alejen aikaan), josta olen löytänyt parhaat löytöni, H&amp;M (laajempi valikoima, kuin kotikaupunkini liikkeessä) ja Nelly vaatekaupoista. Brandosilta saattaa löytää hyviä alelöytöjä.

3. Mikä on paras nettishoppailuvinkkisi?

Paras vinkki on: Älä osta turhaa kamaa vain, koska se on halpa.
Panosta materiaaleihin ja mieti tarvitsetko kyseistä tuotetta. Nettishoppailu on toisinaan turhankin vaivatonta. Varaudu siihen, että saatat joutua palauttamaan osan tai kaikki tilaamasi tuotteet.

Marita K

 

1. Molemmissa on puolensa, mutta nykyään shoppailen enimmäkseen netissä. Syyt siihen ovat seuraavat: laaja valikoima, edulliset hinnat ja helppous (eli vaatteita on helpompi löytää ja selata). Kun kiertelee fyysisessä kaupassa voi vaatetta hypistellä ja sovittaa saman tien, mikä helpottaa laadun hahmottamista ja oikean koon löytämistä. Olen toisaalta melko laiska shoppaaja, eli en halua vaateliikkeessä kiertää joka ikistä rekkiä löytääkseni haluamani vaatteen. Jos en heti liikkeeseen astuessani näe mitään kiinnostavaa, poistun. Suomessa vaateliikkeiden valikoima on vähän kehno ja vaatteet on usein epäsiististi aseteltu (jopa Turun Stockmannin naisten osasto alkaa muistuttaa enemmän ginatricota kuin tavarataloa), joten olen ajautunut nettiin koska löydän haluamani tavarat helpommin.

2. Nettikauppasuosikkejani ovat vaatteita ja kenkiä varten Shopbop, ASOS, Boozt, COS, H&M, Brandos, Gaudete, Net-A-Porter, My Wardrobe ja Matches (neljä viimeistä etenkin alennusmyyntien aikaan). 

Kosmetiikkatuotteet taas ostan seuraavista paikoista (jos haluan merkkejä joita ei myydä Suomessa, kuten Laura Mercier ja NARS): feelunique, lookfantastic, the Urban Retrat Beautique ja SpaceNK. Myös Asoksella on nykyään hyvä valikoima NARSin meikkejä. 

Sisutustavaroita varten parhaat nettikaupat ovat finnishdesignshop ja room21, mutta myös STERKonlinesta löytyy esimerkiksi pappelinan mattoja kohtuuhintaan.

Lisäksi ostan silloin tällöin  alusvaatteita figleaves-sivustolta.

3. Minulla vinkkejä on monta, joten kerron nyt ne, jotka olen havainnut hyväksi. Ekana vinkkiniä olisi kirjanmerkkien (tai StyleLoving-tyyppisen palvelun) käyttäminen. Heräteostoksilta välttyy, kun merkitsee haluamansa tavarat muistiin ja palaa niihin parin päivän (tai vaikkapa kuukauden) päästä. Merkitsemällä liian kalliit tavarat muistiin niihin voi myös palata alennusmyyntien aikaan. Kannattaa myös olla lempiliikkeiden mailing-listalla (tai tykätä niistä facebookissa), sillä sitä kautta uskollinen asiakas voi saada vihiä erikoistarjouksista tai päästä shoppailemaan alennusmyyntejä ennen muita.

Googlen kuvahaku on myös hyvä työkalu ostosta harkitessa. Netissä on vaikeampi hahmottaa tuotteiden väriä, kokoa ja istuvuutta, joten kannattaa kuvahaun avulla tarkistaa miltä tuote näyttää muissa nettikaupoissa (tai parhaimmillaan vaikkapa bloggaajan päällä). Tällä tavalla voi välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Samasta syystä kannattaa myös lukea materiaalien kuvaukset ja muiden ostajien arvostelut tuotteista.

Ilana (Ei varmistettu)

1. Vaatteet ostan mieluummin kaupasta, koska haluan sovittaa. Olen kuitenkin tilannut netistä kenkiä, rintaliivejä ja mekkoja valmistajilta, joiden tuotteita minulla on ennestään, joten tiedän mitoituksen tarkasti (Trashy Divan mekot, Shock Absorberin ja Wonderbran rintaliivit, Vagabondin kengät). Mitään en ole joutunut palauttamaan. Muuten tilaan netistä lähinnä kirjoja sekä kosmetiikkaa, jota ei täältä Hollannista löydy (esim. Bumble&amp;Bumblen muotoilutuotteita ja Everyday Mineralsin meikkejä).

