Kevät vaikka väkisin

Yhtenä päivänä tässä taannoin kyllästyin tähän talveen niin kertakaikkisesti, että meinasin silpoa toppatakin tuhannen päreiksi, pistää kämpän myyntiin ja muuttaa Pariisiin. (Sitten kuulin, että Ranskassakin on tänä vuonna poikkeuksellisen kylmä kevät.)

Totesin, että turha raivota - säälle meistä ei kukaan mitään voi. Joten vaikka kuinka turhauttaa ja väsyttää tämä ikuisuuden jatkunut talvi, lienee paras vain sopeutua.

Siispä päätin, että lämpömittari näyttäkööt mitä näyttää, meikällä on nyt kevät vaikka väkisin.

Yritän syödä joka aterialla jotain kirkkaan väristä. Puristan aika paljon mehua appelsiineista ja greipeistä. Paistan kananmunat sunny side up. Ja ostan kotiin tuoreita yrttejä, niiden vaaleanvihreä väri muistuttaa alkukesästä.

Juon ihan pokkana lempparilimpparia samalla kun teen töitä. Kun valitsee kämpän aurinkoisimman paikan, voi melkein kuvitella istuvansa terassilla lasissa toisenlaista kuplivaa.

Hankin kukkia joka huoneeseen.

Yhtenä aamuna avasin vaatekaapin ja tajusin, että en omista mitään muita kuin tummansinisiä ja harmaita vaatteita. Siis en minkään muun värisiä! Näky, joka on syksyllä ihana, on keväällä pelkästään masentava. Onnekseni satuin mahtavaan neuleiden muuttomyyntiin (edelleen käynnissä siinä Fontanan naapurissa, en muista paikan nimeä) ja löysin itselleni valkoisen ja rääkyvän korallinvärisen kasmirneuleen sekä Elementistä mintunvihreän ohuenohuen merinopuseron. Kummasti olo piristyi, kun saa kiskaista päälle  pirtsakan paidan tummanpuhuvan sijaan. Joo-o, kyllä ihminen vaan joskus tulee onnelliseksi uusista vaatteista. 

Pirteämmän väriset vaatteet piristivät paljon, mutta silti oli otettava kovemmat aseet käyttöön: kaivoin arkistoista kesäkynsilakkojen ykkösen, Mavalan Amsterdamin. Normaalisti siirryn siihen vasta kesäkuussa, mutta seriffin on tehtävä mitä seriffin on tehtävä.

Seuraavaksi aion hakea trenssin ullakolta. Päivän heh heh -hetki: mietin vähän kevyemmän villakangastakin hankintaa joulualeista, mutta ajattelin silloin kohtahan tässä on jo kevättakkiaika, kyllä tuolla toppiksella pärjätään siihen asti. Kolme kuukautta myöhemmin... Miettikää nyt millainen toppatakki on: raskas, tumma peitto, joka jyrää ihmisen alleen. Yritä siinä nyt sitten pitää kevättä rinnassa ja olla keveä kuin perhonen. Tämän symboliikan ymmärtämiseen ei tarvitse käydä yliopiston analyysikursseja. 

Ja jos mikään muu ei auta, tämä auttaa aina: otan mallia tuosta tyypistä. Se etsii kämpästä sen kohdan, johon aurinko paistaa ja asettuu siihen kuin hylje rantakalliolle. Tuskin se edes tietää, että ei ole heinäkuu. 

Kommentit

Luru
Changes

Näytätpä hyvältä ja hyvinvoivalta! :) Ja tykkään niin kovasti tuosta teidän ruokapöydästä+tuoleista, ihanaa keveyttä!

Not another GIF Blog

Eeva hyvä, etkös sä juuri ollut pari viikkoa jossain paratiisissa, joten sulla ei ole oikeutta valittaa ikitalvesta :)

Ja joo, oon lokakuusta asti odottanut, että pääsen keväiseen Pariisiin pääsiäisenä ja nyt sielläkin on ihan kökkökelit.

Eeva Kolu

Luru, kiitos, ja kiitos! :)

Ironia, no siis nythän tää pakkanen vasta hirveeltä tuntuukin, kun muistaa, miten ihanaa on lämpö ja aurinko. Lomasta saa toki virtaa, lepoa ja hyvinvointia muuten, mutta ei se kyllä talviangstia poista, ei sitten pätkääkään - päinvastoin!

Hosuli
Hömppäblogi

Ihana koiran kuono. :) Kiitos piristyksestä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän westie tekee ihan samaa, aurinkoisin paikka on paras paikka. Eilen se jopa yritti jäädä takapihan terassille makoilemaan aurinkoon.

