Kevätpökät tammikuussa

Yhtenä aamuna alkoi oikein tosissaan pänniä, kun etsin vaatekaapistani mitä tahansa vaatekappaletta, joka ei olisi musta, harmaa tai tummansininen. 

Päätin, että seuraavana päivänä painelen kaupungille ja ostan itselleni pari värikästä paitaa. Olkoonkin, että talvi alkoi juuri - minun vaatekaappiini kevät saa tulla vaikka heti. Jaksa enää tätä harmaissa tarpomista.

No - mieluisia paitoja en löytänyt, mutta yllätyksekseni löysinkin kevätpökät. Ja vieläpä liikkeestä, jossa ei normaalisti tulisi mieleen edes käydä, Karen Millenilta.

Ja koska loistavilla alelöydöillä kuuluu vähän leuhkia, kerrottakoon ja todeksi julistettakoon, että 160 euron pökien hinta oli alennettu 38 euroon. SCORE!

Mallailin kotona housuja ballerinojen kanssa - täydellinen yhdistelmä, mutta tietysti vielä silkkaa toiveajattelua. Käytän kyllä toisinaan kotona sisällä kesäkenkiä ihan vain koska... no koska. A girl can dream.

Odotelkaa siis vielä muutama kuukausi, ballerinat ja sandaalit. Kevätpökät sen sijaan pääsevät käyttöön heti, varrellisten nilkkureiden kanssa. Ja niiden harmaiden villapaitojen. Nekin tuntuvat taas vähän freesimmiltä, kun parina on jotain vaaleaa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse käytän kotona korkeimpia korkojani, jotka olisivat muuten liian usein paketissa ylähyllyllä. Saa opiskelu kummasti uutta virtaa kukallisista 12cm avokkaista! :D

Eeva Kolu

Nerokasta! Samalla saa hyvää treeniä korkkareilla kävelyyn :)

anna-liisa (Ei varmistettu)

Hianot!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanat! Sama musta-harmaa-ahdistus iski itselle. Tarvitsen jotain vaaleampaa ja keveämpää! Keväämpää!

Eeva Kolu

Keväämpää, just niin!

Salma

Onpa nätit! Mulleja.com.

Ööö, ostit siis harmaat pöksyt kyllästyttyäsi harmaisiin vaatteisiin perin pohjin?

Ei sillä, kyllä mäkin ymmärrän. Paitsi harmaaseen kyllästymistä, sitä en ymmärrä.

Eeva Kolu

Housut on vaaleansiniset... :)

Ja kirkkaasti ovatkin! Nyt on väriä :D

Eeva Kolu

Hauskaa, että mun housujen värikin voi olla jollekulle ongelma :) Värikästä kevättä!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Heippa Eeva! Tämä kommentti ei liity noihin kivoihin housuihin vaan siihen, että muistelisin, että olit viime vuonna jossain vaiheessa ystäväsi väitöstilaisuudessa. Mulla on perjantaina edessä hyvän ystäväni väitöstilaisuus ja illalla karonkka ja stressaan nyt pukeutumisessa lähinnä sitä, että pukeudutaanko sinne väitöstilaisuuteen jo samoihin juhlavaatteisiin kuin varsinaiseen karonkkaan? Tai muihin juhlavaatteisiin? Mä en enää kehtaa kysellä mun kaverilta näitä pukukoodijuttuja, kun sillä varmasti on tuhat ja yksi asiaa hoidettavanaan muutenkin. Luin jostain, että yleisön pukeutuminen väitöstilaisuuteen on vapaamuotoista, mutta kai sinnekin kuitenkin tälläydytään - vai? Muistatko, miten ihmiset olivat pukeutuneet siellä sun kaverin väitöksessä?

Kiitos, jos ehdit vastaamaan! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Väitöstilaisuuteen voi mennä ihan arkisissakin vaatteissa, joten älä laita pitkää pukua :) Voi sinne vähän normaalia hienommin pukeutua, jos haluaa.

maipenrai (Ei varmistettu)

Aika normaaleissa arkivaatteissa ainakin yliopiston työkaverit ystäväni väitökseen tulivat, mutta sukulaisilla ja ystävillä tulisi mielestäni olla jotain vähän siistimpää arkivaatetta. Musta jakku ja nätti paita toimivat aina. Niissä tunsin ainakin itse oloni hyväksi. Kyseessä on kuitenkin toisen tärkeä päivä niin ihan farkku&huppari-linjalla ei viitsi lähteä väitöstilaisuuteen.

Tilliliina (Ei varmistettu)

Meilläkin Aallossa töissä ollessani tuli oman labran väitöstilaisuuksista tieto sähköpostilistalle. Sinne väitöksiin sitten usein lähdettiin porukalla kesken työpäivän ihan normaaleissa arkivaatteissa. Toki on kohteliasta, että väittelijän tilaisuuteen itse kutsumat ihmiset laittavat juuri aiempien henkilöiden mainitsemaa "vähän siistimpää arkivaatetta", mutta ei mitään sen ihmeempää.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiitos kommenteista, näistä on ollut paljon apua! :)

Eeva Kolu

Tuossa noita vastauksia jo tulikin, komppaan aikaisempia: väitöstilaisuuteen siistit (arki)vaatteet, karonkkaan pitkä iltapuku ja karonkan jatkoille cocktail-mekko tai se sama pitkä puku, jos on saanut kutsun myös itse karonkkaan :) Toki nämä vaihtelevat vähän laitoksen ja tiedekunnan mukaan. Kivoja kemuja ja kamulle onnittelut!

Merir (Ei varmistettu)

Koska tulee kirjapostaus sun reissulukemisesta, johon kaipasit vinkkejä koukuttavasta juonesta?