2. Lookfantastic.com, zalando.nl, trashydiva.com, amazon.co.uk

3. Usein kannattaa tehdä ostovaiheessa nopea googlaus ja katsoa, löytyykö nettikauppaan voimassa olevia alennuskoodeja. Tilasin juuri Sarenzalta Vagabondin tennarit ja löysin 20 prosentin alennuskupongin googlaamalla. Toinen vinkki on, että kannattaa aina maksaa paikallisessa valuutassa eikä euroina. Ainakin (brittien) Amazonilta tilatessa tämä tulee selvästi halvemmaksi. Ja sieltä muuten löytää Shock Absorberin urheiluliivejä puolet halvemmalla kuin kivijalkakaupoista!

takkku (Ei varmistettu)

1. Tykkään oikeastaan kummastakin, niissä on puolensa! Mutta nuoresta iästäni johtuen ehkä (äiti kun ei aiemmin luottokorttiaan kauhean mielellään lainannut) on ostoskelut painottuneet kivijalkakauppoihin. Paljon on tullut selailtua kyllä netissäkin, ihan huviksi. Mutta vaikka kuinka niitä klikkailee ostoskoriin niin kummasti se hinta alkaa lopulta tökkimään ja lopulta totean etten niitä edes tarvitse! Kaupassa ehdottomasti arvostan palvelua (jota nuorena oikeen joutuu valitettavasti usein vaatimaan) sekä kokeilu mahdollisuutta. Ehkä en ole niin tietoinen koostani, mutta se vaihtelee paljon vaatteen mukaan. Mekot on kaikkein ongelmallisimpia: niitä tuntuu riittävän, mutta USEIN vyötärölinja on 5cm liian korkealla, melkein heti rintojen alla, kun oma kapein kohtani on jossain ihan muualla ja moiset vaatteet tuntuu keljuilta päällä, joten niitä haluan kokeilla. Tosin sitäkin on alkanut oppia katsomaan kuvista. Ehkä myös Helsingin keskustan lähellä asuminen ei niin vaadi nettiostoskeluja, kun lähes kaikki tarpeellinen on putiikeissakin. Usein esimerkiksi Ruotsiin suunnatessa koluan jo siellä olevien lempikauppojen esim Topshopin valikoiman netistä läpi ja toivon että ko vaatteet löydän kaupasta :D Ehkä eniten karsastan sitä mahdollista palautusrumbaa. Kengät ovat myös ihan oma lukunsa. Tosin blogien kautta välillä löytyy loistavia alennuskoodeja, esim UGGsini tilasin netistä kun ne sai niin paljon halvemmalla (melkee puoleen hintaan kuin mitä Australiassa myytiin!!!!) ja niihin löysin juuri alennuskoodin blogista. Suurin tilaus mitä netistä olen tehnyt on Shopbopista. Ihan kauppa, muistan kun Yummy Jenni sen joskus muinoin esitteli ja se jäi vahvasti upeiden mekkojen taivaana. Joulun jälkeen kun veljeni häät varmistuivat kesälle selailin sivujen aleosiota ihan vaan jos nyt vaikka löytyisi jotain kivaa. Ja voi että löytyikin! Mekosta halusin luonnonmateriaaleja sekä juhlavuutta, mutta yksinkertaisuutta pienellä twistillä. No löytyi ja löytyi kengätkin (mitä jännitin kovasti, mutta sopivat!) Ainut huonopuoli oli tullien hinta, mutta niille ei voi mitään ja ne pystyi kätevästi samantien hoitamaan ja MIELETTÖMÄN nopeasti saapui paketti kotiovelle!!! Myös kaikki luistelupukuni olen tilannut Kiinasta Ebayn kautta. Melko onnistuneita nekin ja kymmenesosan halvempia kuin Suomessa.

2. No tulikin tuossa jo lemppareita listattua, Shopbop, Spartoo... Topshop+Nelly+Asos toimivat usein inspiraationa :D

3. Käytä aleja ja ole nopea. Itse mietin ko häämekkoa yhden yön ja totesin yöllä että olisi kyllä harmittanut jos se viimeinen kappale olisi hävinnyt, ei ollut joten se oli selkeästi minulle tarkoitettu ;)

Tulipa sepostukset, toivottavasti näistä on apua! Mielelläänhän tätä tekoo, niin paljon teet meidän iloksemme kirjoituksia! Aivan ihana blogi!!