Ihanaa, että kirjoitat tätä blogia. Päivä parantui paljon tämän postauksen myötä!

eeka (Ei varmistettu)

Kyllä se kevät pian tulee! Pakko!

Ollaan neulekaksosia, mulla on myös Elementistä ihana mintunvihreä merinovillaneule. Se on niin kivan värinen :)

sara.
chinaberry tree

Hah, jollain muullakin on keväisin käytössään kynsilakkaterapia! Itsekin tuossa jokunen aika sitten päätin, että jostakin se kevät pitää aloittaa, vaikka sitten kynsistä. Tällä hetkellä kynsissä on aivan ihanan korallinpunainen I Eat Mainely Lobster OPI:lta. Kyllä aika tulee pirtsakka olo, kun katse eksyy kynsiin.

Ja mikä fiilis tulikaan, kun tänään koiran kanssa ulos mennessä päätin laittaa talvitakin sijaan päälle ohuen parkan. Toki alle eksyi villaneule lämmittämään, mutta silti oli mahtavaa ensimmäistä kertaa jättää talvitakki naulakkoon. Kyllä se kevät tulee, hitaasti mutta varmasti!

Thebs (Ei varmistettu)

Aamen! Olen ollut tällä viikolla ihan samoilla linjoilla: nyt riitti angstaaminen, jos aurinko paistaa, on kevät! Joten pistin naftaliiniin toppatakkini, otin tilalle nahkatakin ja päätin myös että korkkarikelit alko NYT! On paljon parempi fiilis! :) (Tosin Turun keskustan ulkopuolella ei vielä ihan korkkarikeleistä voi puhua, mutta sitten ei poistuta vielä keskustan alueelta.) Pirtsakkaa kevättä sulle ja kiitos ihanasta blogista! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ah! Siis mä niin ymmärrän nämä kaksi asiaa: Pariisin ja Mavalan Amsterdamin. Sitä on hyvä elämä kuulkaa.

Hampaat irvessä

Terveisiä Brysselistä, täällä on niin kylmä, ettei tee mieli seistä ulkona edes vohvelia syömässä. Minä onnekseni ostin sen ohuemman villakangastakin tänä talvena. Kuvista päätellen teillä on sisällä kevät, joten mikäs siinä odottaa vielä pari viikkoa.

Suvi#55 (Ei varmistettu) http://yellowstickroad.blogspot.com/

Ostin kerran tuota ruusulimonadia sun innoittamana ja se oli niin hyvää, että sitä on ostettava aina uudestaan ja uudestaan... Ja onhan tuo pullokin jo itsessään ilo silmälle. :)

Uusi Aamu (Ei varmistettu) http://uusiaamu.blogspot.com

Kiitos tästä piristyksestä. Voin kertoa, että kökköä on myös muualla päin maailmaa. Tai ehkä se on vain tämä Eurooppa, jossa sääherra näyttää huonot päivänsä. Pidetään kuitenkin mieli aurinkoisena ja hymy leveänä niin kyllä se kevätkin löytää tiensä oikeille kulmille :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä resepti kevään tekoon, näillä eväillä jaksaa taas jonkin aikaa näissä jääkaappiolosuhteissa!

Norpan suojeluohjelma

Meidän Haukku Haukkunen löytää aina myös koko kodin parhaan aurinkopläntin. Se on ihailtava taito. 

Toppatakki on minusta siedettävin asia tässä angstipitkässä talvessa. Mun toppatakit on pääosin tummia, joten kun kävelee aurinkoisena päivänä tummassa takinpaksukaisessa, niin voi laittaa silmät kiinni ja leikkiä, että on oikeasti just jossain helteisillä rantakallioilla. Suurimmat voimattoman raivon purkaukset minussa taas aiheuttaa se, ettei ole näkyvissä mitään toivoa tennareihin siirtymisestä. Niitä helkkarin Soreleja ja UGGeja päivästä toiseen! Suunnittelen kuumailmapuhallinhyökkäystä kaikkien lumikasojen liepeille. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikä siinä oikein on, kun meidänkin westie on keväisin auringonkukka? Ei niin pientä aurinkoista länttiä ole, etteikö se levähtäisi siihen sammakkouintiasentoon (takakoivet taaksepäin) ja jotenkin ajatuksen voimalla liikuttaisi itseään sen auringon mukana.

Liinaletti (Ei varmistettu) http://lettisekaisin.blogspot.fi

Minä asustelen reilusti pohjoisemmassa ja tällä viikolla oli aika luopua villakangas- ja toppatakeista. Niissä tulee liian kuuma töihin kävellessä! Lisäksi olen jo kerran onnistuneesti pyöräillyt tänä vuonna. Eli kyyyyllä se kevät on jo lähes täällä (ja olen vain aktiivisesti ajattelematta sitä että iltalenkille on yhä kiskottava toppahousut jalkaan).