Eeva Kolu

No arvaapas, mä en lopulta lukenut MITÄÄN siellä reissussa! Lentokoneessa nukuin ja itse reissussa olin kaikista päiväaktiviteeteista niin poikki, että iltaisin lähinnä sammuin sänkyyn. Kirjajuttuja sitten muuten on kyllä tulossa aina sitä mukaa kun luen jotain, mistä huvittaa kertoa! Nyt esim. loppusuoralla yksi tosi hyvä kotimainen!

Maian (Ei varmistettu)

Ai että! Kävin saman tien hakemassa pökät itsellenikin, kiitos. Just tällaisia olen etsinyt jo ainakin vuoden, joten lähti mukaan vaikka vetskari ei tänä keväänä enää edes mene kiinni :D Ens syksynä mä varmaankin sitten hipsuttelen hienoissa housuissani jossain vauvamuskarissa, yeah right...

Mutta tuleehan niitä keväitä taas :D

Essu (Ei varmistettu)

Mutta mistä ovat nuo täydellisen pehmeän näköiset ballerinat? Yritin tihrustaa merkkiä, mutta en millään saanut selvää.

MS (Ei varmistettu) http://aboutmissordinary.blogspot.fi/

No aikas kivat housut, niin ulkonäkönsä kuin hintansa puolesta. Piristäisi tällaisen tylsän toimistorotan työluukkia kummasti.

Liinu82 (Ei varmistettu)

Hei, tulin tätä lukiessani väistämättä pohtineeksi joulunajan kirjoitustasi ostamattomuudesta ja sen vapauttavasta tunteesta. Toivon, ettet ota tätä negatiivisena arvosteluna, vaan ylipäänsä pohdiskeluna siitä, mitä ihminen lopulta tarvitsee ja mitä ei, ja mihin tarpeeseen sitä lopulta missäkin mielialassa mitäkin ostetaan tai ollaan ostamatta. Sekavaa, tiedän, mutta niihän se elämä tuppaa olemaankin! Kirjoituksesi joulun aikaan oli kiva, siis ajatus siitä että kaikkea on jo, eikä mitään tarvitsee. Se on tosiaan vapauttavaa, ja uskon, että sillä on myös hetkellinen kyllääntymisen merkityksensä. Siis se, että totutusta poiketen edes hetkellisesti tuntee, ettei oikeastaan tarvitse niitä kaikkia ihania asioita kaupassa. Että onni ja kylläisyys on tässä, jossain ihan muualla kuin materiassa. Uskoisin, että ihmiset kokevat sitä eriasteisina: joku ostaa joka viikko jotain ja sitten jos ei joku viikko ostakaan niin jo se on hienoa. Joku ostaa harvemmin ja siitäkin osaa tinkiä. Varmaan kynnys kasvaa (ja ympäristö vaikuttaa). Sitten toisaalta taas tulee niitä päiviä, kun tekee vaan mieli ostaa, täysin irrationaalisesti, ilman että edes ehtii miettiä niitä hitto olen kyllä niin ansainnut tän -ajatuksia. Niin siis pointti tässä varmaan oli se, että tosi helposti tuollaisen "en tarvii mitään" -kirjoituksen jälkeen sitä sitten lukijana miettii että mitä ihmettä, koko ajanhan se ostaa, mutta koska itsekin toisinaan ostan niin eihän sitä voi eikä ole syytäkään toista moralisoida (eikä se todellakaan ollut tarkoitus!). Niin tulin sitten pohtineeksi sen ostamattomuuden hetken merkitystä ylipäänsä tässä meidän kuluttaja-ihmisten elossa :) Kaikkea hyvää sulle Eeva, kiitos että kirjoitat meille!

Eeva Kolu

Ai kauheeta, toivottavasti kukaan ei ottanut sitä kirjoitusta minään julistuksena, että en aio ostaa enää ikinä mitään tai että se olisi muutenkaan ollut mitään kritiikkiä ketään kohtaan. Se oli pohdiskelua siitä, että mitä ihminen oikeasti tarttee ja mitä ei, ja kuten siinä tekstissäkin sanoin niin tykkään kyllä edelleen kivoista ja kauniista ja laadukkaista asioista, mutta samalla tiedostan, että en oikeasti tarvitse niitä ja että jos ne otettaisiin pois, voisin olla ihan yhtä onnellinen.

En tosiaankaan koe "ostavani koko ajan" kuten tuossa sanoit, mutta luonnollisestikin nyt uuteen täysin tyhjään kämppään muutettua on tullut ostettua vaikka mitä, kun lähes kaikki huonekalut ja kodintavarat ja -tarvikkeet jäivät Turkuun. Tämän uuden kämpän vuoksi täällä blogissakin on nyt ehkä ollut tavallista enemmän juttua löydöistä ja ostoksista.

Kiitti kommentistasi ja etenkin siitä että osasit esittää sen noin kivasti :) Hyvää helmikuuta!

Liinu82 (Ei varmistettu)

Hei juu, en tosiaankaan ottanut niin ettet ikinä osta enää mitään! Se oiskin aika heppu joka sellaiseen pystyis :D Enemmän siis just pohdiskeluna siitä, että mikä sellaisen 'just nyt kaikki tarpeet on tyydytetty eikä niitä ainakaan kaupasta osteta' -fiiliksen perimmäinen olemus on, kun se kuitenkin lopulta on aika katoavainen. Ja toki vois pohtia sitäkin, miks sitten kuitenkin (etenkin em. tunnepuuskassa) on aika helppo lähteä sille arvostelun tielle muiden kulutusvalintojen osalta. Mutta sinä olet osannut tuoda kuluttajan elämää esiin oikein monipuolisesti! Kivaa viikonloppua -ja tosiaan HELMIkuuta, huh!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.