Minsk (Ei varmistettu)

1. Shoppailen jonkin verran netissä, sillä etenkin talvella inhoan kaupoissa kiertelyä ja sovittamista, kun talvikamppeissa tulee ihan kauhea hiki ja riisuminen/pukeminen on todella vaivalloista. Kesällä käyn enemmän kaupungilla kiertelemässä, kun olokin on kevyempi. Nettishoppailussa huonointa on tietenkin se, ettei voi sovittaa/tunnustella. Itse oon ylä- ja alaosista hieman eri paria, niin on välillä vaikeaa arvioida omaa kokoa. Lähes aina joudun palauttamaan jotain. Netissä shoppaillessa mun tulee myös herkemmin ostettua jotain sellaista mitä en kaupasta ostaisi. Usein huomaan ajattelevani et nyt kun mä ostan täältä nää kengät, ja maksan kuitenkin sen kiinteän postikulun, niin voisinhan mä ostaa ton mekon tässä samalla... Oon kuitenkin siinä mielessä tiukka itselleni, et jos jokin vaate ei sovi mulle, niin se on palautettava. Nurkkiin ei saa jäädä lojumaan mitään, mitä en käytä tai tarvitse.

2. Ostan yleensä suoraan merkin omasta nettikaupasta. Society6 on kiva nettikauppa, jos etsii persoonallisempaa t-paitaa tai julistetta kehystettäväksi. T-paitojen laatu on ainakin hyvä ollut.

3. Lahjat on kätevä ostaa netistä. Säästää aikaa, kun ei tarvitse tuntitolkulla kierrellä kauppoja ja pohtia et mikä nyt ois hyvä.... Musta tuntuu et netistä ostaessa löytää aina jonkin just nappiin osuvan lahjan. Kaupungilla saattaa turhautuessaan ostaa ensimmäisen eteen sattuvan "ihan kivan". Itse olen ainakin omilla nettishoppailuvainuilla ilahduttanut monta lahjansaajaa :)

TiinaMariN.

1. Shoppailetko mieluummin netissä vai kaupoissa? 

Koska asun Kuopiossa, kotikonnuilla ollessani teen parhaat ostokset nettikaupoista.On ihanaa, että täälläkin asuessaan voi saavuttaa upeita juttuja yhtä helposti kuin suurkaupungin asukkaat. Eron huomaa pikkukaupungin katukuvassakin! Lomamatkoilla ostan mieluiten liikkeistä ja tavarataloista koska haluan sovittaa ja kosketella upeuksia. On niin erilaista ostaa unelmoinnin kohde liikkeestä kun tilata sama tuote nettikaupasta. Ja toisaalta, koot vaihtelevat niin paljon että virheostoilta on vaikeaa välttyä. Asoksen koko 10 on joskus todella suuri ja joskus liian pieni. Olisi hienoa jos tuotteet olisi mitattu vielä erikseen, mutta sitä kai ei voi odottaa?

Ollessani Italiassa olen useasti tilannut Zaran nettikaupasta tavaraa koska majapaikkani sijaitsee pikkuruisessa vuoristokylässä. Aina ovat tulleet lyhyellä toimitusajalla ja kotiovelle saakka- se on ollut ilahduttavaa! Yleensä katson jo ennen lomaa valmiiksi  tuotteita jotka voisin tilata Zarasta.  Näin saa hiukan vaateshoppailua tehtyä vaikkei poistuisi vuoristokylästä koko loman aikana ;)

2. Mitkä ovat nettikauppasuosikkisi?

ShopBop, Zara, Asos, Zalando, H&M, Cos.

3. Mikä on paras nettishoppailuvinkkisi?

Muista ottaa etukäteen selvää palautusmahdollisuudesta! Esimerkiksi Asos ei korvaa palautuspostia, mutta monet muut vaihtavat/palauttavat tuotteen helposti ja postimaksua ei tarvita.

Voi myös googlailla käyttäjien kokemuksia kyseisestä kaupasta jos epäröi ostosten tekoa.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Tykkään shoppailla kaupoissa. Jotenkin olen tosi epäluuloinen nettikauppojen suhteen, että saako sieltä mitä haluaa ja jos tulee maksamisessa ongelmia jne. Kauppaan kun menee, niin tietää tasan tarkkaan, mitä rahojensa vastineeksi saa (oikea koko, miltä materiaali tuntuu ym.), ja maksukin hoituu samantien. Kerran olen tilannut H&amp;M:n nettikaupasta, ja muutaman kerran Levykauppa Äxästä. Silloin kaikki on kyllä sujunut hyvin, mutta silti suosin enemmän ihan kauppaan menemistä. Shoppailuun tulee oma fiiliksensä, kun kiertelee kaupoissa. Tosin jos tiedän shoppailureissun olevan edessä, saatan selailla nettikauppoja, että mitä sieltä kaupasta kannattaisi etsiä, siinä saa tavallaan molempien shoppailumahdollisuuksien hyvät puolet samalla: pystyy kartoittamaan, mitä lähtee etsimään, mutta ennen ostamista oikeasti näkee, millainen tuote on. Levyjen ja leffojen tilaaminen netistä on helpompaa, mutta vaatteet ostan mieluiten kaupasta.