Ja ylempään kommenttiin siitä ettei auringossa äskettäin lomailleet saisi valittaa; päinvastoin! Kun on vielä lihasmuistissa se millaista on käyttää sandaaleita ja hameita ja _tarvita_ aurinkolaseja, tuntuu nämä kelit vielä kurjemmalta... :/ Ihan epistä siis!

kataja (Ei varmistettu)

Aah, salmiakkijogurttilakua! Häätynee hakasta pääsiäiseksi namuja paikallisesta Kuudes-maku liikkeestä.

kataja (Ei varmistettu)

Aah, salmiakkijogurttilakua! Häätynee hakasta pääsiäiseksi namuja paikallisesta Kuudes-maku liikkeestä.

Laura-Elina (Ei varmistettu) http://www.lauranteehetki.blogspot.fi/

Meillä asustelee myös pieni karvainen otus, joka etsii aina sen asunnon aurinkoisimman paikan. Siinä sitten auringossa köllötellään ja otetaan rennosti :) Tästä asenteesta tosiaan pitäisi meidän ihmistenkin ottaa vähän oppia!

Sun asenne on kyllä loistavalla mallilla. Itsekin olen alkanut oivaltaa, ettei tälle säälle ja loputtoman pitkälle talvelle vaan mitään voi, joten turha raivota. Keväthän on siis myös asenne! Nyt vaan ne kevätvärit siis esiin, kuplivat lasiin ja yrttejä lautaselle ja keittiöön. Kiitos siis innostavasta postauksesta, pientä tsemppausta tässä kuitenkin tarvitaan! :)

sc (Ei varmistettu) http://finelandia.blogspot.com

Nyökkäilin jokaisen rivin kohdalla ja viimeistään aurinkoisiin päiväuniin tultaessa olin täysin samaa mieltä. Juuri viikonloppuna iloitsin seuraillessani koiran unirytmin rytmitystä auringon liikkeiden mukaan.

(Ei varmistettu)

Oi, Eeva! Näytätpä hyvältä! Ja samaa mieltä toppatakeista; ne jyrää ihmisen alleen. Tällä hetkellä oma identiteetti tuntuu niin hautautuneen tumman talvitakin alle. Onneksi kohta voimme kuoriutua!

Hannele | Kokit ja Potit (Ei varmistettu) http://kokitjapotit.blogspot.com

Ihanat kuvat, ihanampi teksti ja ihanin koira. Aika monessa asiassa voisimme ottaa oppia nelivetoisilta.

Lohdutuksena kerrottakoon, että jos Oulussa pihalla kuivaneet lihat alkavat olla syöntikunnossa, on kevät jo matkalla. Uu-uu!

Eeva Kolu

Kiitos kommenteista kaikille! Ihana kuulla, että olette jo havainneet kevään merkkejä. Tsempataan vielä vähän aikaa, kai se sieltä tulee!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi Eeva, mä olen niin iloinen, kun oon löytänyt sun blogin <3 Tästäkin postauksesta tuli hyvälle tuulelle:) Kihersin naurusta lukiessa tätä:D Osaat kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta älyttömän hauskasti:D

nellen (Ei varmistettu) http://pientakotoilua.blogspot.com

Heh, me ollaan aina luultu et VAAN meidän koira tekee noin, etsii aina sen aurinkoisen ja lämpimimmän paikan. Yhden kerran ainut paikka mihin aurinko paistoi, oli sen ruokakupin päällä. Kuonolla se tökki ruokakupit sivuun ja lösähti ottamaan aurinkoa :)

Kyseessä on musta, tuuhea- ja pitkäkarvainen kleinspitz. Sillä on aivan käsittämätön lämmönsietokyky. Poikaystävän vanhemmilla se aina lämmittelee puolen metrin päästä takkatulesta, niin että itteä polttaa jo sillä etäisyydellä :)

Ida-Mari (Ei varmistettu)

Heippa Eeva! Piti vain sanomani, että: vautsi, miten hyvältä ja skarpilta näytät! (Ja samoin tuo mainio sohva, hehehee.)

Riina Pariisista (Ei varmistettu) http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/

Juu, ei ole Pariisissakaan tänä "keväänä" paljon säillä juhlittu.

Hmmm. Näyttääpä Mavalan Amsterdam hyvin samalta kuin Mavalan Nice, jota mulla on juuri nyt kynsissä. Yritin googlailla molempia värejä, mutten oikein ottanut selkoa, että mitä eroa niillä on.

Anna81 (Ei varmistettu) Http://style-bits.com

Hyvä Eeva! Ihana kirjoitus, ihana asenne. Otan heti opiksi! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.