2. Vaikkei sitä ehkä varsinaisesti "shoppailuksi" lasketa, niin Levykauppa Äxän nettikauppa on todella hyvä. Toimitus tulee parhaimmillaan seuraavana päivänä, eivätkä postikulut ole mitään järjettömän suuria. Samalla tukee suomalaista yritystä :)

stellagee (Ei varmistettu) http://outrageousoutings.blogspot.com

1. shoppaan lähes pelkästään netissä. teen ostokset netissä jopa monien sellaisten kauppojen kohdalla, joihin voisin mennä käymään helsingissä. ulkomailla harrastan kivijalkakaupoissa eri merkkien sovittelua, jotta opin tuntemaan kokoni. en osta juuri koskaan mitään normaalihintaista, paitsi vaatekaapin perustajuttuja, jotka harvoin ovat alennuksessa.

2. lempikauppani ovat luisaviaroma, yoox, the corner, farfetch sekä halvemmista cos ja american apparel. suosin myös suunnittelijoiden omia nettikauppoja, esim. prada, alexander mcqueen ja maison martin margiela toimittavat suomeen kätevästi.

3. tunne kehosi ja sen mittasuhteet, niin osaat katsoa nettikaupan kuvasta miten tuote todennäköisesti istuu. käytä hyväksesi ulkomailla ollessasi putiikkeja ja sovita, vaikket ostaisikaan, niin alat tuntea lempisuunnittelijoidesi leikkaukset ja niiden istuvuuden. joskus pitää myös vain hyväksyä, etteivät jonkun suunnittelijan vaatteet kertakaikkiaan sovi juuri sinun yllesi. varaa tuotteita dream boxiin ja kyttää alennusmyyntejä – voit tehdä uskomattoman hyviä diilejä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Shoppailen ehdottomasti mieluummin netissä! Sieltä löytää kaikkea mahdollista ja kokoja ja valikoimaa on kunhan vain jaksaa etsiä! Huonona puolena on tietty se, että aina joutuu ostamaan tavaran "sika säkissä", mutta itselle on tähän mennessä osunut vain yksi huono ostos eteen. Huolellisuutta siis tarvitaan kun netissä shoppailee!

Lempparipaikkani ovat etsy.com (vintagevaatteita, kaikkea hauskaa nörttikamaa, taidetta, hauskoja huopakissajoulukoristeita, vanhoja puhelimia, mitä vaan maan ja taivaan välillä) ja iherb.com (täältä ostan luomupesuaineet ja -voiteet).

Tärkeintä on olla tarkka siitä, millainen maine kaupalla on (tarkastan itse aina esim. etsystä palautteet ja suomalaisista kaupoista keskustelupalstat) ja vaatteiden osalta ottaa tarkat mitat omasta kropasta. Katson itse aina myös postimaksut ja maksutavat yllätysten varalta.

-Anna

jjonaa

Pystyn huonona shoppailijana vastaamaan muutamaan juttuun kysytyistä.

Shoppailisin mielummin ihan paikan päällä, mutta tällä hetkellä esimerkiksi sen stoppaa iso raskas mahani ja pieni taapero. Täytyisi miettiä ihan liikaa ja shoppailu ei olisi edes nautinto, ilma tätä mahaa se onnistuisi jotenkin. Itse tykkään siis shoppailla ennemmän nykyään netissä, se on ihan ok. 

Saan ostettua oikeanlaisen tuotteen oikeastaan niin että jos kaverillani on kyseinen tuote pyydän häntä näyttämään sitä, tai kysyn muuten mielipidettä muilta tietäviltä. Näin olen onnistunut netistä ostamaan hyvä juttuja.

 

sara.
chinaberry tree

 

1.Ostan postinjakajani kauhuksi melkeinpä suurimman osan "hömppätavaroista" (ts. muoti, meikit, pikkuroina, versus käyttötavarat = ruoka, vessapaperi jne.) netistä. En osta nykyään juuri mitään miettimättä, saisiko sen jostakin netistä halvemmalla tai helpommalla; en edes muista, milloin olisin ostanut esimerkiksi selektiivistä kosmetiikkaa kivijalkaliikkeestä. On vain jotenkin niin helppoa klikkailla muutamaa nappia, ja pian tavara onkin jo kotiovella tai korkeintaan viiden minuutin päässä lähipostissa. Netin valikoima on kuitenkin käytännössä ääretön, ja kiitos Suomen hintojen, nettiostelu tulee usein huomattavasti kotimaisia yrityksiä tukemista halvemmaksi.

Lisäksi en oikein erityisemmin edes pidä kaupoissa kiertelystä. On turhauttavaa ensin matkustaa kaupoille, etsiä pinoista ja kasoista oman koon vaatteita, sovittaa niitä ja jonottaa kassalle. Tai vielä turhauttavampaa on lähteä tyhjin käsin. En jostakin syystä edes saa vaatteiden hipelöimisestä juurikaan sitä mielihyvää, josta monet naiset puhuvat kertoessaan shoppailuinnostaan.

On kuitenkin tavaroita ja hepeneitä, joita en ostaisi netistä ensin kokeilematta. Farkut ostan käytännössä aina liikkeestä, samoin kengät. Näissä kuitenkin istuvuus on kaiken a ja o. En myöskään ostaisi jotakin hyvin kallista, kuten merkkilaukkua, näkemättä sitä ensin ihan fyysisesti liikkeessä. Aika usein tulee myös harrastettua tätä, että menen liikkeeseen kokeilemaan vaikkapa kenkiä ja sitten ostan ne myöhemmin murto-osahinnalla netistä (tällaiselle toiminnallehan on ihan nimikin - "showrooming" - ja kivijalkaliikket yrittävät parhaansa mukaan estää tätä).

2. Vaatteiden suhteen suosikiksi on muodostunut Mango. Toimivat nettisivut, hyvät kuvat ja tiedot vaatteista, toimitus parissa päivässä kuriirilla kotiovelle, ja tuotteet voi tarvittaessa palauttaa Mangon liikkeeseen. Net-a-Porterista on myös pääasiassa hyviä kokemuksia, mutta henkilökohtaisen budjetin vuoksi sieltä tehdyt ostokset ovat jääneet melko vähäisiksi. ASOS on valikoimansa suhteen mahtava, ja usein sähköpostiin ilmestyvät alennuskoodit ja ilmainen postitus tekevät ostokset joskus vähän liiankin helpoksi. Sisustuksessa suosin Etsyä, josta löytyy persoonallisia ja söpöjä tavaroita - ja samalla voi tukea käsityöläisyyttä.

3.

  • Feikkien suhteen periaatteeni on tämä: jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, sitä se myös on. Jos nettikauppa myy Burberryn trenssiä satasella ja Chanelin laukkua parillasadalla, niin hälytyskellojen pitää soida. Mikään firma ei myy tavaraa suunnattomilla tappioilla vapaaehtoisesti. Ja nettihän on täynnä tarinoita näistä "nämä kengät kyllä tehdään samalla tehtaalla kuin UGG:it, mutta ne ei ole täyttäneet täysin standardeja ja ovat siksi myynnissä halvalla" -tuotteista. Niitä ei kannata uskoa.
  • Jos ei halua alkaa sätää tullien ja alvien kanssa, nin kannattaa ostaa EU:n sisältä. Nythän alvirajat laskivat vuodenvaihteessa, eli jo pienestäkin ostoksesta voi tulla melko kallis, jos se jää tullin haaviin. EU:n sisällä postikulutkin pysyvät yleensä maltillisina.
  • Google on ystävä. Kannattaa aina uutta nettikauppaa harkitessa googlata ihmisten kokemuksia. Samalla voi tehdä jostakin kalliimmasta tuotteesta hintavertailuja eri nettikauppojen välillä.
  • Kannattaa olla hivenen skeptinen. Nettifirmat ovat tajunneet nettiarvostelujen merkitysen, ja Suomi24 ynnä muut ovat alkaneet täyttyä firmojen itse kirjoittamista suosituksista. Esimerkiksi Demissä oli jokunen aika sellainen ilmiö, että eräs pieni nettikauppa teki useamman tunnuksen, joilla he sitten tekivät keskusteluja, joissa kehuivat kauppaa ja kertoivat hyvistä kokemuksista.
sara.
chinaberry tree

No kiitos vain, mites tuolle tekstin koolle nyt noin tapahtui :D Ei olisi ehkä pitänyt kopioida noita kysymyksiä tuohon tekstikenttään...

Lis (Ei varmistettu)

1. Käyn melkeinpä vain kaupoissa, mutta joskus tilaan netistä jos haluan jotain erikoisempaa.

2. Ebay on ihan ikisuosikki, halpaa kiinalaiskamaa, joten voi ostaa pintatrendejä halvalla ja myydä pois perässä tulijoille vuoden päästä. Inhottavaa kulutusta, eikö? Ainakin kierrätän.. Lisäksi pidän H&amp;Mstä (helppo palauttaa, tarjouksia), Asoksesta (ilmaiset postarit ja ylettömän laaja valikoima) sekä AdLibriksen kirjakaupasta (halvat postarit ja hyvän hintaisia kirjoja).

3. Nettimyyntiä voi harrastaa myös toiseen suuntaan - olen joulukuun jälkeen myynyt vanhoja vaatteita ja tavaroita Facebookin nettikirppiksillä. Tienestiä on tullut jo vajaan tonnin verran.

Li (Ei varmistettu)

The Book Depository on kirjojen ykkösostopaikka, sillä hinnat ovat edulliset, maksun voi suorittaa myös PayPalilla, toimitus on aina täysin ilmainen ja toimitus on aina todella nopea!

http://www.bookdepository.co.uk

Johanna L (Ei varmistettu) http://johannalevomaki.blogspot.fi/

Ostan mieluiten nettikaupoista. Se ei ehkä säästä aikaa ainakaan omalla kohdallani (rakastan uppoutua selailemaan tuotteita pitkäksikin aikaa) mutta se säästää vaivaa kun ei joudu ravaamaan kaupungilla. Voi myös niin vaivattomasti jäädä miettimään päiväksi tai pariksi tilauksen tekemistä. Netistä myös löytyy kaikkea mitä Suomen kaupoista ei. Olen siis ehdottomasti nettikauppojen kannalla. Joskus harvoin kun on vapaa-aikaa, on ihan kiva mennä kauppoihinkin kiertelemään mutta sitä ei jaksa tehdä kovin paljoa. Pieni haittapuoli nettikaupoissa on toimituskulut ja tuotteen odottaminen tilauksen jälkeen, mutta ne ovat silti pieniä haittoja hyötyyn ja mukavuuteen verrattuna.

Ostan aina niistä nettikaupoista mistä löydän haluamani. Vakiokauppoja minulla ei ole, mutta sellaisia joista tilaan verrattaen usein on esim: Ellos (sisustus, urheiluvaatteet), finnish design shop (sisustus), babyshop (lastenvaatteet), Oii (lastenvaatteet), Asos (vaatteet). Myös Etsy, Ebay ja huuto.net ovat kovassa käytössä (ja itseasiassa niistä ostan ehkä eniten).

Jos on epävarma jonkun tuotteen sopivuudesta (esim kengän koko), voi sitä käydä kokeilemassa jossain kaupassa ennen kuin tilaa netistä (josta sen saa luultavasti halvemmalla).

emmimarjukka
Lines I drew

Kommenttini ei ehkä ole hyödyksi vinkkien kannalta, mutta voin vastata ainakin ensimmäiseen kysymykseen:

Olen todella skeptinen nettikauppojen suhteen enkä ole koskaan ole ostanut netistä vaatteita. En edes voisi kuvitella tilaavani muuta kuin korkeintaan kaulakorujen tapaisia pomminvarmoja tuotteita, joiden istuvuudesta ja koosta voin olla 100% varma. Tiedän toki, että hutitilaukset voi aina palauttaa, mutta en halua lähteä siihen rumbaan. Haluan shoppailun olevan mahdollisimman vaivatonta, joten lähden kiertelemään kauppoja silloin kun siltä tuntuu, etsien sitä mitä tarvitsen. That's it. Tympeähkö asenteeni ja skeptisyyteni nettikauppoja kohtaan liittyy ehkä kaikkiin niihin kertoihin, kun olen vaateliikkeissä iskenyt silmäni johonkin aivan mahtavaan ja joutunut kohtaamaan pukukopissa karvaan pettymyksen, kun istuvuus on huono tai kaunis mekko on päälläni jotenkin aivan erityisen epäimarteleva. Mielummin siis innostun, varpistelen sukkasillani kauppojen pölyisissä pukukopeissa ja petyn viidessä minuutissa kuin venytän prosessin monta päivää kestävään odotukseen, paketin riemukkaaseen avaamiseen ja mahdolliseen pettymykseen, josta tulee vielä kaupanpäälle ylimääräinen postireissu.
 

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Koska asun Suomen Lapin periferiassa, missä ihan oikeita kauppoja on hyvinkin rajallisesti, nettishoppailu on minulle keskeinen väylä hankkia tarvitsemani tuote. Hyviä vaatteita tosin valitettavasti onnistun hyvin harvoin ostamaan ja iso osa tilauksesta palautuu nettikauppaan. Sen sijaan sisustustavaraa, koiranruokaa ja elektroniikkaa tulee hankittua nykyisin harvemmin oikeista kaupoista.

Nettikaupoissa arvostan sitä, ettei tarvitse lähteä normikauppojen tungokseen. Vaatteiden osalta normikauppojen korvaamatonta sovitusmahdollisuutta on toisaalta vaikeaa syrjäyttää. Jos löydän hyvän tuotteen kotikuntani kaupoista, kannatan mielelläni pientä yrittäjää, jos hinta ei ole merkittävästi korkeampi kuin nettikaupassa.

2. Lempparinettikauppoja ovat esim. Stockmann, Finnish Design Shop, Zalando ja Zooplus.

3. Toimituskulujen ja palautusehtojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Moni ulkomainen kauppa on jäänyt testaamatta hankalan palautuksen vuoksi ja esim. yhdessä kotimaisessa nettikaupassa törmäsin ongelmaan, että palautuksen yhteydessä ei saisikaan kaikkia rahoja takaisin. Jäi sekin kauppa kokeilematta. Feikkejä pyrin välttämään, usein kokeilen uutta nettikauppaa esim. kaverin/bloggaajan suosituksesta.

Aurinkopiirakka

Shoppailen mielelläni kaupoissa, sillä usein haluan päästä hiplaamaan tuotteen ennen ostopäätöstä. Monesti tuote ja varsinkin vaate näyttää kuvissa paremmalle kuin oikeasti. Arvostan myös tavallisista kaupoista saatavaa palvelua ja sitä, että saan tuotteen heti. 

Nettikaupoista tykkään tilailla varsinkin kirjoja. Booky.fi on nopea ja kätevä paikka, lisäplussaa vielä ilmaisesta toimituksesta. Lisäksi nettikaupoista löytyy sellaisia tuotteita mitä Suomesta ei välttämättä saa laisinkaan. Arkailen kuitenkin tilailla netistä, koska ikinä ei voi olla täysin varma.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vinkki nettikauppoihin! Jos alennusten aikaan jokin tuote ei ole liikkeessä alennettu, saattaa se kuitenkin löytyä alennettuna merkin nettikaupasta. Olen monesti kokeillut ensin kokoni kaupassa ja sitten tilannut alennetun tuotteen netistä halvemmalla. Ei siis yksinkertaisesti voi tulla hutiostosta.

Maiju M (Ei varmistettu)

1. Teen suurimmat ostokseni netistä huomattavasti paremman valikoiman takia. Tykkäisin kyllä kannattaa pieniä putiikkeja, mutta en ole vielä löytänyt Suomesta sellaista, josta löytyisi kaikkia lempimerkkejäni (Acne, Alexander Wang, Helmut Lang ym.).

2. Lempikauppoja:
1. Shopbop(tosi hyvää palvelua ja ilmaiset postikulut+supernopea toimitus kotiovelle)
2. Zoovillage (hiukan edullisemmin mm. Acnea, mm. Pistolsit 353e, ilmainen toimitus)
3. Huuto.net/ebay (kun etsii jotain tiettyä designer-juttua, kannattaa eka tarkistaa olisko noissa sattumalta käytettynä myynnissä

3. Kun ihastun johonkin tuotteeseen, googlaan sen ja tarkistan mistä sen saisi kaikkein edullisimmin. Kuvahaun avulla saa myös paremman käsityksen siitä miltä tuote näyttää oikeasti käytössä, eri kuvakulmista ym.

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Shoppailen oikein mielelläni oikeissa kaupoissa mutta viime aikoina olen kaivannut jotain aivan tietynlaista (kuten Vagabondin herrainkenkiä ja mustaa vekkihametta). Silloin on helpompaa vain etsiä netistä oikea tuote ja klikkailla tuote kotiin kuin lähteä hakuammunnalla kiertelemään kauppoja.

2. Olen tilannut pelkästään Nelly.comista, Brandosista ja Zalandosta tähän mennessä. Kaikkien kohdalla kokemukset olivat ihan positiivisia! Vaikea sanoa suosikkia.

3. Nettishoppailua harrastaessa olisi hyvä omistaa mittanauha, jotta ei tulisi harhaostoksia. Mullapa ei ole. Oon kerran joutunut palauttamaan mekon koska siitä puuttui vyö, mutta palautus sujui oikein jouhevasti enkä ehtinyt liiaksi pahoittaa mieltäni. Yleensä palautukset menevät käsittääkseni ihan hyvin!

Nipsuu (Ei varmistettu)

Itse ostan yleensä mieluummin kaupasta. Olen jotenkin hankalan mallinen, etten ikinä tiedä, mitä kokoa minun tulee otttaa. Olen myös varsinainen ummikko kaikenlaisten maksusysteemien kanssa, eli käytännössä ostan vain paikoista, joissa käy visa electron (eli käytännössä h&amp;m ja nelly). Luotttokorttia ei ole, ja paypal vaikuttaa pelottavalta. Lisäksi yksi kriiterini on suomenkieliset sivut. vaikka opiskelen yliopistossa, niin en silti luota taitoihin ulkomaalaisissa nettikaupoissa (minulta jäisi kuitenkin joku oleellinen pikkuprintti lukematta..)

Jos jotain satun ostamaan, niin useimmiten paitoja. Parit kengätkin olen tainnnut tilata (ainakin converset, joissa tiedän kokoni), mutta varsinkin housujen tilaaminen kuulostaa mahdottomalta ajatukselta...

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Shoppailen mielummin netissä. Ahdistun ihmismassassa kuumudesta ja ruuhkasta ja shoppailu jää usein lyhyeksi. Netissä voi rauhassa vertailla tuotteita.
Pienellä paikkakunnalla asuminen vaikuttaa myös nettishoppailun suosimiseen. Toki joskus on kiva pyöriä ostoskeskuksessa ja mennä kotiin monen kassin kanssa. Joitakin vaatteita on hankala ostaa sovittamatta. Farkkuja en ole vielä ostanut netistä, harkinnassa kyllä on.

2. Mitkä ovat nettikauppasuosikkisi?
Espritin verkkokauppa, brandos ja heppo kengille. Threadlessin t-paidat. Zalandoa kokeilin vastikään ensimmäistä kertaa. Karhun lenkkarit karhun omasta nettikaupasta.
H&amp;Mn nettikauppaa olen käyttänyt, mutta toimitus on hidas ja maksutavat ovat huonot.
Uusia kauppoja olisi kiva löytää. Erityisesti sellaisia, mistä saisi hyvälaatuisia kestäviä vaatteita.

3. Mikä on paras nettishoppailuvinkkisi?
Jotta ei sorru shoppailemaan liikaa, kannattaa seurata omia tunteitaan ja odottaa vaikka seuraavaan päivään harkittavan tuotteen kanssa. Jos se on pakko saada, nettikauppaan kyllä päätyy seuraavanakin päivänä.

Vierailija (Ei varmistettu)

1. Shoppailetko mieluummin netissä vai kaupoissa?

Olen huomannut siirtyväni yhä enemmän nettishoppailuun. Päällimmäisenä syynä taitaa olla se, että olen niin hidas tekemään päätöksiä, että en kehtaa viettää sovituskopissa niin pitkää aikaa, että saisin ostopäätöksen tehtyä. Tykkään nettikaupoissa myös siitä, että vaatteita/tavaroita pystyy nopeasti selaamaan ja näkee mm. kaikki värivaihtoehdot yhdellä kertaa. Kuitenkaan Shoppailemaan (isolla ässällä) ei oikein voi kavereiden kanssa lähteä nettiin. Eli kyllä se kaupoissa kiertely vielä kuuluu tapoihin.

2. Mitkä ovat nettikauppasuosikkisi?

En tykkää yhtään maksaa postikuluja ja siksi suursuosikiksi on noussut Zalando. Siellä on myös laadukkaita merkkejä ja valtavat valikoimat. Brandosia olen myös käyttänyt moneen otteeseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Lisäys edelliseen muiden kommenttien lukemisen jälkeen..

Palautus on HELPPOA! Ainakin tällaisissa suurissa ja tunnetuissa verkkokaupoissa ei ole ollut minkäänlaista ongelmaa tämän asian suhteen, joten sitä on turha pelätä. Ja jos ei ole postikuluja, niin sitäkään puolta ei tarvitse palautuksessa murehtia, vaan kaikki rahat saa takaisin. Itse ainakin tilaan netistä juuri siksi, että sen ostopäätöksen voi tehdä juuri siellä kotona. Monet kun kirjoittavat, että netissä ostaessa ei voi olla etukäteen varma vaatteen sopivuudesta. Sehän siinä on ihanaa, kun ei tarvitsekaan olla :) Itse tilaan usein jopa vaatteen monessa eri koossa ja joskus päädyn palauttamaan kaikki koot.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vinkki! Kannattaa liittyä ostohyvitys-palveluun. Ei ole kyllä tullut itse kokeiltua, mutta kuulostaa hyvältä ja kattaa todella paljon verkkokauppoja :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.